Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mocno musiałyście trzymać te kciuki. Opłaciło się :)
Już jesteśmy w domu. Przed 1 listopada mało ludzi w autobusach, metro też wyludnione. Super była grzeczna!!! Po prostu jestem w szoku. W metrze Frocia nawet łaskawie dawała pogłaskać się starszemu panu, który rozpływał się w zachwytach, jaki to piękny foksterier :evil_lol: U pana doktora tylko cichutko sobie pisknęła jak krew pobierał, ale generalnie była grzeczniutka. Dużo wrażeń dzisiaj, dlatego Frocia padła teraz w domu jak pies Pluto ;)

No i najważniejsza sprawa: sterylizacja na 8 listopada na godzinę 14.

Posted

[quote name='gusia0106']Koniec z nami! :angryy:
A spacer???[/QUOTE]

Tak mnie doktor Czajka zakręcił, że zapomniałam :(
A poza tym, zdechlaku, ja Cię nie chcę mieć na sumieniu. Kurować mi się, a nie latać!! ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Tak mnie doktor Czajka zakręcił, że zapomniałam :(
A poza tym, zdechlaku, ja Cię nie chcę mieć na sumieniu. Kurować mi się, a nie latać!! ;)[/QUOTE]

Ja Ciebie będę mieć na sumieniu jeśli następnym razem mnie olejesz :mad:
8 się nie wymigasz!

;)

Posted

[quote name='gusia0106']Ja Ciebie będę mieć na sumieniu jeśli następnym razem mnie olejesz :mad:
8 się nie wymigasz!

;)[/QUOTE]

Gusia, a 8 jesteś jeszcze w domu? ;)
ja mam sterylkę na 14, ale z przyjemnością mogłabym być wcześniej żebyśmy na spacerek poszły. Frocię zobaczysz, no i mnie przede wszystkim :evil_lol:
Teraz jak już wiem, że spokojnie można z nią jeździć metrem to luz blues ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Gusia, a 8 jesteś jeszcze w domu? ;)
ja mam sterylkę na 14, ale z przyjemnością mogłabym być wcześniej żebyśmy na spacerek poszły. Frocię zobaczysz, no i mnie przede wszystkim :evil_lol:
Teraz jak już wiem, że spokojnie można z nią jeździć metrem to luz blues ;)[/QUOTE]

Niestety normalnie pracuje, teraz też ;)
Ale wyjdę wcześniej i sterylkowe oczekiwanie przesiedzisz u mnie. A później autem odwieziemy Was do domu ;)
I nie chcę słyszeć żadnych sprzeciwów ;)

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do weta żeby dowiedzieć się o wyniki morfologii. Jest lekka leukocytoza :( Niby mamy się niczym nie martwić, ale muszę powtórzyć badania za jakiś czas. Biochemia dobrze wyszła.

Posted

Osiwieję chyba Ciotki, jak słowo honoru. Mała ma od 5 dni cieczkę i Frocia zdaje się przez to dostaje małpiego rozumu. Nie je, a jeśli już to w ilościach jak dla wróbelka, chociaż nie powiem, chleb na spacerze to nadal rarytas. Za to trzeba rudą zołzę starać się separować od Julki. Wącha ją niemal bez przerwy, ale tak, że trąca ją z taką siłą, że mała się przewraca.Najlepszy był numer 3 dni temu jak wracałyśmy z mamą ze wspólnego spaceru. Już przed samymi drzwiami, otwierałam drzwi na klatę schodową, Julka stała spokojnie pod ścianą czekając żeby wejść. Frotka obok niej. I nagle, po prostu ni z gruszki ni z pietruszki, Frotka jak nie pacnie Julkę łapą w głowę, i dawaj na górę do domu!! Wiecie co? Może jestem niepoważna, ale dostałam ataku tak histerycznego śmiechu, że ledwo do domu weszłam. Tego się nie da opowiedzieć, to trzeba było zobaczyć:evil_lol::evil_lol:

Pierwszy raz widzę, żeby cieczka u drugiej suki miała taki wpływ na zachowanie tej niecieczkującej.:crazyeye:

Posted

[quote name='majuska']No to daje Frocia czadu :) U Florentynki tez się działo jak jej "nasze" orzechowskie suczydła cieczkowały:lol:[/QUOTE]

Normalnie czubki :)
Mnie to bardziej śmieszy niż przeraża. Widocznie też jestem czub :bigcool:

Posted

[quote name='mala_czarna']Normalnie czubki :)
Mnie to bardziej śmieszy niż przeraża. Widocznie też jestem czub :bigcool:[/QUOTE]

OJ..żeby tylko takie czuby chodziły po ziemi:evil_lol:
Wymiziaj łobuziary:lol:

Posted

[quote name='mala_czarna']Normalnie czubki :)
Mnie to bardziej śmieszy niż przeraża. Widocznie też jestem czub :bigcool:[/QUOTE]

Widocznie....przecież ja juz dawno o tym mówiłam ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']no to trzymajcie kciuki za dzisiejszy zabieg, bo za 2 godziny jedziemy :( ale się cholera boję.[/quote]
spokojnie,bedzie dobrze,zobaczysz. Napisz jak już wrócicie...

Posted

No już w domu jesteśmy. Biedna Frociunia, śpi sobie teraz. Nawet napić się wody nie chciała. To normalne?? :( Zabieg przeszedł bez żadnego problemu, w w trakcie, ponieważ tak czy tak narkoza była, pan doktor usunął zęba, bo się ruszał. Ubranko już założone, Frocia się wysiusiała na dworze, i sama weszła do domu. Wykupiłam tramadal i mam podać za jakieś 2 lub 3 godziny, a jutro jedziemy na kontrol. Chyba dobrze będzie, co? Najgorsza to chyba ta pierwsza noc. Nawet wymiotów nie było.

Już w ubranku jesteśmy

[IMG]http://images45.fotosik.pl/366/e1e6e3be15f6832emed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/360/d1e70645fa992ba5med.jpg[/IMG]

Posted

Pewnie, że będzie dobrze, niunia osłabiona narkozą, będzie spała na pewno w nocy, ubranko ma bardzo twarzowe, jutro będzie miała na pewno znacznie lepsze samopoczucie, dobrze że już w domku i ma kochaną pańcię do opieki :)