Kora Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 ONek, ktory jest wybrancem "ma" juz swojego wlasciciela i lada dzien zostanie zabrany. Quote
ChromosomekX Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 o tyle dobrze :) przynajmniej dla niego,przepiękny pies :) Quote
Charly Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 z wątku za TM "Wczoraj się dowiedziałam. [B]Michałek nie żyje.[/B] W sobotę został poturbowany i trafił do szpitala. Zmarł w niedzielę rano. Jak to się stało? Nie wiem, nie było mnie przy tym, nie ja wyciągałam go pogryzionego. Ale przypuszczam, że dorwała go amstaffka z sąsiedniego boksu ([B]wyrwała dwie deski zabezpieczające, zgłaszałam, prosiłam, mówiłam, że pilne.... ale czy tam kogoś to obchodzi?[/B] :roll: ). Bo to działa w ten sposób: amstaff przez kraty łapie ogon, łapę albo cokolwiek i "przeciąga" psa przez kraty. Pies się broni, wyje z bólu, miota się. Na to reaguje reszta boksu ofiary ... rzucając się na niego... Już kiedyś inna amstaffka (Wandzia) tak załatwiła psa - ona przez kraty odgryzała owczarkowi ogon (znalazłam ten ogon w boksie amstaffki :roll: ) więc "kolega" z boksu go udusił. Uroki Palucha :shake: " czemu tak musi być? Quote
Zofia.Sasza Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Zofia.Sasza'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Arial]CYTAT ZE STRONY WOLONTARIUSZY PALUCHA[/FONT][/B] W schronisku w Boguszycach rozgrywa się dramat Pani Bożena Wahl , która od 16 lat pomaga zwierzętom ma kłopoty. Wolontariusze podali Ją do sądu za zaniedbanie zwierząt i licznych formalności związanych z profesjonalnym prowadzeniem schroniska. Pani Bożena jest sama ze swoimi kłopotami i nie umie się obronić. Ma 76 lat a zwierzętom oddała całe swoje serce. W Jej imieniu prosimy o pomoc w formie WYRAZÓW WSPARCIA I SZACUNKU DLA JEJ WIELOLETNIEJ PEŁNEJ POŚWIĘCENIA PRACY NA RZECZ ZWIERZĄT BEZDOMNYCH, adopcji jednej z 600 psich schroniskowych sierotek, które mieszkają w Boguszycach lub mediacji z radykalnymi wolontariuszami, którzy pomogli jej wyadoptować 300 psiaków i kotów ze schroniska , opiekują się nimi, ale nie szanują Pani Bożeny, jej uczuć. Zamiast wesprzeć w trudnościach obwiniają Ją o spowodowanie dramatu Jej zwierząt. Udowodnijmy że mamy serca otwarte dla niedoli bezdomnych zwierząt i dla LUDZI KTÓRZY TĘ NIEDOLĘ DOSTRZEGLI WCZEŚNIEJ NIŻ MY, kiedy nie było internetu i taki licznych organizacji prozwierzęcych, tego wymaga elementarna sprawiedliwość i przyzwoitość. [FONT=Arial]No to przynajmniej już wiem, które schronisko wydaje się "nieradykalnym wolontariuszom z Palucha" fajniste do bólu - Boguszyce. Nie mam pytań do koleżanek z Przytul Psa. Dałyście niniejszym świadectwo PRAWDZIWEJ TROSKI O ZWIERZĘTA. [/FONT][/SIZE][/FONT][/quote] A ja ponawiam pytanie do Ciborki et consortes - co Was skłania do interesowania się raczej samopoczuciem p. Wahl, niż psami, które skrzywdziła? Radykalna wolontariuszka Quote
Ewa i flatki Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Zofia.Sasza']A ja ponawiam pytanie do Ciborki et consortes - co Was skłania do interesowania się raczej samopoczuciem p. Wahl, niż psami, które skrzywdziła? Radykalna wolontariuszka[/quote] Podtrzymuję pytanie. W świetle informacji o śmierci Michałka Wasza energia powinna raczej posłużyć akcji naprawiania płotów w tym "nowoczesnym" schronisku. Quote
Kora Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Zaczne od tego ze Zofia nie ma nic wspolnego z Paluchem, bo sa bardziej potrzebujace Schroniska w ktorych sie udziela, natomiast na temat tego "nowoczesnego schroniska" i jego wad technicznych, oraz prob prowizorycznego naprawienia bezmyslnego projektu bylo juz pare stron napisanych. Solidnie mozna bedzie dzialac jak skonczy sie rekojmia. Plotow w Schronisku nie ma zapewne chodzi Ci o pseudo scianki miedzy boksami:roll: to odpowiem kiedy podobna sytuacja miala miejsce w pawilonie 9 to ja z opiekunem p.Witkiem sami dechy przykrecalismy na nowo. Morisowa byla bardzo dobrym opiekunem i taka jest wolontariuszka, jednak znajac realia Schroniska brak personelu (w te niedziele opiekunowie mieli po dwa i trzy sektory) nie powinna tego odpuscic. Quote
ciborka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Zofia.Sasza']A ja ponawiam pytanie do Ciborki et consortes - co Was skłania do interesowania się raczej samopoczuciem p. Wahl, niż psami, które skrzywdziła? Radykalna wolontariuszka[/quote] Ja nie byłam nigdy w Boguszycach i nie znam Pani Wahl więc nie do mnie to pytanie. Znam to schronisko jedynie z opowieści różnych osób i każda z tych osób przedstawiała sytuację tam panującą na inny sposób... Niektórzy twierdzą, że jest fatalnie, inni, że lepiej niż na Paluchu... Pani Ela otrzymała kilka maili od oburzonych umieszczonym na [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] tekstem osób i poprosiła te osoby do opisania swojej wersji wydarzeń do umieszczenia na stronie - do tej pory odpowiedzi nie otrzymała... Quote
Berek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 No ale... jakie mieliście podstawy żeby umieścić na stronie akurat taki tekst? Ktoś z Was jeździ do Boguszyc? Macie bezpośredni kontakt z wolontariuszami ktorzy tam działają? :cool1: Quote
morisowa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Kora'] Morisowa byla bardzo dobrym opiekunem i taka jest wolontariuszka, jednak znajac realia Schroniska brak personelu (w te niedziele opiekunowie mieli po dwa i trzy sektory) nie powinna tego odpuscic.[/quote] tylko, że ja miałam obiecane, że to zostanie w trybie pilnym zrobione :roll: (i jak wychodziłam ze schroniska, to amstaffka była zamknięta w środku, żeby nie mogła skorzystać z wyrwanych desek) a potem miałam dwa dni wolnego... Quote
Kora Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 I przyszedl na zastepstwo inny opiekun myslenie go nie zabolalo ze jest jakis powod zmkniecia suki w srodku i ze cos trzeba sprawdzic, zrobic:angryy: irytuja mnie tacy opiekunowie ktorym rece do du.. przyrosly. Quote
Charly Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Kora']I przyszedl na zastepstwo inny opiekun myslenie go nie zabolalo ze jest jakis powod zmkniecia suki w srodku i ze cos trzeba sprawdzic, zrobic:angryy: irytuja mnie tacy opiekunowie ktorym rece do du.. przyrosly.[/quote] myślę, że trzeba umieszczać informacje w takich przypadkach (np. na metalowej tabliczcce gdzie jest opis psa, albo jakos inaczej przytwierdzić informację na kojcu). ktoś może nie pomyśleć, a jeśli jest informacja to każdy wie o co chodzi. (oczywiście jeśli przeczyta- bo z tym też ludzie mają problemy:roll:) wiem, że wypisuje banały, przepływ informacji to podstawa, ale to moim zdaniem w schroniskach jedna z największych bolączek. a nie kosztuje.... Quote
