Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To może niech będzie CZIKO ;) coś z kurczaka, a coś dla niepoznaki :evil_lol:
Prześmieszny jest. Na razie wstawiam go na bloga, a więcej ogłoszeń zrobię w najbliższych dniach.

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='weszka']To może niech będzie CZIKO ;) coś z kurczaka, a coś dla niepoznaki :evil_lol:
Prześmieszny jest. Na razie wstawiam go na bloga, a więcej ogłoszeń zrobię w najbliższych dniach.[/quote]

nie nie nie :placz: cziko to mój pierwszy śp pies :oops:

Posted

[quote name='mortikia']Oj nadpobudliwy to on był :lol: I próbował "kopulować" z psem każdej płci :evil_lol: Napaleniec jeden :eviltong:[/quote]
oooo to na pewno ten sam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ale dajemy rade, cały dzień dzis lata z moimi psami
no i chłopak został dzis wykąpany, niestety smrodu nie dało sie znieść:p
powyciągałam kleszcze, których miał kilkadziesiąt ma całym ciele a w okolicach szyi to normalnie naszyjnik:roll: wypsikałam go juz fiprexem.

Posted

to siwe powinno mu zniknąć jak będzie regularnie trymowany ! Moja znajoma sznupka Figa w wieku ok 1 roku,świeżo po trymowaniu (nie mam tu fotki zarośniętej Figi przed ale wyglądała tak samo jak sznup z tego wątku):
[IMG]http://img167.imageshack.us/img167/2461/tn77jd7.jpg[/IMG]
w wieku 2 lat była juz całkowicie czarna;)

Posted

przepraszam, ze tutaj:
sasiedzi uprowadzili psa, ktorego wczesniej chcieli zabic, zapieli na lancuch, rady i pomoc potrzebne:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-ktory-przezyl-wlasna-smierc-137943/[/url]

Posted

[quote name='weszka']Woooow :crazyeye: już domu! [B]malawaszko[/B] jak Ty to robisz????
Super :multi: Trzymam kciuki żeby już na zawsze![/quote]

ludzie dzwonili do mnie od jakiegoś czasu o tego czernysza, ale wg mnie mogli by sobie nie poradzić z ukształtowanym "jakos" dorosłym samcem i wszedł by im na głowę, a ten szczyl jest do wychowania - dziś już do mnie państwo dzwonili - mają weta, który też angażuje się w adopcje i wyjaśnił im dodatkowo co i jak, jak postępować itd, kastracja będzie po szczepieniu - oby tylko mały dał się fajnie ułożyć tym ludziom :kciuki:

Posted

no i lipa chyba jednak - psiak nie chce mieszkać w mieszkaniu wygląda na to :shake: jutro idzie do fryzjera, jest odrobaczony, ma założoną książeczkę i wraca do mosii - szukamy dla wieśniaka domu z ogrodem i tyle

Posted

Ta niechęć do mieszkania (czy w ogóle do pomieszczeń zamkniętych) to chyba normalne, jeśli pies przez długi czas był na wolności.
Tajga, która jest daleka od ADHD też zapierała się nogami i rękami przy wprowadzaniu jej do domu przez pierwsze dni u nas (mimo, że 8 miesięcy była zamknięta w boksie i wolności nie zakosztowała). Zamknięta przestrzeń to dla tego psa na pewno ogromnie stresujące otoczenie. Zapewne przyzwyczaiłby się , jeśli miałby wystarczającą ilość intensywnych spacerów i zabaw na zewnątrz (oczywiście na początku protestowałby przeciwko wprowadzaniu do mieszkania, ale to przez jakiś czas, dopóki nie zaakceptowałby nowych właścicieli). Może warto z ludźmi porozmawiać, żeby przetrzymali trudności, bo wyglądają na zaangażowanych.
No, albo tymczas właśnie mieszkaniowy u kogoś doświadczonego.

Posted

No nie :shake: Przecież trzeba dać psu czas. [B]malawaszko [/B]może uda Ci się przekonać właścicieli że mają za wielkie oczekiwania w tak krótkim czasie. Przecież pies to nie robot. Choć z drugiej strony jak zniechęcają ich już takie sprawy to co będzie jak rzeczywiście pojawi się jakiś kłopot :roll:

Posted

:lol: nieźle - jednak ludzie psa dziś nie odwożą - dzisiejsza noc była już ciut lepsza, Ivan podbił ich serca i chcą o niego zawalczyć - teraz są u fryzjera i na pewno dzisiaj nie odwoża, próbują się skontaktować z Jackiem Gałuszką więc mam nadzieję, że jednak będzie dobrze co? kurcze trzymajcie :kciuki:

najważniejsze jest to, że to jest ich decyzja - nie byli namawiani ani naciskani, tylko sami chcą - a to jest najwazniejsze!!! :loveu:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/gdansk-znalezionio-sznaucera-sredniego-czarno-srebrnego-tatuaz-138722/#post12359820[/URL]

Może ktoś coś wie i pomoże?