jusstyna85 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Nie chcę podawać w którym Schronisku w Polsce znajduje się... 1)Sunia jest przerażona,dzisiaj trafiła z kwarantanny do boksu jeśli jeszcze żyje,to będzie to znak, że trzeba jej pomóc. ONA BARDZO NA TO LICZY... Schronisko ją uśpi dla jej własnego dobra...albo... SZYBKO STANIE SIĘ OFIARĄ... Ma uległy charakter. Do ludzi nastawiona jest łagodnie. Potwornie przerażona miejscem, do którego trafiła .Ma ok 4 lat 2)W TEJ SAMEJ SYTUACJI JEST JESZCZE TEN PSIAK :( piesek W schronisku od 18.07.08. Bardzo wystraszony i źle znoszący pobyt w schronisku.Ma ok. 4 lat PILNIE POTRZEBUJĄ DT sterylka/kastracja jest darmowa Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Obydwa psiaki pilnie potrzebują pomocy Quote
zulugula Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Duże/małe te psiaki? Jakieś problemy z agresją (chocby ze strachu/stresu)? Quote
Jaaga Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Nie widzę zdjęć tego drugiego pieska. Nikogo nie obchodzą te przerażone biedy :shake:. Może ktoś poratuje któregoś z nich chociaż miejscem w ogrodzie :roll:? Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Ninka napisał(a):Mozesz napisac cos wiecej o tej pierwszej suni?? Moze moglabym pomoc... Straszna bieda :-( Wiem, że jest uległa i nie wykazuje agresji,bardzo sie boi... Spróbuję czegoś więcej sie dowiedzieć Czy Wy też nie widzicie zdj 2. psiaka? Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 zulugula napisał(a):Duże/małe te psiaki? Jakieś problemy z agresją (chocby ze strachu/stresu)? Takie jak na zdj,raczej małe :( Quote
Ninka Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Mozesz napisac cos wiecej o tej pierwszej suni?? Moze moglabym pomoc... Straszna bieda :-( Quote
Ninka Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 jusstyna85 napisał(a):Wiem, że jest uległa i nie wykazuje agresji,bardzo sie boi... Spróbuję czegoś więcej sie dowiedzieć Czy Wy też nie widzicie zdj 2. psiaka? Widze zdjecie ale tego psiaka na nim malo widac niestety. Czekam na dalsze informacje! Pozdrawiam Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 [quote name='Ninka']Widze zdjecie ale tego psiaka na nim malo widac niestety. Czekam na dalsze informacje! Pozdrawiam Tam nie ma wolontariatu i to jest ten problem,tak na oko to suczka mniejsza niż normalna średnia.napisałam do 1 osoby,która ją widziała. Quote
Jaaga Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Z tego, co dowiedziałam się sunia jest średniej wielkości, tak wystraszona, ze do zdjęc była niesiona na rękach. Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 "Ta pierwsza suka jest sredniej wielkości, tak ok. 40-45 cm w kłębie. Ta druga jest mała, tak ok. 35 cm w kłębie Ta pierwsza jest uległa, w stosunku do ludzi i psów. Łagodna, dała się spokojnie wziąć na ręce. Jest potwornie przerażona. Agresji zero. Ta druga jak robiłam jej zdjęcia też nie była agresywna, nie sądzę by coś się zmieniło." Quote
Jaaga Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Wreszcie mi się wyświetliło zdjęcie drugiego psiaka. To pies, czy suka? Z pierwszego postu wywnioskowałam, ze pies, a teraz czytam, że to sunia. Może jakoś udałoby się wspólnie zebrać pieniadze na jedzenie i opiekę wet.? Wtedy zawsze łatwiej o DT, który nie zostanie obarczony wszystkimi kosztami i obowiązkami. Mogę zrobić jakiś bazarek, może ktoś też ma coś do wystawienia albo zadeklaruje wpłatę :cool3:? Quote
Brysio Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Zrobię bazarek ale dopiero za 4 dni jak mi się ostatni skończy;) miałam teraz 3 i duzo rzeczy nie zeszło więc pozbieram co zostało;) Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Jaaga napisał(a):Wreszcie mi się wyświetliło zdjęcie drugiego psiaka. To pies, czy suka? Z pierwszego postu wywnioskowałam, ze pies, a teraz czytam, że to sunia. Może jakoś udałoby się wspólnie zebrać pieniadze na jedzenie i opiekę wet.? Wtedy zawsze łatwiej o DT, który nie zostanie obarczony wszystkimi kosztami i obowiązkami. Mogę zrobić jakiś bazarek, może ktoś też ma coś do wystawienia albo zadeklaruje wpłatę :cool3:? To jest jednak psiak Quote
__Lara Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Zaglądam do psiaków, które bardzo potrzebują pomocy :( Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Ninka podjęłaś jakąś decyzje? tutaj liczy się każda minuta....:( Quote
jurosia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Witam mogłabym dokładać się 100 zł miesięcznie na dt dla suni. Quote
zulugula Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 jusstyna85 napisał(a):Ninka podjęłaś jakąś decyzje? tutaj liczy się każda minuta....:( A jaką decyzję rozważa Ninka? Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 zulugula napisał(a):A jaką decyzję rozważa Ninka? napisała mi PW rano, że być może wzięłaby na DT sunie nr 1,ale pewnie zmieniła zdanie,bo sie nie odzywa...:( Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 jurosia napisał(a):Witam mogłabym dokładać się 100 zł miesięcznie na dt dla suni. Nawet nie zauważyłam...bardzo dziękujemy... Quote
__Lara Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 jurosia napisał(a):Witam mogłabym dokładać się 100 zł miesięcznie na dt dla suni. Ojejku, dziękujemy za tyle pieniążków dla suni ! To już jest coś :loveu: Quote
__Lara Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 jurosia napisał(a):za dwa miesiące przeprowadzamy się do domku z ogródkiem :lol: może mogłaby dołączyć do mojego stadka; mała sunia po sterylce + jej synek Bryś. Teraz mieszkamy w małym mieszkaniu i mieliśmy już jeden falstart :-( Bryś nie przyjął Borysa onka (oba chłopaki nie kastrowane), którego opłacamy w hoteliku u Murki, ale onek jutro jedzie do ds to byłaby kasa na dt suni).Tzn. chcemy jej pomóc tak czy inaczej, bo jak wcześniej znajdzie dom to też będzie ok;) Dziękujemy :loveu: zawsze to jakaś propozycja ;) Quote
jurosia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 za dwa miesiące przeprowadzamy się do domku z ogródkiem :lol: może mogłaby dołączyć do mojego stadka; mała sunia po sterylce + jej synek Bryś. Teraz mieszkamy w małym mieszkaniu i mieliśmy już jeden falstart :-( Bryś nie przyjął Borysa onka (oba chłopaki nie kastrowane), którego opłacamy w hoteliku u Murki, ale onek jutro jedzie do ds to byłaby kasa na dt suni).Tzn. chcemy jej pomóc tak czy inaczej, bo jak wcześniej znajdzie dom to też będzie ok;) Quote
Recommended Posts