Jump to content
Dogomania

Cairny dwa - galeria Alayki vel Wampira & Simby vel Wombata!

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jaga.']hehe ;) to najwyżej zrobimy grzywkową zrzutkę na rozety ;)[/QUOTE]
Ja myslę, że ktoś z grzywek mógłby zasponsorowac takie rozetki dla Twojej rasy. Sponsoring kisses ma swoje granice;)

pzdr.

Posted

[quote name='Kisses']Autobusem mam jeździć? z Klatką, bagażami? niee :D[/QUOTE]
ja tak jeżdżę :diabloti::diabloti::diabloti:
a co do wystawy to umówimy się jakoś ;)

Posted

[quote name='Jaga.']ja tak jeżdżę :diabloti::diabloti::diabloti:
a co do wystawy to umówimy się jakoś ;)[/QUOTE]
Ale ja nie jestem przyzwyczajona :diabloti: Tzn. z kimś, tak w kupie wystawowej np. to bardzo chętnie, ale samemu to nie to samo :)

Posted

[video=youtube;WxKDct7mImA]http://www.youtube.com/watch?v=WxKDct7mImA[/video]

Udajemy, że coś umiemy, usiłujemy dawać głos, ale za bardzo wieje :D

Posted

ale super! jak go nauczyłaś takiej świetnej komendy ogonek? po prostu padłam :D a jak czadowo szczeka :) jak brytan :diabloti:
jaki on spokojny tak na luzie te komendy robi. mój to by pod niebem już fruwał, sztuczki = żarcie czyli trzeba robić sztuczki jak najszybciej i najenergiczniej :D
a jak ładnie chodzi na równaj :) mądry pieseczek :loveu: ja jestem w carinach zakochana odkąd moja sąsiadka sobie kupiła sukę carinkę, nie była ładna taka raczej wypłoszowata - Simba to jest śliczny - ale skubana była taka mądra i taka sympatyczna, po prostu psi ideał

Posted

[quote name='katik']Super ćwiczy, jakbym moją Magię widziała. Identyczne robi sztuczki. :D
Tylko Magia nie umie szczekać na komendę. :lol:[/QUOTE]
Żartujesz? Toż to terierowi nie przystoi :diabloti:

[quote name='Asiaczek']Ha, jestem pod wrażeniem!!!
Szczególnie podobała mi się komenda "ogonek!" i "daj głos!" :)
Przy tej drugiej komendzie Womb tak cudownie pokazuje żabki...

Pzdr.[/QUOTE]
Dzięki Asiaczku :)
On tak robi, jak mu się szczekać nie chce, czasami nawet żadnego dźwięku nie wydaje, po prostu kłapie :lol:

[quote name='Jaga.']ale super! jak go nauczyłaś takiej świetnej komendy ogonek? po prostu padłam :D a jak czadowo szczeka :) jak brytan :diabloti:
jaki on spokojny tak na luzie te komendy robi. mój to by pod niebem już fruwał, sztuczki = żarcie czyli trzeba robić sztuczki jak najszybciej i najenergiczniej :D
a jak ładnie chodzi na równaj :) mądry pieseczek :loveu: ja jestem w carinach zakochana odkąd moja sąsiadka sobie kupiła sukę carinkę, nie była ładna taka raczej wypłoszowata - Simba to jest śliczny - ale skubana była taka mądra i taka sympatyczna, po prostu psi ideał[/QUOTE]
Hmmm... On zawsze merda jak szczeka, a zna komendę 'cisza', więc jak ją usłyszał to dziubek przymknął, ale ogonek latał, więc tak jakoś mnie się udało naprowadzić Bomba, ze 'ogonek' to jest zamiatanie tym czymś z tyłu :evil_lol: Metodą powtórek i smaczków się udało :)

Pozory :diabloti: On jest świetny jak coś robimy, taki szczęśliwy, uśmiechnięty :loveu:
Równaj uwielbiam, wtedy tak słodko się patrzy na mnie, przez co ma taki superowy ruch :loveu:
[quote name='jamnicze']Łołłłłł, pierwszy raz widzę aby ktoś nauczył psa merdać na komendę :) super, jak tego dokonałaś?[/QUOTE]
Odpowiedź wyżej, dziękuję :)

Posted

Jak parzę na Simbę, to stwierdzam, że czas zacząć kierunkować inteligencję 5-miesięcznej Zuzi :lol: Siad i leżeć, które to komendy już zna, to nie jest szczyt jej możliwości. Chociaż ja mam trudno, bo starszy, Bono, wyznaje zasadę, że nic się nie może zadziać bez niego i ciężko mi uczyć Zuzię w jego obecności, zwłaszcza np. chodzenia przy nodze, kiedy na spacerze ogarniam dwa psy na dwóch smyczach.

Posted

[quote name='murakami']Jak parzę na Simbę, to stwierdzam, że czas zacząć kierunkować inteligencję 5-miesięcznej Zuzi :lol: Siad i leżeć, które to komendy już zna, to nie jest szczyt jej możliwości. Chociaż ja mam trudno, bo starszy, Bono, wyznaje zasadę, że nic się nie może zadziać bez niego i ciężko mi uczyć Zuzię w jego obecności, zwłaszcza np. chodzenia przy nodze, kiedy na spacerze ogarniam dwa psy na dwóch smyczach.[/QUOTE]
Witamy u nas :)
Z jakiej hodowli Zuzia?

Pewnie, Cairny mają ogromny potencjał, a aż się serce cieszy, jak człowiek widzi, że nauka sprawia psu przyjemność :loveu:
No tak, nauka przy rozproszeniach to całkiem co innego, pamiętam, jak na początku trudno mi było skupić Womba np. na PT ;)

Posted

[quote name='Kisses']Witamy u nas :)
Z jakiej hodowli Zuzia?

Pewnie, Cairny mają ogromny potencjał, a aż się serce cieszy, jak człowiek widzi, że nauka sprawia psu przyjemność :loveu:
No tak, nauka przy rozproszeniach to całkiem co innego, pamiętam, jak na początku trudno mi było skupić Womba np. na PT ;)[/QUOTE]

Przepraszam, :oops:nie przywitałam się na wątku, który obserwuję od dłuższego czasu
Zuzia (Amelia Earhart) pochodzi z hodowli Seglavi FCI, jest u nas od 5 lutego jako drugi pies w rodzinie i zaskakuje nas codziennie swoim potencjałem właśnie. Przede wszystkim swoją skocznością i brakiem lęku przestrzeni. Ona jest jak kot, żyje w trzech wymiarach, łazi po meblach, parapetach. Ze starszym chodziłam do przedszkola, wiem więc jak nauczyć ją podstawowych komend, ale właśnie te rozproszenia w postaci Bono, który włazi w środek wszystkiego, są przeszkodą. Ale i tak wkrótce zabierzemy się do pracy, bo nie wyobrażam sobie, żeby jej nie uczyć. A w przyszłości, jak fundusze pozwolą, pójdę z nią na jakieś zorganizowane zajęcia.

Posted

[quote name='murakami']Przepraszam, :oops:nie przywitałam się na wątku, który obserwuję od dłuższego czasu
Zuzia (Amelia Earhart) pochodzi z hodowli Seglavi FCI, jest u nas od 5 lutego jako drugi pies w rodzinie i zaskakuje nas codziennie swoim potencjałem właśnie. Przede wszystkim swoją skocznością i brakiem lęku przestrzeni. Ona jest jak kot, żyje w trzech wymiarach, łazi po meblach, parapetach. Ze starszym chodziłam do przedszkola, wiem więc jak nauczyć ją podstawowych komend, ale właśnie te rozproszenia w postaci Bono, który włazi w środek wszystkiego, są przeszkodą. Ale i tak wkrótce zabierzemy się do pracy, bo nie wyobrażam sobie, żeby jej nie uczyć. A w przyszłości, jak fundusze pozwolą, pójdę z nią na jakieś zorganizowane zajęcia.[/QUOTE]
Nie ma za co przepraszać :D
Miło wiedzieć, że na dogo jest więcej niż 2 cairny, które czynnie się udzielają :)

Posted

[quote name='Kisses']Nie ma za co przepraszać :D
Miło wiedzieć, że na dogo jest więcej niż 2 cairny, które czynnie się udzielają :)[/QUOTE]

No to jest nas troje! :lol:

