sleepingbyday Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 co jak co, ale futro im się przydaje. Quote
sonikowa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ja myślę, że teraz własnie czuja się świetnie, Odkąd się ochłodziło mój niuf z rozkoszą zasypia na tarasie i dopiero kolo pólnocy musze go siłą holować do domu ;-) Quote
Biafra Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='sleepingbyday']co jak co, ale futro im się przydaje.[/QUOTE] Futro poszło do śmietnika :roll: W lecie były ogolone na łyso, Dakota trochę obrosła ...ale Siwa kiepsko :shake: Chowa się w kąt i zwija w kłębek. One całe życie miały grube, tłuste i ubłocone futro. Nie przepuszczało wiatru ani wody. Troszkę się jeszcze nie mogą przyzwyczaić. Rozważam pomału kubrak dla Siwej i Bacy :cool1: Quote
3 x Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Biafra'] Rozważam pomału kubrak dla Siwej i Bacy :cool1:[/QUOTE] myslę , że będą szalenie gustownie wyglądać w kubrakach ;) jakby coś mam meską zimowa kurtkę juz nienoszona,może by sie zdała na kubrak dla kaukazów? Quote
Asior Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 tyle tylko, ze ciekawa jestem jaki odważny jej to ubierze :p Quote
sonikowa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Asior']tyle tylko, ze ciekawa jestem jaki odważny jej to ubierze :p[/QUOTE] Siwa jest milusia :-) Na pewno nie bedzie miec nic przeciwko. Zmartwiłaś mnie Biafro tymi wieściami, że dziewczyny nie wyhodowały nowego futra.. Czy jakieś preprataty, leki mogłyby im pomóc? Jeśli tak, napisz -- może ktos zasponsoruje. Ach, polowa z wpłaty Ostatniejszansy jest na dziewczyny - a zatem 125 zł. Dziękujemy! Quote
sleepingbyday Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 a gdzie jest lista deklaracji miesięcznych, bo nie widzę? można ją gdzies zobaczyć? Quote
sonikowa Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 [quote name='sleepingbyday']a gdzie jest lista deklaracji miesięcznych, bo nie widzę? można ją gdzies zobaczyć?[/QUOTE] Mam wrażenie, że Siwa i Dakota nigdy nie miały deklaracji... Za to chciałam napisać, że właśnie dostaly jednorazowo 125 zł od ostatniaszansa. Dziękujemy! Quote
Camara Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Sunie nie mają żadnych deklaracji miesięcznych :shake: One są rezydentkami "Kojca Borysa". Ale... muszą jeść i dostawać leki. Obie podstarzałe panienki liczyły na pamięć dobrych dusz... Quote
Anna_33 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Pamiec to trzeba reanimowac intenstywnie ))) Serio nie ma zadnego srodka zeby to futro szybciej odroslo? Moze zrobmy allegro dla dziewczyn. Ile to kosztuje>? Pamietam, ze w ktoryms z kaukazowych watkow deklarowalam, ze pokryje jedno allegro, ale pamietam tez, ze nikt sie nie upominal, wiec pewnie nieaktualne bylo. Teraz mozna takie ciut dramatyczne bardziej zrobic, cos w stylu kaukazy bez kozucha zamarzna w ziemie, pomocy. Ja sie nie znam, ktos madry niech wymysli... Jakby sie skrystalizowalo, to prosze o pw... Quote
*anusia&ajlu* Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 ja ustawie do konca miesiaca, comiesieczny przelew na Siwa i Dakote, wprawdzie malo bo mam inne zobowiazania ale przynajmniej tyle moge:oops: edit: ustawilam staly przelew do grudnia 2010- 15zl Quote
Biafra Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='*anusia&ajlu*']ja ustawie do konca miesiaca, comiesieczny przelew na Siwa i Dakote, wprawdzie malo bo mam inne zobowiazania ale przynajmniej tyle moge:oops:[/QUOTE] Staruszki bardzo dziękują :loveu: Sonikowa, ja suniom kupuję na sierść biotiderm- to biotyna na porost futra dla lisów i norek :p Pół kg kosztuje 8 zł. Bardzo dobrze działa. Dakota jest puchata jak miś, choć sierść jeszcze jest krótka. Siwa i Baca ogólnie są w słabej kondycji :shake: Nie przybierają za bardzo na wadze, sierść jest rzadka, zęby bardzo zniszczone. Pomału się zastanawiam czy im nie pousuwać tych, które są pęknięte na pół i połamane... Quote
Camara Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='Biafra'] .. Pomału się zastanawiam czy im nie pousuwać tych, które są pęknięte na pół i połamane...[/QUOTE] trzeba to wziąć pod uwagę! powiem tyle, boguszynianka Malwa od kiedy ma pousuwane częśc zębów to jakby jej lat ubyło :p ma duży apetyt i stała się mocno ruchliwa ;) wg ostatnich wieści z domu Malwa bryka jak młoda koza :evil_lol: Quote
