Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Wolę się upewnić. Spinco, czyje dane kontaktowe umieścić w tekście ogłoszeniowym? Twoje, Mosii? Ponadto, wstrzymać się jeszcze z robieniem tekstu i ogłaszaniem do chwili aż dojdą obserwacje Mosii, czy nie?

W allegro są moje, ale może lepiej rzeczywiście Moniki. To dobry pomysł, żeby się parę dni wstrzymać. Wielkie dzięki Majqa

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko się udało :) Newton (roboczo, ale chyba już tak zostanie) jest już u mosii, fantastyczna psina z niego. Delikatny, łagodny, spokojny starszy pan. Jak tylko dowiem się więcej, napiszę.
Samochód nie jest mu obcy, choć pod koniec podróży miał już dość i szczekał mi prosto do ucha :)
Łaknie kontaktu z człowiekiem, podaje łapkę gdy przestaje się go miziać.

Posted

Spinco, są jakieś dalsze ustalenia? Od piątku już minęło troszkę czasu, doszły jakieś istotności? - pytam pod kątem ogłoszeń, do których się zobowiązałam i chciałabym się wywiązać tylko nie wiem, czy już cudować, czy jeszcze poczekać? Co z danymi kontaktowymi? Czekam na Twoje lub Mosii dyspozycje.

Posted

majqa napisał(a):
Spinco, są jakieś dalsze ustalenia? Od piątku już minęło troszkę czasu, doszły jakieś istotności? - pytam pod kątem ogłoszeń, do których się zobowiązałam i chciałabym się wywiązać tylko nie wiem, czy już cudować, czy jeszcze poczekać? Co z danymi kontaktowymi? Czekam na Twoje lub Mosii dyspozycje.

Nie mamy lepszych zdjęć, poczekamy Kochana jeszcze chwilę, lada dzień pewnie dostaniemy? Chyba, że uważasz te za odpowiednie. Jeśli tak, kontakt do mosii i jedziemy.
Newton łagodny, spokojny, niewykastrowany, w porządku do psów. W schronie powiedziano mi, że do "swoich" kotów też w porządku, więc pewnie to dla Newtona kwestia przyzwyczajenia. Do ludzi całkiem super.

Posted

Wiesz co, spojrzałam, te fotki są super, nowymi można zasilić allegro. Podaj mi proszę mail, kom Mosii na PW. Jutro usiądę i obrobię Newtona (dziś wymiękłam po wrzutce masy ogłoszeń dla innego psiaka). Wiadome sprawy powstawiam na wątek. Rejon ogłoszeń - Częstochowa? Dobrze pamiętam?

Posted

majqa napisał(a):
Wiesz co, spojrzałam, te fotki są super, nowymi można zasilić allegro. Podaj mi proszę mail, kom Mosii na PW. Jutro usiądę i obrobię Newtona (dziś wymiękłam po wrzutce masy ogłoszeń dla innego psiaka). Wiadome sprawy powstawiam na wątek. Rejon ogłoszeń - Częstochowa? Dobrze pamiętam?

Wysłałam, dziękuję :loveu:
Tak, Częstochowa

Posted

Ból wspomnień i nadzieja. Owczarek collie - Newton.

Gdy tragedia puka do drzwi, nie zdając sobie sprawy, jak bardzo to nieproszony gość, naciskamy klamkę i wpuszczamy przybysza. Tak zaczyna się początek końca. Lawina zmartwień zmiata najmniejsze powody do uśmiechu, zostawia po sobie gruzy raju, jaki pielęgnowaliśmy. W pewnym domu żył sobie owczarek collie, ujmująco piękny, dostojny,
wręcz majestatyczny. Tę oazę spokoju śmiało można było nazwać
szczęśliwcem. Otoczony miłością opiekuna, nie wiedział, że los ma dla niego dotkliwie bolesną niespodziankę. 10 letnią idyllę przerwała nagła śmierć ukochanej mu osoby. Z nią odeszły pewność, radość, chęć i sens życia. Ich miejsce zastąpiło schroniskowe otoczenie, niezrozumienie, ciągłe wyczekiwanie i ciepło łez, rzeźbiących rowki na psich policzkach. Cały świat Newtona, bo o nim tu mowa, zawalił się, przetrwał jedynie on i...jego wspomnienia. Błagamy o pomoc dla tego cudnego psa, o szansę, o umożliwienie mu choć częściowego zapomnienie o dramacie, jaki stał się jego udziałem, o ludzką
miłość, która pozwoli mu uwierzyć, że słońce nadziei zawsze przebije się przez chmury zwątpienia.
Zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, zgodny z innymi stworzeniami
(w tym i z kotkami), nietracący nic z urody przynależnej tej rasie, łagodny, zrównoważony, proszący o czułość podawaniem
łapki, doskonały pasażer przejażdżek samochodem wypatruje
tego jednego, jedynego człowieka. W sercu Newtona, co zdradza całą
swą postawą, jest miejsce na nowe uczucie, czy jednak pojawi się
ktoś skłonny o nie powalczyć?

Osoby zainteresowane Newtonem proszone są
o kontakt pod numerem 0-724294485 lub pisząc na adres [email protected]

Posted

Ogłoszenia są na:
ogłoszenia.wp.pl
ojej.pl
vendito.pl/search.php
morusek.pl/ogloszenia/polska/psy-oddam-psa