Lidan Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 O czym może świadczyć ta krew w moczu? U psa pewnie o chorej prostacie, a u suki? Nerki? Chory pęcherz? Strasznie biedne te psice :-( Po ogoleniu wyglądają jak lwice ;) Biafra podziwiam Twoją siłę fizyczną i psychiczną, odwagę i oddanie. Trzymam kciuki za staruszki :kciuki: Czekam jeszcze na wplaty od 4 osób i wtedy przeleję jeszcze dwóch bazarków ok 120 zł Czy doszła przesyłka z zastrzykami (Carbo...coś tam) :???: Quote
Camara Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 co tam będę czekać do rana - se zobaczyłam i padłam z wieczora :cool1: chyba jakimś allegro cegiełkowym trzeba się będzie podratować :shake: Quote
KWL Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Biafro, Camaro podziwiam, mam nadzieję kiedyś tak jak chce Morisowa mieć możliwości i tyle wytrzymałości. Dziękujemy wam za te wielkopsy które resztę życia będą kochane i dopieszczane. Quote
Biafra Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Dakota ma chore nerki i kwasicę :placz: Parametry nerkowe podwyższone, wysoki poziom leukocytów świadczy o stanie zapalnym i do tego czerwone krwinki na granicy anemii :-( Dlatego ciągle lezy i śpi, bo jest podtruta. Musi przejść na karmę nerkową. Nie może jeść nic innego. Potrzebna kama Royal Canin Renal :modla: Czekam jeszcze na wyniki poziomu cukru i białka... Siwa wyniki krwi ma na granicy normy, ale mocz ma makabryczny. Żywa krew w moczu plus liczne leukocyty i ciała ketonowe :-( Po południu będą dodatkowe badania i lekarz dobierze dla niej akieś leki. Quote
Biafra Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 morisowa sprzedaje na bazarku RC Renal :cool3: Może dobry duszek kupi karmę w promocyjnej cenie dla Dakoty, a pieniądze z bazarku uratują trójłapka, dla którego jest ta aukcja ? Taka pomoc dwa w jednym :loveu: Pomarzyć można... :roll: Quote
__Lara Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 :-( straszna sytuacja.... i do tego dziura budżetowa :placz: trzeba tu więcej ciotek ściągnąć żeby chociaż grosikiem poratowały... :( Chore nerki, i co teraz??? :-( ile te psy musiały cierpieć :( teraz przynajmniej cierpią mniej, choć trochę :( Quote
papunia Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 :placz::placz::placz:jejku jakie one biedne na tych zdjęciach wyglądają jakby głowy były doczepione, bo ciałka takie drobniutkie. Quote
Makrela Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Dałybyście linka do tego bazarku... ----------- ok, już znalazłam :lol: Quote
Makrela Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='malicja']licytujemy karme dla Dakoty :razz: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/royal-canin-renal-na-chorego-trojlapka-138991/index2.html#post12405510[/URL][/quote] malicja, jesteś wielka :loveu: Quote
malicja Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 licytujemy karme dla Dakoty :razz: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/royal-canin-renal-na-chorego-trojlapka-138991/index2.html#post12405510[/URL] Quote
Biafra Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='malicja']licytujemy karme dla Dakoty :razz: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/royal-canin-renal-na-chorego-trojlapka-138991/index2.html#post12405510[/URL][/quote] [SIZE=1][COLOR=silver]..........[/COLOR][/SIZE]:mdleje: Quote
kuba123 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bazyl_wielkopies-zostawiony-swemu-cierpieniu_pilnie_5zl_10zl-jego-ratunek-138238/index63.html#post12405919[/url] może macie jakiś pomysł Quote
Biafra Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Siwa ma bardzo chory pęcherz i drogi moczowe. Dużo tej krwi i białko w moczu. Nie wiemy co będzie z nerkami :-( Na usg nie zobaczyłyśmy nerek, bo Siwa nie da się przewrócić brzuchem do góry, a na stojąco tak głęboko nie widać :shake: Badania krwi na granicy normy Teraz czeka ją przyjmowanie antybiotyków przez minimum dwa miesiące i karma jak u Dakoty przynajmniej dopóki nie zniknie krew z moczu :placz: Pomijam już fakt jak boli zapalenie pęcherza :-( Quote
niufa Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Biotiderm wysłałam na adres w Krakowie. Poniewaz czekałam na odpowiedź na watku to wysłałam dopiero w czwartek listem poleconym ale nie priorytetem:oops: Gdyby przesyłka nie dotarła to pisz koniecznie na PW - będę reklamować bo mam pokwitowanie. Postaram sie tez dorzucić jakis grosik na spłatę długów, ale pewnie dopiero w poniedziałek. Quote
