jola&tina Posted April 30 Author Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:09, Kamila Proc napisał: a Pan niewyspany powiedzial" "miau miau" To kot? - zapytał pies. Nie, człowiek - odpowiedziały chórem psy. - Miauczy, bo jest niewyspany. 1 Quote
Kamila Proc Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:17, jola&tina napisał: To kot? - zapytał pies. Nie, człowiek - odpowiedziały chórem psy. - Miauczy, bo jest niewyspany. a pieski zapytaly pana: "cos ty panie miau?' Quote
mariusz pp Posted April 30 Posted April 30 Dnia 29.04.2025 o 20:47, agat21 napisał: Pamiętam, bardzo mi się podobała. Zwłaszcza baśń o wiosce krokodyłaków. 🙂 To i tak coś pamiętasz a u mnie czarna dziura , nic. 1 Quote
mariusz pp Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:23, Kamila Proc napisał: a pieski zapytaly pana: "cos ty panie miau?' Pan odpowiedział , miałem miskę mleczka ale pusta jest miseczka a jeszcze bym chciał, Quote
Kamila Proc Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:45, mariusz pp napisał: Pan odpowiedział , miałem miskę mleczka ale pusta jest miseczka a jeszcze bym chciał, pieski sie oburzyly: " to znaczy, ze wypiles mleczko? A pieski? A kotki? Panie!" Quote
jola&tina Posted April 30 Author Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:51, Kamila Proc napisał: pieski sie oburzyly: " to znaczy, ze wypiles mleczko? A pieski? A kotki? Panie!" Czeka na was w domu śniadanie - odpowiedział Pan. Quote
mariusz pp Posted April 30 Posted April 30 Z bajką moja żona miała fajną przygodę , chodziła do holenderskiej szkoły, nauczycielka kazała przeczytać bajkę o \Jasiu i Małgosi tu jest Greta i nie pamiętam jak chłopiec ma na imię .Dorota i jej koleżanka Polka , przeczytały początek i co będą czytać znają bajkę , inne przykładnie czytały I szok przy odpytywaniu jak się okazało ,że połowa bajki była taka sama a druga połowa wymyślona przez nauczycielkę .celowo to robiła bo wiedziała ,że europejki jak się zorientują to nie czytają do końca .🤣 1 Quote
mariusz pp Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:51, Kamila Proc napisał: pieski sie oburzyly: " to znaczy, ze wypiles mleczko? A pieski? A kotki? Panie!" Wypiłem bo pieskom i kotkom nie wolno pić mleczka , Dnia 30.04.2025 o 11:53, jola&tina napisał: Czeka na was w domu śniadanie - odpowiedział Pan. A na mnie herbatka Quote
jola&tina Posted April 30 Author Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:53, mariusz pp napisał: Z bajką moja żona miała fajną przygodę , chodziła do holenderskiej szkoły, nauczycielka kazała przeczytać bajkę o \Jasiu i Małgosi tu jest Greta i nie pamiętam jak chłopiec ma na imię .Dorota i jej koleżanka Polka , przeczytały początek i co będą czytać znają bajkę , inne przykładnie czytały I szok przy odpytywaniu jak się okazało ,że połowa bajki była taka sama a druga połowa wymyślona przez nauczycielkę .celowo to robiła bo wiedziała ,że europejki jak się zorientują to nie czytają do końca .🤣 Dobry sposób, by sprawdzić ucznia 🙂 1 Quote
Kamila Proc Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:52, jola&tina napisał: Co nie do końca było prawdą, bo Pan wolałam herbatę niż mleczko 🙂 ale wyzlopal i mleko Quote
Kamila Proc Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:56, mariusz pp napisał: Wypiłem bo pieskom i kotkom nie wolno pić mleczka , A na mnie herbatka ale do domu daleko, a my sie wlasnie zgubilismy. Pieseczku, jak sie wydostac z tego lasu? Quote
