AgaG Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Witam całe stadko w Nowym Roku i życzę zdrówka przede wszystkim dla Wszystkich. Mam nadzieję, że psiaczki noc spędziły w miarę spokojnie (bo u mnie była tragedia !) U nas na szczęście było spokojniutko. Mało strzelano, a poza tym psiaki jednak mocno głuchawe. Gosiapk tak, przespały Sylwestra, pasły brzuszki pod kołderką albo na kołderce albo na dywanach. :) Pomidorcia teraz gdy są mrozy w ogóle wychodzić na spacery nie chce. Mimo płaszczyka i tego, że niosąc ją ogrzewam jej łapki swoimi dłońmi, całą drogę się trzesie i ma pretensje. Poza tym doszła do wniosku, że na śniegu to tylko kupkę łaskawie może zrobić. Bo siku robić na śniegu to już byłoby za dużo. Odmawia i koniec, i siusia po przyjściu do domu do pieluszki. Mam więc teraz więcej przewijania Quote
kolejna kobietka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Pampersiara bez dwóch zdań :lol: Quote
AgaG Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Pomidorcia biedna coraz gorzej widzi. :( właściwie już nie widzi nic. Dlatego też coraz krótsze są nasze spacerki. Znoszę ją na rękach, stawiam, zrobi co trzeba i czeka, by ją wziąć na ręce. W drodze powrotnej parę metrów czasem potupta, ale dopiero, gdy czuje po łapkami równe płytki klinkieru ciągnące się wzdłuż bloku. Dobrze, że mniej kaszle po ostatniej kuracji, no i że guzki na listwie na razie odpukać maleńkie. A Majunia główna bohaterka wątku mimo zmiany karmy na bardziej smakowitą i mimo podlewania jej bardzo delikatnie rosołkiem warzywno-wołowym, który mi zostaje po gotowaniu mięska psom, ma zbyt często tendencje do biegunek. W tym tygodniu czeka ja badanie w kierunku choroby trzustki, bo nie jest powiedziane, czy stwierdzona u niej alergia tłumaczy te problemy biegunkowe. Na jej alergię na szczęście sterydy skutecznie działają, więc Majunia ma znacznie lepszą skórę na brzuszku. Obie sunieczki są natomiast wyjątkowo słodkie i przymilne, Uwielbiają wygody, z tym, że Pomidorcia woli te podkołderkowe, a Majunia nakołderkowe. :) Quote
Gosiapk Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 (...)Obie sunieczki są natomiast wyjątkowo słodkie i przymilne, Uwielbiają wygody, z tym, że Pomidorcia woli te podkołderkowe, a Majunia nakołderkowe. :) Uff... to dobrze, bo inaczej trzeba by kupić drugą kołdrę ;) Quote
AgaG Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Uff... to dobrze, bo inaczej trzeba by kupić drugą kołdrę ;) Przydałaby się już teraz druga kołdra, a nawet i trzecia :) Maja śpi na mojej, tylko mały rożek mi zostawia do przykrycia, mąż pod kocem. Oj rozwydrzyliśmy psiaki, Ale one takie fajne są z tym rozwydrzeniem :) Quote
AgaG Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Majunia biedna chora. ma ostre zapalenie pęcherza z krwiomoczem, Nie nadążam z wychodzeniem i praniem. Juz dostała clawaseptin i furaginę, mam nadzieję, że choć odrobinę dziś pośpię, Uff Quote
kolejna kobietka Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 :o nic nie mówiłaś. Biedna Majeczka. Mam nadzieję, że już lepiej. Quote
AgaG Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 :o nic nie mówiłaś. Biedna Majeczka. Mam nadzieję, że już lepiej. Nie było kiedy powiedzieć. :( już jest lepiej Majuni. Wczoraj dokupiłam jej leki, jeszcze dwa dni podawania, potem wizytka kontrolna. Majunia jest bardzo kochaną sunieczką, a mój mąz jeszcze bardziej, bo dziś o 3 w nocy jeszcze z nią wychodził. Jeszcze jej sie bardzo na si śpieszy, Quote
kolejna kobietka Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Najważniejsze, że już lepiej :) To fakt, takiego tż to ze świecą szukać :) 1 Quote
AgaG Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Pomidorcia na piernatach :) Moja królewna słodka :) Quote
Gosiapk Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Pomidorcię proszę w nochalek ucałować od cioci Gosi, i Majunię też! Quote
kolejna kobietka Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 I ode mnie cmok również do Pomidorci leci! :lol: Jak się czuje Majeczka? Quote
AgaG Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Pomidorcię proszę w nochalek ucałować od cioci Gosi, i Majunię też! Dobrze, nio ja w ogóle mam dużo nochalków do całowania :) a te malutkie noski są wyjątkowo słodkie :) Quote
AgaG Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 I ode mnie cmok również do Pomidorci leci! :lol: Jak się czuje Majeczka? :) :calus: :calus: Majunia lepiej, ale muszę pędzić do kontroli z nią Quote
wellington Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Majunia tu na drugim planie, a na pierwszym Lalunia, staruchna sunieczka z krk. schroniska i ulubienica meza Agi : Trzeba zmienic tytul bo Majunia juz ma dwie siostrzyczki :) Quote
Gosiapk Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Lalunia? Aga się nie chwaliła kolejną 'córeczką' :) Quote
AgaG Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Lalunia? Aga się nie chwaliła kolejną 'córeczką' :) A bo nie miała kiedy :) Malutka jest bardzo sędziwa i ma liczne problemy zdrowotne. A Lalunia jej dałam na imię, bo słodycz to i maleństwo, jak ją brałam ze schroniska ważyła 3, 70. :) Quote
Gosiapk Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 A bo nie miała kiedy :) Malutka jest bardzo sędziwa i ma liczne problemy zdrowotne. A Lalunia jej dałam na imię, bo słodycz to i maleństwo, jak ją brałam ze schroniska ważyła 3, 70. :) Na zdjęciu wygląda na znacznie więcej. Quote
AgaG Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Na zdjęciu wygląda na znacznie więcej. Musze jej na rączakch zrobić, to zobaczysz jaka tycia :) Wczoraj w poczekalni u weta obok mnie stała pani z kotem na rekach i ten kot byl wielgaśny przy mojej suni :) Quote
AgaG Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Majunia tu na drugim planie, a na pierwszym Lalunia, staruchna sunieczka z krk. schroniska i ulubienica meza Agi : Trzeba zmienic tytul bo Majunia juz ma dwie siostrzyczki :) Nio przydałoby się, ale nie ma jak. Założycielka wątku ma zapchaną skrzynkę, a modów nie ma. Poprzednio maupa4 zmieniła na moją prośbę :) Teraz mógłby byc taki: " Majunia ma dom, siostry: Pomidocię i Lalunię oraz dwóch wspaniałych braci". Quote
Gosiapk Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 A co Laluni dolega? Widzę, że w pieluszce jest na zdjęciu. I jak do Ciebie trafiła? 3,7kg to jak półtora mojego psa ;) Quote
Recommended Posts