Lidan Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Biafra'] Siwa i Baca ogólnie są w słabej kondycji :shake: Nie przybierają za bardzo na wadze, sierść jest rzadka, zęby bardzo zniszczone. Pomału się zastanawiam czy im nie pousuwać tych, które są pęknięte na pół i połamane...[/QUOTE] Jeśli tylko są w stanie przeżyć narkozę to chyba nie jest to najgorszy pomysł. Bardzo prawdopododne, że gryzienie sprawia im ból i dlatego jedzą mniej. Ostatecznie sporo starych psów traci zęby i jakoś bez nich sobie radzą. Quote
Biafra Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Lidan']Jeśli tylko są w stanie przeżyć narkozę to chyba nie jest to najgorszy pomysł. Bardzo prawdopododne, że gryzienie sprawia im ból i dlatego jedzą mniej. Ostatecznie sporo starych psów traci zęby i jakoś bez nich sobie radzą.[/QUOTE] Taaaak :roll: Jeśli one teraz jedzą mniej...to ja wolę im tych zębów nie naprawiać :cool1: Później to ja nie nadążę im donosić jedzenia :placz: A tak serio, to one mają bardzo dobry apetyt, tylko boję się że te zęby są źródłem wiecznej infekcji i przez tak wolno dochodzą do formy. Organizm zamiast się regenerować musi walczyć z zakażeniem . Zapytam w lecznicy czy one w ogóle się nadają na jakiś zabieg. Quote
Anna_33 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Jak nie urok, to przemarsz wojska...:shake: Kobiety kochane, zrobi ktoras to wyroznione allegro dla dziewczyn? Ladnie prosze, takie sliczne, zachecajace do wplat dla starowinek allegro. Pokryje allegro, skoro taka malo kumata jestem i sama nie umiem... Quote
karina1002 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 [quote name='Biafra'] Siwa i Baca ogólnie są w słabej kondycji :shake: Nie przybierają za bardzo na wadze, sierść jest rzadka, zęby bardzo zniszczone. [/QUOTE] Biafra, a parametry trzustkowe są ok? Nie pamiętam tych wszystkich ich wyników, strasznie tego dużo na tym dogo i mi się psy mylą :) Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 bylam na łordrobach wsobote i co zostało - dostałam na psy, więc będe robic bazarki, dużo tego jest, więc nie hop siup, ale będzie. dla kaukazów też chcę przeznaczyć te bazarki. Quote
3 x Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='sleepingbyday']bylam na[B] łordrobach[/B] wsobote i co zostało - dostałam na psy, więc będe robic bazarki, dużo tego jest, więc nie hop siup, ale będzie. dla kaukazów też chcę przeznaczyć te bazarki.[/QUOTE] że na czym byłaś? :cool3: Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 no przeca wyraźnie piszę - na łordrobach :eviltong: albo, jak se chcesz - na wardrobe'ach :cool3: Quote
3 x Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [quote name='sleepingbyday']no przeca wyraźnie piszę - na łordrobach :eviltong: albo, jak se chcesz - na wardrobe'ach :cool3:[/QUOTE] ach więc to tylko ja niewyrażnie rozumiem :evil_lol: ni cholery nei wiem co to :cool1: poza dosłownym znaczeniem Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 to jest moja droga szalenie modne - juZ cie podciągam w zaniedbaniach cywilizacyjnych :evil_lol:. zapraszasz kilka (naście) babek, każda przynosi yugotowane przez siebie żarełko, na słono, na słodko, alk też oczywiście, jesli nie jesteście abstynentami -a poza tym - i przede wszystkim - niepotrzebne ubrania, ksiązki, kosmetyki, biżu, buty, pościel, co tam uważasz. wszystko sie wykłada po domu i buszujecie w tym - wspólne przymierzanie, zachwyty i krytyka, chichoty i łzy, ze ktos znalazł przed toba boską kieckę :evil_lol:. wymiana fantów generalnie. ekskluziwli dla pań, bo nie wyobrażam sobie, ze faceci sie przebierają i rzucaja komentarze: stary, wyglądasz w tym jak brad pitt, bierz koniecznie! ;) Quote
*anusia&ajlu* Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 heh to w Polsce takie cus:eviltong: bo tez 1 raz slysze:p fajneeeee Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 w wawie kiedys widziałam takie publiczne, w jednej knajpie było urządzane, a moja koleżanka od jakiegos czasu robii, to juz była 3. edycja. polecam! zabawa przednia, a to, co zostaje, idzie albo do jakiejś parafii, albo do czerwonego krzyża, albo - na psiaki :eviltong:. mam 4 wory fantów, będzie kupa robity z bazarkami :diabloti:. apsa, żebys wiedziała, była taka pościel w fajny wzorek i już sie rzuciłam przymierzać - mysląc, że to jakis ciuch :evil_lol:. a ksiązki przymierzamy do gustu :eviltong: Quote
3 x Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 to ja mam nadzieję, ze jakies ksiażki zostały ze te wszystkie zachwycające się kobity nie były abstynenkami i tak sie rozkreciły ze nie były w stanie przeczytac tytułów ksiażek dlatego wszystkei zostały :D btw ja się chyba do czegoś takiego nie nadaję Quote
Recommended Posts