Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no szuka..... tylko nikt nie dzwoni :roll:

dzwoniła w niedzielę - po miesiacu pobytu u nas Romka -pani w sprawie pudla, ale jak sie dowiedziała, że ma 1 jajko i ze trzeba operować, to juz się jej pudla odechciało..

Na razie Romek jest u mnie na tymczasie i tego sie będe trzymać :p

[B]P.S WYJEŻDZAMY NA 5 DNI I POTRZEBUJEMY KOGOŚ KTO BĘDZIE MÓGŁ ZAOPIEKOWAĆ SIĘ ROMKIEM W DNIACH [/B][B] [COLOR=red]18/07-22/07.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]TO KOCHANY PIES, CO PRAWDA TO TEŻ MAŁA MĘCZYDUPA, WEŁNIAK I PRZYWRA- ALE NIE ROBI NIC ZŁEGO, NIE NISZCZY I JEST GRZECZNY[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='idusiek']no szuka..... tylko nikt nie dzwoni :roll:

dzwoniła w niedzielę - po miesiacu pobytu u nas Romka -pani w sprawie pudla, ale jak sie dowiedziała, że ma 1 jajko i ze trzeba operować, to juz się jej pudla odechciało..

Na razie Romek jest u mnie na tymczasie i tego sie będe trzymać :p

[B]P.S WYJEŻDZAMY NA 5 DNI I POTRZEBUJEMY KOGOŚ KTO BĘDZIE MÓGŁ ZAOPIEKOWAĆ SIĘ ROMKIEM W DNIACH [/B][B] [COLOR=red]18/07-22/07.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]TO KOCHANY PIES, CO PRAWDA TO TEŻ MAŁA MĘCZYDUPA, WEŁNIAK I PRZYWRA- ALE NIE ROBI NIC ZŁEGO, NIE NISZCZY I JEST GRZECZNY[/COLOR][/B][/QUOTE]
No niestety nie wyrobie, ja pod koniec lipca lub poczatek sierpnia zawitam do W-wy. Inaczej bez problemu Romeczka bym wziela do tych malych kruszyn (beda trzy juz nie dwa).

Posted

[quote name='idusiek']Kurdę, ja póki co nie mam żadnego innego pomysłu, dzwoniłam juz do 3 osób i tez NIE :placz: Gdzie ja się podzieję z Romkiem na te 5 dni ? :roll:[/QUOTE]
Dzwon do Pati ona miala Fibunie...ma hotelik pod Warszawa i 2 pudle swoje..
Fizia ma jej namiary...

Posted

[quote name='idusiek']Kurdę, ja póki co nie mam żadnego innego pomysłu, dzwoniłam juz do 3 osób i tez NIE :placz: Gdzie ja się podzieję z Romkiem na te 5 dni ? :roll:[/quote]

W najgorszym wypadku mogę polecić hotelik dla psów, sprawdzony:

[URL="http://www.hotelalfa.pl/hotel.php"]Hotelik pod Warszawą[/URL]

Posted

Leni,coronaaj - dzięki ale ja nie mam tam jak dojechac ja bezsamochodowa jestem :oops:

[B]Znacie kogos w WARSZAWIE, kto przetrzyma Romka przez 5 dni ???[/B]
[B]On nie sprawia żadnych problemów - naprawdę[/B]

Posted

[quote name='idusiek']Leni,coronaaj - dzięki ale ja nie mam tam jak dojechac ja bezsamochodowa jestem :oops:

[B]Znacie kogos w WARSZAWIE, kto przetrzyma Romka przez 5 dni ???[/B]
[B]On nie sprawia żadnych problemów - naprawdę[/B][/QUOTE]
Pati, ma samochod i jezeli ma miejsce (to tylko 5 dni) to powinna bez problemu przyjechac po Romeczka oczywiscie za zwrotem kosztow benzyny tak bylo z Fibi, zawiozna do DS pani Magdy. Dzwon, dzwon do niej!!!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/kochana-cudna-fibi-morelowa-pudelka-ma-wspanialy-dom-dziekujemy-133507/#post12535222[/URL]

Posted

Zapomniałam napisac

Romek miał USG ( 95 zł nas kosztowało) i wyszło, że jajko siedzi w pachwinie.
Ma trochę powiększoną wątrobę i kilka małych torbielików przy prostacie, ale jak na swój wiek to organy w dobrej formie ;)

Jajko trzeba wyciąć, bo na razie wyglada ok, ale może zamienic się w raka a tego nie chcemy, tym bardziej, ze on ma narośl na pupie, która pęka i krwawi czasami i to niestety może być rak :-(

Posted

[quote name='idusiek']Zapomniałam napisac

Romek miał USG ( 95 zł nas kosztowało) i wyszło, że jajko siedzi w pachwinie.
Ma trochę powiększoną wątrobę i kilka małych torbielików przy prostacie, ale jak na swój wiek to organy w dobrej formie ;)

Jajko trzeba wyciąć, bo na razie wyglada ok, ale może zamienic się w raka a tego nie chcemy, tym bardziej, ze on ma narośl na pupie, która pęka i krwawi czasami i to niestety może być rak :-([/quote]
to kiedy kastracja?

Posted

pewnie teraz mi się nie uda, bo nie będe mogła wziąc nawet dnia wolnego w pracy az do urlopu :oops: potem mnie 5 dni nie ma, potem sterylka Patki, a potem kastracja Romka połączona z odnalezieniem jajka i wycięciem tego guzka i po urlopie...

