Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Qti napisał(a):
Czyli już tylko kwestia sterylizacji u rezydentek :evil_lol:

Oti;
O rezydentki sie nie martw, sa w dobrych rekach.

Wracaj na swoje watki, tutaj pomaga sie psom , a nie dogaduje, obraza i potem przeprasza!!!

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

coronaaj napisał(a):
Oti;
O rezydentki sie nie martw, sa w dobrych rekach.

Wracaj na swoje watki, tutaj pomaga sie psom , a nie dogaduje, obraza i potem przeprasza!!!

1. Qti nie Oti - człowieku mający problem ze wzrokiem!
2. Czytuję i piszę tam gdzie chcę! Wolny kraj.
3. O rezydentki się nie martwię, wyraziłem jedynie zdziwienie, że nie są sterylizowane a co za tym idzie Romkowi to może szkodzić na komfort psychiczny. Starszy nie starszy ale facet :cool3:
4. Nikogo nie przepraszam.
5. Gdyby nie te wątki to może .... z Idusiek mamy swój konszacht, tylko czekamy do końca weekendu.
6. Moim zdaniem Romek miałby super u Idusiek i jej TŻ - wystarczy poczytać i popatrzeć.
7. Żadnego dymu tu nie szukam, jak ktoś się nie zna na żartach to juz nie moja wina.

Posted

koniec kłotni.:mad:

to wątek Romka a nie moich psów ani jakiś potyczek słownych.

koniec.

................

Romek wymyśli sobie dzisiaj nową zabawę - zamiast przynosić piłkę- kradnie ją i ucieka, trzeba go ganiac po całym mieszkaniu :diabloti:

Niestety od sąsiadów z bloku przy okazji wieczornego spaceru wczoraj dowiedziałam się, że Romek nadal użala się nad swoim losem podczas naszej nieobecności. Od dzisiaj ma właczone radio jak nas nie ma - a czy poskutkuje - dowiem się przy kolejnym spotkaniu..

Posted

Masz racje to kulturalny watek......ale mnie zdenerwowalo, no jestem czlowiekiem i na dodatek baba.

Moja rada na uzalanie sie Romusia to telewizja i radio..my tak robimy ale u nas psy sa juz ponad 5 lat. Romus boi sie, ze wiecej juz nie wrocicie i zostanie znowu sam.
Takie jest zachowanie bidul porzuconych, maltretowanych, etc...a szczegolnie pudli.

Zdjecia sa cudowne, dzieki!!! Widac, ze Romus jest teraz szczesliwy.

Posted

coronaaj napisał(a):
Zdjecia sa cudowne, dzieki!!! Widac, ze Romus jest teraz szczesliwy.

Stąd i moja - może za bardzo zawoalowana - sugestia, że tylko ciachnąć suki i Romek ma DS.
Decyzja i tak w rękach Idusiek.
A szczęście i radość widać na każdej fotce Romka, który wreszcie ma dom, swoich ludzi, możliwość zabawy i kochania.

Posted

[quote name='Qti']Stąd i moja - może za bardzo zawoalowana - sugestia, że tylko ciachnąć suki i Romek ma DS.
Decyzja i tak w rękach Idusiek.
A szczęście i radość widać na każdej fotce Romka, który wreszcie ma dom, swoich ludzi, możliwość zabawy i kochania.
Qti (zalozylam okulary)
Super sugestia, bardzo mi sie podoba.

A moze tak jakas cegielke byc kupil??? Naprawde potrzebujemy pomocy, sorry za offowanie.

STEFAN,już nie Ślimak_ma szansę żyć!POMÓŻMY (660985851) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Przeczytałam wątek Romka...i zgadzam się co do jednego...:cool3:...Romek mu bardziej pasuje niż Rocky...tak jakoś jak...ja:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Piękny psiak...pozwolę sobie wpadać do Was i kibicować Romkowi!
Mizianka dla Chłopaka:loveu:...super zdjęcia!

Posted

Romek mial wczoraj badanie krwi. wyniki mielimsy wieczorkiem,

Jest zdrowy jak koń! :p

Wyniki wątrobowe ( ASPAT ALAT) przekroczone o 2 i mocznika troszkę więcej o 2 też chyba, ale przed sikaniem był i mało pił tego dnia - skubany zjadł i się napił dopiero po badaniu :cool1:

Wetka oczyściła mu jeszcze zatokę okołoodbytową.

