Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nieeeeee, w dużym pokoju .... na podłodze pod stołem ;)

Dzisiaj zmokliśmy na spacerze, bo nam sie zachciało wycieczek i okazało się że Romek uwielbia wycieranie ręcznikiem, on chyba mysli, że to jakaś zabawa i latał potem jak szalony po pokoju :evil_lol: Tylko w metrze się trzepal co chwila, az mi wstyd było, bo dużo ludzi jechało :oops: ale nie mieli nic przeciwko ;)

Posted

Ida nie panikuj, bedzie dobrze z Romusiem.

Pudle z mojego doswadczenia to lubia sie trzasc; ze strachu, z podekscytowania, moze byc nerwowe, mala ilosc cukru we krwi (bardzo czesto), nie czuja sie dobrze, goraczka, zimno, bol (moze zeby) .

Pamietaj, ze Romeczek przeszedl tak duzo w ciagu ostatnich tygodni, a nie wiemy jakie bylo jego zycie przedtem?? Badanie krwi na poczatek, ale fajnie, ze dostal kropelki na oczy.

Posted

Poker napisał(a):
Sliczny, kochany psiak.
Przeciw zaćmie można stosować bardzo dobre krople MUCOKEHL firmy SANUM do kupienia bez recepty.

Poker; super dzieki za nazwe kropli. Dam znac na innych watkach, czesto ludzie nie wiedza, ze mozna kupic lekarstwo bez recepty. Inna uwaga; w Polsce nie ma aptek tylko dla zwierzat, bylam tym zaskoczona tylko u weta albo w normalnej aptece.

Posted

Co do trzęsienia - Romek ( mam czasami wrażenie ) trzesie się od strony tylnych nóżek i to przechodzi potem w trzęsienie całrgo ciała. Czasami też mam wrażenie, ze jak usypia to ma takie niby tiki, tak jak człowiek nieraz usypia i go czasem tak zgdrygnie.

co do kropelek- sotsujemy na razie Tobrex - już mu tak oczka nie łzawią.

Poker a jak działają korpelki na zaćmę?

Posted

Mamy dom zainteresowany pudlem w okolicach Ełku.
Ponieważ nasz Marley znalazł dom, chętnie przekaże kontakt. Z rozmowy wygląda w porządku, wizyty jeszcze nie było.
Mam wysyłać fotki?

Posted

[quote name='idusiek']Co do trzęsienia - Romek ( mam czasami wrażenie ) trzesie się od strony tylnych nóżek i to przechodzi potem w trzęsienie całrgo ciała. Czasami też mam wrażenie, ze jak usypia to ma takie niby tiki, tak jak człowiek nieraz usypia i go czasem tak zgdrygnie.

co do kropelek- sotsujemy na razie Tobrex - już mu tak oczka nie łzawią.

Poker a jak działają korpelki na zaćmę?
No to nie tak zle, raczej padaczka to nie jest.. przyczyny moga byc ogolne wycienczenie organizmu, bol pewnie od zebow, cos z nerkami nawet zapalenie, maly poziom cukru we krwi, jakis ucisk na kregoslup, ogolne problemy neurologiczne.

Oprocz badania bardzo dokladnego krwi, potrzebny tzw. profil biochemiczny; biora krew jak pies na czczo i za pare godzin karmia i znowu biora krew.

Jak znaja panstwo angielski to doskonala strona na wszystkie choroby; maja alfabetycznie wszystkie choroby, wpisac w wyszukiwarke disease albo objaw .

Tremors/Shaking in Dogs

Prosze za bardzo sie nie wczytywac bo wtedy wychodzi, ze pies chory na wszystko, musi byc wet.

Posted

jayo napisał(a):
Mamy dom zainteresowany pudlem w okolicach Ełku.
Ponieważ nasz Marley znalazł dom, chętnie przekaże kontakt. Z rozmowy wygląda w porządku, wizyty jeszcze nie było.
Mam wysyłać fotki?

Wyślij ale uprzedź, ze jestem bardzo wyczulona , jezeli o Romka chodzi ;)

Posted

Indusiek;
Napisz cos bo ja nie mam internetu, dostepu do niczego.Wywala mnie co pare minut lub sekund. Maja naprawic jutro , zobaczymy.
Badz bardzo wyczulona na Romeczka, trzeba najpierw zobaczyc co dokladnie jest
z jego zdrowiem. Mialam przeslac znowu pomoc ale narazie nie mam jak.

