Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']Prima jest na tymczasie u Ulci, naszej wolontariuszki (te co czytały wątek Gonza z padaczką wiedzą która to )
Nudziłam, nudziłam i wynudziłam :)

:multi::multi::multi:
NO to teraz mozecie się cieszyc ze mna :)[/quote]

Cieszymy się, i to jak :klacz::sweetCyb::bigcool:!!!! Asior, jesteś wielka :razz:!

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior!:loveu:
Pani Uleczko:modla::klacz::sweetCyb::calus:
Najgorszym uczuciem jest bezsilność -serce się wyrywa do pomocy,a tu nijak nie da rady:placz:
Tak się cieszę w imieniu suni -teraz wierzę,że uda się z jej łapką;)
Ona taka młoda,całe życie przed nią,a ludzie tacy bez serca -kalek nikt nie chce:-(

Posted

na razie czekamy kilka dni, aż sunia się zaaklimatyzuje.. Cichaczem Wam powiem, ze mąż Ulci zakochany w Primie bez pamięci.. Lata z nią na spacer co chwile :) i chodzi z dumnie podniesioną głową.. ponoć wszyscy zaczepiają i mówią ze śliczna ;)

Zastanawiają się jeszcze czy nie lepiej im będzie pójść do Kujawskiego.... Mają do niego 5 minut na nogach (a nawet nie tyle), mają do nieggo zaufanie.... A do Orła jest jednak spory kawał drogi... Na razie mamy podejść do Kujawskiego i zorientować się ile on by za to krzyknął....

Posted

Czytałam wątki,gdzie chwalono Kujawskiego i że litościwy był cenowo dla takich schroniskowych bidul!;)
Zapomniałam,która z ciotek krakowskich ma u niego "chody"!
Trzeba zrobić wywiad:evil_lol:

Posted

no dlatego właśnie mówię ;)
ale jeśli się okaze, ze jednak dr Orzeł jest lepszym specjalistą to będzie trzeba do niego jeździć....
Na razie na krakowskim wątku cisza.. nie kwapi się nikt odpisać ;) (jedynie Hop zareagowałą)

Posted

Prima wypoczywa :evil_lol:

[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/8089/sdc10173g.jpg[/IMG]

[IMG]http://img507.imageshack.us/img507/8610/sdc10172k.jpg[/IMG]

[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/9129/sdc10171.jpg[/IMG]

Posted

mam wieści od siostry Karusip z wrocławia:

[quote][i]Po pierwsze kiedy ta plyta byla wstawiana?po drugie-czy łapa była już tak wykrzywiona kiedy trafiła do was czyli przed włożeniem płyty?zdjecie ktore dostalam jest boczne, a czy posiadacie zdjecie strzalkowe?bo to ono jest w tej chwili ważniejsze jezeli mamy rozwazac poprawe stanu lapki!

jezeli chodzi o wyprostowanie lapki to jest to mozliwe-trzeba przeprowadzic zabieg osteotomii korekcyjnej, czyli wyciecie fragmentu kosci promieniowej (jezeli zajdzie potrzeba to rozwniez łokciowej), i złożenie powstalego zlamania. Opatrunek gipsowy na okolo miesiac dwa, ktory nalezy zmieniac poczatkowo co 10 dni. Zabieg u nas we Wroclawiu na Klinice Chirurgii kosztuje ok 700 zl i wem ze dla schronisk robi sie pewne ulgi! Ja polecam naszego ortopede Dr Janusza Bieżyńskiego- bylam świadkiem wielu zabiegow tego typu w jego wykonaniu, m.in.mojego prywatnego pieska!

Pozdrawiam![/i][/quote]

Posted

O tak! Dr.Bieżyński znany jest z czynienia cudów!:loveu:
To genialny ortopeda,śmiem twierdzić,że lepszy niż warszawscy z SGW!
Ta cena 700,- z ewentualną zniżką to naprawdę niewiele- zwłaszcza,gdy nie potrzebne byłyby jakieś następne.

Posted

no tak, tyle, że nie bedzie miał kto pojechać tam z Primą.... Ulka z męzem nie dadzą rady jechać napewno, mają pod opieką niepełnosprawną osobę.

