Asia_Klero Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 ja jednak jestem bardziej za domem tymczasowym...nie chce zeby dzina trafiala do schroniska-nawet najlepszego:roll: Quote
__Lara Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Asia_Klero napisał(a):ja jednak jestem bardziej za domem tymczasowym...nie chce zeby dzina trafiala do schroniska-nawet najlepszego:roll: No właśnie ale jak dla mnie nazwa "schronisko" to nie pasuje do tego miejsca :p mariamc: "To najlepsze schronisko w kraju, to właśnie moje:multi::multi::multi:" Adres schroniska 78-400 szczecinek ul. rybacka 7 tel. 0 94 711 01 00 Od Szczecina to jest ok 180 km M.in. jedna z relacji pobytu Alberta: "Albert ma problem z prawą nogą, przez dwa dni była całkiem sztywna,wogóle jej nie czuł.Nogi mu się krzyżowały. Dostaje bezpośrednio w łapinę witaminy B-1,B-6 i B-12. Jest już lepiej,płakunia trochę przy zastrzykach ,ale są efekty. Nie boli go to,nie kłapał ostrzegawczo zębiskami jak wyczesywałam kudły z łap.Początkowo trochę się kiełczył:evil_lol: na czesanie." Zdjęcia Alberta z pobytu tam: "Byliśmy dzisiaj na działkach, karmić dzikie koty. Była nowa trawka do jedzenia i tarzanie. Odwiedził nas nasz burmistrz, widział Alberta zaraz po przyjeżdzie, stwierdził ,że jest b. duża poprawa a jest lekarzem .Pozdrawiam" Quote
__Lara Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Dalej.... "Albert wykorzystuje każdą okazję ,aby się wysmyczyć, wtedy nic mu nie przeszkadza,stwarzamy mu takie okazje, aby miał motywację do samodzielnego chodzenia. Dwa zdjęcia to Albert w pozycji, z której wstaje tylko na trawie albo na matach, którymi ma wyłożony box. I portret rodzinny na zewnątrz." Quote
__Lara Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Ciotki, zrobicie oczywiście co będziecie uważać za słuszne. Ja tylko napomknęłam o mariamc, bo wiecie, że z hotelami i dt jest ciężko. A ten pies NA JUŻ potrzebuje pomocy, tak jest napisane. Jeszcze to: Wklejam Wam dziewczyny zdjęcia od Mariamc. Takie apartamenty czekają na Alberta. Zgodnie z zapowiedzią trawka z rolki czeka. Quote
bico Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 jestem;) na pewno coś dorzucę, jeszcze teraz nie wiem ile ale pomogę ile mogę:oops: poważnie rozważcie propozycje u Mariamc;) Quote
marysia55 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Jestem Asiu :loveu: równiez postaram się coś jeszcze wydusić z tego mojego "funduszu świadczeń socjalnych dla piesów", ale będzie ciężko przy tej ilości tymczasowiczów, które mam. Również sugeruje zastanowic się nad hotelem u mariamc, ale oczywiście tylko wtedy gdy różnica w cenie będzie znaczna między mariamc a lena13 . Wiadomo, że najważniejsze żeby mieć wewnętrzną pewność, że psu będzie dobrze tam gdzie go wyślemy po miłość i dobrą opiekę. Quote
Asia_Klero Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 w sumie osobiscie wolalabym taki hotel przy domu czyli poprostu dom tymczasowy ale jak piszecie wszystko zalezy od ceny.Cena,ktora Lara podała czyli ok250zł jak za duzego psa jest naprawdę atrakcyjna.Czy Dżina miala by sama do swojej dyspozycji taki ,,apartament"?widze,że to duże pomieszczenie z ogromnym wybiegiem...nic nie zastapi jej domu ale lepiej zeby bylo lepiej niz zeby dalej byla w schronisku..Dziewczyny a jak wy uwazacie?:roll: Quote
rita60 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Jestem:lol:u mnie ciezko z finansami/problemy z praca/ale pomysle;) A ja znam syna mariamc:razz:/z tvp/ Quote
marysia55 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Asia_Klero napisał(a):w sumie osobiscie wolalabym taki hotel przy domu czyli poprostu dom tymczasowy ale jak piszecie wszystko zalezy od ceny.Cena,ktora Lara podała czyli ok250zł jak za duzego psa jest naprawdę atrakcyjna.Czy Dżina miala by sama do swojej dyspozycji taki ,,apartament"?widze,że to duże pomieszczenie z ogromnym wybiegiem...nic nie zastapi jej domu ale lepiej zeby bylo lepiej niz zeby dalej byla w schronisku..Dziewczyny a jak wy uwazacie?:roll: Asiu z tego co piszesz to cena u Leny ( 250,- ) też jest przystępna. DT przy rodzinie ma swoje wielkie zalety i nikt tego chyba nie będzie podważał. W przypadku Dżiny trzeba sie jednak zastanowić jak daleko jest posunięta dysplazja i czy za moment nie będzie potrzebowała stałej opieki weta. Quote
Asia_Klero Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 o 250zł pisala _Lara czyli o pobyt u mariamc.Napisalam do leny PW z zapytaniem i jeszcze nie dostalam odpowiedzi.Więc nie wiem czy ewentualnie wzielaby dzine i ile by to wynosilo u niej:roll: Quote
Asia_Klero Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 ona ma problemy z poruszaniem sie,a wielki problem to dla niej podniesienie sie z ziemi wiec napewno bedzie potrzebowala opieki weterynarza i napewno jej stan nie jest błahy..:-( Quote
__Lara Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Asia_Klero napisał(a):w sumie osobiscie wolalabym taki hotel przy domu czyli poprostu dom tymczasowy ale jak piszecie wszystko zalezy od ceny.Cena,ktora Lara podała czyli ok250zł jak za duzego psa jest naprawdę atrakcyjna.Czy Dżina miala by sama do swojej dyspozycji taki ,,apartament"?widze,że to duże pomieszczenie z ogromnym wybiegiem...nic nie zastapi jej domu ale lepiej zeby bylo lepiej niz zeby dalej byla w schronisku..Dziewczyny a jak wy uwazacie?:roll: Asiu, myślę, że tak. Musiałabyś ustalić wszystko z mariamc. Ja myślę, że tam nie byłoby jej źle, o niebo lepiej niż tam gdzie jest teraz. A dt wiadomo, zawsze jest lepsze ;) może u mariamc mieć miejsce awaryjnie? Quote
ketunia Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Bidulka.:shake: Niestety na dzień dzisiejszy nie mogę wspomóc wpłatą. Quote
terra Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Śliczna sunia a jaka biedula z niej. Ja mogę wspomóc bazarkiem. Quote
sara_rokitnica Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 myślę, że w przypadku Dżiny przyda się dosłownie każda pomoc- bazarki, wpłaty, cegiełki, kolejne ogłoszenia... ona na prawdę strasznie cierpi :( pamiętam jeszcze jak wychodziłyśmy z Asią z nią na spacery... jak jeszcze była w boksie, a nie na wybiegu... to był całkowicie inny pies... :( Quote
Asia_Klero Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 dokladnie..tymczas sie znajdzie gorzej z wplatami:-( Saruś zdejmij sobie szewe z podpisu a w jej miejsce daj dżine(banerki na 1stronie);)ja mam dzine nawet 2 razy!:) Quote
Sabina02 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Bidulka... :-( Moge przelac jakies pieniazki, ale niestety narazie tylko jednorazowo. Quote
sara_rokitnica Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Asiu, to jak? Będziemy zbierać na moje konto? Bo bym już najwyżej przesłała Ci wszystkie dane i wkleiłabyś je na pierwszą albo przesyłałybyśmy zainteresowanym wsparciem finansowym Dżinusi na PW :) Quote
irysek Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ile suczka ma juz pieniedzy? i gdzie macie dla niej DT? Quote
Mysia_ Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 no ładnie, nawet nie wiem co tu się dzieje, nic mi nie mówicie :mad: Córcia grabisz sobie grabisz :mad: za karę macie fotkę Dżiny - autorstwa Pana Tomczaka :eviltong: Quote
Recommended Posts