Posted

[quote name='Kisses']Żartujesz? Toż to terierowi nie przystoi :diabloti:[/QUOTE]

Wystarczy mi, jak Magia szczeka bez komendy :evil_lol:
Chociaż ona i tak mało szczeka, york sąsiadów hałasuje całą dobę non stop. :lol:

Murakami, może założysz galerię swojej cairniczce. :)

Posted

[quote name='katik']Wystarczy mi, jak Magia szczeka bez komendy :evil_lol:
Chociaż ona i tak mało szczeka, york sąsiadów hałasuje całą dobę non stop. :lol:

Murakami, może założysz galerię swojej cairniczce. :)[/QUOTE]

Chciałabym, ale z systematycznością robienia i wstawiania zdjęć będzie kłopot. Ona wygląda jak Twoja Magia, w sensie umaszczenia, tylko mała jest jeszcze. Ale w kwestii szczekania - terier pełną gębą!:lol:

Posted

[quote name='murakami']Chciałabym, ale z systematycznością robienia i wstawiania zdjęć będzie kłopot. Ona wygląda jak Twoja Magia, w sensie umaszczenia, tylko mała jest jeszcze. Ale w kwestii szczekania - terier pełną gębą!:lol:[/QUOTE]
Załóż galerię, najwyżej będziemy cię nękać o fotki. ;)

Widzę, że moja Magia jakoś wyjątkowo cicha, nie mogę narzekać. 8) Chociaż jak się rozszczeka to uszy bolą. :lol:

Posted

[quote name='katik']Załóż galerię, najwyżej będziemy cię nękać o fotki. ;)

Widzę, że moja Magia jakoś wyjątkowo cicha, nie mogę narzekać. 8) Chociaż jak się rozszczeka to uszy bolą. :lol:[/QUOTE]

No może i racja, pomyślę. Faktycznie mało cairnów na dogo, ale i posoków też nie za wiele.

Posted

Kochani, mam pewien problem z Wombem.

Albo mi się wydaje, albo dzisiaj dwa razy siknął przez sen, czystości nauczył się błyskawicznie i żadnych akcji nie było, ale tata dzisiaj powiedział, że na kanapie było coś, on tam spał. Teraz leżał na moim łóżku, poszłam coś wziąć z torebki szkolnej, patrze, a tam mokro. Raczej nie jest to mokre z nosa, tak mi się wydaje przynajmniej.

Jutro pewnie będę dzwonić do weta i jak będzie trzeba to się zawiezie siuśki, ale może ktoś się już z czymś takim spotkał? Pies zachowuje się normalnie, nie jest osowiały ani nic, apetyt ma...

Posted

Jeżeli to mała plamka, to mógł się wylizywać i zaślinić przy tym. Albo to naturalna wydzielina związana z obecnością cieczek w okolicy (jeżeli takowe macie). Mam chłopaka w tym samym wieku, w okresie cieczek nabawia się schorzeń typu zapalenie gardła, zapalenie pęcherza. No ale ja mieszkam na osiedlu, gdzie dużo suk cieczkuje na raz i on łazi i wylizuje ślady co krok.

Posted

[quote name='murakami']Jeżeli to mała plamka, to mógł się wylizywać i zaślinić przy tym. Albo to naturalna wydzielina związana z obecnością cieczek w okolicy (jeżeli takowe macie). Mam chłopaka w tym samym wieku, w okresie cieczek nabawia się schorzeń typu zapalenie gardła, zapalenie pęcherza. No ale ja mieszkam na osiedlu, gdzie dużo suk cieczkuje na raz i on łazi i wylizuje ślady co krok.[/QUOTE]
Trudno mi powiedzieć jakiej to jest wielkości, bo mam pościel jasną i nie wyróżniało się to bardzo. Ja mam katar i nie czuje, ale według mamy to nie 'pachnie'.
Co do cieczek - ja mieszkam raczej w takiej wsiowej okolicy, więc psów latających dookoła mam na pęczki, ale terminów cieczek nie znam, być może mają, ale nigdy wcześniej mu coś takiego się nie zdarzyło.
Może panikuje, może łapy sobie wylizywał, nie wiem, jutro go poobserwuje, ale żadnych zmian w charakterze nie widzę...