Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści rozpuszczone po rodzinie i po wszystkich znajomych ale kurcze to ciężki okres bo wakacje się zbliżają :/ ale hopaj mała im wyżej tym więcej osób zobaczy twe cudne oczka

Posted

Dzięki za radę już napisałam.

mtf zalesie napisał(a):
jesli chcesz pomoc w jej utrzymaniu to sa zgloszenia na watku guciek -spis domow tymczasowych i moze tam popytac

Posted

Prześliczna jest ta sunia. I taka niewielka. Jak zwykle trudno mi pojąć, że dla takiej malizny tak trudno znaleźć jakies małe lokum :niewiem:

Posted

Czarna, a może zrób jej w wordzie krótki opisik, fotkę, namiary do siebie i porozwieszaj w lecznicach, jakie masz zasięgu + sklepach zoologicznych?
Stąd też możesz mieć odzew w sprawie adopcji.

Posted

Właśnie myslałam o tym żeby porozwieszać w Parku gdzie dużo osób z psami chodzi ale lecznice to tez dobry pomysł dzięki.

majqa napisał(a):
Czarna, a może zrób jej w wordzie krótki opisik, fotkę, namiary do siebie i porozwieszaj w lecznicach, jakie masz zasięgu + sklepach zoologicznych?
Stąd też możesz mieć odzew w sprawie adopcji.

Posted

Ile może taki płatny DT kosztować? Czy to działa tak jak hotelik dla zwierząt? Jak to wygląda od strony technicznej? Pies mieszka w domu czy w budzie? Kto zapewnia wyżywienie?

Posted

Ja napisałam PW z zapytaniem o te domki ale też jeszcze nie dostałam odpowiedzi. Wydaje mi się że łatwiej wyadoptować psa z domu tymczasowego jak bardziej się go pozna niż tak z ulicy.

Posted

czarna01 napisał(a):
Wydaje mi się że łatwiej wyadoptować psa z domu tymczasowego jak bardziej się go pozna niż tak z ulicy.

Według mnie: i tak i nie. Racjonalnie rzecz biorąc dorosły człowiek myślący praktycznie raczej woli wziąć już choć trochę sprawdzonego psa, wykąpanego i zaszczepionego, zwłaszcza gdy pies ma mieszkać w bloku i np. zostawać sam na kilka godzin, albo w domu są dzieci lub inne zwierzęta. Wiadomo, że lepiej wiedzieć czego po psiaku można się spodziewać.
Z drugiej strony pies bez domu i to ładny budzi większą litość i czasem ktoś pod wpływem chwili i drgnienia serca zaoferuje domek...
W każdym razie sunię trzeba zabrać i to szybko bo na małego pieska czycha wiele niebezpieczeństw i niechciana ciąża- aczkolwiek kłopotliwa- jest chyba najmniejszym z nich :razz: