Jump to content
Dogomania

6msc sunie w typie Owczrka Belgijskiego Malinois szukaja domow i wsparcia!!!

Recommended Posts

• Replies 586
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem, codziennie spoglądam na topic, ale nie zawsze mam czas odpowiedzieć.

Słuchajcie, ja mam tylko tyle, może jeszcze parę mniej wyraźnych ujęć i więcej przynajmniej do 20 czerwca nie zdobędę, bo nie mam jak pojechać do Strękowa.
Przesłanie karmy tam nic nie da, bo są dwie osoby, które dokarmiają psiaki. Gorzej, że szczeniaki zaczęły już łazić po wsi i faktycznie zostaną uśpione jeśli czegoś się szybko nie zrobi. Kontakt w ogłoszeniach może być do mnie, telefoniczny lub mailowy: 0 506 172 644 lub [email protected] Zawsze jestem pod nimi dostępna.
Cieszy mnie zaangażowanie i wsparcie, ale mówienie "chciałabym, ale nie mogę" nie pomoże. Sama mam ten problem. Potrzebuję więc deklaracji. Jeśli ktoś obieca mi wziąć te pieski nawet za trzy tygodnie to przez ten czas mogę je wziąć do domu i przetrzymać tak, by uniknęły uśpienia. Przy okazji nauczyć czystości i zaszczepić, ale muszę mieć pewność, że ktoś je potem ode mnie odbierze, bo jak zostanę ze sforą w mieszkaniu w blokowisku to będzie jeszcze gorzej. To zwrot ku halbince, jeśli je na pewno weźmiesz za dwa/trzy tygodnie to ci je przetrzymam, tylko muszę mieć pewność!

Poszukam jeszcze fotek, ale nie liczcie na nic szczególnego.

Posted

Problemem jest to, że to jest tak daleko, że rzadko ktoś tam jeździ, że pieczę nad szczeniaczkami sprawuje starszy, schorowany pan. Po prostu boję się o logistykę tego przedsięwzięcia. Dziewczyny, dziękuję, że pomagacie.
Osoba, która założyła wątek, zrobiła to za moją namową, nie ma doświadczenia w psich sprawach.

Posted

gosiar napisał(a):
Problemem jest to, że to jest tak daleko, że rzadko ktoś tam jeździ, że pieczę nad szczeniaczkami sprawuje starszy, schorowany pan. Po prostu boję się o logistykę tego przedsięwzięcia. Dziewczyny, dziękuję, że pomagacie.
Osoba, która założyła wątek, zrobiła to za moją namową, nie ma doświadczenia w psich sprawach.

Gosiar,
dziewczyna, ktora zalozyla watek napisala, ze bedzie tam w polowie czerwca, albo i wczesniej jesli DT sie znajdzie. To juz bardzo duzo!!!!!

My tu kombinujemy co dalej...

Posted

[quote name='gosiar']Ninka, jeśli szczeniaki nie znajdą domu do następnego weekendu zostaną uśpione. Ja się nimi nie zajmuję, od razu mówię. Udzielam się tutaj po koleżeńsku. Nie wiem, co będzie. Jest pewnie milion takich potrzebujących zwierząt.

Śliczności, biedne szczeniaczki i ich mamusia. Serce się kraje:-(. A wszystko przez ludzką bezmyślność...
Jak to zostaną uśpione, przecież nie są chore, a można usypiać TYLKO ślepy miot:crazyeye:.
Jedyne, co mogę poradzić, to wstawić je do Pupili (sobotni "Poranny") z prośbą o wydanie papierowe. Tu link: http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/99999999/PUPILE30/996098621
Napiszcie maila - ogłoszenie i wrzućcie zdjęcia. Jeśli zrobicie to jeszcze dziś, może ukażą się w sobotnim wydaniu... Niestety nie jestem w stanie udzielić innej pomocy poza ta radą.:shake:

Posted

GameBoy napisał(a):
porozsyłam gdzie się da, ew mogę wysłac troche karmy :roll:

Poczekaj chwile z ta karma, i nie oddawaj :evil_lol:

Jak przygarne potwory-glodomory, to sie bardzo przyda!!!

Mam teraz u siebie 2psiaki i 2kociaki, i pogrom w spizarce ;)

Posted

Nowe wieści słuchajcie. Ku naszej ogromnej radości, ustaliłyśmy, że od początku lipca psiaki znajdą miejsce w DT Ninki i Halbinki :D Do tego czasu ja się nimi zajmę, dziadek już poinformowany, że może je zgarnąć z ulicy do ogrodu, by nic im się nie stało. Groźba uśpienia minęła, więc można poszukać spokojniej chętnych do przyarnięcia zarówno szczeniąt jak i mamuśki.

Zaczniemy też zbiórkę na transport suczek do domków, ew. jeszcze na zastrzyki.

Szalenie się cieszę, że tak to się ułożyło, bo już traciłam nadzieję.:loveu:

Posted

Spinca napisał(a):
To może zrobić odwrotnie? Agresywnie ogłosić sunię a dzieciaki na spokojnie skoro chociaż chwilówkę mamy u Ciotek Wariatek :loveu:?

Spinca, ogromnie dziekuje Ci za te propozycje!!!!! Jak nie wydam Sabci, to bede miala istny sajgon w domku...:shake:

Dzwonilam do Kasi, zalozycielki watku, i zadeklarowalam sie na 2sunie na lipiec.

Posted

Suuuuper, już się strasznie przejęłam, co z nimi będzie. Szczeniaki pewnie szybko dostaną nowe domki, ale mamusia zasługuje na najlepszy, tyle przeszła. Trzymam kciuki i strasznie się cieszę, że będzie dt.

Ninka, masz strasznie fajne motto w podpisie. Mogę ściągnąć?;)

Posted

Ninka!Słońce Ty moje ja tez dorzucę ile się da.Jak by co , to na Twoje konto ile doszła kasa za sunię z łańcucha. Bo Balbinka vel Szczęściara lepszego domu znaleźć nie mogła. Ale jakby co to na gg bo stądd mnie wywala:(