Rauni Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Sylwia i Roxi']Hej mam pytanie, czy wszystkie informacje na 1 stronie odnosnie godzin startu i kolejnosci sa aktualne. Nie chce krakac ale jak to bedziemy biegac gdy bedzie padalo[/quote] Jak będzie padało, to będziemy biegać na mokro. :diabloti: W tym roku mamy to przećwiczone dość dobrze, podobnie jak inne skrajne warunki pogodowe. Ale liczę na to, że Złota Polska Jesień nas nie zawiedzie :cool3: i okaże się godna swego miana. Quote
Sajko Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Ja się trzymam wersji, że progonoza pogody nie przewiduje deszczu na najbliższy weekend w Warszawie. Innej wersji nie ma:p Nie mogę znaleźć, gdzie wstawiłam nową rozpiskę biegów, zatem wstawiam jeszcze raz (godziny pozostają bez zmian). Sobota Ring 1 (Iveta) Agility 0 (L, M, S) A1 (S, M, L) A3 (L, M, S) Agility open (S, M, L) Ring 2 (Roman) Jumping open (S, M, L) A2 (L, M, S) jumping 0 (L, M, S) jumping 0 (S, M, L) sztafety rozpoczynają się od S:p Quote
Agata i Zorka Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Czy osoby, które rezerwowały noclegi w Forcie Bema otrzymały wiadomość, że ich rezerwacje są odwołane z powodu awarii w hotelu?:angryy: Ja dziś taką wiadomość dostałam, ale Pani, która dzwoniła była jakaś dziwna... coś kręciła... i dlatego chcę się upewnić... Quote
Davie Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='wendka']......nasza sztafeta (jeszcze bez nazzwy).....[/quote] No jak to?! Przecież "Duma i [B]Wy[/B]przedzenie" miało być? :cool3: Nie marnujcie inwencji twórczej Pati... :nono: Quote
Sajko Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Jak ktoś nadal szuka hotelu to na pewno w Etapie są miejsca i można z psami (20zł za psa). [url=http://www.orbis.pl/pl/warszawa/hotele/etap_warszawa_centrum]Orbis Grupa Hotelowa :: ETAP HOTEL:: ETAP HOTEL WARSZAWA CENTRUM :: Główna[/url] a hotel fort bema to porażka- drugi rok z rzędu moją rezerwację pomylili... a w zeszłym roku wymazali korektorem, mimo, że potwierdzałam w środę przed zawodami, że wszystko jest ok:mad: Quote
wendka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Davie']No jak to?! Przecież "Duma i [B]Wy[/B]przedzenie" miało być? :cool3: Nie marnujcie inwencji twórczej Pati... :nono:[/QUOTE] No dobrze, nie bedziemy marnowac... Duma i WYprzedzenie to: Bobinka, Fanta, Jinx i Tai :loveu: I nikt naszego widowiska nie przebije :multi: Quote
FRODKA Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ja wczoraj rozmawiałam z Fortem Bema i nic takiego nie mówili ,ale istotnie jacyś nierozgarnięci są :razz: Quote
IraKa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Pani ponownie wczoraj potwierdzała moją rezerwację również. O awarii nic nie mówiła. Stanowczo i dobitnie podtrzymałam , że przyjeżdżam i pokój ma być.:mad: Quote
blanol Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Sajko']Ja się trzymam wersji, że progonoza pogody nie przewiduje deszczu na najbliższy weekend w Warszawie. Innej wersji nie ma:p Nie mogę znaleźć, gdzie wstawiłam nową rozpiskę biegów, zatem wstawiam jeszcze raz (godziny pozostają bez zmian). Sobota Ring 1 (Iveta) Agility 0 (L, M, S) A1 (S, M, L) A3 (L, M, S) Agility open (S, M, L) Ring 2 (Roman) Jumping open (S, M, L) A2 (L, M, S) jumping 0 (L, M, S) jumping 0 (S, M, L) sztafety rozpoczynają się od S:p[/quote] A czy jest już bardziej szczegółowa rozpiska godzinowa, bo tylko widzę godzinę rozpoczęcia, a chciałabym rodzinkę przytargać na sztafetę. Quote
as_kate Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 A ja mam pytanie ogólne, czy ktos ryzykuje i bierze aparat?? :razz: Quote
Junka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='as_kate']A ja mam pytanie ogólne, czy ktos ryzykuje i bierze aparat?? :razz:[/quote] Się znaczy pod względem pogodowym?? No chyba ja zaryzykuję :P Quote