Posted

ale właściwie nic się nie dzieje ;)

Romek to mała męczydupa i terrorysta,który chce żeby go non stop miziać i przytulać :evil_lol:

Został na weekend sam na sam z moim TŻtem bo ja pojechałam do domu.
Zabrac go nie mogłam, bo moje sunie: jedna cieczka, druga ciąża urojona...:shake:

Wszystko jest w porzadku, uwielbia suche skorzane przysmaki do żucia i gryzienia;) Usypia z nami jak dziecko - zawsze ładuje się pomiędzy a nie w nogi jak normalny pies.
Rano po spacerze ze mną idzie meczyć mojego TŻa, zeby go głaskał przez sen :evil_lol:

Kupa w porzadku a trzesie się tylko jak się ekscytuje, tak mi się wydaje.

Ma obecnie straszną chcicę, czuje sunie i najlepiej by nosa w trawy nie wyjmował :diabloti:

Kropelki spowodowały, że nie łzawią ani nie ropieją mu oczka.

Do Garncarza...cały czas sie wybieramy.

A P.S. uwielbia czereśnie :cool1: ( ale dałam mu tylko 4....zeby nie mial biegunki )

Posted

idusiek napisał(a):

Zabrac go nie mogłam, bo moje sunie: jedna cieczka, druga ciąża urojona...:shake:

Wszystko jest w porzadku....

Rany! :crazyeye:
Masz niecięte suki?
Myślałem, że wolontariusze, swoimi rezydentami powinni świecić przykładem :smhair2:

Posted

powinni i świecą :p
Patka ma umówioną sterylkę już a zabieg odbedzie pod koniec lipca
Tina natomiast jest dobermanem wyrzuconym z samochodu i panicznie boi się do niego wejść , wiozłam ja tylko raz - z lasu do domu jak ją znalazłam i to po tylu środkach, że konia by zabiło a jej nie ruszylo - więc radzimy sobie środkami. jeżeli jednak sytuacja z ciążą się powtórzy - będę musiała ją ciachnąć czy tego chcemy czy nie

jasne? :cool1:

Posted

idusiek napisał(a):
powinni i świecą :p
Patka ma umówioną sterylkę już a zabieg odbedzie pod koniec lipca
Tina natomiast jest dobermanem wyrzuconym z samochodu i panicznie boi się do niego wejść , wiozłam ja tylko raz - z lasu do domu jak ją znalazłam i to po tylu środkach, że konia by zabiło a jej nie ruszylo - więc radzimy sobie środkami. jeżeli jednak sytuacja z ciążą się powtórzy - będę musiała ją ciachnąć czy tego chcemy czy nie

jasne? :cool1:

Jasne.
Tylko po co zwlekać i narażać suki? Koniec lipca to jeszcze półtora miesiąca. A i urojone ciąże nie są obojętne.
Wierzę jednak w Twoją odpowiedzialność i wiem, że będzie jak napisałaś :lol: i oczywiście trzymam Cię za słowo :loveu:

Posted

Wczoraj romek miala wyprawę aż do Powsina.

Spacerek się udał, Romek się nawąchał, napatrzył i odkryliśmy coś nowego- a mianowicie - upodobnanie romka do kamieni :crazyeye: Przez cały pobyt w Powsinie nosił kamien w zębach, zostawil go dopiero w lesie jak wracaliśmy. ( moze dlatego ma tak starte zęby???).

Okazało się również, ze ja Romka uczę zachowania na spacerach a moj TŻ ...

z resztą, sami zobaczcie

Posted

a służy służy :cool3:

Dzisiaj przyszedł do nas jakiś facet co chciał nam sprzedac dywan - Romek go obszczekał na całego - on już się czuje u nas jak u siebie w domu....

Posted

idusiek napisał(a):
a służy służy :cool3:

Dzisiaj przyszedł do nas jakiś facet co chciał nam sprzedac dywan - Romek go obszczekał na całego - on już się czuje u nas jak u siebie w domu....

Czyli już tylko kwestia sterylizacji u rezydentek :evil_lol:

Posted

no i tak i nie. Bo rezydentki 100 km od Romka na razie. Zapoznania jeszcze nie robilam i szczerze mówiąc chyba się trochę boję ze wzgledu na Tinę...

Przy okazji wczorajszego noszenia kamieni , dzisiaj próbowalam zainteresować Romka piłką ( 2 leża i sie nudzą juz od 3 tygodni). i się udało :multi: Romek zaczepia, bawi się i każe sobie piłkę rzucać ( tylko jeszcze oddać jej potem nie chce :evil_lol:)