weszka Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 To może niech będzie CZIKO ;) coś z kurczaka, a coś dla niepoznaki :evil_lol: Prześmieszny jest. Na razie wstawiam go na bloga, a więcej ogłoszeń zrobię w najbliższych dniach. Quote
malawaszka Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 [quote name='weszka']To może niech będzie CZIKO ;) coś z kurczaka, a coś dla niepoznaki :evil_lol: Prześmieszny jest. Na razie wstawiam go na bloga, a więcej ogłoszeń zrobię w najbliższych dniach.[/quote] nie nie nie :placz: cziko to mój pierwszy śp pies :oops: Quote
furciaczek Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 To ja tez go w wolnej chwili wrzuce w pare miejsc...ale najpierw poczekam na weszke coby tekst do ogloszen skopiowac:evil_lol: bo ja beztalencie w tej materii... Quote
mosii Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='mortikia']Oj nadpobudliwy to on był :lol: I próbował "kopulować" z psem każdej płci :evil_lol: Napaleniec jeden :eviltong:[/quote] oooo to na pewno ten sam:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale dajemy rade, cały dzień dzis lata z moimi psami no i chłopak został dzis wykąpany, niestety smrodu nie dało sie znieść:p powyciągałam kleszcze, których miał kilkadziesiąt ma całym ciele a w okolicach szyi to normalnie naszyjnik:roll: wypsikałam go juz fiprexem. Quote
malawaszka Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 a te siwe kudły wychodzą jak puszek łatwo? Quote
eria Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 to siwe powinno mu zniknąć jak będzie regularnie trymowany ! Moja znajoma sznupka Figa w wieku ok 1 roku,świeżo po trymowaniu (nie mam tu fotki zarośniętej Figi przed ale wyglądała tak samo jak sznup z tego wątku): [IMG]http://img167.imageshack.us/img167/2461/tn77jd7.jpg[/IMG] w wieku 2 lat była juz całkowicie czarna;) Quote
malawaszka Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 czy ktoż może wesprzeć kastrację tego gagatka? im szybciej się to uda, tym szybciej Cziken pójdzie do domu Quote
malawaszka Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Cziken od dziś nazywa się Ivan :diabloti: i zamieszkał w Gliwicach :cool3: trzymajcie kciuki żeby nowym opiekunom udało się poskromić gagatka :kciuki: Quote
zerduszko Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Co za szybka akcja :crazyeye: Oby udana :multi: Quote
jotpeg Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 przepraszam, ze tutaj: sasiedzi uprowadzili psa, ktorego wczesniej chcieli zabic, zapieli na lancuch, rady i pomoc potrzebne: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-ktory-przezyl-wlasna-smierc-137943/[/url] Quote
weszka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Woooow :crazyeye: już domu! [B]malawaszko[/B] jak Ty to robisz???? Super :multi: Trzymam kciuki żeby już na zawsze! Quote
malawaszka Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 [quote name='weszka']Woooow :crazyeye: już domu! [B]malawaszko[/B] jak Ty to robisz???? Super :multi: Trzymam kciuki żeby już na zawsze![/quote] ludzie dzwonili do mnie od jakiegoś czasu o tego czernysza, ale wg mnie mogli by sobie nie poradzić z ukształtowanym "jakos" dorosłym samcem i wszedł by im na głowę, a ten szczyl jest do wychowania - dziś już do mnie państwo dzwonili - mają weta, który też angażuje się w adopcje i wyjaśnił im dodatkowo co i jak, jak postępować itd, kastracja będzie po szczepieniu - oby tylko mały dał się fajnie ułożyć tym ludziom :kciuki: Quote
malawaszka Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 no i lipa chyba jednak - psiak nie chce mieszkać w mieszkaniu wygląda na to :shake: jutro idzie do fryzjera, jest odrobaczony, ma założoną książeczkę i wraca do mosii - szukamy dla wieśniaka domu z ogrodem i tyle Quote
zerduszko Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Co to znaczy nie chce?? :mad: A pod mostem chce?? ;) Ech :shake: Quote
marako Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ta niechęć do mieszkania (czy w ogóle do pomieszczeń zamkniętych) to chyba normalne, jeśli pies przez długi czas był na wolności. Tajga, która jest daleka od ADHD też zapierała się nogami i rękami przy wprowadzaniu jej do domu przez pierwsze dni u nas (mimo, że 8 miesięcy była zamknięta w boksie i wolności nie zakosztowała). Zamknięta przestrzeń to dla tego psa na pewno ogromnie stresujące otoczenie. Zapewne przyzwyczaiłby się , jeśli miałby wystarczającą ilość intensywnych spacerów i zabaw na zewnątrz (oczywiście na początku protestowałby przeciwko wprowadzaniu do mieszkania, ale to przez jakiś czas, dopóki nie zaakceptowałby nowych właścicieli). Może warto z ludźmi porozmawiać, żeby przetrzymali trudności, bo wyglądają na zaangażowanych. No, albo tymczas właśnie mieszkaniowy u kogoś doświadczonego. Quote
weszka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No nie :shake: Przecież trzeba dać psu czas. [B]malawaszko [/B]może uda Ci się przekonać właścicieli że mają za wielkie oczekiwania w tak krótkim czasie. Przecież pies to nie robot. Choć z drugiej strony jak zniechęcają ich już takie sprawy to co będzie jak rzeczywiście pojawi się jakiś kłopot :roll: Quote
malawaszka Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 ja nie lubię ludzi na siłę namawiać bo im dłużej byłby u nich tym gorzej potem, a dodatkowo polowanie na królika :shake: Quote
eria Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 trzymam kciuki ! i liczę po cichutku na fotki z metamorfozy :oops::oops: Quote
malawaszka Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 :lol: nieźle - jednak ludzie psa dziś nie odwożą - dzisiejsza noc była już ciut lepsza, Ivan podbił ich serca i chcą o niego zawalczyć - teraz są u fryzjera i na pewno dzisiaj nie odwoża, próbują się skontaktować z Jackiem Gałuszką więc mam nadzieję, że jednak będzie dobrze co? kurcze trzymajcie :kciuki: najważniejsze jest to, że to jest ich decyzja - nie byli namawiani ani naciskani, tylko sami chcą - a to jest najwazniejsze!!! :loveu: Quote
Kana Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/gdansk-znalezionio-sznaucera-sredniego-czarno-srebrnego-tatuaz-138722/#post12359820[/URL] Może ktoś coś wie i pomoże? Quote
Recommended Posts