mariusz pp Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 12:01, Kamila Proc napisał: ale do domu daleko, a my sie wlasnie zgubilismy. Pieseczku, jak sie wydostac z tego lasu? Trzeba narobić hałasu Quote
Kamila Proc Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 12:02, mariusz pp napisał: Trzeba narobić hałasu ale pieseczku, w lesie nie mozna halasowac, ani nawet chalasowac Quote
jola&tina Posted April 30 Author Posted April 30 Więc bajka wygląda tak: "Za górami , za lasami.......... Pewien niewyspany człowiek szykował się do porannych spacerów z psiakami… Był piękny kwietniowy poranek ....... Pachniały kwiaty i śpiewały ptaki (lub na odwrót 🙂 ) I ten niewyspany człowiek w piękny kwietniowy poranek, szedł drogą gdzie śpiewały ptaki i pachniały kwiaty szedł , szedł i w las wszedł 🤣 A w lesie szum strumyka , pachnące sosny ..............I co , czas do pracy😁 I zobaczył na trawie błyszczące krople rosy myśląc,że to perły spadły z nieba 🙂 I zaczął je pośpiesznie zbierać do reklamówki, którą miał w kieszeni (oraz do woreczków na psie kupy, które miał również w kieszeni (tzn woreczki miał w zapasie, jeszcze puste)).... I szedł dalej przez las I nagle zza drzewa wybiegł pies.... i powiedzial: "jestem psem a wy kto?" Hau hau odpowiedziały psy - co oznacza w psim języku, że też są psami. a Pan niewyspany powiedzial" "miau miau" To kot? - zapytał pies. Nie, człowiek - odpowiedziały chórem psy. - Miauczy, bo jest niewyspany. a pieski zapytaly pana: "cos ty panie miau?' Pan odpowiedział , miałem miskę mleczka ale pusta jest miseczka a jeszcze bym chciał, pieski sie oburzyly: " to znaczy, ze wypiles mleczko? A pieski? A kotki? Panie!" Czeka na was w domu śniadanie - odpowiedział Pan. Wypiłem bo pieskom i kotkom nie wolno pić mleczka , A na mnie czeka herbatka (Co nie do końca było prawdą, bo Pan wolał herbatę niż mleczko 🙂 ......ale wyzlopal i mleko) ale do domu daleko, a my sie wlasnie zgubilismy. Pieseczku, jak sie wydostac z tego lasu? Trzeba narobić hałasu ale pieseczku, w lesie nie mozna halasowac, ani nawet chalasowac 🙂 🙂 🙂 🙂 CDN 2 1 Quote
Kamila Proc Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 12:32, Radek napisał: A ja nie mam jak polajkować 😕 i mleko wypite Quote
jola&tina Posted April 30 Author Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 12:27, Kamila Proc napisał: braaawo Brawo Wy !!!! 1 Quote
agat21 Posted April 30 Posted April 30 Dnia 30.04.2025 o 11:44, mariusz pp napisał: To i tak coś pamiętasz a u mnie czarna dziura , nic. Tak, pamiętam wiele książek z dzieciństwa i młodości wczesnej 😁 Ta tytułowa baśń o darze rzeki Fly strasznie mnie wkurzyła (już wtedy! 😅), bo rzeka w darze dała kobiecie znowu młodość, ale synek tej kobiety nie chciał mamusi, która nie była już stara i brzydka, i kobieta zwróciła dar rzece. Quote
Poker Posted April 30 Posted April 30 Jak już sobie tak pobajdurzyli, to pan zauważył, że to sunia, bo miała wyciągnięte cycusie i była bardzo chuda. Domyślił się, że chciała odwrócić uwagę , żeby Pan nie zaczął szukać jej dzieci. Ale on nie dał się zwieść i zaczął się rozglądać po lesie. 2 1 Quote
guccio Posted April 30 Posted April 30 Zaglądam, poczytuję 🙂Fajne te opowiastki🙂 Proszę o jeszcze. I hop przy okazji🙂 1 Quote
Recommended Posts