Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

qrcze naprawde sie nie denerwuje jesli kogokolwiek urazilam to sorrki napewno nie mialam tego na celu i napewno nie miala zadna z moich wypowiedzi byc ostra czy nie mila czy jakas tam :D

Posted

Obejrzałam ostatnią sesję. :D
Jest piękna, ciepła, pokazuje prawdziwe, szczęśliwe macierzyństwo.

Myślę, że wypada życzyć każdej matce by mogła tak właśnie cieszyć się faktem posiadania dziecka.
By miała czas na pieluchy, czułość, zadbanie o siebie i wreszcie na taką sesję zdjęciową.

Nie ma nic piękniejszego od cukierkowego dzieciństwa i macierzyństwa. :lol:

Szczęśliwe macierzyństwo to stan podobny do szaleńczej miłości. gdy świat pomimo swej szarości i nudnej codzienności wydaje się najwspanialszym ze światów.
Dlatego warto utrwalać takie sceny, zarówno dla tych którzy akurat to przeżywają jak i dla tych którzy to rozumieją i potrafią cieszyć się cudzym szczęściem.
Gratuluję zarówno fotografowi jak i modelkom. :D

A teraz mała dygresja.
[img]http://img227.echo.cx/img227/8485/7xx3ps.jpg[/img]
Zdaję sobie doskonale sprawę, że nie zawsze możliwe jest wyeliminowanie pewnych detali w czasie robienia zdjęcia.
Ale czy nie sądzicie, że smoczek psuje harmonię i miękkość ujęcia swoim kontrastem i przykrywa ważny element twarzy dziecka jakim są usta ?

Wiem, że dla większości dzieci jest on (smoczek) ważnym elementem dzieciństwa, ale na tym ujęciu jest on dla mnie wręcz intruzem.
Intruzem w sensie artystycznym nie praktycznym. :wink:

Posted

[b]Evelino,[/b]

Walke ze smoczkiem wygrala Amelka! :-) W pierwszej fazie zassala go tak, ze nie bardzo bylo go jak wyjac, a w drugiej wyjecie smoka zakonczyloby sie wybudzeniem dziecka. Zostal wiec ... i "kolysal" dziecko do snu ... :-)

Posted

[b]Agusia[/b] ...ja tez ;)
[b]Evelinko[/b] hahahaha musialabys z nami byc.... ;) Na planie z maluszkiem niewiele mozna zaplanowac.
Amelka jest bardzo pogodnym dzieckiem smiejacym sie w glos bardzo czesto. W studio jednak mimo, ze byla wesola, to nie byla tak rozbawiona -...to chwilami ciut kaprysila. Jak sie okazalo to ze zmeczenia. Zasnela w pelnym swietle na stole w srodku planu :lol: :lol: Spala snem tak blogim, ze rozczulila nas bardzo. Oczywiscie probowalismy wyjac smoczek z jej buziulki ....ale pozostal i jak pisala Beatka "kołysał" ja i wyspala sie swietnie ;) I chyba to byl najlepszy kompromis, w ten sposob na spiaco - moglam ja rozebrac (jak widzicie w spiacych zdjeciach, jest jeszcze w ubranku skrzacikowym ;) z kapturkiem) i udalo sie zrobic te cudne spiace ujecia!
[size=2]Beatka zrobila mimo wszystko zdjecia bez smoczka-tez sie udalo :) i kto wie moze jeszcze nam pokaze, ale ma tyle pracy teraz, ze moze pozniej jak znajdzie chwilke![/size]

Posted

[b]Wind, Panula[/b], dziewczyny ja wiem, ze ciezko pozbawic dziecko smoczka i doskonale zdaje sobie sprawe, ze proby wyeliminowania go byly podejmowane :wink:
Skoro widnieje na zdjeciach, wiadomo kto wygral pojedynek :wink:

A tak na marginesie, cos cichutko sie tutaj zrobilo. :)
Ponawiam pytanie zadane przez [b]Basenji[/b].
Kiedy nastepne fotki ? :D

Kurcze, gdy [b]Adda[/b] byla na tapecie, nie mialam czasu pisac i sie nie wypowiedzialam :roll:
Zrobie to wiec teraz i powiem, ze [b]Addziunia[/b] ma niezly charakterek, tak przynajmniej widze na fotkach :wink:
Mnie sie bardzo podoba jej sposob bycia soba :D
[b]Wind[/b] wspaniale to oddala , a moze to [b]Addzia[/b] az tak ja zdominowala ? 8)

Posted

[quote name='Evelina']Kurcze, gdy [b]Adda[/b] byla na tapecie, nie mialam czasu pisac i sie nie wypowiedzialam :roll:
Zrobie to wiec teraz i powiem, ze [b]Addziunia[/b] ma niezly charakterek, tak przynajmniej widze na fotkach :wink:
Mnie sie bardzo podoba jej sposob bycia soba :D
[b]Wind[/b] wspaniale to oddala , a moze to [b]Addzia[/b] az tak ja zdominowala ? 8)[/quote] No przecież nie mam smoczka :lol: [b]Wind[/b] wygrała pojedynek :lol:

Posted

[quote name='Evelina'][quote name='adda']No przecież nie mam smoczka :lol: [b]Wind[/b] wygrała pojedynek :lol:[/quote]Co tam sie dzialo ? :oops:[/quote] :oops: Nic takiego :oops:

Posted

No dobra ... koniec lenistwa ... wena ponownie zerka na mnie przychylnym okiem i pyta: "ktora nastepna?" :-)

Najkrocej wiec zapytam: kto chetny na kolejna sesyjke :-)

Posted

:angel: :angel: :angel: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa beda nowe piekne i wspaniale klimaty :D :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

to ja znowu przyjmuje zaklady ;) :roll:

Posted

Wiesz co [b]Wind[/b], zaproś [b]Olcię[/b], widziałam jej jedno zdjęcie, normalnie burza czarnych kędzierzawych włosów, super!!!

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']A ja sie pytam... gdzie te zdjecia co mialy byc, a ich nie ma?! :wink:
[size=1]Na mnie zawsze mozna liczyc[/size] :lol:[/quote]

aga, jakie nastepne? Przeciez ja nie pisalam, ze sa jakies nastepne :roll:
:-)

Posted

[quote name='Olcia']dam ale prosze w telegraficzny skrocie o co chodzi??[/quote]

chodzi o to zebyś zmieniła ten goopi podpis :evilbat: i wkleiła swą fotę i poszła na sesję do Wind :angel: