Jump to content
Dogomania

BASENJI na Wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

O, a Basenji znowu podpiera się jakimiś diagnozami, analizami itp.
Gomez jest komandosem z dziada-pradziada, jest chłop na schwał, to i posturę musi mieć. A tak poza tym, to Gom ostatnio chyba się zakochał, bo nabrał subtelniejszej sylwetki, co zresztą widać na reportażach ze spacerów, prawda?
pzdr.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj ja to się boję nadchodzących cieczek. Czeka nas zrzut jeszcze jednego kilograma. Chłopaczyna jak jest zakochany to śpiewa z rospaczy za płcią przeciwną i nic prawie nie je. To sa jedne z nielicznych momentów, kiedy się odzywa. No i ostantnio jak weracałam do domu i Gom przypadkiem stał pod drzwiamy słyszę piipipipiiii "otwieraj szybko, bo się już doczekać nie mogę Twojego powrotu". Z nim to była śmieszna sprawa do 7 a może 8 miesiaca. Jak tracił mnie z oczu np. wchodziłam do sklepu, a on musiał zostać z Panem przed sklepem to z rozpaczy była straszna, nawet w domu zostając z kimś z rodziny też za mną płakał. Uspokoiły się te jego zachowania, ale czasem sobie przypomni, ze trzeba za mną popłakać, pojęczeć, pobuczeć. Co prawda to prawda, jak mam ttylko możliwość to ten mój rudy drań jeździ ze mną wszędzie. Swego czasu zbierałam go nawet do pracy.

Posted

Pamiętam, jak pisałaś o tym, że bierzesz go do pracy. I dzięki temu, to znalazłyśmy jakąś naszą wspólną znajomą, prawda?

A co do popiskiwania pod drzwiami, to jak któreś z nas zbyt długo otwiera drzwi wejściowe do mieszkania, to najgłośniejszy jest Sonik; jest taki stęskniony, że nie może się doczekać otworzenia drzwi. Zachowuje się zupełnie jak szczeniaczek. Pohukuje, popiskuje oraz wydaje takie dziwne, niezidentifykowane dźwięki. Prawie cała orkiestra:))
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pamiętam, jak pisałaś o tym, że bierzesz go do pracy. I dzięki temu, to znalazłyśmy jakąś naszą wspólną znajomą, prawda?

A co do popiskiwania pod drzwiami, to jak któreś z nas zbyt długo otwiera drzwi wejściowe do mieszkania, to najgłośniejszy jest Sonik; jest taki stęskniony, że nie może się doczekać otworzenia drzwi. Zachowuje się zupełnie jak szczeniaczek. Pohukuje, popiskuje oraz wydaje takie dziwne, niezidentifykowane dźwięki. Prawie cała orkiestra:))
Pzdr.

tak tak ja też pamiętam
no to Asiaczek ma w domu orkiestrę denta

Posted

agabass napisał(a):
Asiaczek napisał(a):

Pzdr.

tak tak ja też pamiętam
no to Asiaczek ma w domu orkiestrę denta

Ale, chwała Bogu, ta orkiestra daje czadu tylko od czasu do czasu...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Asiaczku bede na Klubówce!!!! :)

Superowo!!! A będziesz towarzysko czy jako wystawca? Pytam nie bez powodu...
Pzdr.

chyba znam ten powód 8) mam zgłoszone dwa psy, ale chyba nie będe ich wystaiwac- bo mnie nerwy poniosą i dam je komus bardziej fachowemu :) tak więc w razie co jestem wolna i do dyspozycji.

Posted

Za tydzien pokażę Wam zdjęcia (najdalej za 10 dni, bo trochę podróż trwa i trzeba odpocząc ) stawkę (!...Beda prawdopodobnie tylko 2) z wystawy w...Nigdy nie zgadniecie ...w Chinach....Mimo że wystawa jest nieoficjalna Chiny nie są członkiem FCI to jednak reprezentacja sędziów międzynarodowych z FCI jest IMPONUJĄCA !!!!

Pozdrawiam

Posted

NIestety nie ja, ja nie moge wyjśc z domu na dłużej niz no teraz już 2 godziny...
Ale moi przyjaciele. Jadą z dwoma basenji sunią i psem, czy będa tam inne skośnookie nie wiedzą, wiedzą tylko kto co sedziuje!
trochę im zazdroszczę bo kraje kandydujące do FCI organizują dobre wystawy, zawsze się bardzo strają.
Ale reportaz będzie !

Pozdrawiam

Posted

Nie bardzo sobie wyobrażam podróż z psiakami do Chin. To musi być dlanich ciężkie przeżycie i może sięodbić fatalnie na wynikach.
Ja tam jechałem kilka dni i nocy i byłem strasznie umordowany.
Zdrówko

Posted

Mlada Boleslaw, 04-09-2005, sędzia Theo Leenen:
psy
posrednia
BALU KRUMLOS
BUIBUI OWANDO

otwarta
AFRICAN MAGIC MOMENT'S CHIGANI
BARRY Z VANDERLINDU
ELVAN Z TICHA BANTU

championy
ARGO OWANDO
GREASY GUI ANANTY

weterani
ARIS SENJI BEST

suki
młodzież
AIMEE FERANGI

pośrednia
ABANDA OD NEHVIZDSKE STUDANKY
ELA WENET

otwarta
BIRTHANY Z VANDERLINDU
ELIAH HANACEK
MOKOONDI'S E'NORAH

Pzdr.

Posted

Warszawska Krajowa 10.09.2005
Sędzia Brabara Larska

psy pośrednia :
1. Faraoland VICTORY & FREEDOM V1,CWC, NPwR
od dzisiaj nowy Champion Polski

suki/szczenięta :
1. PAKANYA Liwang WO

suki/posrednia :
1. I AM NOT AN ANGEL Ypsylon V1,CWC

suki/championów
1. PEPSI COLA Ypsylon V1,CWC,BOB

Gratuluję Pepsi i szkoda że nie mogłam zobaczyc finałów Grupy V dlatego nie wiem jak dalej jej poszło !

pozdrawiam

Posted

CHORZÓW, 11.09.2005r.
sędzia: Jaroslava OVESNA/CZ
PSY
kl.p
Abotere's ADUNBI - CWC, BOS, BOB, BOG1, BIS 2!
kl. ch
FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - CWC

SUKI
kl. p
HERE AND THERE Asiaczek - CWC
kl. ch
FLEMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - CWC, BOS.

Para hodowlana - I miejsce (A. Ostrowski).
Pzdr.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...