Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli parwo u szczeniaków ? Jezu ja już nie mam głowy .Przeceż tam trzeba zdezynfekować pomieszczenie i oddzielić nowo przybywające bo gratis będa mieć parwo na dzień dobry .

Posted

[quote name='funia']Czyli parwo u szczeniaków ? Jezu ja już nie mam głowy .Przeceż tam trzeba zdezynfekować pomieszczenie i oddzielić nowo przybywające bo gratis będa mieć parwo na dzień dobry .[/QUOTE]

Najlepiej w ogóle zamknąć pomieszczenie i nie wpuszczać tam nowych :( Dezynsekcja może tego nie zabić dziadostwa :(

Posted

[quote name='Madallena']jak to? przeciez malagos sie tu udziela :) i na jamnikach tez:P

ja tylko kombinuje, bo mozna polaczyc ewentualny przyjazd Ksiezniczki z ta jamnisia chociaz do Warszawy. Jezeli transport bedzie, ale gadalam dzisiaj z tym Grzeskiem (zapomnialam ksiazeczki Malej Bialej i mam ja odebrac razem z psem :)[/QUOTE]

Ewa napisała na wątku nowodworskim że może przewieźć jamniczkę do Zamościa - napisz tylko kiedy?

Posted

[quote name='leni356']Najlepiej w ogóle zamknąć pomieszczenie i nie wpuszczać tam nowych :( Dezynsekcja może tego nie zabić dziadostwa :([/QUOTE]

Jest to nie realne ,

Posted

nie wszyscy wiedza ale Yoko vel Figa juz w nowym domu ;)

a Mala Biala rozkochala dzisiaj w sobie moja sasiadke :) Wcale sie nie dziwie, jest przepiekna :)

[URL="http://img52.imageshack.us/i/dsc04364.jpg/"][IMG]http://img52.imageshack.us/img52/8641/dsc04364.jpg[/IMG][/URL]

Posted

a pewnie ze cudo! zamosc ma na serio mega duzo pieknych psow, z reszta jak wiekszosc schronisk...

watek Malej Bialej

lelkam:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/175844-SLICZNA-Mala-Biala-w-DT-POMOC-W-OGLOSZENIACH-zdjecia-s-5[/URL]

Posted

[quote name='bianka0']Czy któraś z wolontariuszek Emira wie czy Fabian jeszcze żyje, czy możecie go odnaleźć.
Jeżeli przetrwał może mieć szansę na życie.[/QUOTE]

Bianka0 - oby żył, oby nie było za późno, nikt go od jakiegoś czasu nie widział ... dziewczyny, jeśli go znajdziecie, napiszcie o tym na wątku, los tego psa i jego metamorfoza z przepięknego szorściaka w brudne, szkieletowate zwierzę chowające się za innego, 5 razy mniejszego psa zwala z nóg po prostu.
Ewa

Posted

i wicaz szukajcie Dolarowej i Tiffany :(
Jezeli ktoras z nich bedzie od razu ja zabierajcie! bo chyba Mala Biala pojdzie do domu :P:P:P tylko najpierw ja wysterylizuje, nie wiem czy nie zrobie tego w ten wtorek.

Nie moge znalezc zdjecia dolarowej !

Posted

funiu możemy pojechać razem jeśli chcesz w poniedziałek
Madallena ja będe zaglądać do schronu raz na jakis czas i szukać suniek Twoich:-) jakby co to je pod pache biorę tylko od razu pewnie zapodam im surowice na parwo żeby nie ryzykowac że przeniose na nie lub na podwórku u mnie złapią...

Posted

o tak pirania, bierz obydwie :)

powiem Wam, ze ta Biala to niezly wariat :)

Puscilam ja dzisiaj bez smyczy na klombach mojego osiedla (zamkniete jest) i placu zabaw :) a co! snieg spadl mega wielki, jest piekinie, bialo. A ona wariowala z moja Nana :) ale jak!!!