Lidan Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Nieciekawie przedstawia się sytuacja kaukazek :shake: Nie dość, że chore i cierpią to jeszcze leczenie kosztowne :placz: W związku z tym, że pieniądze bardzo potrzebne przelewam większą część z pozostałych dwóch bazarków: 31 zł z Mix Bazarku 39 zł z bazarku ceramicznego ---------------------------- [COLOR="DarkRed"]Razem: [B]70 zł[/B][/COLOR] Resztę (ok. 40 zł) dopłacę, gdy wpłyną na konto. Quote
sonikowa Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Biedaczki, a juz się wydawalo, ze teraz to juz gładko do przodu.. Postaram się pomóc finansowo, choć nie wiem czy w czerwcu, czy dopiero w lipcu :oops: Quote
__Lara Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='Biafra']Siwa ma bardzo chory pęcherz i drogi moczowe. Dużo tej krwi i białko w moczu. Nie wiemy co będzie z nerkami :-( Na usg nie zobaczyłyśmy nerek, bo Siwa nie da się przewrócić brzuchem do góry, a na stojąco tak głęboko nie widać :shake: Badania krwi na granicy normy Teraz czeka ją przyjmowanie antybiotyków przez minimum dwa miesiące i karma jak u Dakoty przynajmniej dopóki nie zniknie krew z moczu :placz: Pomijam już fakt jak boli zapalenie pęcherza :-([/quote] Biafro, trzymaj się dzielnie. Trzeba tu pozapraszać inne ciotki żeby wspomogły finansowo. Quote
Biafra Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='__Lara']Biafro, trzymaj się dzielnie. Trzeba tu pozapraszać inne ciotki żeby wspomogły finansowo.[/quote] Trzymam się :cool1: Damy radę. Musimy. Jeśli nie Dogo to kto ;) Poradziłyśmy sobie wspólnie z biedakiem Borysem, damy radę z Siwą i Dakotą. Teraz juz mamy wprawę. Quote
KWL Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Przepraszam za offa - dziś rutynowo przekopywałem dogo i znalazłem: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sosnowiec-kaukaz-do-adopcji-ma-czas-do-09-06-na-znalezienie-domu-dt-139173/#post12417266"]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sosnowiec-kaukaz-do-adopcji-ma-czas-do-09-06-na-znalezienie-domu-dt-139173/#post12417266[/URL] [B][COLOR="Red"][SIZE="5"][COLOR="Red"]Uśpić zdrowego, normalnego, wartościowego psa ???? RATUNKU !!![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B] Quote
Biafra Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='KWL']Przepraszam za offa - dziś rutynowo przekopywałem dogo i znalazłem: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sosnowiec-kaukaz-do-adopcji-ma-czas-do-09-06-na-znalezienie-domu-dt-139173/#post12417266[/URL] [B][COLOR=red][SIZE=5][COLOR=red]Uśpić zdrowego, normalnego, wartościowego psa ????[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=red] [B][SIZE=5][COLOR=red]RATUNKU !!![/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/quote] Super :roll: Troche mało czasu, żeby się w jakikolwiek sposob zorganizować. To nie jest piesek , którego można położyć sobie obok drugiego, na chwilę aż się coś wymyśli. 9.06 jest jutro :angryy: Quote
Biafra Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Trzeba jeszcze dopisać dzisiejsze wplaty : 100 zł jola-li 100 zł garys82 70 zł Lidan z bazarków Dziękuję bardzo :calus: Są też niestety kolejne rachunki :shake: 19,60 zł Dwa opakowania leku Furaginum dla Siwej 250 zł Opakowanie karmy Renal na nerki. Wystarczy im na niecałe dwa tygodnie 100 zł za 10 puszek po 400 gram Renala (mokrego). Daję im po odrobinie , żeby nie miały samej suchej karmy. Na szczęście rzuciły się na jedzenie bez wybrzydzania. Może uda się te nerki jeszcze trochę podreperować :-( Trzeba myśleć już o karmie na zapas :-( Bo to będzie moment , jeden wór na dwa wielkopsy :shake: Normalnie :flaming: Quote
__Lara Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='Biafra']Trzeba jeszcze dopisać dzisiejsze wplaty : 100 zł jola-li 100 zł garys82 70 zł Lidan z bazarków Dziękuję bardzo :calus: Są też niestety kolejne rachunki :shake: 19,60 zł Dwa opakowania leku Furaginum dla Siwej 250 zł Opakowanie karmy Renal na nerki. Wystarczy im na niecałe dwa tygodnie 100 zł za 10 puszek po 400 gram Renala (mokrego). Daję im po odrobinie , żeby nie miały samej suchej karmy. Na szczęście rzuciły się na jedzenie bez wybrzydzania. Może uda się te nerki jeszcze trochę podreperować :-( Trzeba myśleć już o karmie na zapas :-( Bo to będzie moment , jeden wór na dwa wielkopsy :shake: Normalnie :flaming:[/quote] Same wydatki :shake: może jak bazarek dla Znajdka się skończy to wystawię z reszty dla tych bid :) Quote
Anna_33 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Biafro, wysylalam pw, przepraszam, ze tak dlugo./ Quote
Spinca Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ciotki, wiem, ze tayga z Gubina jeździ do Niemiec po karmę dla swoich podopiecznych. Mówiła mi, że tam jest dużo taniej. Nie sądzę, żeby niemieckie psy na nerki nie chorowały. Poprosić Ją żeby się zorientowała w karmach i cenach dla nerkówców? Quote
Recommended Posts