Obejrzała oczka - powiedziała, że jego źrenice nie reagują wcale na światło....

Obejrzała guzek na pupie - powiedziała, że rakowy i trzeba wyciąć...

No i to na tyle...

Jutro jesteśmy umówieni na wizytę u dr M.Warzecha ( z kliniki Garncarza).

Posted

[quote name='idusiek']Romek mial wczoraj badanie krwi. wyniki mielimsy wieczorkiem,

Jest zdrowy jak koń! :p

Wyniki wątrobowe ( ASPAT ALAT) przekroczone o 2 i mocznika troszkę więcej o 2 też chyba, ale przed sikaniem był i mało pił tego dnia - skubany zjadł i się napił dopiero po badaniu :cool1:

Wetka oczyściła mu jeszcze zatokę okołoodbytową.

Obejrzała oczka - powiedziała, że jego źrenice nie reagują wcale na światło....

Obejrzała guzek na pupie - powiedziała, że rakowy i trzeba wyciąć...

No i to na tyle...

Jutro jesteśmy umówieni na wizytę u dr M.Warzecha ( z kliniki Garncarza).
Super!!!

Potrzebna Pomoc

CHARYTATYWNA WSPOMOZ BEZDOMNE PSY , DAJ ZYCIE !!!! (660926808) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Ja pojeździłam dziś z Romkiem po lekarzach.

Byłam u Garncarza, sam do nas przyszedł i oglądał Romka i :
Romek na całkowitą degradację siatkówki w prawym oku( nic nie widzi) i starcze zwyrodnienie siatkówki w lewym oku ( czyli coś tam jeszcze widzi ale to się będzie pogłębiać i oślepnie totalnie).Na też brodawkę na górnej powiece i zapalenie. Dostał kropelki. Można go umawiać na zabieg usunięcia tej narośli.

Potem poszliśmy na Gagarina ,bo jakos tylko tym lekarzom ufam jako tako.
Panie na recepcji się z nas uśmiały ( tzn z Romka z jego imienia). Mialam duuuzo pytań i oto co wiem : Romek nie ma jednego jajka nie wyszło mu wcale, trzeba to zoperować bo siedzi gdzieś w brzuchu już z 10 lat i może zmienić się w raka. Romek ma sporo kaszaków narośli)- nie ruszać. I Romek na coś podejrzanego na pupie- obserwować, może to byc narośl rakowa, co jakis czas się z niej trochę sączy. Trzeba zrobić USG i odkryć jajko i je usunąć.

To tyle od Romka. Za wizyty zapłaciliśmy dokładnie 51 zł ( Garncarz i Gagarina razem) i złaziliśmy się przy tym jak się choleraaaaaa ;)

Posted

[quote name='idusiek']Ja pojeździłam dziś z Romkiem po lekarzach.

Byłam u Garncarza, sam do nas przyszedł i oglądał Romka i :
Romek na całkowitą degradację siatkówki w prawym oku( nic nie widzi) i starcze zwyrodnienie siatkówki w lewym oku ( czyli coś tam jeszcze widzi ale to się będzie pogłębiać i oślepnie totalnie).Na też brodawkę na górnej powiece i zapalenie. Dostał kropelki. Można go umawiać na zabieg usunięcia tej narośli.

Potem poszliśmy na Gagarina ,bo jakos tylko tym lekarzom ufam jako tako.
Panie na recepcji się z nas uśmiały ( tzn z Romka z jego imienia). Mialam duuuzo pytań i oto co wiem : Romek nie ma jednego jajka nie wyszło mu wcale, trzeba to zoperować bo siedzi gdzieś w brzuchu już z 10 lat i może zmienić się w raka. Romek ma sporo kaszaków narośli)- nie ruszać. I Romek na coś podejrzanego na pupie- obserwować, może to byc narośl rakowa, co jakis czas się z niej trochę sączy. Trzeba zrobić USG i odkryć jajko i je usunąć.

