BajkaB Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Smieszka w swoim którtkim zyciu zaznała jedynie bólu,cierpienia ,głodu i strachu.Mieszkała u pijanego wiecznie menela,który tłukł ja niemiłosiernie,kopał,głodził,az w końcu zmaltretowanego spiaka powiesił na smyczy na trzepaku.przezyła tylko dzięki wrazliwej osobie,która zdjeła ja i zabrała do siebie.Zaraz tez zostałam o tym zawiadomiona.Malutka ma około 3 miesiecy,jest zywotnym,kochanym,grzecznym szczeniolkiem.Pani Kasia,mimo iz ma 4 małych dzieci,zajmuje wraz z nimi i męzam tylko pokój z kuchnia,zdecydowała sie tymczasowo zaopiekowac sie sunią.Malutka ma bardzo uszkodzone oczko,jest ogólnie zabiedzona i wymaga intensywnego leczenia. Pilnie szukamy jej domku,najlepiej stałego.Nie bedzie duzym pieskiem,jest mimo tego co przeszła ciekawska i chetna do zabawy. Jesłi ktoś chciałby pomóc Smieszce,moze zrobic to wspomagajac Fundacje Emir,Oddział Siewierz Schronisko dla bezdomnych ps�w - Fundacja dla Ratowania Zwierz�t Bezdomnych EMIR - 25 km na po�udnie od Warszawy Quote
Maupa4 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Usunięto pierwszy post - wątek wrócił do założyciela. Quote
xxxx52 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Bosze ,to bestie w ludzkiej skorze mogli temu niewinnemu pieskowi taka krzywde uczynic.Na szczescie sa miedzy nami ludzie:loveu: co to za sliczna kruszynka:loveu:panna jamniczkowa Quote
ANETTTA Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 gdyby bestie myślały :angryy::angryy::angryy::angryy:czy zrobią małej krzywde czy nie ... to by nie zaczeli Quote
Lidan Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Następny śliczny i bardzo biedny piesek :placz: To się naprawdę nigdy nie skończy :-( Zawsze najbiedniejsi będą cierpieć z rąk człowieka, a większość ludzi nie będzie widziało dramatu toczącego się pod ich nosem aż dojdzie do najgorszego :angryy: Quote
a.piurek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Okrucieństwo ludzkie sprawia, że w takich chwilach nie wiem co powiedziec. Niestety nie mogę suni wziąc do siebie, zobowiązuję się jednak wspierać finansowo jej leczenie i utrzymanie w nowym domku jeżeli zajdzie taka potrzeba. Quote
bela51 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Jest śliczna ! I bardzo biedna...:-( Czy zgłosiliście na policje doniesienie na jej kata, tego menela? Quote
BajkaB Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Nikomu sie malutka nie podoba?Jest taka kochana i śliczna Quote
__Lara Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Co za bidula :placz::placz::placz::placz: Panie Boże, czemu takie potowry chodzą po tej ziemi? :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( :angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
DG32 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 alegratka kupiepsa gumtree adopcjapsa cafeanimal kokosy eoferty olx Quote
Maszaberla Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Co za skur... Nie mam juz sily do tych psich tragedii :-( Czy oczko bedzie leczone? Quote
Lidan Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Bardzo sympatyczny pyszczek ma ta sunia. Kojarzy mi się trochę z owczarkiem szkockim lub szetlandzkim. Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 BajkaB napisał(a):DG32-dziękujemy za ogłoszenia. Bela-zgłoszenie dopiero zrobie,bo tak sie złozyło,ze po interwencji musiałam jechac na szkolenie i dopiero wróciłam.Poza tym ustalam dane oprawcy,bo to środowisko specyficzne,od pewnego momentu wszyscy nagle tracą pamięć. Malutka dochodzi do siebie ,jest bardzo milutka i kochana.Jutro znowu jedziemy do weterynarza z oczkiem matko jedyna, oby poniósł karę gnojek jeden, Piękna sunia -dobrze,że ktos w pore zareagował :shake: Quote
BajkaB Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 DG32-dziękujemy za ogłoszenia. Bela-zgłoszenie dopiero zrobie,bo tak sie złozyło,ze po interwencji musiałam jechac na szkolenie i dopiero wróciłam.Poza tym ustalam dane oprawcy,bo to środowisko specyficzne,od pewnego momentu wszyscy nagle tracą pamięć. Malutka dochodzi do siebie ,jest bardzo milutka i kochana.Jutro znowu jedziemy do weterynarza z oczkiem Quote
Erica Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Że też takie człekokształtne chodzą na wolności :mad: Do zoo z nimi :angryy: Jak się czuje maleńka? Co z odrobaczeniem, szczepieniami? Jeśli potrzebne są funusze to bardzo chętnie zrobię bazarek! Quote
a.piurek Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 BajkaB napisał(a):Nikomu sie malutka nie podoba?Jest taka kochana i śliczna Bardzo bardzo mi się podoba tym bardziej ciepię że nikt na razie nie chce je wziąć:placz: a ja nie mogę Quote
kako80 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 :angryy:moglabym zrobic temu facetowi to samo, bez skrupulow.. Quote
Klaudus__ Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Z tego co widzę na zdjęciu to ma wywiniętą 3-cią powiekę [oczko] Ale maleństwo jest kochane... I bardzo dzielne! Quote
Erica Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Jak tylko skończę pracę, to zabieram się za bazarek dla Maleństwa. :lol: Quote
BajkaB Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Bardzo będziemy wdzięczni,maluszek potrzebuje teraz wsparcia w kazdej formie. Quote
a.piurek Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 BajkaB napisał(a):Bardzo będziemy wdzięczni,maluszek potrzebuje teraz wsparcia w kazdej formie. No więc wrzucam swój grosik na konto suni, postaram się jeszcze w tym miesiącu coś dorzucić. Quote
Recommended Posts