Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Hmmmmmmmmm .... Justi ...Ty chyba wiesz wiecej niz ja bo nigdy zadnej fobii nie widziałam u Zmorki :lol: Raczej total olewke ;) To waszka miała fobie.... :lol: Ale łamie się kobieta :)

Posted

Pysia napisał(a):
Oki :) Będą nowe fotki :)
Acha !! Dziewczyny :) Moja Zmorka wygrała :) Miesiac temu chyba waszka pilnowała mi psa pod pocztą a Lunka normalnie miała oczy jak szklanki ze strachu przed Zmorką :o
Ale jestem podła ze to napisałam - no nie ? :evilbat:

a co tu za brednie się wypisują????? :lol:

Posted

Teraz odpowiem kto to Sabcia:) Moja gorsza połowa jadąc do pracy zobaczył niufa przy drodze szybkiego ruchu-samego bez człowieka. Mimo kręcenia nosem na "psie sprawy" zamiast z dopalaczem zapychać do roboty to nadlożył drogi aby zawrócić i poszedł szukać czarnucha. Było to w okolicach garaży. Znalazł w koncu- strasznie zabiedzoną i chudą psinę nigdy w życiu chyba nie czesaną. Pytał wkoło ludzi o nią. Opowiadali ze ona ponad miesiąc już tu jest. Czasami wychodzi na drogę, siada i wpatruje się w samochody. Szczególnie po zmroku. No to wziął psa do auta i zawiózł do znajomych na czas pracy. Potem zrobił mi awanturę że nie chcę jej zatrzymać :wink: Porobiliśmy niuni badania wszelakie włącznie z sercem i dysplazją. Okazało sie ze oprócz strasznego wyglądu i smutku ma tylko lekkie zapalenie spojówek. Nastepny dzień pracy i znowu znajomi na przechowanie...I tak juz zostało. Niunia dostała imie Saba i została u naszych znajomych. Teraz ma nawet swoje oczko wodne i wiele wiele miłości :D Juz nie jest smutna ani zaniedbana. Jest wyczesana i pachnąca a na dodatek ma kolezankę jamniczke z którą śpi :D A mój ukochany do tej pory nie potrafi mi wydarować że nie chciałam jej zostawić :wink: Na szczęście nie wie że gdyby nie było innego wyjścia.... :wink:
A Sabcia to ta wyższa bez plamki na języku.
Acha !! Sabcia nie ma tatuazu ani śladu po nim ani w uchu ani w pachwinie. Nikt też nie zgłosił się po nią.... I mam nadzieję ze tego nie zrobi !!!! Wiecie jakie kołtuny miał ten pies ????? Normalnie zabiłabym za to :evilbat: To jeszcze jeden dowód na to ze bezrodowodowe łatwiej sie porzuca .....

Posted

Mimo wielkiej miłości do psów szczególnie niufów potrafię też trzeźwo myśleć. Pracuję i niestety nie mogę się zwolnić aby pilnować dorosłego psa. Mieszkam w bloku i nigdy nie dopuszczę do tego aby wybierać: mieszkanie albo pies. Wybrałabym psa ale czy to jest jakieś wyjśxcie? Dwie suki dorosłe pod jednym dachem w nieduzym mieszkaniu podczas naszej nieobecności...brrrrrr. Zmorka jest łagodna ale jaka okazałaby się tamta na dłuższą metę nie wiem. Po zabawach ze Zmorką teraz jak juz jest w dobrym stanie fizycznym wiem ze by ją zamęczyła....

Posted

No bo domek też mamy ale jest za daleko od pracy :) A jakbyś poczytała uważnie teksty na mojej stronce tobyś wiedziała :) Nie same zdjecia tam mam....

Posted

:lol: Wiecie że niektórzy gratulują mi pięknych psów po wizycie na stronce ? W księdze gości sporo mam tego :lol: A przecież nawet w dziale Hodowla mam tylko jeden rodowód :o
Jęzorek moja Zmorka ma taki że nawet najlepszy chip go nie zastapi nie mówiąc juz o tatuażu który łatwo mozna usunąć :wink: Teraz czekamy az Zmora " zechce" psa :wink: Wtedy może coś sie zmieni :D I może będa potem w domku dwie Zmorry ? :wink:

Posted

dbsst - Ja też kocham wszystkie śliniące sie psiaki ;)
Zmorka :lol:
Dziecko sąsiadów nazwało Zmorkę Arielka . PO poprawieniu ze ona inaczej sie nazywa mała kategorycznie zaprzeczyła - " Nie !!! Ona jest Arielka bo na jezyku ma syrenkę !!! " . Ktoś inny zaś powiedział ze smiechem ze jakbym nawet chciała podmienic psa to i tak mi sie nie uda :lol:
A ja jestem strasznie zadowolona z tej jej zalety . Jedno - bo u niufa świadczy to o dobrej pigmentacji , a drugie .......- że jest taka znaczna a przecież dla nas najznaczniejsza :wink:

Posted

Pysia napisał(a):
A ja jestem strasznie zadowolona z tej jej zalety . Jedno - bo u niufa świadczy to o dobrej pigmentacji
Czyli im bardziej atramentowy jęzor tym lepiej? :D