Becia66 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ma dom w Bydgoszczy !!! Wątek ten zakładam na prośbę pani Beaty z Wielunia która znalazła pod blokiem zwinietą w kłębuszek i trzęsącą sie maleńka suczynkę. Jest to ok.5-letni mieszaniec pinczerka/ratlerka do 5kg rudo-brązowego umaszczenia. Pomimo wielu ogłoszeń i powiadomienia schroniska nikt sie po sunie nie zgłosił. Pani nie może jej zatrzymać bo ma już sunię z orzechowskiego schroniska która panicznie boi sie nowoprzybyłej. Maja jest nauczona czystości, umie chodzić na smyczce, w każdym calu sprawia wrażenie pieska domowego. Osoba ktora ja weżmie musi być cierpliwa i wyrozumiała bo sunia jest początkowo nieufna jednak szybko przywiązuje sie do domowników, pilnuje domu - szczeka gdy ktos dzwoni do drzwi. Jest inteligentna i szybko sie uczy, zna niektóre komendy. Ruchliwa Maja lubi sie bawić i być w centrum zainteresowania. Wątek ten kieruję głównie do osób z okolic Wielunia którzy mogliby suczynkę porozgłaszać bo pewnikiem ma gdzieś swoj dom i może ktoś jej szuka. A jesli nie - to trzeba szukać nowego domku bo w tym zostac nie może. Bardzo prosimy o pomoc. Kontakt [email protected] tel.793401793 Quote
fizia Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Może tutaj http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-dla-ratlerkowatego-137611/ Quote
figa33 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Potrzebni miłośnicy ratlerków. Śliczna mała . ciotki wieluńskie to MałGośka , Kincia , i może malagos kogoś zna , ma Zulkę z Wielunia Quote
malagos Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Znam tylko MałGośkę, ale ona jest dostepna tylko pod telefonem 608 111 640. Swoją Linkę tymczasowiczkę (potrz podpis) dałam do lokalnego tygodnika (że szuka dobrego domu) i zaraz rozdzwonił sie telefon. Linka ma dom.Więc radzę dać ogłoszenie do gazety, ludzi kusi nazwa ratlerek, nawet jak tylko podobny. Quote
Becia66 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Dzięki za namiar na MałGośkę - juz do niej napisałam priva ale widze że ona od tygodnia nie była na dogo.... Quote
malagos Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 becia66 napisał(a):Dzięki za namiar na MałGośkę - juz do niej napisałam priva ale widze że ona od tygodnia nie była na dogo.... podałam Ci telefon, MałGoska działa w schronisku, nie na dogo ;) Quote
Becia66 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 malagos napisał(a):podałam Ci telefon, MałGoska działa w schronisku, nie na dogo ;) ale na dogo tez sie pojawia.....:razz: Quote
Becia66 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 nikt tu mała do ciebie nie zagląda mimo że niby ludzie szukają takich malych ratlerkowatych...:shake: Quote
mtf zalesie Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 podnosimy napewno ktos wypatrzy tylko czasu trzeba i ogloszen na miejscu Quote
Becia66 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Każdy mysli że jak mala leży na poduchach to bezpieczna i jej domku nie trzeba....:shake: Nie ma mozliwości niestety żeby tam została i jasno jest powiedziane że gdy sie nie uda to mała pojdzie do schroniska bo tam większa szansa że ją ktoś wypatrzy.... Quote
figa33 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 jutro się biorę za ogłoszenia mała musi znaleźć dom Quote
Becia66 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 figa33 napisał(a):jutro się biorę za ogłoszenia mała musi znaleźć dom dzięki Figuniu....:buzi: Quote
mtf zalesie Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 czytam na watku krezla ze w wieluniu schronisko jest przejete przez prywaciarza nastwionego na komercyjny sposob dzialania niestety wiec suka dlugo tam niepobedzie Quote
Becia66 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 mtf zalesie napisał(a):czytam na watku krezla ze w wieluniu schronisko jest przejete przez prywaciarza nastwionego na komercyjny sposob dzialania niestety wiec suka dlugo tam niepobedzie wlaśnie sie o tym dowiedziałam....:shake: Quote
figa33 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 allegro dla Maji MAJA - MIX RATLERKA I PINCZERKA (63738264 - Aukcje internetowe Allegro Quote
figa33 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 a Maja ma już 2 obserwatorów :multi: ,chciałabym ,aby coś z tego było.......... Quote
malagos Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 figa33 napisał(a):a Maja ma już 2 obserwatorów :multi: ,chciałabym ,aby coś z tego było.......... Figa ma dobrą rękę, wiec czekamy na efekt! Quote
Ewcia87 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Witajcie jestem z okolic Wielunia biedna sunia:-( . Mam pytanko ile może zostać u osoby u której już jest?? Może dać ogłoszenie do gazety a może gdzieś do jakiegoś marketu tam bardzo dużo osób się kręci?? Kontaktowałaś sie z Małgosią?? Ona może bardzo dużo pomóc mi bardzo pomogła. No i trzeba suńkę wysterelizować przed adopcją aby nie trafiła do żadnych pseudochodowców. Quote
Becia66 Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Ewcia87 napisał(a): Kontaktowałaś sie z Małgosią?? Ona może bardzo dużo pomóc mi bardzo pomogła. ogłoszenie w lokalnej gazecie było ale niestety nic z tego nie wyniknęło...:shake: a z małgosia się oczywiście kontaktowałam telefonicznie i spróbuje pomóc......wiem tez że była juz u p.Beaty i obfociła małą.... Quote
Recommended Posts