To tyle od Romka. Za wizyty zapłaciliśmy dokładnie 51 zł ( Garncarz i Gagarina razem) i złaziliśmy się przy tym jak się choleraaaaaa ;)

To co wet radzi najpierw to jajko czy ta narosl??? Potem chyba oczy???
Mam problemy dalej z internetem, nie moglam na Romka sie dostac ale w koncu sie udaklo...Pisz na email to tam narazie dziala...ale linki z maili nie dzialaja...

Posted

Powazniejsza sprawa to znalezienie jajka i określenie narośli na pupie.

Zabieg na narośl mozę być pózniej.

Z oczami nie da się zrobić nic więcej... romek będzie sobie powoli ślepł...

Posted

to to ja wiem ;)

szkoda, ze jeszcze oka by sie nie dało za jednym zamachem, ale to juz chyba za duzo by było jak na niego i nie wiem jak bym tych fachowców razem w gabinecie skupiła.

Oko moze w tych rzeczy poczekać najdłużej, bo tragedia sie jeeszcze nie dzieje.

Posted

idusiek napisał(a):
to to ja wiem ;)

szkoda, ze jeszcze oka by sie nie dało za jednym zamachem, ale to juz chyba za duzo by było jak na niego i nie wiem jak bym tych fachowców razem w gabinecie skupiła.

Oko moze w tych rzeczy poczekać najdłużej, bo tragedia sie jeeszcze nie dzieje.

Czyli jedno oko da sie uratowac? Nie wiem czy dobrze zrozumialam

No to szukac jajka i okreslic narosl, chyba biopsja tylko wchodzi w rachube?

Na pocieszenie, jakis miesiac temu bylam w Jerome (miasteczko hist artystoiw stare)i...poznalam pudelka w wieku 21 lat jak to ja psiara musialam popytac. Pani powiedziala, ze psiunia kompletnie slepa ale w dobrej kondycji. Niesamowite, nie wygladala na 21 lat (srebrna). Poszlam z nia na maly spacerek i sunia rzeczywiscie nic nie widzi bo zwalila sie z kraweznika...niegroznie...

Posted

Oka nie na się uratować, bo to po prostu starcza choroba i nie ma na nią specyfiku ani żaden zabieg nie pomoże, można tylko nie dopuszczać do zapalenia itp.

Jajko - najpierw trzeba znależć a potem wyciąc przy okazji też guza na pupie, któym Romek się interesuje czasami aż za bardzo :roll:

Romek ślepnie, nie ma co ukrywać...wczoraj się ucieszyłam, że sam z siebie wszedł na schodki pod sklepem i juz mialam na koncu języka, że "dobrze mu idzie"- po czym z nich spadł :cool1: ( niegroźnie, nie zauważył że juz ich nie ma..)

Romek jest obecnie na karmie z łososiem dla starszych psów, nie ma biegunek ani zatwardzen ( no chyba ze mi czereśnie podkrada ;), bo uwielbia).

Szaleje z piłką- muszę w końcu wstawić filmik z jego zabaw, bo można boki zrywać :p .

Posted

Wczoraj pojechalismy na Paradę Labradowów - a co ?! :p
Zarejestrowałam Romka, który poznał wielu kolegów i szedł dumnie niczym labek w paradzie :multi:

oto relacja zdjęciowa:

Nowi znajomi:

i Romek "zachustkowany" przed paradą ;)

Posted

mało tego, Romek na też zdjęcie z psami ze Służby Celnej - tropiącymi narkotyki :loveu:

przy okazji dowiedziałam się, że we Francji pudle też wykorzystywane są do tropienia dragów ;) wiec Romek dobrze trafuł. Jak widać- był zainteresowany suniami, a panowie Celnicy - Romkiem.

Posted

[quote name='idusiek']mało tego, Romek na też zdjęcie z psami ze Służby Celnej - tropiącymi narkotyki :loveu:

przy okazji dowiedziałam się, że we Francji pudle też wykorzystywane są do tropienia dragów ;) wiec Romek dobrze trafuł. Jak widać- był zainteresowany suniami, a panowie Celnicy - Romkiem.
Nie tylko we Francji u nas tez, sama widzialam pudla w Chicago na lotnisku i pare innych kundelkow (zadne rasowe) jak obwachiwaly walizki i ludzi lecacych. Prawo takie, ze musisz dac sie obwachac i trudno...

Zdjecia super!!!!