Kora Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Charly']myślę, że trzeba umieszczać informacje w takich przypadkach (np. na metalowej tabliczcce gdzie jest opis psa, albo jakos inaczej przytwierdzić informację na kojcu). ktoś może nie pomyśleć, a jeśli jest informacja to każdy wie o co chodzi. (oczywiście jeśli przeczyta- bo z tym też ludzie mają problemy:roll:) wiem, że wypisuje banały, przepływ informacji to podstawa, ale to moim zdaniem w schroniskach jedna z największych bolączek. kosztuje....[/quote] Jakos dziwnie masz w tym temacie duzo do powiedzenia, a jak sadze nigdy nie bylas Na Paluchu, wiedze czerpiesz z roznych czasem wypowiedzi, lub masz doswiadczenie z mniejszych Schronisk. takie sprawy sie zalatwia na goraco, zadne tabliczki nie pomoga. Quote
Charly Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 "załatwia się na gorąco" ....Nie. nie bylam na Paluchu, ale słyszałam, że to duży objekt jest i dużo psów. Więc jestem pod wrażeniem, że takie sprawy załatwia się na gorąco. widocznie w tym wypadku nie zostało załatwione, informacji nie było, opiekun się nie domyślił. No to faktycznie nic nie można zrobić. Quote
Zofia.Sasza Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='ciborka']Ja nie byłam nigdy w Boguszycach i nie znam Pani Wahl więc [B]nie do mnie to pytanie.[/B] Znam to schronisko jedynie z opowieści różnych osób i każda z tych osób przedstawiała sytuację tam panującą na inny sposób... Niektórzy twierdzą, że jest fatalnie, inni, że lepiej niż na Paluchu... Pani Ela otrzymała kilka maili od oburzonych umieszczonym na [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] tekstem osób i poprosiła te osoby do opisania swojej wersji wydarzeń do umieszczenia na stronie - do tej pory odpowiedzi nie otrzymała...[/quote] To znaczy - rozumiem - że nie masz nic wspólnego z Fundacją Przytul Psa, czyli właścicielem strony :crazyeye:? Skoro znasz tę sprawę jedynie z opowieści i to naświetlających ja w różny sposób, czemu na Waszej stronie pojawił się tekst jednoznacznie oskarżający m.in. mnie o niegodne pastwienie się nad p. Wahl?! To poważny zarzut! Jeśli tak samo liczysz się z faktami w Twojej kampanii paluchowej, to ja nie mam pytań :shake: Duuuża klasa i rzetelność. Nie mam pojęcia kim jest p. Ela, ale fach dziennikarski (redagowanie strony www to też forma dziennikarstwa) znam nieźle. Zamieszczanie niesprawdzonych informacji to grzech śmiertelny, a nawoływanie by kolejny tekst napisały za Was "osoby oburzone", to już w ogóle jakiś matrix :crazyeye: Kochana - najpierw sie ustala fakty - potem pisze. NIGDY ODWROTNIE. Jesli zastosujecie sie do tej zasady myslę, że i dyskusja o Paluchu będzie inaczej wyglądać. EOT Zofia Domaniewska Quote
Madallena Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Zofia.Sasza']To znaczy - rozumiem - że nie masz nic wspólnego z Fundacją Przytul Psa, czyli właścicielem strony :crazyeye:? Skoro znasz tę sprawę jedynie z opowieści i to naświetlających ja w różny sposób, czemu na Waszej stronie pojawił się tekst jednoznacznie oskarżający m.in. mnie o niegodne pastwienie się nad p. Wahl?! To poważny zarzut! Jeśli tak samo liczysz się z faktami w Twojej kampanii paluchowej, to ja nie mam pytań :shake: Duuuża