Tak mi się marzy :oops:

Posted

idusiek;:cool3:
.Romek miał USG... wyszło, że jajko siedzi w pachwinie.

Jajko trzeba wyciąć, bo na razie wyglada ok, ale może zamienic się w raka a tego nie chcemy, tym bardziej, ze on ma narośl na pupie, która pęka i krwawi czasami i to niestety może być rak :-(

Czy znalazlas kogos kto wezmie Romeczka do siebie na te 5 dni???

Czy prostata powiekszona? Dobrze, ze jajeczko siedzi w pachwinie, a nie gdzies w brzuchu..

Posted

Tak, poradziłam sobie - z Romkiem zostanie moja siostra cioteczna, która przeporwadzi się do nas na te 5 dni nieobecności. Była u mnie , poznali się, ale Romek wyraźnie miał wszystko gdzies, bo było gorąco i on wyraźnie nie znosi upałów i szybko się męczy.

........

Mam pytanie- bo moze mi sie wydawało, ale lepiej się upewnic- jak rozpoznać biało w moczu? Czy to nie są takie małe, białe kłębuszki, bo cos mi sie wydaje, że Romek tak sika :roll:

Posted

a spoko.

Tak ogólnie to mało je ostatnio a wczoraj mnie podrapał przy zabawie piłeczką- chojrak jeden ( rany do krwi !)!

aaa i uwielbia kefir ( wiem wiem bedzie miał po tym sranie...ale nie moglam patrzec jak piszczy nade mną ...)

Posted

Mało widać, ale to Romek szaleje w naszym łożku...

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=y4x9MfMr3-c"]YouTube - pudel Romek szaleje :)[/URL]

a to z dzisiaj- Romek gania za piłką ( on to po prostu kochaaaaaa :lol: )

[url=http://www.youtube.com/watch?v=i5siVZ0oGWI]YouTube - Romek się bawi ;)[/url]

Posted

Czy Romeczek ma jaskre czy zacme? Czy katarakta to zacma?

lepiej poczytaj o Pusi;

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-suczka-pomeranian-moze-znow-widziec-szukamy-ds-140015/[/URL]

To okulista w Berlinie, podobno przyjezdza do poznania na konsultacje...

Filmiki kapitalne, te szalenstwa w lozku to jak bym widziala te moje dwa, identycznie
sie zachowuja, malo tego leca do innego pokoju jak wariaty i hop spowrotem na lozko , mozna skonac ze smiechu...

Posted

Romek nie ma ani zaćmy ani jaskry - to albo uraz mechaniczny albo wada genetyczna. Degeneracja siatkówki w prawym a w lewym starcze zwyrodnienie siatkówki- nieuleczalne. :shake:

Posted

[quote name='idusiek']Romek nie ma ani zaćmy ani jaskry - to albo uraz mechaniczny albo wada genetyczna. Degeneracja siatkówki w prawym a w lewym starcze zwyrodnienie siatkówki- nieuleczalne. :shake:[/QUOTE]
Myslalam moze ten niemiecki wet by Romeczka zobaczyl? Czyli nie ma szans???

Posted

Szans na pojechanie do Poznania z Romkiem nie ma, bo nie mam auta a i z transportem u nas krucho.:oops:

WAZNA wiadomość - ROMEK SZUKA KOGOŚ KTO SIĘ NIM ZAOPIEKUJE OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY- BO CHOLERA MOJA SIOSTRA WYJEŻDZA NA OBÓZ :-(

KURDEEEEEEEEEEEEEEEEE:placz:

Posted

[quote name='idusiek']Szans na pojechanie do Poznania z Romkiem nie ma, bo nie mam auta a i z transportem u nas krucho.:oops:

WAZNA wiadomość - ROMEK SZUKA KOGOŚ KTO SIĘ NIM ZAOPIEKUJE OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY- BO CHOLERA MOJA SIOSTRA WYJEŻDZA NA OBÓZ :-(

KURDEEEEEEEEEEEEEEEEE:placz:[/quote]

O matko a ja myślałam ze juz wszystko dograne

Posted

[quote name='idusiek']Szans na pojechanie do Poznania z Romkiem nie ma, bo nie mam auta a i z transportem u nas krucho.:oops:

KURDEEEEEEEEEEEEEEEEE:placz:[/QUOTE]
Wszystko idzie po grudzie. Pakus ma odwolana jutrzejsza operacje bo wetka sie rozchorowala...szukaja kogos innego..

Problemu z dojechaniem do Poznania to nie ma ja mam vana jest tylko problem kto nas przyjmie z 4 psami (moje 3 bo juz bedzie Pakus) i Romeczek. Mowisz po niemiecku? Ja nie. Wejdz na Pusie i dostan namiary na tego weta z Berlina jak czesto ma te konsultacje w Poznaniu.
Ja wyjezdzam do Kaliforni na kontrakt 12-17 lipiec.
W Polsce bede pewnie na poczatku sierpnia ale zalatwiaja bilet i nie moga zalatwic

Posted

Tak,wszystko po grudzie:shake:. Moje pierwsze wakacje od 7lat. Chyba mi niepisane...:niewiem:

Dzwoniłam znowu po znajomych - Romkiem w tych dniach zajmie się zuzanna.psiaki - za co ogromnie jej dziękuję :oops::Rose::Rose::Rose:

Kurdę my to mamy jakiegoś normalnie pecha na maxa !

Co do 4 psów- ja tam sie chetnie pojawię z Romkiem w Poznaniu i przejadę, wolny dzien w sierpniu jakoś wydębię ! ;)