malagos Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Idusiek, czy Romek nadal szuka domu? :cool3: :roll: ;) :multi: Quote
ronja Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='malagos']Idusiek, czy Romek nadal szuka domu? :cool3: :roll: ;) :multi:[/quote] dobre pytanie:evil_lol: Quote
idusiek Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 no szuka..... tylko nikt nie dzwoni :roll: dzwoniła w niedzielę - po miesiacu pobytu u nas Romka -pani w sprawie pudla, ale jak sie dowiedziała, że ma 1 jajko i ze trzeba operować, to juz się jej pudla odechciało.. Na razie Romek jest u mnie na tymczasie i tego sie będe trzymać :p [B]P.S WYJEŻDZAMY NA 5 DNI I POTRZEBUJEMY KOGOŚ KTO BĘDZIE MÓGŁ ZAOPIEKOWAĆ SIĘ ROMKIEM W DNIACH [/B][B] [COLOR=red]18/07-22/07.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]TO KOCHANY PIES, CO PRAWDA TO TEŻ MAŁA MĘCZYDUPA, WEŁNIAK I PRZYWRA- ALE NIE ROBI NIC ZŁEGO, NIE NISZCZY I JEST GRZECZNY[/COLOR][/B] Quote
coronaaj Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='idusiek']no szuka..... tylko nikt nie dzwoni :roll: dzwoniła w niedzielę - po miesiacu pobytu u nas Romka -pani w sprawie pudla, ale jak sie dowiedziała, że ma 1 jajko i ze trzeba operować, to juz się jej pudla odechciało.. Na razie Romek jest u mnie na tymczasie i tego sie będe trzymać :p [B]P.S WYJEŻDZAMY NA 5 DNI I POTRZEBUJEMY KOGOŚ KTO BĘDZIE MÓGŁ ZAOPIEKOWAĆ SIĘ ROMKIEM W DNIACH [/B][B] [COLOR=red]18/07-22/07.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]TO KOCHANY PIES, CO PRAWDA TO TEŻ MAŁA MĘCZYDUPA, WEŁNIAK I PRZYWRA- ALE NIE ROBI NIC ZŁEGO, NIE NISZCZY I JEST GRZECZNY[/COLOR][/B][/QUOTE] No niestety nie wyrobie, ja pod koniec lipca lub poczatek sierpnia zawitam do W-wy. Inaczej bez problemu Romeczka bym wziela do tych malych kruszyn (beda trzy juz nie dwa). Quote
idusiek Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Kurdę, ja póki co nie mam żadnego innego pomysłu, dzwoniłam juz do 3 osób i tez NIE :placz: Gdzie ja się podzieję z Romkiem na te 5 dni ? :roll: Quote
coronaaj Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='idusiek']Kurdę, ja póki co nie mam żadnego innego pomysłu, dzwoniłam juz do 3 osób i tez NIE :placz: Gdzie ja się podzieję z Romkiem na te 5 dni ? :roll:[/QUOTE] Dzwon do Pati ona miala Fibunie...ma hotelik pod Warszawa i 2 pudle swoje.. Fizia ma jej namiary... Quote
leni356 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='idusiek']Kurdę, ja póki co nie mam żadnego innego pomysłu, dzwoniłam juz do 3 osób i tez NIE :placz: Gdzie ja się podzieję z Romkiem na te 5 dni ? :roll:[/quote] W najgorszym wypadku mogę polecić hotelik dla psów, sprawdzony: [URL="http://www.hotelalfa.pl/hotel.php"]Hotelik pod Warszawą[/URL] Quote
idusiek Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Leni,coronaaj - dzięki ale ja nie mam tam jak dojechac ja bezsamochodowa jestem :oops: [B]Znacie kogos w WARSZAWIE, kto przetrzyma Romka przez 5 dni ???[/B] [B]On nie sprawia żadnych problemów - naprawdę[/B] Quote
coronaaj Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='idusiek']Leni,coronaaj - dzięki ale ja nie mam tam jak dojechac ja bezsamochodowa jestem :oops: [B]Znacie kogos w WARSZAWIE, kto przetrzyma Romka przez 5 dni ???[/B] [B]On nie sprawia żadnych problemów - naprawdę[/B][/QUOTE] Pati, ma samochod i jezeli ma miejsce (to tylko 5 dni) to powinna bez problemu przyjechac po Romeczka oczywiscie za zwrotem kosztow benzyny tak bylo z Fibi, zawiozna do DS pani Magdy. Dzwon, dzwon do niej!!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/kochana-cudna-fibi-morelowa-pudelka-ma-wspanialy-dom-dziekujemy-133507/#post12535222[/URL] Quote