klasa i rzetelność. Nie mam pojęcia kim jest p. Ela, ale fach dziennikarski (redagowanie strony www to też forma dziennikarstwa) znam nieźle. Zamieszczanie niesprawdzonych informacji to grzech śmiertelny, a nawoływanie by kolejny tekst napisały za Was "osoby oburzone", to już w ogóle jakiś matrix :crazyeye: Kochana - najpierw sie ustala fakty - potem pisze. NIGDY ODWROTNIE. Jesli zastosujecie sie do tej zasady myslę, że i dyskusja o Paluchu będzie inaczej wyglądać. EOT Zofia Domaniewska[/quote] Zaraz zaraz, a gdzie na stronie [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]www.psy.warszawa.pl[/URL] jest napisane, że właścicielem jest PrzytulPsa. JA też wspoółrpacuje z Przytul co wcale nie oznacza, ze redaguje iw stawiam teksty na strone. Zofia masz na stronie kotakt do osoby redagujacej strone. Poc o przypieprzasz sie do dziewczyny? Napisz do redaktora a nie zaśmiecasz wątek :angryy: Napisała CI, że nie ma z tekstem nic wspólnego a Ty dalej brniesz? po co!! Quote
Kora Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Madallena, cytat z w/w strony [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#c64411][URL="http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/aktualnosci/html/2008-09-27/ak27092008.htm"][COLOR=#c64411]30[/COLOR][/URL] września 2008 [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Pragnę zakomunikować Wam tę ważną Wiadomość. [/SIZE][/FONT][/I][/B] [FONT=Arial][SIZE=2]W poniedziałek, 15 września 2008 r., w Kancelarii Notarialnej przy ulicy Warszawskiej 30/1, w Piasecznie, o godzinie 10.15, złożyłam Oświadczenie o ustanowieniu Fundacji - [B]Fundacji na rzecz Zwierząt "Przytul Psa".[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]To dopiero początek drogi do Fundacji. Po napisaniu Uchwały o powołaniu składu Organów, Zarząd Fundacji złoży wniosek do Sadu o rejestrację.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Ta decyzja to wynik mojej 10-cio letniej pracy w Schronisku Na Paluchu jako wolontariusz i kilkuletnich marzeń o Fundacji - aby móc zrobić COŚ więcej dla biednych, odsuniętych przez prawo i ludzi na margines Zwierzaków. [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#c64411][URL="http://przytulpsa.pl/"][COLOR=#cc3300]5 marca 2009[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][URL="http://przytulpsa.pl/"][COLOR=#000000]Ruszyła strona internetowa naszej Fundacji "Przytul Psa"[/COLOR][/URL] - [URL="http://www.przytulpsa.pl/"]www.przytulpsa.pl[/URL] [/SIZE][/FONT][/B][/I][URL="http://przytulpsa.pl/"][IMG]http://www.psy.warszawa.pl/logo1m.jpg[/IMG][/URL][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia strony internetowej Fundacji, która powstała jako kontynuacja naszej wieloletniej pracy wolontarystycznej na Paluchu. Mamy nadzieję, że dzięki niej nasza działalność na rzecz zwierząt będzie się rozwijać i zdołamy pomóc wielu zwierzętom w potrzebie. Zachęcamy wszystkich do współpracy[/SIZE][/FONT] [SIZE=1][COLOR=#e5d59f][B]Zespół strony [/B][/COLOR][URL="http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/wolontariat/zespolstrona.htm"][COLOR=#800000][B]kliknij[/B][/COLOR][/URL] [/SIZE] [SIZE=1]Dla porownania :cool1: [/SIZE] [B]KONTAKT[/B] [COLOR=#6d6436][B]Email:[/B][/COLOR] [EMAIL="[email protected]"][SIZE=2][COLOR=#000000][B][email protected][/B][/COLOR][/SIZE][/EMAIL] [COLOR=#6d6436][B]Tel:[/B][/COLOR] [FONT=Calibri][SIZE=2][B]503-069-502 [/B]- Elżbieta Lipińska[/SIZE][/FONT] [B][SIZE=2][FONT=Calibri]609-733-990 [/FONT][/SIZE][/B][SIZE=2][FONT=Calibri]- Agnieszka Ciborowska[/FONT][/SIZE] [B][SIZE=2][FONT=Calibri]501-511-714 [/FONT][/SIZE][/B][SIZE=2][FONT=Calibri]- Elżbieta Chromińska[/FONT][/SIZE] [B][SIZE=2][FONT=Calibri]509-045-180[/FONT][/SIZE][/B][SIZE=2][FONT=Calibri] - Jarosław Lipiński [/FONT][/SIZE] Wiec lepiej panuj nad slownictwem. Quote