stereo Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [SIZE=3][COLOR=red][B]DOJAZD:[/B][/COLOR][/SIZE] Wjeżdżając do Warszawy od północy (z płocka, bydgoszczy) trasą numer 7 jedziemy prosto wisłostradą. wjeżdżamy do Warszawy i kontynuujemy wisłostradą (trzymamy się środkowego pasa, żeby przy rozjeździe nie znaleźć się na marymonckiej). Po minięciu nadal jadąc Wisłostradą zjazdu 'Gwiaździsta' zjeżdżamy na prawy pas i wjeżdżamy estakadą w górę w prawo (kierunek Poznań/ Katowice/ Bemowo/ Trasa Armii Krajowej). Po wjechaniu na górę jesteśmy na trasie toruńskien/ trasie AK. jedziemy prosto. Zjeżdżamy na zjeździe na ulicę Broniewskiego/ Powązkowska. Po zjechaniu zjazdem przejeżdżamy prosto przez skrzyżowanie ze światłami (nie skręcamy w broniewskiego). jedziemy prosto, wjeżdżamy małą estakadą w górę i skręcamy w prawo na rondzie (kierunek Bemowo/ Powstańców Śląskich, odwrotny kierunek niż Cmentarze Powązkowskie). Po skręceniu w prawo jesteśmy na generała Maczka. Zawracamy na pierwszych światłach i po przejechaniu (jakby cofnięciu się) jakiś 200m skręcamy w uliczkę w prawo (stara powązkowska/ obrońców tobruku) i po 50m w lewo. Dalej jedziemy jak nas uliczka prowadzi, przez zawsze otwartą bramę, koło kościoła, przez rondko małe prosto (po lewej już widać boisko, ale parkujemy z drugiej strony). Dodatkowo powiesimy znaki już na samym tereniu Fortów/ Legii żeby nikt się nie zgubił. Jadąc wisłostradą na północ, czyli z południowych części warszawy, wjeżdżamy na trasę toruńską/ trasę armii krajowej, kierunek Bemowo, Żoliborz, itp. Po wjechaniu na trasę kontynuujemy jak w opisie powyżej. Z białegostoku jest jeszcze łatwiej- wjeżdżamy do warszawy przez marki, przed sklepem Makro w Ząbkach i centrum handlowym Real w Markach skręcamy w prawo na trasę toruńską/ trasę AK. Po przejechaniu wisły (uwaga- jest fotoradar ustawiony i działający na wysokości Carrefour oraz policja często łapie na ograniczeniu do 40km/h) kontynuujemy jak w pierwszym opisie. Dołączam mapkę ręcznie narysowaną. Proporcje nie są zachowane! Przepominam, że adres Fortów to ul.Powązkowska 59. Hotel Fort Bema to budynek nr 62. [B][U]Prosimy bardzo o nieparkowanie pod hotelem Fort Bema [/U][/B]:p [IMG]http://www.cavano.pl/zawody_cavano/mapa.jpg[/IMG] Quote
as_kate Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Junka']Się znaczy pod względem pogodowym?? No chyba ja zaryzykuję :P[/QUOTE] Względy pogodowe nie mają chyba aż tak wielkiej mocy, by nam przeszkodzić ;) Quote
Ewa3 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Czy trzeba miec potwierdzenie wpłaty ze soba? Pytam bo i tak kazdy kto zapłacił jest zaznaczony;) Quote
Sajko Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Jeśli ktoś opłacił i na liście ma magiczną literkę 'z'- nie potrzebuje potwierdzenia i idzie się zgłaszać na zawody do naszych miłych dziewczyn z klubu. Jeśli ktoś nie ma magicznej literki 'z' na liście- idzie się meldować u klubowej Lidki:evil_lol: Quote
Godelaine Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Czy ktoś jadący w sobotę rano na zawody byłby w stanie zabrać z Powiśla dwie osoby z dwoma psami (belg i bokser - obydwa się mocno kompresują :) )? Podobno dojazd na miejsce zawodów komunikacją miejską jest mało przyjemny, a ja w miarę możliwości wolałabym do minimum ograniczyć męczenie psów. Quote
APSA Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 A ja mam pytanie, jak rozwiązujecie problem osób wielopsich, którym się mogą z grubsza pokrywać biegi np z zerówkowiczem i openowiczem? Quote
Sajko Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Pokrywanie się biegów będziemy rozwiązywać na bieżąco, czyli jak się widzi taki problem, to należy iść do osoby z mikrofonem i poprosić o przesunięcie na liście w dół lub górę, wtedy będzie się czytanym, a za tym- będzie się startowało szybciej lub później w zależności od potrzeb. Na przykład openowy large będzie trwał co najmniej 90min, więc będzie dosyć czasu;) Należy być jednak przygotowanym moralnie, że będzie się miało w głowie nauczone 2 tory jednocześnie:razz: Quote
Sajko Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Blanol, rozpiski godzinowej nie ma, sztafety na pewno nie zaczną się przed 15 (no chyba że prędkość światła osiągniemy:p). Quote
IraKa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Sajko']...Należy być jednak przygotowanym moralnie, że będzie się miało w głowie nauczone 2 tory jednocześnie:razz:[/QUOTE] Należy ćwiczyć przed następnym IABC:evil_lol: Quote
plinka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='stereo'][SIZE=3][COLOR=red][B]DOJAZD:[/B][/COLOR][/SIZE] Wjeżdżając do Warszawy od północy (z płocka, bydgoszczy) trasą numer 7 jedziemy prosto wisłostradą. wjeżdżamy do Warszawy i kontynuujemy wisłostradą (trzymamy się środkowego pasa, żeby przy rozjeździe nie znaleźć się na marymonckiej). Po minięciu nadal jadąc Wisłostradą zjazdu 'Gwiaździsta' zjeżdżamy na prawy pas i wjeżdżamy estakadą w górę w prawo (kierunek Poznań/ Katowice/ Bemowo/ Trasa Armii Krajowej). Po wjechaniu na górę jesteśmy na trasie toruńskien/ trasie AK. jedziemy prosto. Zjeżdżamy na zjeździe na ulicę Broniewskiego/ Powązkowska. Po zjechaniu zjazdem przejeżdżamy prosto przez skrzyżowanie ze światłami (nie skręcamy w broniewskiego). jedziemy prosto, wjeżdżamy małą estakadą w górę i skręcamy w prawo na rondzie (kierunek Bemowo/ Powstańców Śląskich, odwrotny kierunek niż Cmentarze Powązkowskie). Po skręceniu w prawo jesteśmy na generała Maczka. Zawracamy na pierwszych światłach i po przejechaniu (jakby cofnięciu się) jakiś 200m skręcamy w uliczkę w prawo (stara powązkowska/ obrońców tobruku) i po 50m w lewo. Dalej jedziemy jak nas uliczka prowadzi, przez zawsze otwartą bramę, koło kościoła, przez rondko małe prosto (po lewej już widać boisko, ale parkujemy z drugiej strony). Dodatkowo powiesimy znaki już na samym tereniu Fortów/ Legii żeby nikt się nie zgubił. Jadąc wisłostradą na północ, czyli z południowych części warszawy, wjeżdżamy na trasę toruńską/ trasę armii krajowej, kierunek Bemowo, Żoliborz, itp. Po wjechaniu na trasę kontynuujemy jak w opisie powyżej. Z białegostoku jest jeszcze łatwiej- wjeżdżamy do warszawy przez marki, przed sklepem Makro w Ząbkach i centrum handlowym Real w Markach skręcamy w prawo na trasę toruńską/ trasę AK. Po przejechaniu wisły (uwaga- jest fotoradar ustawiony i działający na wysokości Carrefour oraz policja często łapie na ograniczeniu do 40km/h) kontynuujemy jak w pierwszym opisie. Dołączam mapkę ręcznie narysowaną. Proporcje nie są zachowane! Przepominam, że adres Fortów to ul.Powązkowska 59. Hotel Fort Bema to budynek nr 62. [B][U]Prosimy bardzo o nieparkowanie pod hotelem Fort Bema [/U][/B]:p [IMG]http://www.cavano.pl/zawody_cavano/mapa.jpg[/IMG][/quote] A mogłabym prosić o jakieś instrukcje dojazdu z centrum dla niezmotoryzowanych? Czym można podjechać możliwie najbliżej terenu zawodów? Quote
Mokka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='plinka']A mogłabym prosić o jakieś instrukcje dojazdu z centrum dla niezmotoryzowanych? Czym można podjechać możliwie najbliżej terenu zawodów?[/quote] Dojechać można autobusami: 103, 122, 170, 180, 186, 193, z czego 180 jedzie przez centrum (to jeszcze zależy, gdzie w centrum Ci pasuje), 122 i 197 jadą przez Pl. Wilsona (metro), 170 krzyżuje się z metrem przy Dw. Gdańskim. Wysiadamy na przystanku Powązkowska/Gen. Maczka - uwaga, może być na żądanie. Jesteśmy na skrzyżowaniu - na jednym rogu jest cmentarz, na drugim bloki mieszkalne zasłonięte ekranem, na trzecim znów budynki, a na czwartym coś w rodzaju zatoczki, brama, a za nią mały kościółek. Tam trzeba iść, minąć kościółek i iść przed siebie wertepiastą drogą. Jest kawałek do przejścia, po drodze będą drogowskazy na zawody. Quote
BeataG Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Godelaine']Czy ktoś jadący w sobotę rano na zawody byłby w stanie zabrać z Powiśla dwie osoby z dwoma psami (belg i bokser - obydwa się mocno kompresują :) )? Podobno dojazd na miejsce zawodów komunikacją miejską jest mało przyjemny, a ja w miarę możliwości wolałabym do minimum ograniczyć męczenie psów.[/quote] Bogusia, dojazd ode mnie żadną miarą nie jest męczący dla psów, tylko przez to, że jedzie się z przesiadkami i jest to weekend, to trzeba trochę czasu liczyć na czekanie na autobus. Sama podróż trwa kilka minut jednym autobusem, kilka minut metrem i i kilka minut drugim autobusem, a w weekend o 7-8 rano tłoku w komunikacji nie ma. Ja tam w ubiegłym roku jechałam z 3-miesięcznym Yasserem, który wtedy jeszcze miał chorobę lokomocyjną, a spokojnie dał radę. :evil_lol: Quote
Godelaine Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Aaa.. To pikuś. Jeśli to tylko kwestia czasu to luz :) Quote
FRODKA Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [QUOTE]Jeśli ktoś nie ma magicznej literki 'z' na liście- idzie się meldować u klubowej Lidki:evil_lol:[/QUOTE] a gdzie będzie można znaleść najłatwiej Lidkę ,bo ja nie będe miała z nigdy na liście. Quote
Recommended Posts