idusiek Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Zapomniałam napisac Romek miał USG ( 95 zł nas kosztowało) i wyszło, że jajko siedzi w pachwinie. Ma trochę powiększoną wątrobę i kilka małych torbielików przy prostacie, ale jak na swój wiek to organy w dobrej formie ;) Jajko trzeba wyciąć, bo na razie wyglada ok, ale może zamienic się w raka a tego nie chcemy, tym bardziej, ze on ma narośl na pupie, która pęka i krwawi czasami i to niestety może być rak :-( Quote
ronja Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='idusiek']Zapomniałam napisac Romek miał USG ( 95 zł nas kosztowało) i wyszło, że jajko siedzi w pachwinie. Ma trochę powiększoną wątrobę i kilka małych torbielików przy prostacie, ale jak na swój wiek to organy w dobrej formie ;) Jajko trzeba wyciąć, bo na razie wyglada ok, ale może zamienic się w raka a tego nie chcemy, tym bardziej, ze on ma narośl na pupie, która pęka i krwawi czasami i to niestety może być rak :-([/quote] to kiedy kastracja? Quote
idusiek Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 pewnie teraz mi się nie uda, bo nie będe mogła wziąc nawet dnia wolnego w pracy az do urlopu :oops: potem mnie 5 dni nie ma, potem sterylka Patki, a potem kastracja Romka połączona z odnalezieniem jajka i wycięciem tego guzka i po urlopie... Tak mi się marzy :oops: Quote
coronaaj Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 idusiek;:cool3: .Romek miał USG... wyszło, że jajko siedzi w pachwinie. Ma trochę powiększoną wątrobę i kilka małych torbielików przy prostacie, ale jak na swój wiek to organy w dobrej formie ;) Jajko trzeba wyciąć, bo na razie wyglada ok, ale może zamienic się w raka a tego nie chcemy, tym bardziej, ze on ma narośl na pupie, która pęka i krwawi czasami i to niestety może być rak :-( Czy znalazlas kogos kto wezmie Romeczka do siebie na te 5 dni??? Czy prostata powiekszona? Dobrze, ze jajeczko siedzi w pachwinie, a nie gdzies w brzuchu.. Quote
idusiek Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Tak, poradziłam sobie - z Romkiem zostanie moja siostra cioteczna, która przeporwadzi się do nas na te 5 dni nieobecności. Była u mnie , poznali się, ale Romek wyraźnie miał wszystko gdzies, bo było gorąco i on wyraźnie nie znosi upałów i szybko się męczy. ........ Mam pytanie- bo moze mi sie wydawało, ale lepiej się upewnic- jak rozpoznać biało w moczu? Czy to nie są takie małe, białe kłębuszki, bo cos mi sie wydaje, że Romek tak sika :roll: Quote
idusiek Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 a spoko. Tak ogólnie to mało je ostatnio a wczoraj mnie podrapał przy zabawie piłeczką- chojrak jeden ( rany do krwi !)! aaa i uwielbia kefir ( wiem wiem bedzie miał po tym sranie...ale nie moglam patrzec jak piszczy nade mną ...) Quote
idusiek Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Mało widać, ale to Romek szaleje w naszym łożku... [URL="http://www.youtube.com/watch?v=y4x9MfMr3-c"]YouTube - pudel Romek szaleje :)[/URL] a to z dzisiaj- Romek gania za piłką ( on to po prostu kochaaaaaa :lol: ) [url=http://www.youtube.com/watch?v=i5siVZ0oGWI]YouTube - Romek się bawi ;)[/url] Quote
