Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Charly napisał(a):
no prawie, bo ta jedna już po sterylce robi rozpierduche w izolatce waląc kołnierzem o wszystko i próbując go zdjąć:mad::roll:. Rozlewa wode, wali w kraty i w ogóle zachowuje się jak dziki zwierz w klatce:-o:-o

jedyne wyjscie to kaftanik zamiast kołnierza. Taki jak nosiła Bułeczka po sterylce.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wcale się nie dziwię,że się tak zachowuje.kołnierze są bardzo stresujące dla psów.Nie widzą nic na boki, więc tłuką kołnierzem o co się da.Jak kołnierz jest głęboki, to trudno pić i jeść psu.
Spróbuj se założyć coś takiego. to zobaczysz jak fajnie :angryy:
O wiele lepsze są fartuszki.

Posted

nic mamy fartuszków. kołnierz jest taki ze może jesc i pić. mała tłucze nim, żeby zdjąc. na razie go musi nosić.

ale...rozmawiałam już z Linda na ten temat, która ma zdolności krawieckie i uszyje lub już uszyła małej ubranko.

Posted

Charly, co z ogłoszeniem Azy i Anu? Już po raz drugi ogłoszony jest Adam. Ja rozumiem, że chcecie mu znaleźć dom, ale w przypadku Azy i Anu ważny jest czas. Powiedziałam Ci, że mogę zamieścić ogłoszenie sióstr, ale zaproponowałaś, że zrobicie to same. W sumie tylko ja i Lucyna ogłaszamy suczki. Jutro zrobię im nowe wyróżnione allegro i odnowię wszystkie ogłoszenia. Wysłałam też tekst do ogłoszenia w DP. Powinno niedługo się ukazać. (Dziękuję tamb. :loveu:) Lucyna w razie czego odwiezie sunie do DS. Jeżeli nie zgłosi się odpowiedni dom Aza i Anu jadą do hotelu zgodnie z planem.

Posted

Vitka i ja wysylamy Kordoni psy do wstawienia na portel. Ostatnie dwa dni nie kontaktowalam się z Ewą w tej sprawie. teraz je wstawi. Adama Kordonia może sobie prywatnie na swoj wlasny koszt wystawiac wedlug upodobania. 2 razy, 3 razy, 100 razy.

Posted

[quote name='hop!']Charly, co z ogłoszeniem Azy i Anu? Już po raz drugi ogłoszony jest Adam. Ja rozumiem, że chcecie mu znaleźć dom, ale w przypadku Azy i Anu ważny jest czas. Powiedziałam Ci, że mogę zamieścić ogłoszenie sióstr, ale zaproponowałaś, że zrobicie to same. W sumie tylko ja i Lucyna ogłaszamy suczki. Jutro zrobię im nowe wyróżnione allegro i odnowię wszystkie ogłoszenia. Wysłałam też tekst do ogłoszenia w DP. Powinno niedługo się ukazać. (Dziękuję tamb. :loveu:) Lucyna w razie czego odwiezie sunie do DS. Jeżeli nie zgłosi się odpowiedni dom Aza i Anu jadą do hotelu zgodnie z planem.

Hop:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Ja Adama ogłaszam na własny koszt od kilku miesiecy\
I moge sobie dawac ogłoszenie o nim ile razy dziennie zechcę...:roll:

Posted

W ciągu ostatnich dwóch dób pojawło sie ogłoszenie o Jamniczce Merci (na prośbę Vitki), kotka Malwina, i starsza sunia Gaduła. Nie zaniedbuję tego, ogłoszenia pojawiaja sie codziennie, przypomnij sobie, z jaką czestotliwowscia pojawiały sie wczesniej.

MOzna to milej załatwić, nie sądzisz, hop!? Poprosic, zaproponowac, dac znac na pm, cokolwiek. NIż od razu wyskakiwac z pretensjami.

Posted

hop dzowniła do mnie w tej sprawie dwa dni temu zdaje się. ale jeszcze nie skontaktowalam sie z Toba w tej sprawie. W kolejce byly inne psy tak czy tak. Jutro sunki się ukazą.

Posted

kordonia napisał(a):
MOzna to milej załatwić, nie sądzisz, hop!? Poprosic, zaproponowac, dac znac na pm, cokolwiek. NIż od razu wyskakiwac z pretensjami.

A czy ja załatwiam niemiło? Spytaj Charly jak z nią rozmawiałam telefonicznie.

Charly napisał(a):
hop dzowniła do mnie w tej sprawie dwa dni temu zdaje się. ale jeszcze nie skontaktowalam sie z Toba w tej sprawie. W kolejce byly inne psy tak czy tak. Jutro sunki się ukazą.

Dziękuję.

Posted

hop! napisał(a):
A czy ja załatwiam niemiło? Spytaj Charly jak z nią rozmawiałam telefonicznie?

(...).

Trochę niemiło.
Kiedy dziś nie sprawdziwszy, w jaki sposób ukazują sie ogłoszenia, wyraziłaś swój żal i pretensję odnośnie moich własnych , prywatnych , ogłoszeń o Adamie...

Posted

kordonia napisał(a):
Trochę niemiło.
Kiedy dziś nie sprawdziwszy, w jaki sposób ukazują sie ogłoszenia, wyraziłaś swój żal i pretensję odnośnie moich własnych , prywatnych , ogłoszeń o Adamie...

Dzisiaj mnie trochę poniosło, bo ogłoszenia Azy i Anu nie było, a Charly mi to sama zaproponowała. Też chciałam dać prywatne ogłoszenie sióstr.

Posted

Ja poprosiłam kordonie o ogłoszenie i wstawiła, więc o Azie i Anu też na pewno będzie. :)
Rozładujmy, proszę to niepotrzebne napięcie. ;)

Posted

hop! napisał(a):
Dzisiaj mnie trochę poniosło, bo ogłoszenia Azy i Anu nie było, a Charly mi to sama zaproponowała. Też chciałam dać prywatne ogłoszenie sióstr.

no tak, ale jest kolejka;).Jutro będą.

A Adam jest wyjęty spod "prawa" i kolejki, bo prywatny;)

Posted

Charly napisał(a):
no tak, ale jest kolejka;).Jutro będą.

A Adam jest wyjęty spod "prawa" i kolejki, bo prywatny;)

W porządku. Nie ma sprawy. ;)

Posted

Myślę, że wakacje to taki "sezon ogórkowy" jeśli chodzi o adopcje piesków. Może we wrześniu się coś zmieni?
Dzwoniłam dzisiaj do schroniska i ponoć Anu pogodziła się z kołnierzem i jest już spokojniejsza ?
Charly, czy to prawda?
Jak będziesz miała okazję to je zmierz do szelek i obroży.
Dzisiaj jeszcze uaktualnię ogłoszenia.

Posted

byłam dzis u niej króciutko. Rozmawialam z weterynarzem i wszystko ok.

sunia nie ma już kołnierza. nie gryzie i nie liże rany, więc weterynarz zadecydował ze może być bez.

Posted

Lucyna napisał(a):
Myślę, że wakacje to taki "sezon ogórkowy" jeśli chodzi o adopcje piesków. Może we wrześniu się coś zmieni?

Nie jest tak źle. Sporo psów znajduje teraz domy. Z tym, że znalezienie wspólnego domu dwóm psom wcale nie jest takie proste. Dużo zależy od szczęścia. Także ogłaszajmy suczki już teraz. ;)