danka1234 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ależ wspaniałe wieści.:multi::multi::multi: Cudownie ze Grubcio juz bezpieczny. Quote
Isadora7 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 danka1234 napisał(a):Ależ wspaniałe wieści.:multi::multi::multi: Cudownie ze Grubcio juz bezpieczny. O super Danusiu - mam nadzieję, że się zgadzasz? z ty m co napisałam przed chwilą. Quote
danka1234 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Isadora7 napisał(a):O super Danusiu - mam nadzieję, że się zgadzasz? z ty m co napisałam przed chwilą. Oczywiście toż nasz on jamniczy ,jak go nazwalaś.:lol: Quote
iwa77 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Bardzo Wam dziękuję , bo to na prawdę ważne aby wspomóc tak wspaniałą osobę jaką jest Kasia (Kikou) , która tyle robi dla tych zwierząt i to najczęściej na "swój rachunek " bez żadnej pomocy finansowej ! Żebyście cioteczki zobaczyły samochód Kasi wypakowany 5 psami od dużego Ariela poprzez nasze 2 "grubaski "sunie , Moneczkę i do najmniejszego Grubciunia - to jest widok który naprawdę robi wrażenie ! A do tego wszystkiego uśmiechnięty ( jakby rozumiał , że jest ocalony ) pychol i merdający ogon Grubcia - BEZCENNE ! Quote
Isadora7 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Iwonko to uaktualniamy nastepne. Które/Tobie nam zostały? Quote
iwa77 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Została tak właściwie to tylko Daisy z moich aktulanych wątków - ale ona nie jest jeszcze do adopcji , znowu w gipsie , więc musimy poczekać ! Natomiast z jamniczych jest do pilnej adopcji Elwira ! Jeżeli chodzi o seniorów to jest staruszka z wątku Kasi - Jadwinia ! Chyba najpilniejsza , bo ona nie ma za wiele czasu ! Tu jej wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenka-stara-jadwinia-musi-zniknac-137373/ Na początku tygodnia będą nowe wątki ! Quote
Isadora7 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='iwa77']Została tak właściwie to tylko Daisy z moich aktulanych wątków - ale ona nie jest jeszcze do adopcji , znowu w gipsie , więc musimy poczekać ! Natomiast z jamniczych jest do pilnej adopcji Elwira ! Jeżeli chodzi o seniorów to jest staruszka z wątku Kasi - Jadwinia ! Chyba najpilniejsza , bo ona nie ma za wiele czasu ! Tu jej wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenka-stara-jadwinia-musi-zniknac-137373/ Na początku tygodnia będą nowe wątki ! To ja sie zajme w weekendzik Elwirką i Jadwinią. Quote
kikou Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 najmniejszy kurdupelek z tych wszystkich w aucie.....Grubcio wyczyniał więcej niż inne psiaki... jest bardzo śmieszny nagle zapomniał w aucie że jest chory.... i był najbardziej zainteresowany rują kremowej grubej suni, właził na nią, skakał, piszczał (sunia była z 5 razy większa niż on) dostawał wariacji...tylko przerwy sobie robił kiedy musiał wymiotowac... porządne badania Grubcia będą na pocz nowego tygodnia... ale on naprawde dobrze wygląda... może te jego dolegliwości to takie bardziej nerwowe były, z samotności w tej klatce....po przyjeździe biegał po ogrodzie jak perszing, machał ogonkiem...nie zachowywał sie jak chory piesek...;) a wymioty w aucie to bardzo częste więc nie przesądza o chorobie.... Quote
iwa77 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Kasiu masz całkowitą rację . Grubcio choruje już ponad miesiąc w sumie , przez pierwsze dwa tygodnie to czuł się fatalnie , leżał tylko plackiem i był taki nie do życia. Potem na oko Grubcio sprawiał wrażenie zdrowego psa , z zachowania nikt by nie przypuszczał ,że to chory pies - ale dalej wymiotował i brzydko kupkał. A w ostatnim czasie popadł dodatkowo w taki stan nerwowy ,że rozsadzało go w tej ciasnej klateczce i demolował i szalał z nerwów. Czekam z niecierpliwością na wyniki badań Grubcia , ciekawe co stwierdzą . Quote
danka1234 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Wsparcie finansowe od jamniczej skarpety na Grubcia poszło.;) Jamnicza skarpeta bardzo dziękuje kikou za pomoc Grubciowi.:loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 danka1234 napisał(a):Wsparcie finansowe od jamniczej skarpety na Grubcia poszło.;) Jamnicza skarpeta bardzo dziękuje kikou za pomoc Grubciowi.:loveu::loveu::loveu: I JamniczSkarpeta ma pytanie do kikou czy jest możliwe pobranie jej DNA, będziemy klonować kikou.:loveu::loveu::loveu: Quote
iwa77 Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 A ja dziekuję Jamniczej Skarpecie za tak szybki odzew na mój apel o wsparcie Kikou groszem ! A ten uśmiech , który widziałam , rozwalonego na przednim siedzeniu szczęśliwego Grubcia - był jego podziękowaniem dla Was wszystkich kochane cioteczki ! Quote
kikou Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 dziękuje bardzo Dziewczyny za wsparcie i miłe słowa... Quote
kikou Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 wyniki Grubcia były bez zarzutu... piesek od piątku ani razu nie wymiotował, natomiast jest takim żarłokiem, że podczas karmienia zjadł swoje i jeszcze zdążył do 5 innych misek zajrzec i podjeśc.. Pani powiedziała, że chyba sobie ktoś żarty ze mnie robi (delikatnie mówiąc, ujęła to dosadniej:evil_lol:) w schronisku.. bo nic nie wskazuje na żadne zapelenie wątroby.. byc może częśc z jego dolegliwości, jak już uporał sie z tą pierwotną infekcją, była na tle nerwowym, w tej małej klatce w schronisku... także Grubcio ma zaklepany dom tymczasowy w niemczech i jako, że jest najzdrowszy z tych wszystkich jedzie już w weekend do niemiec i na pewno szybko znajdzie rodzine, bo jest bardzo mądry, miły, czysty i wesoły.. Quote
iwa77 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Oj Kasiu jaki wspaniałe wiadomości - czyli to jednak psychosomatyczne objawy były. Cudnie ,że Grubcio będzie miał domek w Niemczech ! On jest bardzo kochany i myślę ,że szybko podbije serca nowych właścicieli tak jak podbił moje ! Quote
Recommended Posts