Ninka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Nowości: BARDZO potrzebna pomoc materialna na karmę i weta dla suniek! Potrzeba pieniędzy na wszystko; jedzenie, szczepienia, leki, wizyty u weterynarza i opiekę! PROSIMY O KAŻDE MOŻLIWE WSPARCIE!!! O dane osobowe wysyłać PW do Niny. ___________________________________________________________ Dwie sunie (Bieda i Kirke) dziś pojechały dzięki pati-c do Halbinki. W połowie lipca w swoją podróż ruszyly Demolka i Cykoria do Ninki. _________________________________________________ Na wsi nad Narwią (Strękowa Góra; niedaleko Zambrowa, Białegostoku), w opuszczonej stodole znajdowaly się cztery malutkie, bardzo ładne suczki, w wieku około trzech miesięcy. Ich mamę wyrzucił pod wsią właściciel, prawdopodobnie dlatego, że była w ciąży. Szczeniaczki i suka byly głodne i bezdomne, pomagali im od czasu do czasu ludzie ze wsi, ale istniala obawa, że gdy suczki dorosną, wyjdą ze swojej kryjówki, i będą wałęsać się po wsi, czeka je marny los. Suczki prawdopodobnie wyrosną na ładne psy - ich mama jest brązoworuda, i ma sylwetkę podobną do owczarka niemieckiego. ---------------------------------------------------------------- Zostaly 2 sunie, sa juz od 3miesiecy u mnie na DT. Bardzo prosze o pomoc!!! Quote
kasia_d Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Przepraszam, myślałam, że zdjęcia poszły z postem, ale gdzieś umknęły. Proszę bardzo i gorąco zachęcam do pomocy, bo sunie naprawdę bardzo jej potrzebują, a boję się o ich los. Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ojej jakie smutne spojrzenie :( A masz zdjęcie mamusi szczeniakow? Quote
auraa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Trzeba zciągnąć ciotki z tamtych okolic. Napisz w tytule gdzie to jest. Quote
gosiar Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Hop, chociaz podniose. Moglby ktos pomoc i zrobic ogloszeni pieskom? Quote
gosiar Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ninka napisał(a):Prosze wklej zdjecia jak mozesz, to na tym forum bardzo pomaga!! Moze bede mogla wziac jakies maluchy na DT jak mi sie zwolni niebawem... Ninka, byloby cudownie. One tam zdziczeja. Daj znac, prosze, jesli zwolni ci sie DT. Quote
Ninka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Ile tam jest tych pieskow w potrzebie? W temacie widze 4 a na zdjeciach dwa... Chodzi mi o zorientowanie sie w ilosci.. I ponawiam czyjes pytanie, o matke szczeniat. Jaka ona jest? Lagodna, czy raczej nie? Podchodzi do ludzi? Daje sie glaskac? Czy jest raczej dzika? A jak male? Ile teraz maja? Same suczki? Widzial te pieski wet? Ma szanse zobaczyc? Kto sie opiekuje psiakami? Czy za pomoc finansowa, moglby sie nimi opiekowac "bardziej"? U mnie na DT wciaz sunia. jakbyscie pomogly w oglaszaniu jej, to moze szybciej by domek znalazla, i wtedy moglabym przygarnac kolejne biedy... Zapraszam na watek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/4msc-podpalana-sunia-pomozcie-w-oglaszaniu-prosze-138456/ I do gory maluchy!!! Po nowy domek!! Quote
kasia_d Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Suczek w potrzebie jest cztery plus mama. Nie widział ich weterynarz i raczej ciężko tam o to. Mamusia jest łagodna i przyjazna. Pieszczoch straszny, łasi się, liże i ociera. Bez najmniejszych problemów pozwoliła wziąć szczeniaki na ręce. Psiaki chowają się w opuszczonej stodole, ludzie ze wsi czasem przynoszą im jedzenie, ale nic więcej, toteż jeśli suczki zaczną wychodzić i biegać po okolicy może się to źle skończyć. Nikt z stamtąd ich nie weźmie, bo albo wszyscy już mają jakieś przybłędy (dość popularne miejsce na porzucanie niechcianych przyjaciół), albo w ogóle nie chcą. :( Chwilowo więcej dobrej jakości zdjęć psiaków nie mam. Jeśli chodzi o wiek mają koło dwóch-trzech miesięcy. Quote