ciborka Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Ja działam w fundacji, ale jeszcze raz zaznaczam, że nie jestem autorką tego tekstu na stronie, nie znam Bożeny Wahl i nie zamierzam się wypowiadać na jej temat, więc swoje uwagi proszę kierować do autorki. To będzie na pewno szybsze i prostsze niż zabawa w głuchy telefon. Tekst umieszczony na stronie [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] nie był oficjalnym oświadczeniem fundacji o jej stanowisku na temat schroniska Ostatnia Szansa, lecz prywatną opinią jednej z osób w niej działających (którą bardzo szanuję i cenię za to co robi dla zwierząt). Kora, to co wkleiłaś nie jest żadnym dowodem na to że nasza fundacja jest właścicielem strony [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] (bo nie jest). Quote
Ewa i flatki Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Madallena'] ... Poc o przypieprzasz sie do dziewczyny? Napisz do redaktora a nie zaśmiecasz wątek :angryy: [/quote] Grzeczniej, proszę :angryy: Quote
Madallena Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 grzeczniej to niech sie zachowuja osoby, ktore sie przyczepiaja bo nie wiem jak inaczej to nazwac. Najazd na ciborke jest zupelnie niepotrzebny! Fundacja a aktualnosci to dwie rozne strony, dwa rozne teksty, dwie rozne osoby i dwie rozne sprawy. Po co zaczynac atak na watku zupelnie nie zwiazanym z Boguszycami. Poza tym istnieje cos takiego jak KONTAKT na stronach a i PW na dogomanii. Przepraszam, słowo przypieprzasz zamieniam na CZEPIASZ. Jest grzeczniej... Quote
Zofia.Sasza Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Madallena']grzeczniej to niech sie zachowuja osoby, ktore sie przyczepiaja bo nie wiem jak inaczej to nazwac. Najazd na ciborke jest zupelnie niepotrzebny! Fundacja a aktualnosci to dwie rozne strony, dwa rozne teksty, dwie rozne osoby i dwie rozne sprawy. Po co zaczynac atak na watku zupelnie nie zwiazanym z Boguszycami. Poza tym istnieje cos takiego jak KONTAKT na stronach a i PW na dogomanii. Przepraszam, słowo przypieprzasz zamieniam na CZEPIASZ. Jest grzeczniej...[/quote] No cóż tzw. kindersztubę wynosi się z domu... A język jakiego używamy świadczy o nas. Nie mam zamiaru nigdzie dzwonić, ani pisać pw. Jestem po prostu zszokowana, że osoby które tak zażarcie walczą o dobrostan psów na Paluchu zgłaszają desinteressement haniebnym tekstem zamieszczonym na stronie fundacji w której działają. Tekstem szkalującym ludzi, którzy kosztem własnego czasu, zdrowia i pieniędzy ratują psy będące dotąd pod "opieką" wychwalanej przez Was p. Wahl. Rozumiem, Ciborko, że w Przytul Psa nie wie lewica, co czyni prawica - wytłumaczyłaś to dostatecznie jasno. Nie uważam, żeby to o czym piszę było "zaśmiecaniem wątku". Po prostu warto czasem wiedzieć z kim się dyskutuje. Ja już wiem. Proszę na koniec, by nie określać Ostatniej Szansy mianem "schroniska". Jest to zbiorowisko psów na prywatnym terenie i nie spełnia kryteriów prawnych, które schronisko spełniać musi. Quote
ciborka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zofia.Sasza czytaj proszę ze zrozumieniem - już kilkakrotnie napisałam, że strona [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] nie jest stroną fundacji, stroną fundacji jest strona [URL="http://www.przytulpsa.pl"]Fundacja na rzecz zwierząt "Przytul Psa" - www.przytulpsa.pl[/URL]. Doskonale wiem co robi i co umieszcza na stonie [URL="http://www.psy.warszawa.pl"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] ponieważ ściśle ze sobą współpracujemy, ale nie mam zamiaru ani prawa zabraniać komukolwiek wyrażania własnej opinii gdyż każdy ma do niej prawo. Tak jak Ty masz prawo się z tą opinią nie zgadzać. A skoro nie masz zamiaru pisać na PW, ani do nikogo dzwonić to świadczy tylko o tym, że nie zależy Ci na wyjaśnieniu sprawy i przedstawieniu swoich argumentów autorce tekstu z którym się nie zgadzasz, a tylko i wyłącznie na wszczęciu bezsensownej awantury i zaśmiecaniu wątku. Cóż, skoro aż tak Ci się nudzi... Quote
orpha Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 ranyyy nie szkoda wam energii na kłótnie ????:crazyeye: sory ,ze sie wtracam nie znajac tematu od az do z ( przyznaje nie przeczytalam caleg watku) , ale wymiana gorzkich słów do niczego prowadzi. Trzeba sie skupic i wspolnie dzialac dla dobra zwierzat , nie badzmy gorsi od takiej np.pani dyrektor schroniska na Paluchu , nie znizajmy sie do poziomu bagna tylko robmy to co robimy najlepiej czyli pomagajmy tym biednym zwierzakom. To juz nie pierwszy watek ,ktory sobie czytam i na ktorym dochodzi do zupelniej niekosntruktywnej , malo grzecznej i sympatycznej wymiany zdan .... po co tracic nerwy i czas ??!! Wszyscy jestescie wspaniali w pomaganiu zwierzakom i skupcie sie na tym .... jak to sie ladnie mowi ? porozumienie ponad podzialami .... Quote
ciborka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='orpha']ranyyy nie szkoda wam energii na kłótnie ????:crazyeye: sory ,ze sie wtracam nie znajac tematu od az do z ( przyznaje nie przeczytalam caleg watku) , ale wymiana gorzkich słów do niczego prowadzi. Trzeba sie skupic i wspolnie dzialac dla dobra zwierzat , nie badzmy gorsi od takiej np.pani dyrektor schroniska na Paluchu , nie znizajmy sie do poziomu bagna tylko robmy to co robimy najlepiej czyli pomagajmy tym biednym zwierzakom. To juz nie pierwszy watek ,ktory sobie czytam i na ktorym dochodzi do zupelniej niekosntruktywnej , malo grzecznej i sympatycznej wymiany zdan .... po co tracic nerwy i czas ??!! Wszyscy jestescie wspaniali w pomaganiu zwierzakom i skupcie sie na tym .... jak to sie ladnie mowi ? porozumienie ponad podzialami ....[/quote] orpha Masz rację, też uważam że nie ma sensu tracić na to czasu, jednak po raz kolejny poproszono mnie o wypowiedzenie się na ten temat więc czułam się zobowiązana wyjaśnić co i jak. Ale jestem jak najbardziej za tym aby zakończyć tę dyskusję. Zresztą napisałam już wszystko co miałam do powiedzenia w tej sprawie... Quote
orpha Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 no to zakasujemy rekawy i idziemy dalej robic swoje , kropla drąży skale ... psoaki czekaja na nas Quote
Recommended Posts