Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm
Mi wczoraj chciało się troszku płakać jak oglądałam o papieżu. Dzisiaj już mi przeszło. Aby następny był taki sam jak On albo i lepszy.

Posted

[quote name='Sheep']Aby następny był taki sam jak On albo i lepszy.[/quote]
Obawiam się, że TAKI papież trafia się raz na tysiąc lat... :cry:

Ale jako uczniowie Jana Pawła II, jego następcę przyjmiemy z miłością i szacunkiem.

Posted

Nigdy nie wsłuchiwałam się w słowa Papieża, teraz załuje, był Wielkim człowiekiem i przede wszystkim nadal jest! on żyje wśród nas... i chyba wszyscy mamy go w sercu. Urywki które są pokazywane w TV są wzruszajace, można się popłakac.. :cry:

Posted

Tak, oczywiście. Oczywiście także, że wolałabym papieża jako Polaka, ale to raczej nierealne. Papież kochał ludzi bez względu na rasę i kolor skóry, On był wyjątkowy, ale pamiętajmy, że był człowiekiem, więc musiał umrzeć kiedyś.
Na forum robi się smutno :cry: .

Posted

Jak pisał poeta:
„Trzeba z żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe...
A nie w umarłych laurów liść
Z uporem stroić głowę”.

[b]Zagadka dla młodzieży szkolnej[/b]: Jaki poeta i w którym utworze napisał cytowane słowa? 8)

Posted

Z wielkim trudem wróciłam do normalności. :roll:
I oczywiście od razu niespodzianka od "dogo". Wylogowało mnie, ja nie pamietałam hasła i upssss :o :o :o
To jest tylko "próba mikrofonu".
Cieszę się, że znowu tu jestem :megagrin:

Posted

[quote name='zaba14']
Natalia zielonego pojecia nie mam jaki jest autor tego testu :lol:[/quote]
:nono:
Uczyć się!!!! ;)
Iwona dobrze napisała, Adam Asnyk, tylko tytuł nie taki.
8)
A wczoraj na spacerku z Kreską spotkałyśmy ufryzowanego yorka. Po raz pierwszy Kreska zamiast szaleć wokół psiaka, patrzyła na niego zdziwiona i obwąchiwała delikatnie: "Pies to czy nie pies?" :lol:

Posted

Dzisiaj w przedziwny sposób znalazłam bagankę (czerwoną) którą mój pierwszy pies Dingo vel Fofek nosił na szyji. :D
Od razy zawiązałam ją Tofci; wygląda wspaniale.
W ciągu ostatniego tygodnia udało mi się przyzwaczaić Tofcię do suchej karmy tak więc jesteśmy przygotowane do sezonu wyjazdowego. :wink:
[b]coztego[/b] nie mogę sobie przypomniec tytułu wiersza. To ambitne zadanie pozostawiam jednak młodzieży, bo jestem chyba poza konkursem. :roll:

Posted

Nóżka Tashki już dobrze, nawet nie ma śladu. I w końcu się cieczką jej kończy, to było wyczerpujące, parę tygodni! Jutro z rana na rowerek... hurra!
Wiecie co ten chłopak w mojej szkole sie na mnie często patrzy. Czy to dobrze czy źle, jak sądzicie? Może go wkurzam? A może mu się podobam? Sama nie wiem. Dam mu w poniedziałek do złotych myśli się wpisac, nawet z siostrą się założyłam o 2 grosze że się wpisze, i nawet wybrałam pieniążki najładniejsze i najnowsze z 2004 roku :lol: Takie błyszczące, szkoda dawać. W zastaw 2x po 1 groszu :-) Ale bym się dała wpisać bo mam tremę... że on jednak nie będzie chciał.
A może on tu na forum jest i czyta
Nie, chyba nie. Gdzie, On na forum o psach? Bzdura.

Posted

Sheep czy dobrze czy nie? nie wiem nie znam kolesia.. ;) musisz z nim po prostu pogadać, znajśc jakiś chwyt :lol: wiem, ze nie łatwo gada się z kimś kto nam się podoba i wcale go nie znamy, wiec trzeba zbajerowac, ja tak zrobiłam :lol: i jestem własnie z tym chłopakiem, to było na początku roku, zagadałam o książkę z geografi czy nie ma na sprzedaz (jak Boga kocham chciałam książke :lol: ) powiedział, że nie, ale że spróbuje załatwić, wymieniliśmy się nr tel. i gg i jakoś tak na gadu zaczelismy gadac.. długo to trwało, ale efekt jest.. chociaż ja nie specialnie zabiegałam o jego względy, bo nie podoba mi się takie "małpowanie" :lol:

Ja jutro ide na wesele, tak sie cieszyłam jak dostałam zaproszenie, a teraz lipa na nic nie mam ochoty, szkoła mnie wkurza, wczoraj byłam w schronisku nogi mnie bolą, jeszcze jak sobie pomyśle ile godzin mam siedzieć i bawić sie w butach na obcasie to robi mi sie nie dobrze :oops: trzeba się do nich jakoś przekonac, tylko jak? jak ide do szkoły to nie mam zadnej kurtki żeby pasoała do takich butów :lol: :lol: :lol: :lol: (ja to zawsze znajde jakąś wymówke :lol: )

Posted

[quote name='Sheep'] Ale bym się dała wpisać bo mam tremę... że on jednak nie będzie chciał.[/quote]
"Lepiej grzeszyć i potem żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło" :evilbat:
To "złote myśli" jeszcze istnieją? Niedawno, jak robiłam porządki, znalazłam moje z podstawówki ... Uśmiałam się strasznie :lol:
[quote name='Dorota_64']W ciągu ostatniego tygodnia udało mi się przyzwaczaić Tofcię do suchej karmy tak więc jesteśmy przygotowane do sezonu wyjazdowego[/quote]
Gratuluję! Kurcze, muszę w końcu kupić tę suchą karmę i Kresce zacząć dawać, bo nie pojedzie na wakacje! :evilbat:
I kaganiec musze kupić ([b]zaba14[/b], proszę się ze mnie nie śmiać!!! :evil: ) ;)
[quote name='zaba14']jak ide do szkoły to nie mam zadnej kurtki żeby pasoała do takich butów[/quote]
Do szkoły na obcasach :nono:
Ja tam i wesela opędzam bez obcasów :)

Posted

a ja sie chce nauczyc, a ze to szkola to pech 8) dobrze, że msza jest coś o 14 przynajmniej zobacze sobie "Na wspólnej" bo przepasowałam kilka odcinków :lol: Msza jest w Św. Kamilu i zastanawiam się jak ten kościół wygląda :roll:
My będziemy się bawić, a pies bedzie sie nudził ;) od 14 do 20 posiedzi w domu i przyjdzie kolega wziąść go na spacer, aż mu współczuje ;)

Posted

[quote name='zaba14'] Msza jest w Św. Kamilu i zastanawiam się jak ten kościół wygląda :roll: [/quote]
Nie byłaś nigdy w Kamilu :o
To chyba mój ulubiony kościół w Zabrzu :) Bardzo fajny jest, nieduży i oryginalny, bo kościół jako taki, mieści się na piętrze budynku 8)

Posted

[quote name='coztego'][quote name='zaba14'] Msza jest w Św. Kamilu i zastanawiam się jak ten kościół wygląda :roll: [/quote]
Nie byłaś nigdy w Kamilu :o
To chyba mój ulubiony kościół w Zabrzu :) Bardzo fajny jest, nieduży i oryginalny, bo kościół jako taki, mieści się na piętrze budynku 8)[/quote]

HeHe ;) już wiem który to ten koło Traugutta (czy jak to sie pisze) oryginalny z zewnątrz w środku nie byłam.. ;) ja chodze do Św. Franciszka no i czasem do Św. Jadwigii.. a po za tym to na mikulach do jakiegoś.. :P

Posted

[quote name='zaba14']oryginalny z zewnątrz w środku nie byłam.. ;) [/quote]
No, z zewnątrz też jest ciekawy... Wcale nie wygląda na kościół, na pierwszy rzut oka. Bo kiedyś (teraz chyba znów tak będzie), całe te budynki, które przylegają do kościoła (Dom Opieki i Szpital) były własnością zakonu Kamilianów i tworzyły jeden kompleks z kościołem :)

Posted

A żeby pozostali dogomaniacy nie czuli się pominięci w rozmowie to pozwolę sobie zilustrować to o czym z zaba14 rozmawiamy: 8)
Kościół Św. Kamila w Zabrzu dziś:
[img]http://img205.echo.cx/img205/9191/zabrze59yi.jpg[/img]
I wraz z przylegającymi budynkami, na zdjęciu z 1928 roku:
[img]http://img219.echo.cx/img219/2930/kamil286iv.jpg[/img]
Podobno pierwotnie był budowany jako teatr, może stąd takie "dziwactwa" jak kościół na piętrze (i brak krzyży na starym zdjęciu) ;)