Ninka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Dlaczego ciezko o weta? Brak funduszy, transportu, chetnych do pomocy, czy weta..? Ty tez tam przychodzisz? Jak czesto? Quote
kasia_d Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 To jest mała wieś, w której bywam raz na jakiś czas, bo mieszka tam mój dziadek (lat 80), która jest oddalona od jakiegokolwiek miasta o 40 km, dlatego też ciężko o weterynarza. Brak tam chętnych żeby je zawieźć do kliniki czy opłacić lekarza. Ja tam będę dopiero w połowie czerwca, chyba że zajdzie potrzeba przywiezienia psiaków, to się przejadę. Moi drodzy, to naprawdę jest mała wiocha, w której ludzie nie specjalnie przejmują się losem porzuconych zwierząt (poza kilkoma wyjątkami), dlatego tam nie ma szans na pomoc dla nich, w ostateczności, o ile nie uśpienie, to czeka je schronisko. Już kto mógł, to wziął bo były jeszcze dwa pieski poza suczkami. Quote
Ninka Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Sa jakies nowe wiadomosci...? Nie jest dobra taka cisza...:-( Quote
gosiar Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ninka, jeśli szczeniaki nie znajdą domu do następnego weekendu zostaną uśpione. Ja się nimi nie zajmuję, od razu mówię. Udzielam się tutaj po koleżeńsku. Nie wiem, co będzie. Jest pewnie milion takich potrzebujących zwierząt. Quote
halbina Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 czterech nie dam rady wziąć... może dwie, ale też nie za tydzień chyba... na już: jak najwiecej fotek, szczeniąt i samej matki... inwestowanie w dobre zdjęcia bardzo się opłaca... ludzie wybierają oczami... ściągnę Wam tu parę niezawodnych Cioteczek, porobią ogłoszenia może... Quote
BIANKA1 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Może napisz w tytule , ze potrzebne ogłoszenia . Quote
Spinca Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Zrobię allegro, ale fotki niezbędne i do kogo kontakt w sprawie adopcji? Nie mamy czasu, więc robię wieczorem tylko na tych dwóch fotkach, ale resztę trzeba zdobyć. I ten kontakt w sprawie adopcji! Quote
Spinca Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='Ninka']Halbina:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak pomozecie mi znalezc domek dla tymczasowiczki, przeslicznej, madrej i kochanej 4msc podpalana sunia! POMOZCIE W OGLASZANIU PROSZE!!! - Strona 4 - Dogomania Forum To rowniez 1-2 bede mogla pomoc!!! To może zrobić odwrotnie? Agresywnie ogłosić sunię a dzieciaki na spokojnie skoro chociaż chwilówkę mamy u Ciotek Wariatek :loveu:? Quote
Ninka Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Halbina:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak pomozecie mi znalezc domek dla tymczasowiczki, przeslicznej, madrej i kochanej 4msc podpalana sunia! POMOZCIE W OGLASZANIU PROSZE!!! - Strona 4 - Dogomania Forum To rowniez 1-2 bede mogla pomoc!!! Quote
slapcio Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Porozsyłam wątek po znajomych, niestety teraz inaczej nie potrafię pomóc :shake: Quote
Ninka Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Spinca napisał(a):To może zrobić odwrotnie? Agresywnie ogłosić sunię a dzieciaki na spokojnie skoro chociaż chwilówkę mamy u Ciotek Wariatek :loveu:? Hehe.. wiedzialam, ze jak doswiadczone Ciotki przyjda to wspomoga swoim doswiadczeniem pospolita wariatke :loveu: Quote
MartynaP Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 jak juz halbinka jest tu to poprosze ja o tekst do ogloszen,zalozycielke o namiary i jakies zdjecia i zabieram sie za ogloszenia-tak moge tylko pomoc.Wziasc szczeniora nie moge niestety :-( Quote
GameBoy Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 porozsyłam gdzie się da, ew mogę wysłac troche karmy :roll: Quote
Recommended Posts