Jump to content
Dogomania

Cairny dwa - galeria Alayki vel Wampira & Simby vel Wombata!

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy się chyba po raz pierwszy :)
Powiedz mi jaki charakter mają cairny?
Zapraszam do naszej - westowej galerii i pozdrawiam :)

Posted

Naklejka napisał(a):
Fajna jest :loveu: A jak szaleje z Wombem :D
Muszę Was na wystawie jakieś załapać :)

Zapraszamy :D

A&L napisał(a):
Witamy się chyba po raz pierwszy :)
Powiedz mi jaki charakter mają cairny?
Zapraszam do naszej - westowej galerii i pozdrawiam :)

Witamy :)
Cairny ogólnie to takie dzieciaki do miziania, kochają cały świat, dość szybko się uczą i są genialnymi termoforkami :D No ale jak każdy terier mają charakterek, za co je uwielbiam :)

Bartiśkowa_ napisał(a):
cudny team :loveu: Muszę poznać małą, jak i Wombka.
Zjawicie się może w Chorzowie ? :razz:

W Chorzowie tylko Bomb :)

CAC Przemyśl:
Alta Carya (FCI) TYMON - V1, CWC, BOB
CAESAR Yrtep - BIS Junior II, BOG II
AQUA z Karczewskiej Zagrody - BOB
Junior Handling - Zw. Starszej :)

Posted

Ja też uwielbiam terierowy charakterek :loveu:
Pytam, bo mam w planach kupno psa i chcę podjąć przemyślaną decyzję i jestem na etapie wybierania rasy :) Na pewno (no może na 99%) będzie to terrier, bo je uwielbiam. Póki co waham się między foksem, cairnem, airedale i szkotem (w takiej właśnie kolejności). To wizualnie, a teraz chciałabym poznać charakter każdego z nich. A jak wyglądają relacje cairna z innymi psami?
I rozumiem, że mają włos?
Będziemy tu zaglądać ;)

Posted

A&L napisał(a):
Ja też uwielbiam terierowy charakterek :loveu:
Pytam, bo mam w planach kupno psa i chcę podjąć przemyślaną decyzję i jestem na etapie wybierania rasy :) Na pewno (no może na 99%) będzie to terrier, bo je uwielbiam. Póki co waham się między foksem, cairnem, airedale i szkotem (w takiej właśnie kolejności). To wizualnie, a teraz chciałabym poznać charakter każdego z nich. A jak wyglądają relacje cairna z innymi psami?
I rozumiem, że mają włos?
Będziemy tu zaglądać ;)

Cairny raczej się ładnie bawią z innymi psami, z Simbą mam tylko problem jeżeli chodzi o samce, a tak to bez problemu sobie patataja z innymi :)
Cairny się trymuje, przez co pies nie linieje, jednak nie jest to absolutnie coś typu lhasa, york :)

A masz może gg czy tam maila? Ja na dogo przeważnie przelotem jestem :)

Posted

U mnie będzie kolejna suczka, więc zachowanie psów mnie nie dotyczy ;) Na zdjęciach włos wygląda jak sztywny, jak u westa, mam rację? A cairny są większe od westów? Mam gg i maila, ale z gg prawie nie korzystam, więc podam Ci maila na pw :)

Posted

Przyjechali dziś odebrać Arniemu Vańkę, chodzi zapłakany cały dzień ;) I tak sobie rozmawialiśmy przy kawusi i się okazało, że przed spanielem tybetańskim mieli Cairna :) mówię, że tu niedaleko mnie mieszka dziewczyna, która ma dwa, z Alta Caryi i Grandiflory, na co oni - ten nasz był właśnie z Alty, to chyba jedna z najlepszych hodowli w Polsce! - a ja w szoku byłam, jaki ten świat jest mały :D

Posted

Cairny są super! Dobrze, że tych kilka hodowli w Polsce trzyma wysoki poziom, hodując mało popularną w sumie w w naszym kraju rasę. Są piękne, inteligentne, sprytne, wytrzymałe, silne i dzielne. Szybko się uczą, nie są histeryczne, nie narzucają się, są nakręcone na zabawę z człowiekiem i idealne do szkolenia. Moja sunia jest mniejsza od westów (ale może od samców?) i ma piękny, szorstki włos. Jestem w niej zakochana i codziennie odkrywam coraz to nowe zalety. Raz cairn - na zawsze cairn, już to wiem.

Posted

Mnie cairny podobają się wizualnie, zastanawiam się nad kupnem drugiego psa i obecnie wybieram rasę. Być może cairn, być może foks, jeszcze nie wiem ;)

Posted

McDzik napisał(a):
Przyjechali dziś odebrać Arniemu Vańkę, chodzi zapłakany cały dzień ;) I tak sobie rozmawialiśmy przy kawusi i się okazało, że przed spanielem tybetańskim mieli Cairna :) mówię, że tu niedaleko mnie mieszka dziewczyna, która ma dwa, z Alta Caryi i Grandiflory, na co oni - ten nasz był właśnie z Alty, to chyba jedna z najlepszych hodowli w Polsce! - a ja w szoku byłam, jaki ten świat jest mały :D

Ahaha, o widzisz! Ciekawa jestem z jakiego miotu i po kim :D

murakami napisał(a):
Raz cairn - na zawsze cairn

Popieram :loveu:

Posted

Illusion napisał(a):
Gratuluję młodej, jest przeurocza! :loveu: Super, że dogadują się z Wombatem :).

Dzięki :loveu:

jamnicze napisał(a):
Na filmie jaki Womb zadowolony i jaki delikatny w zabawie :)

Filmik mam jeszcze jeden, wkrótce zgram :)

My po Chorzowie: V1,CWC,Zwycięzca,BOB, bardzo ładny opisik :loveu:

Posted

katik napisał(a):
Gratulacje!
Masz może fotki z wystawy?

Niestety nie, my zbieraliśmy się z domu w takim pośpiechu, że o aparacie zapomnieliśmy, a na miejscu okazało się, że reszta również... Mogę dać tylko wyniki ;)

PSY
klasa otwarta
Alta Carya (FCI) TYMON - V1, CWC, Zwycięzca, BOB

klasa championów
Alta Carya (FCI) HONEY STONE - V1, CWC

SUKI
klasa młodzieży
BOSSITA Brikasta - V1, Zw.Młodzieży, BOB Junior

klasa otwarta
AŁŁA Brikasta - V1, CWC, Zwycięzca

I dziękuję :)