Posted

To rozpuścimy prośbę o pomoc na wątkach;) Gdyby miało się okazać,że ta operacja przywróci jej normalność,to kwestia transportu,myślę,że to najmniejszy problem!
Przecież chyba nam ciotki zmotoryzowane jakoś pomogą:razz:
A na miejscu we Wrocku jest kilka innych ciotek i jak się stworzy łańcuszek pomocy,to zooperowana Prima wróci w ramiona Uli!;)

Posted

mam jeszcze dodatkowe info od siostry Krausip..:

[QUOTE]Asia mam jeszcze takie info:tej suce staw garstkowy siadzie juz niedlugo!ten zabieg trzeba zrobic!bo to nie jest zabieh kosmetyczny tylko ratujacy lape![/QUOTE]

:( nie wesołe, co :(

Posted

O Matko jedyna!:-(
To ciotka organizujmy coś! Może taki plan: termin u dr.Bieżyńskiego,w międzyczasie szukanie transportu do Wrocka,nie wiem,czy nie potrzebne są badania przed operacją,pewnie tak,ale te można zrobić w Krakowie.
Zawiezienie suni,nie wiem,czy od razu na stół? I czy po operacji można ją wieźć do Krakowa? Czy może jest tam klinika całodobowa?
No i natychmiastowe allegro cegiełkowe,aby już zbierać kasę?
Kto robił dla Moona? Może ta sama ciotka zrobić dla Primy- oczywiście z kontem TOZ?
I czy Ula też tak chce,czy woli w Krakowie?
Ja optuję za dr.Bieżyńskim,bo jego doświadczenie i ręce dają gwarancję,że łapkę się uratuje!

Posted

zupełnie niewiem co robić... NIE znajdziemy tak łatwo transportu...
ale sprawa jest taka, ze najpierw trzeba wyciągnąć płytkę a potem po miesiącu ta właściwa operacja.. Tak sugerował dr Orzeł, ...

Posted

Aha! Może jednak trzeba spytac jeszcze raz dokładniej we Wrocku,czy to faktycznie na dwa etapy musi być rozłożone?
Bo samą płytkę to można by w Krakowie wyjąć, a tą operację ratującą łapę dopiero u Bieżyńskiego?
Co do transportu - do Wrocka dużo osób jeździ,a w ostateczności można ubłagać Romi za zwrotem paliwa?;)
Jechał przecież po taką jedną sunię z Pauliną z Niepołomic! To już drogę zna:evil_lol:
Nie wiem co na te nasze "przymiarki" powie p.Ula? Jak myślisz?

Posted

[FONT=Calibri][SIZE=3]Do podjęcia decyzji trzeba najpierw zrobić bilans naszych aktualnych możliwości czyli resume stanu aktualnego. I tak:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]- jesteśmy w stanie zapewnić Primie normalne, żeby nie powiedzieć cieplarniane warunki tak długo, aż zakończy się jej leczenie, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]- oczywiście dołożymy się finansowo do całego przedsięwzięcia, choć w niezbyt dużym stopniu (jesteśmy na garnuszku ZUS-u),[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]- pytania, na które trzeba szybko znaleźć odpowiedź:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]1.[/SIZE][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Ile w tej chwili mamy pieniędzy,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]2.[/SIZE][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Ile trzeba przeprowadzić operacji,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]3.[/SIZE][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]w przypadku opcji Wrocławia musi być pełna i szybka jasność co do tego kto jej zapewni transport do W. i to zarówno pojazd, jak i opiekę (my niestety tego nie możemy zagwarantować). Pamiętajmy, że to chodzi nie tylko o zawiezienie i przywiezienie jej na operację, ale kolejne wyjazdy co 10 dni przez 1 – 2 miesięcy! [B]Bez 100% gwarancji zapewnienia jej transportu na takich warunkach, nie ma co myśleć o Wrocławiu.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]- my oczywiście wolelibyśmy aby całe medyczne przedsięwzięcie przeprowadzić w Krakowie. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Wyjazdy do Wrocławia będą się wiązać się dla suni ze stresem. Ona oczywiście (sprawdziliśmy) jedzie spokojnie w samochodzie, ale trochę się stresuje. Dotychczas jechała na małej trasie (ok. 40 min.) – jak zniesie taką długą podróż trudno przewidywać, a stres będzie ujemnie wpływał na przebieg rekonwalescencji.[/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][SIZE=3]- gdyby sprawa Wrocławia z jakichś względów nie wypaliła to ze swej strony optowalibyśmy za dr K., ale [COLOR=red]chcielibyśmy aby decyzja była wspólna[/COLOR]. Natomiast [B]trzeba ją podjąć szybko[/B]. Ze swej strony uważamy, ze powinna być podjęta w ciągu tygodnia. Dalsze jej przeciąganie stwarza coraz większe ryzyko dla pozytywnego zakończenia.[/SIZE][/FONT]