halbina Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 ponad rok temu, w lutym, przyjechały do mnie szczeniaki Duduś i Toto, http://www.dogomania.pl/forum/f85/co-ofiary-krzyczek-bialy-dudus-czarny-toto-toto-ma-dom-105121/index4.html tak wyglądały: Duduś niestety odszedł za TM, Toto mieszka we Wrocławiu i wygląda tak: myślę, że bardzo podobnie będzie wyglądała Wega, będzie tylko gładkowłosa! Quote
halbina Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Wega dla porównania... Pani coś nie odpisuje na email... :roll: Quote
halbina Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Wena i Wega pochodza stąd: http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-ostatniej-szansy-ninka-tygodnie-z-wyrwanym-oczkiem-str-59-a-131337/index59.html#post12317163 drastyczne i tragiczne,,, :placz::placz::placz: najprawdopodobniej uniknęły takiego losu... czy to http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-ostatniej-szansy-ninka-tygodnie-z-wyrwanym-oczkiem-str-59-a-131337/index68.html ich rodzeństwo?... Quote
jolek68 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 czytam pierwszy wątek :placz: na drugi aż boję się wejść :shake: dobrze że kluski trafiły szczęśliwie do Ciebie... Quote
psiama Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Toto i Wega mają bardzo wiele cech wspólnych ! :p czy tu nie jest domieszana jakas rasa ... ? Niezmiennie mocno trzymam kciukole, mam nadzieję, że Pani się nie rozmyśliła ... :roll: Quote
halbina Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 [quote name='DG32']alegratka kupiepsa adopcjapsa gumtree pajęczyna kokosy dwukropek szerlok przygarnijzwierzaka olx pineska Pani chętna na Wegę napisała, niestety na rzie musi zrezygnować... fajny list, ale nadziei nie zostawia... za pół roku wróci do swojego marzenia o drugim psie... :placz: Quote
Nyu Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Z ewentualnym transportem byłby problem? Jeśli nie, to pomogę szukać domków. Quote
psiama Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 halbina napisał(a):Pani chętna na Wegę napisała, niestety na rzie musi zrezygnować... fajny list, ale nadziei nie zostawia... za pół roku wróci do swojego marzenia o drugim psie... :placz: Oj .... :roll:. Pierwsze koty za płoty :p. Dziewczyny w góre !!! :multi: Quote
halbina Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 tak, na Wenę mamy aż nadto chętnych, co chwila ktoś się zgłasza i pyta o nią... Na Wegę miałam dwa fajne kontakty... jeden z Opola, dziś drugi... ale pani z Wodzisławia szuka suczki docelowo dużej jako psa stróżującego... a Wega to kanapowiec... Quote
halbina Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 ktoś odgryzł nas od fotek... kabel łączący aparat z komputerem został nadjedzony... więc na fotki nie liczcie... co gorsza Wema ma biegunkę i wymioty... będę szukać tej odgryzionej końcówki, mam nadzieję, że znajdzie się poza Weną... :roll: a jej dolegliwości mają charakter przejściowy... pije wodę i śpi sobie w kątku... Quote
halbina Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 końcówkę znalazłam... uuuuuuuuuuffff... niestety mała nadal wymiotuje... pije wodę, a po chwili ją zwraca... co to może być?... Quote
jolek68 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 to żarłoczek mały :evil_lol: coś te zwierzaki strasznie lubią Twoje kabelki :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Nie wiem co to może być :roll: Ja już nic nie wiem . Moze jeszcze cos zjadła ? Ja jakieś 30 lat temu miałam na chwilę szczeniaka , który podczas naszej nieobecnośći zjadł kawałek firanki , kawał białej kapusty i zagryzł proszkiem do prania . Nawet nie miał sraczki . W zeszłym tygodniu Miki zjadł mydło( teraz te mydła tak pachną , że sama bym zjadła :shake:) Też nic mu nie było . Te zwierzaki nas wykończą :-( Quote
Formica Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 MOże ten czerwony języczek widoczny na zdjęciach... Quote
psiama Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Jak Formica sobie żartuje to nie może być poważna sprawa ... :lol: Quote
Nyu Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Moje dwie ulubienice na górę, ale już :cool3: No i zdróweczka dla Weny... Quote
Formica Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Psiamo na razie nic nie wiem, ale przypuszczam, że gdyby sprawa ywglądała poważnie to by mi Halbinka spokoju nie dała :evil_lol: Quote
halbina Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 no cóż, wczoraj to wyglądało naprawdę poważnie... ale na szczęście po wieczorze pełnym wrażeń i wyrażen swojego wnętrza (biegunko-wymiotnego) Wena popiła wody i położyła się spać... noc przespała spokojnie, a rankiem już była w takim stanie, że zaryzykowałam niewszczynanie alarmu. I na szczęście nic już złego się nie dzieje. Była dietka i wieczorkiem Wena chciała już i jeść, i zacząła normalne harce, a nawet rozbrykanie ze szczekaniem... Rozmawiałam dziś z panią, która bardzo chce uszczęśliwić Wenę swoim domkiem. Opowiedziałam o kryzysie. Zdecydowałyśmy, że jutro rano zaprowadzę Wenę do Formicy i pani - po konsultacji weterynaryjnej - zdecyduje, czy przejmuje opiekę nad sunią. Jeśli nic do jutra się nie wydarzy, to myślę, że Formica pozwoli na adopcję Weny. Quote
kuba123 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 przepraszam Halbina,że "wtryniam'' się na wątek z tym ''niedźwiadem'' ale może chociaż któraś zajrzy czasem i chociaż podniesie http://www.dogomania.pl/forum/f28/bazyl_wielkopies-zostawiony-swemu-cierpieniu_pilnie_5zl_10zl-jego-ratunek-138238/ Quote
psiama Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 W młodym wieku każda anomalia moze byc niepokojaca. Halbina, dobrze, ze trzymasz reke na pulsie :p. Kuba .... odwiedzamy Bazyla, którego biegun zycia wreszcie zaczyna biec w odwrotnym kierunku :multi:. Quote
jolek68 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 czyli kluska może już jutro być w domku ;) czekam na wieści ;) Quote
Formica Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 White poszło do nowego domku.:multi: Pani straciła zupełnie głowę, Wena po bliższym poznaniu też i nawet chętnie wyszła na smyczce. Nowa właścicielka obiecała zdawać od czasu do czasu relacje :) Quote
Nyu Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Super wieści! :multi: To teraz została ślicznota Wega, na pewno szybko znajdzie domek :p Quote
DG32 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 No to super :multi::multi::multi:. A jak na to zareagowała Wega, że siostry już nie ma? Quote
Recommended Posts