Pirania robcie zdjecia malych sun (no, oczywiscie pieskow tez). Malutkich, jak najmniejszych :)

Tola, co z jutrem? przyjezdza Ksiezniczka? bo tam sprawa jest w Nowodworze. Jest jamniczka, juz ledwo zipa. malagos chce ja wziac, jest transport z Warszawy do malagos. Czy Grzesiek moglby ja na trasie zwinac i przewiezc tu? Pod warunkiem, ze sie dziewczyny z Nowodworu zorganizuja i dowiaza jamniczke gdzies na trase...

Posted

[quote name='Madallena']
Tola, co z jutrem? przyjezdza Ksiezniczka? bo tam sprawa jest w Nowodworze. Jest jamniczka, juz ledwo zipa. malagos chce ja wziac, jest transport z Warszawy do malagos. Czy Grzesiek moglby ja na trasie zwinac i przewiezc tu? Pod warunkiem, ze sie dziewczyny z Nowodworu zorganizuja i dowiaza jamniczke gdzies na trase...[/QUOTE]

Jeśli Nowodwór jutro jest czynny i dziewczyny z bliższej do niego odległości nie będą mogły zabrać tej jamniczki - szkieletu, to mogę ją wziąć i w Rykach /tak można szybko z Nowodworu wylecieć na warszawską trasę tą drogą równoległą do warszawskiej, przez Krasienin, Przytoczno/ albo w Lublinie ją przekazać.
Ewa

Posted

E-S nic nie rozumiem co do mnie piszesz :):)

Ustalcie jak i kto dostarczy jamniczke (z tego co pamietam dalam jej robocze imie ATLANTA) gdzies na trase....zaraz zadzwonie do Toli, mam nadzieje, ze nie spi :P i sie jej zapytam, zeby mozna bylo wszystko dogrywac

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']cudownie się ogląda ich foty poza schronem...
a ja byłam dziś u weta...wchodze do poczekalni a tam rodzinka z maluteńkim pieskiem...osowiały siedzi i jest gdzies daleko...nie mogłam się oprzeć wrażeniu że to psiak ze schroniska...ten malutetńki kolorowy z ostatnich fotek Toli- po ich wyjściu z gabinetu zagadnęłam państwa...szczeniaczek został wzięty przedwczoraj z zamojskiego schroniska, weci podejrzewają parwo, psiak leci z godziny na godzine, założyli mu wenflon i podłączyli kroplówki...piesek został a państwo tłumaczyli dwóm małym synkom że piesek do nich wróci i napewno będzie wszystko dobrze...po nich do gabinetu weszłam ja i zapytałam weta...potwierdził mi że to taka sama sytuacja jak z moją Naną (wzięta ze schroniska z nowodworu, wyszła z parwo ale było naprawdę ciężko...) i z psiakiem jest bardzo źle...
jeśli ten psiak ma parwo to reszta z tej foty zginie w ciągu kilku najbliższych dni...zginie w męczarniach...[/QUOTE]

Pirania co ze szczeniorem :(

Posted

[quote name='Madallena']E-S nic nie rozumiem co do mnie piszesz :):)

Ustalcie jak i kto dostarczy jamniczke (z tego co pamietam dalam jej robocze imie ATLANTA) gdzies na trase....zaraz zadzwonie do Toli, mam nadzieje, ze nie spi :P i sie jej zapytam, zeby mozna bylo wszystko dogrywac[/QUOTE]
Dobra, napiszę priva do dziewczyn zajmujących się Nowodworem :)
O to chodzi, że jestem z Lublina, zmotoryzowana, w sobotę mam czas i 1/2 baku paliwa, więc gdyby Nowodwór był jutro czynny, to mogę się jamniczką zająć i dotransportować ją do samochodu wiozącego zamojskie psiaki do Warszawy.
Ewa

Posted

Gadalam z Tola. Czeka na telefon od "samochodu" jadacego jutro do Warszawy...

Problem tylko w tym, ze jada trzy odoby i bagaze :( mam nadzieje,ze dopchna jeszcze jednego psiaka :( oby!

normalnie zaraz nie wytrzymam i sama zadzwonie, tylko dam im jeszcze dwie godziny pospac :P

Posted

[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/3448/p1020290.jpg[/IMG]

[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/1/p1020287q.jpg[/IMG]

[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/7965/p1020292h.jpg[/IMG]

Znalazlam ja. Pamietajmy tez o niej :(