coronaaj Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Czy Romeczek ma jaskre czy zacme? Czy katarakta to zacma? lepiej poczytaj o Pusi; [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-suczka-pomeranian-moze-znow-widziec-szukamy-ds-140015/[/URL] To okulista w Berlinie, podobno przyjezdza do poznania na konsultacje... Filmiki kapitalne, te szalenstwa w lozku to jak bym widziala te moje dwa, identycznie sie zachowuja, malo tego leca do innego pokoju jak wariaty i hop spowrotem na lozko , mozna skonac ze smiechu... Quote
idusiek Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Romek nie ma ani zaćmy ani jaskry - to albo uraz mechaniczny albo wada genetyczna. Degeneracja siatkówki w prawym a w lewym starcze zwyrodnienie siatkówki- nieuleczalne. :shake: Quote
coronaaj Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='idusiek']Romek nie ma ani zaćmy ani jaskry - to albo uraz mechaniczny albo wada genetyczna. Degeneracja siatkówki w prawym a w lewym starcze zwyrodnienie siatkówki- nieuleczalne. :shake:[/QUOTE] Myslalam moze ten niemiecki wet by Romeczka zobaczyl? Czyli nie ma szans??? Quote
idusiek Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Szans na pojechanie do Poznania z Romkiem nie ma, bo nie mam auta a i z transportem u nas krucho.:oops: WAZNA wiadomość - ROMEK SZUKA KOGOŚ KTO SIĘ NIM ZAOPIEKUJE OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY- BO CHOLERA MOJA SIOSTRA WYJEŻDZA NA OBÓZ :-( KURDEEEEEEEEEEEEEEEEE:placz: Quote
beka Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='idusiek']Szans na pojechanie do Poznania z Romkiem nie ma, bo nie mam auta a i z transportem u nas krucho.:oops: WAZNA wiadomość - ROMEK SZUKA KOGOŚ KTO SIĘ NIM ZAOPIEKUJE OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY- BO CHOLERA MOJA SIOSTRA WYJEŻDZA NA OBÓZ :-( KURDEEEEEEEEEEEEEEEEE:placz:[/quote] O matko a ja myślałam ze juz wszystko dograne Quote
coronaaj Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='idusiek']Szans na pojechanie do Poznania z Romkiem nie ma, bo nie mam auta a i z transportem u nas krucho.:oops: WAZNA wiadomość - ROMEK SZUKA KOGOŚ KTO SIĘ NIM ZAOPIEKUJE OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY- BO CHOLERA MOJA SIOSTRA WYJEŻDZA NA OBÓZ :-( KURDEEEEEEEEEEEEEEEEE:placz:[/QUOTE] Wszystko idzie po grudzie. Pakus ma odwolana jutrzejsza operacje bo wetka sie rozchorowala...szukaja kogos innego.. Problemu z dojechaniem do Poznania to nie ma ja mam vana jest tylko problem kto nas przyjmie z 4 psami (moje 3 bo juz bedzie Pakus) i Romeczek. Mowisz po niemiecku? Ja nie. Wejdz na Pusie i dostan namiary na tego weta z Berlina jak czesto ma te konsultacje w Poznaniu. Ja wyjezdzam do Kaliforni na kontrakt 12-17 lipiec. W Polsce bede pewnie na poczatku sierpnia ale zalatwiaja bilet i nie moga zalatwic Quote
idusiek Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Tak,wszystko po grudzie:shake:. Moje pierwsze wakacje od 7lat. Chyba mi niepisane...:niewiem: Dzwoniłam znowu po znajomych - Romkiem w tych dniach zajmie się zuzanna.psiaki - za co ogromnie jej dziękuję :oops::Rose::Rose::Rose: Kurdę my to mamy jakiegoś normalnie pecha na maxa ! Co do 4 psów- ja tam sie chetnie pojawię z Romkiem w Poznaniu i przejadę, wolny dzien w sierpniu jakoś wydębię ! ;) Quote
Recommended Posts