Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IVV tam jest 40 psiakow. Raz w miesiacu kazdego trzeba zakroplic. Ten link do aukcji to duza butelka. Starczy na ...cholera, nie wiem dokladnie, ale moze z 7 psow srednich da sie zakroplic. Czyli 1 butla na 7 psiakow to na 40 ile?? :) (no wezcie, no! ja z matmy noga jestem ;) i to na 1 miesiac.

Posted

IVV im potrzebne jest wszystko byle na psiaki starczylo. Dwa psiaki padly bo nie mieli pieniedzy, zeby wczesniej zakupic srodki. Moga byc spot on. Moze byc cokolwiek, byle bylo :(

wiem, ze tego uzywaja w schronach. Ja zakladam swoim obroze preventic ale niestety, wycofali to z Polski :(

Posted

a skad!
Tam sa zarazki wirusa Rupertha (czy jak to sie tam pisze) i parwo. To smiertelne dla szczeniorow :( ale jakos sobie radza z tym, chociaz nie widze tego radzenia na dluzsza skale bez porzadnej dezynfekcji a to niemozliwe. ZAMOSCIOWI TEZ BY SIE PRZYDALA TA DEYNFEKCJA> niech ROBACTWO W ZAMOSCIU WYTEPIA, to CO SIE TAM RZADZI TROCHE ZA MOCNO!

Posted

To jak Wy spamujecie to ja też, spanielątko czarne z Lublina do zabrania z domu, którego wizje posiadania psa obrócił w perzynę rozrabiając, sikając w domu i przewracając kwiatka - niby jak to szczeniak, typowe, ale okazuje się, że typowe tylko dla wtajemniczonych, więc szuka domu bidaka
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/183191-5-miesiAE-czny-cocker-spaniel-Lublin[/URL]

Posted

Spaniel i to w dodatkus zczeniak to dom szybko znajdzie. A ten???:

Mis Yogi - psiak ze schroniska w Glownie.

ZAbrany od ludzi, ktorzy trzymali go w ciemnej komorce. Psiak niewidomy! od 4rech lat w schronisku bez zadnych szans na wyjscie! Pies ma CHOROBE SIEROCA, co objawia sie wieczny kreceniem glowa :(

Jest transport na 18/04 (niedziela)

Nie mamy zadnych deklaracji, nie mamy miejsca w hotelu ale mamy za to BARDZO wielka chec wyrwac tego psa ze schronu i dac mu super hotel a najleopiej DS na dozycie.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/182876-MiA-Yogi-niewidomy-jesienny-pan-bardzo-prosi-o-pomoc[/url]

i tu moge napisac: RATUNKU!

Posted

tak myslalam jak przeskoczyc te tepe glwy w Zamosciu?
a moze ktoras z Was ma kogos kto mogly opisac wlasnie to ,ze nie wydaja psiakow i gonia fundacje/ jesli Wy nie macie to ,moze dziewczyny z Emir by cos z tym zrobily,podobno to duza i silna organizacja.
trzeba ich moze osmieszyc przed opinia spoleczna ktorej sie tak boja ,ze nie ma z ich strony wspolpracy(?!) sama juz nie wiem....
tak glosno tylko mysle.............

Posted

[quote name='IVV']tak myslalam jak przeskoczyc te tepe glwy w Zamosciu?
a moze ktoras z Was ma kogos kto mogly opisac wlasnie to ,ze nie wydaja psiakow i gonia fundacje/ jesli Wy nie macie to ,moze dziewczyny z Emir by cos z tym zrobily,podobno to duza i silna organizacja.
trzeba ich moze osmieszyc przed opinia spoleczna ktorej sie tak boja ,ze nie ma z ich strony wspolpracy(?!) sama juz nie wiem....
tak glosno tylko mysle.............[/QUOTE]

Dziennikarzy już - nie wiem w jaki sposób - załatwili, nikt nie chce niczego napisać po jednym z ostatnich artykułów ...

Posted

[quote name='Madallena']ej dajcie link do tego artykulu bo ja tam komentowalam i ciekawa jestem co przybylo[/QUOTE]
Nie mam w zakładkach, trzeba by się przewalić przez ten drugi wątek schroniska w Zamościu : [url]http://www.dogomania.pl/threads/111019-Zamojskie-schronisko-miejsce-kaA-ni[/url]
tam zdaje się gdzieś jest ... a może to na tym wątku jest ten link ???? ale to ponad 300 stron do przejrzenia ...

Posted

...ale ,nie krytykowanie schronu tylko ten brak wspolpracy z fundacjami charytatywnymi-troche od innej strony moze. tylko o fundacjach jak fantastycznie dzialaja i jak wiele zmieniaja i przy okazji na jakie problemy natrafiaja np z ograniczonym i prymitywnym podejsciem osoby zarzadzajacej schroniskiem w Zamosciu:diabloti: brakiem interwencji ze strony prezydenta Zamoscia:angryy:
a to bedzie bilo w matola na stoleczku i pokaze jak bardzo na ta pozycje sie nie nadaje,moze go ktos w koncu dla swietego spokoju wywali:mad:
on sie boi opini spolecznej wiec krytyka dotyczylaby bezposrednio jego decyzji jakie podjol w tej kwestii
sama juz nie wiem...
tu jest to niedopomyslenia
a pod kogo ten ...podlega?
mysle ,ze czestotliwosc smrodku wkolo jego osoby przyniesie jakis efekt:diabloti:

Posted

przeczytalam drugi watek z Zamoscia
oolka ma robic zdjecia w schronie,mysle ze trzeba je rozeslac gdzie sie da -prezydent Zamoscia,miasta partnerskie,jesli sa jacys znani i popularni ludzie zwiazani z Emirem to do nich tez itp
czym wiecej zamieszania,halasu (a zwlaszcza chodzi o czestotliwosc) to beda musieli sie do tego ustosunkowac:angryy:
to jest jakis trzeci swiat -a nie srodek Europy

Posted

to jest małe miasto...schronisko to temat o którym nikt nie chce rozmawiać..ma być cicho i tyle...ręka ręke myje, wydaje sie to nie do ugryzienia...
batalia która trwa, pisma, rozmowy to można już w latach liczyć ....i nic...ale cóż swoje trzeba wychodzić, nie damy sobie spokoju i nie zostawimy tych psów tylko dlatego że osoby którym los tych psiaków nie jest obojętny sa niewygodne bo za dużo widzą i mówią...

Posted

Trochę nie na temat - dzisiaj rozbił się samolot z władzami Polski, nikt nie przeżył, nie ma już prezydenta Polski ani Mari Kaczyńskiej.

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']to jest małe miasto...schronisko to temat o którym nikt nie chce rozmawiać..ma być cicho i tyle...ręka ręke myje, wydaje sie to nie do ugryzienia...
batalia która trwa, pisma, rozmowy to można już w latach liczyć ....i nic...ale cóż swoje trzeba wychodzić, nie damy sobie spokoju i nie zostawimy tych psów tylko dlatego że osoby którym los tych psiaków nie jest obojętny sa niewygodne bo za dużo widzą i mówią...[/QUOTE]

madrze mowisz!!!:multi: ale skoro w tych samych miejscach nikt nie reaguje ,to moze postarajcie sie zainteresowac ludzi z poza kregu tego klanu , z zewnatrz .
porozsylajcie zdjecia wszedzie gdzie tylko mozna!!!! slowa nigdy nie opowiedza tego co obraz!!!
niech ktos z Emira wysle zdjecia i napisze moze do bardzo silnej swiatowej organizacji PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) o wsparcie. nie jestescie same w tym co robicie!!!!!!

Posted

[quote name='zadra']Nikt nie chce sie tym zająć.Prasa telewizja,wszyscy siedzą w 'Ratuszu" taka rzeczywistość .Konformizm i brak odwagi w gloszeniu prawdy.[/QUOTE]
nie jest prawda ,ze nikt tym sie nie chce zjac !!!!!! WY SIE TYM CHCECIE ZAJAC I ZAJMUJECIE!!!!!!:multi:
porobcie filmiki wrzuccie na your tube, podeslijcie do innych organizacji zajmujacymi sie zwierzetami. Schroniska sa i powinny byc tylko nie musza wygladac tak jak wygladaja i zarzad nie ma prawa odcinac dostepu ludziom ktorzy chca pomoc:angryy:
tutaj robi sie wszystko by bylo jak najwiecej wolentarjuszy i pomagajacych.jetescie bezinteresownym ludzmi dobrej woli,wiec powinno sie Was wspomagac a nie rzucac klody pod nogi .:shake:
trzymam za Was dziewczyny kciuki!!!!!!!!!
jak Pirania mowi -wyrzucaja jednymi drzwiami,wchodzic przez okno-to jedyna metoda by cos zmienic:diabloti::lol:

Posted

[quote name='malagos']Ja juz sie nieśmiało cieszę, bo Pusia - moja tymczasowiczka - prawdopodobnie w poniedziałek pojedzie do swego nowego domku...:cool3:[/QUOTE]
Pusia pojechała do Warszawy, potem dalej, do domu w Krakowie.
Ale nie po to piszę, by sie chwalić (he, he), ale po to , by przypomnieć, ze Zamość zaklepał u mnie dt dal kolejnej suczki. Czyli może przyjeżdżać choćby jutro.
No.

Posted

[quote name='IVV']nie jest prawda ,ze nikt tym sie nie chce zjac !!!!!! WY SIE TYM CHCECIE ZAJAC I ZAJMUJECIE!!!!!!:multi:
porobcie filmiki wrzuccie na your tube, podeslijcie do innych organizacji zajmujacymi sie zwierzetami. Schroniska sa i powinny byc tylko nie musza wygladac tak jak wygladaja i zarzad nie ma prawa odcinac dostepu ludziom ktorzy chca pomoc:angryy:
tutaj robi sie wszystko by bylo jak najwiecej wolentarjuszy i pomagajacych.jetescie bezinteresownym ludzmi dobrej woli,wiec powinno sie Was wspomagac a nie rzucac klody pod nogi .:shake:
trzymam za Was dziewczyny kciuki!!!!!!!!!
jak Pirania mowi -wyrzucaja jednymi drzwiami,wchodzic przez okno-to jedyna metoda by cos zmienic:diabloti::lol:[/QUOTE]

Z tego co pamiętam to są filmy na youtube, na pewno z tym białym bokserem - szkieletem są. Linki gdzieś w przepastnym którymś wątku.