Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam wam Semi czarną jak smoła jamnikowatą piękność.

Semi nie wiedzieć czemu znalazła się w schronisku, jednak los dał jej szansę znalazła się na akcji w Silesii. Jako najmłodsza z całego towarzystwa wydawało się że znajdzie domek od razu, niestety przez dwa dni nie znalazła się ani jedna osoba chcąca zaadoptować ślicznotkę. No i tak Semi znalazła się u mnie na tymczasie.

Semi jest wulkanem energii jak tylko odespała dwa pełne wrażeń dni od razu pokazała że nie jest takim aniołkiem na jakiego wygląda. To istny diabeł wcielony:evil_lol:. Wszędzie jej pełno, biega za mną krok w krok podgryza po nogach i rękach chociaż w wyrywaniu włosów z głowy też jest niezła:evil_lol:. Ale to jeszcze szczeniak więc można jej wybaczyć. Poza tym jest straszną marudą kiedy zabiorę jej coś czego nie powinna gryźć siada i popiskuje dopominając się. Z moją Milką dogadała się bez problemów. Ładnie chodzi na dworze bez smyczy nie ucieka. Wczoraj nawet zażyła kapieli wodnej. Pojechaliśmy wybiegać moją Milkę na polanie a obok polany była górka i za nią jezioro a że Milka wyczuła wodę na kilometr to w te pędy pognała do niej, nie zdążyłam jej dogonić jak już w wodzie pływała a Semi głupiutka poleciała za nią i też hop do wody bo przecież gorsza nie będzie:evil_lol:. W domku jeszcze się nie załatwiła ładnie z rana wytrzymała do pierwszego spacerku. Spała oczywiście w łóżku bo jak inaczej.

Według schroniska ma ok 4 miesięcy, ma jeszcze wszystkie ząbki mleczne. Semi to super suczka tylko jakto szczeniak rozbrykana potrzebująca kontaktu z człowiekiem jak każdy psiak. Do tego wszystkiego ma śmieszny króciutki ogonek taka mała połówka z całego jej została. Suczka jest zaszczepiona odrobaczona ma bezpłatny talon na sterylizację więc brakuje jeszcze tylko kochającego domku.

A oto piękna Semi:

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest zaszczepiona i odrobaczona napisane na samym dole;) wysokość w kłębie ok 25cm co do wagi dzisiaj wieczorem się zważymy więc napisze ale na moje oko to z 4kg waży

Posted

Semi została dziś sama na 2 godzinki bo na prawko musiałam iść. Na początku były piski ale później tylko cisza i spokój...no prawie bo jak otwierałam drzwi to sierotka szczekać zaczęła niemiłosiernie ogólnie rozszczekała się jak tylko usłyszy coś na klatce. W domku żadnych niespodzianek w postaci kupy i siku. Na spacerkach się pilnuje i odwołana przybiega i skacze na mnie

Posted

Wiadomo zawsze jest obawa nawet przy bardzo usłuchanym psie ale spokojnie bo po pierwsze chodzi z Milką krok w krok a po drugie spacerujemy na zarośniętym ogrodzonym boisku i tam biegamy tylko poza boiskiem chwilkę jesteśmy na siku i qpkę by nikt się nie doczepił ;)

Posted

Noc minęła w miarę spokojnie na szczęście nie było nocnych harców. Semi to straszny łobuziak ciągle zabawy jej w głowie i uczy się od Tinki szczekania. Ona ogólnie jest rozszczekana jak zadzwoni ktos do drzwi czy coś głośnego dzieje się na klatce ale na spacerze Tinka szczeka na przechodniów więc ta robi dokładnie to samo i mam na spacerze dwa wyszczekane psiaki takie małe agresorki:evil_lol: Chyba będę musiała osobno z nimi wychodzić na spacer. Co do jedzenia to Semi zachowuje się jak księżniczka no bo przecież ona karmy z miski nie ruszy powącha i odchodzi ale jak z ręki jej daje to oczywiście bardzo chętnie. Z energii do zabawy psiakom nie brakuje jak noc przespały w miarę spokojnie tak od rano znowu latają i wszędzie ich pełno nie wiem skąd mają na to siły ale to i tak dobrze bo w nocy to aniołki śpiące na kołderce:loveu:

Posted

Dostałam dzisiaj maila od pani Magdy w sprawie adopcji Semi. Podobno jakaś znajoma dała jej mojego maila bo oni szukają małego psiaka a tego którego proponowała jest za duży. Pani Magda piszę że nie dawno stracili swojego sznaucerka (miał guza) i szukają psiaka. Czy to ktoś z was podał pani maila do mnie, znacie tą panią? Pani jest chętna od razu wziąść Semi bądź jeśli Semi jest już adoptowana (a nie jest) to może adoptować Tinkę.

Posted

Gisic87 napisał(a):
Czy to ktoś z was podał pani maila do mnie, znacie tą panią?
Ja nie podawałam, nie wiem o kogo chodzi... Choć jedna pani Magda kojarzy mi się z dogo, mieszka w Tarnowskich Górach.

Posted

Nie ta mieszka w Bytomiu ktoś proponował jej suczkę Herę ale była za duża. W każdym bądź razie popisałam z panią, zgadza się na wszystkie warunki adopcji. Zaprosiłam na akcję do Bytomia by mogła zobaczyć psiaki na żywo porozmawiać no i zobaczymy

Posted

Wiecie co wyście to mi chyba specjalnie Semi wcisneliście przyznajcie od razu wiedzieliście że ona ma popędy:evil_lol:. Toż to jakiś obojniaczek jest bo mi kurde wskakuje na Tinę i stara się kopulować:oops: Nie wiem czym to jej zachowanie może być spowodowane. Poza tym jest grzeczna, przechodniów obszczekuje do obcych nie podchodzi. Pomalutku uczymy się siadać i wychodzi nam to coraz lepiej

Posted

maciaszku my to się tak wzajemnie uczymy:evil_lol:. Z resztą TZ też już się ze mnie śmieje bo jak mu mówię o psiakach to zawsze że byłyśmy na spacerku, jadłyśmy kiełbaskę, uczyłyśmy się siadać, spałyśmy, chodziłyśmy grzecznie na smyczy, zrobiłyśmy siku na dworze etc etc