irysek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 no fakt, biafra zaczela juz dzialac. ale czy wytnie tylko troche koltunow czy obciacha je w calosci? biafra jak znajdziesz chwile czasu w tym natloku pracy to pochwal sie czesciowo odkoltunionymi suczynami. Quote
Anna_33 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Wytnie co sie da,kilka stron wczesniej jest zdjecie na ktorym zobaczysz jak wyglada skora pod koltunem..Nie mozna ich od razu na lyso. Lidan, nie dziala mylaco:-) a nawet jak sie ktos pomyli, to przyjdzie i zobaczy :-) Quote
Lidan Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego co pod tymi futrami można znaleźć. Mam psa czasem długowłosego (zanim go ostrzygę) więc wiem jak szybko robią sie kołtuny i jak trudno je rozczesać oraz co pies w takim futrze przynosi ze spaceru. Tyle, że mój pies to 1/10 kaukaza. No ale odparzyn pies nie dorobi się od kilkudniowego nieczesania :shake: [quote name='Anna_33'] Lidan, nie dziala mylaco:-) a nawet jak sie ktos pomyli, to przyjdzie i zobaczy :-)[/QUOTE] Dzięki :-) Miałam właśnie taką nadzieję ;) Quote
Biafra Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 [quote name='irysek']no fakt, biafra zaczela juz dzialac. ale czy wytnie tylko troche koltunow czy obciacha je w calosci? biafra jak znajdziesz chwile czasu w tym natloku pracy to pochwal sie czesciowo odkoltunionymi suczynami.[/quote] Wytnę ile się da. Tam gdzie jest w miarę w całości skóra, to odcinam dredy jak leci. Tam gdzie rana, nie da się ruszyć. W miarę mają głowy, kołnierz i klatkę piersiową. Siwa cały czas się drapie po łopatkach to trochę wydarła. Grzbiet i boki powycinałam ile mogłam i teraz pies nie wychodzi z budy. Pod kożuchem był ukrop a teraz jej zimno. Z Dakotą trochę gorzej bo nie jest taka ufna i chętna do współpracy. Jest chętna do jedzenia i pomału sie przymila. Ale z nią prace idą wolniej. Początkowo myslałam że wet je spremedykuje, zetnie sie na łyso i spokój. Niestety rozpaprane rany wymusiły plan B. Obie dostają antybiotyk, żeby odczyn zapalny minął. Skóra była cała czerwona i gorąca. Bardzo potrzebny jest rivanol i abacil do wlewania pod futro i okłady na rany. Wet zalecił też kerabol, żeby skóra i sierść mogła odrosnąć. Może ktos ma w nadmiarze :modla: Quote
Lidan Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Zapraszam na kolejne dwa bazarki dla Siwej i Dakoty: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-ceramiczny-dla-dakoty-siwej-138224/#post12321186[/url] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/spodnie-bluzki-swetr-na-siwa-dakote-138227/[/url] Quote
Kropa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 całe szczęście, że chociaż apetyt Dakocie dopisuje Quote
Anna_33 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Wkleilam info o rivanolu na Miau. Jest juz pierwsza odpowiedz. Cytuje: [quote name='"Afatima"']Rivanol moge kupić. Rozumiem, że trzeba go wysłać do Krakowa? Jeżeli nie znajdzie się nikt na miejscu, proszę o dane do wysyłki.[/quote] Quote
Anna_33 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 .......... [quote name='"Afatima"']Dobra, mam 4 butelki rivanolu i dwa opakowania w tabletkach. Nie jestem zarejestrowana na dogo, więc bardzo proszę o pomoc w podaniu mi adresu Biafry. Mam pocztę w budynku, więc jest możliwość wysłania tego nawet zaraz.[/quote] Quote
Anna_33 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Mozna na ten adres? [B]Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków[/B] Quote
niufa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='Biafra'] Bardzo potrzebny jest rivanol i abacil do wlewania pod futro i okłady na rany. Wet zalecił też kerabol, żeby skóra i sierść mogła odrosnąć. Może ktos ma w nadmiarze :modla:[/QUOTE] Mam pól kilogramowe opakowanie biotidermu - jak chcesz to ci wyślę. Quote
__Lara Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Trzymaj się dzielnie Biafro z tymi dwoma cierpiącymi kudłaczami! :( biedne stworzenia... Quote
Asior Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 panienieczki pięknie prezentowały się dziś na filmiku w kundlu burym :) Quote
Anna_33 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Ten adres powyzej jest dobry. Jesli ktos cos ma, to wysylamy :-) Quote
zuzlikowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='Asior']panienieczki pięknie prezentowały się dziś na filmiku w kundlu burym :)[/quote] Asiorku i znów przegapiłam:-(...[B]a jakiś lineczek się da?[/B] Pozdrawiam piesunie i ich biafrę! Quote
zuzlikowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='Asior']zuzliczku kochany, pojawia sie w sieci ok 22 dopiero ;)[/quote] TVP3...po 22ej...no,to czeka mnie latanie ...góra/dół...komp/TV...i jak tu przytyć! Ale dziewczynki se zobaczę!:multi: Quote
Asior Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 zuzliczku kochany, pojawia sie w sieci ok 22 dopiero ;) Quote
Iza i Avanti Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Wysyłam duże butle rivanolu. Dziewczynki! Wracajcie do zdrowia! :loveu: Biafra! Pozdrawiam i dasz radę! My to wiemy :loveu: Quote
Kropa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Bardzo potrzebny jest rivanol i abacil do wlewania pod futro i okłady na rany. Wet zalecił też kerabol, żeby skóra i sierść mogła odrosnąć. Może ktos ma w nadmiarze :modla:[/quote] Biafro, poproszę adres na priv. Odwiedzę aptekę i prześlę. Quote
Anna_33 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Kropa, adres podalam strone wczesniej. [B]Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków[/B] Rivanol juz dwie osoby wyslaly, moze ten abacil i kerabol teraz?jesli oczywiscie mozesz :-) Quote
Asior Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [url=http://ww6.tvp.pl/7400,20090521907913.strona]TVP KRAK�W[/url] ODCINE KUNDLA :) Quote
samoglow Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Dzieki za ten link. Moglam wreszcie zobaczyc jak wyglada ten "legendarny" program. Super! :diabloti: Quote
Biafra Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Siwa i Dakota pomału się ożywiają :roll: Dakota zrywa się na równe nogi i szczeka na widok kota Siwa czasami szczeka głównie żeby jej pomóc - w myśl zasady im większy huk tym szybciej koty uciekną. Niestety koty się nie przejmują. Dakota chyba nie docenia wysiłków Siwej...i warczy na nią przy jedzeniu. Quote
papunia Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 a jak postępuje wycinanie dredów u suczek? widać chociaż niewielką poprawę jeżeli chodzi o stan skóry? mam nadzieję, że Dakota nie zobaczy w Siwej groźnego rywala w walce o jedzenie... Quote
Recommended Posts