Kisses Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Najwidoczniej przy edytowaniu tekstu zjadło 'Jr.' Quote
Naklejka Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Fajna jest :loveu: A jak szaleje z Wombem :D Muszę Was na wystawie jakieś załapać :) Quote
A&L Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Witamy się chyba po raz pierwszy :) Powiedz mi jaki charakter mają cairny? Zapraszam do naszej - westowej galerii i pozdrawiam :) Quote
Bartiśkowa_ Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 cudny team :loveu: Muszę poznać małą, jak i Wombka. Zjawicie się może w Chorzowie ? :razz: Quote
Kisses Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Naklejka napisał(a):Fajna jest :loveu: A jak szaleje z Wombem :D Muszę Was na wystawie jakieś załapać :) Zapraszamy :D A&L napisał(a):Witamy się chyba po raz pierwszy :) Powiedz mi jaki charakter mają cairny? Zapraszam do naszej - westowej galerii i pozdrawiam :) Witamy :) Cairny ogólnie to takie dzieciaki do miziania, kochają cały świat, dość szybko się uczą i są genialnymi termoforkami :D No ale jak każdy terier mają charakterek, za co je uwielbiam :) Bartiśkowa_ napisał(a):cudny team :loveu: Muszę poznać małą, jak i Wombka. Zjawicie się może w Chorzowie ? :razz: W Chorzowie tylko Bomb :) CAC Przemyśl: Alta Carya (FCI) TYMON - V1, CWC, BOB CAESAR Yrtep - BIS Junior II, BOG II AQUA z Karczewskiej Zagrody - BOB Junior Handling - Zw. Starszej :) Quote
A&L Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Ja też uwielbiam terierowy charakterek :loveu: Pytam, bo mam w planach kupno psa i chcę podjąć przemyślaną decyzję i jestem na etapie wybierania rasy :) Na pewno (no może na 99%) będzie to terrier, bo je uwielbiam. Póki co waham się między foksem, cairnem, airedale i szkotem (w takiej właśnie kolejności). To wizualnie, a teraz chciałabym poznać charakter każdego z nich. A jak wyglądają relacje cairna z innymi psami? I rozumiem, że mają włos? Będziemy tu zaglądać ;) Quote
Kisses Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 A&L napisał(a):Ja też uwielbiam terierowy charakterek :loveu: Pytam, bo mam w planach kupno psa i chcę podjąć przemyślaną decyzję i jestem na etapie wybierania rasy :) Na pewno (no może na 99%) będzie to terrier, bo je uwielbiam. Póki co waham się między foksem, cairnem, airedale i szkotem (w takiej właśnie kolejności). To wizualnie, a teraz chciałabym poznać charakter każdego z nich. A jak wyglądają relacje cairna z innymi psami? I rozumiem, że mają włos? Będziemy tu zaglądać ;) Cairny raczej się ładnie bawią z innymi psami, z Simbą mam tylko problem jeżeli chodzi o samce, a tak to bez problemu sobie patataja z innymi :) Cairny się trymuje, przez co pies nie linieje, jednak nie jest to absolutnie coś typu lhasa, york :) A masz może gg czy tam maila? Ja na dogo przeważnie przelotem jestem :) Quote
A&L Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 U mnie będzie kolejna suczka, więc zachowanie psów mnie nie dotyczy ;) Na zdjęciach włos wygląda jak sztywny, jak u westa, mam rację? A cairny są większe od westów? Mam gg i maila, ale z gg prawie nie korzystam, więc podam Ci maila na pw :) Quote
McDzik Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Przyjechali dziś odebrać Arniemu Vańkę, chodzi zapłakany cały dzień ;) I tak sobie rozmawialiśmy przy kawusi i się okazało, że przed spanielem tybetańskim mieli Cairna :) mówię, że tu niedaleko mnie mieszka dziewczyna, która ma dwa, z Alta Caryi i Grandiflory, na co oni - ten nasz był właśnie z Alty, to chyba jedna z najlepszych hodowli w Polsce! - a ja w szoku byłam, jaki ten świat jest mały :D Quote
murakami Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Cairny są super! Dobrze, że tych kilka hodowli w Polsce trzyma wysoki poziom, hodując mało popularną w sumie w w naszym kraju rasę. Są piękne, inteligentne, sprytne, wytrzymałe, silne i dzielne. Szybko się uczą, nie są histeryczne, nie narzucają się, są nakręcone na zabawę z człowiekiem i idealne do szkolenia. Moja sunia jest mniejsza od westów (ale może od samców?) i ma piękny, szorstki włos. Jestem w niej zakochana i codziennie odkrywam coraz to nowe zalety. Raz cairn - na zawsze cairn, już to wiem. Quote
A&L Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Mnie cairny podobają się wizualnie, zastanawiam się nad kupnem drugiego psa i obecnie wybieram rasę. Być może cairn, być może foks, jeszcze nie wiem ;) Quote
Kisses Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 McDzik napisał(a):Przyjechali dziś odebrać Arniemu Vańkę, chodzi zapłakany cały dzień ;) I tak sobie rozmawialiśmy przy kawusi i się okazało, że przed spanielem tybetańskim mieli Cairna :) mówię, że tu niedaleko mnie mieszka dziewczyna, która ma dwa, z Alta Caryi i Grandiflory, na co oni - ten nasz był właśnie z Alty, to chyba jedna z najlepszych hodowli w Polsce! - a ja w szoku byłam, jaki ten świat jest mały :D Ahaha, o widzisz! Ciekawa jestem z jakiego miotu i po kim :D murakami napisał(a):Raz cairn - na zawsze cairn Popieram :loveu: Quote
McDzik Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 nie pytałam bo i tak bym nie wiedziała ocb :) Quote
Illusion Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Gratuluję młodej, jest przeurocza! :loveu: Super, że dogadują się z Wombatem :). Quote
jamnicze Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Na filmie jaki Womb zadowolony i jaki delikatny w zabawie :) Quote
Kisses Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Illusion napisał(a):Gratuluję młodej, jest przeurocza! :loveu: Super, że dogadują się z Wombatem :). Dzięki :loveu: jamnicze napisał(a):Na filmie jaki Womb zadowolony i jaki delikatny w zabawie :) Filmik mam jeszcze jeden, wkrótce zgram :) My po Chorzowie: V1,CWC,Zwycięzca,BOB, bardzo ładny opisik :loveu: Quote
Kisses Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Metheora napisał(a):witamy się :) świetne terrierki a to małe już takie zadziorne - fajny filmik :) Dzięki, witamy :) Quote
katik Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Gratulacje! Masz może fotki z wystawy? Quote
Kisses Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 katik napisał(a):Gratulacje! Masz może fotki z wystawy? Niestety nie, my zbieraliśmy się z domu w takim pośpiechu, że o aparacie zapomnieliśmy, a na miejscu okazało się, że reszta również... Mogę dać tylko wyniki ;) PSY klasa otwarta Alta Carya (FCI) TYMON - V1, CWC, Zwycięzca, BOB klasa championów Alta Carya (FCI) HONEY STONE - V1, CWC SUKI klasa młodzieży BOSSITA Brikasta - V1, Zw.Młodzieży, BOB Junior klasa otwarta AŁŁA Brikasta - V1, CWC, Zwycięzca I dziękuję :) Quote
Kisses Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 [quote name='Illusion']Gratulacje! :multi: Dzięki :) Fotki z dzisiaj, terierowego mordowania ciąg dalszy :) Quote
gosiulaa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Widzę, że załoga Ci się powiększyła... Kochane mordki :loveu: Quote
Kisses Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Powiększyła :D Może z młodą na Zerwijmy Łańcuchy pójdę :D Quote
C&B Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 http://img809.imageshack.us/img809/2263/33749334.png jakie dwa wypłosze :D Quote
Recommended Posts