funia Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Czyli parwo u szczeniaków ? Jezu ja już nie mam głowy .Przeceż tam trzeba zdezynfekować pomieszczenie i oddzielić nowo przybywające bo gratis będa mieć parwo na dzień dobry . Quote
Talcott Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='leni356']Biała sunia ma jechać z Zamościa to może z Nowodworu uda się połączyć transport do Wwy?[/QUOTE] Napiszcie Ciotki do Malagos na PW Quote
leni356 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='funia']Czyli parwo u szczeniaków ? Jezu ja już nie mam głowy .Przeceż tam trzeba zdezynfekować pomieszczenie i oddzielić nowo przybywające bo gratis będa mieć parwo na dzień dobry .[/QUOTE] Najlepiej w ogóle zamknąć pomieszczenie i nie wpuszczać tam nowych :( Dezynsekcja może tego nie zabić dziadostwa :( Quote
funia Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Piraniaiopisz w skrócie jak wygladał szczeniak chory na parwo i kiedy został wzięty .Zadzwonię do weta schroniskowego i zapytam Quote
leni356 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='Madallena']jak to? przeciez malagos sie tu udziela :) i na jamnikach tez:P ja tylko kombinuje, bo mozna polaczyc ewentualny przyjazd Ksiezniczki z ta jamnisia chociaz do Warszawy. Jezeli transport bedzie, ale gadalam dzisiaj z tym Grzeskiem (zapomnialam ksiazeczki Malej Bialej i mam ja odebrac razem z psem :)[/QUOTE] Ewa napisała na wątku nowodworskim że może przewieźć jamniczkę do Zamościa - napisz tylko kiedy? Quote
funia Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='leni356']Najlepiej w ogóle zamknąć pomieszczenie i nie wpuszczać tam nowych :( Dezynsekcja może tego nie zabić dziadostwa :([/QUOTE] Jest to nie realne , Quote
Murka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wątek Kawy :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/176621-MaA-a-puchata-i-czarna-jak-KAWA-A-licznotka-zamojska-czeka-na-domek[/URL] Quote
Madallena Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 nie wszyscy wiedza ale Yoko vel Figa juz w nowym domu ;) a Mala Biala rozkochala dzisiaj w sobie moja sasiadke :) Wcale sie nie dziwie, jest przepiekna :) [URL="http://img52.imageshack.us/i/dsc04364.jpg/"][IMG]http://img52.imageshack.us/img52/8641/dsc04364.jpg[/IMG][/URL] Quote
Madallena Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a pewnie ze cudo! zamosc ma na serio mega duzo pieknych psow, z reszta jak wiekszosc schronisk... watek Malej Bialej lelkam: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175844-SLICZNA-Mala-Biala-w-DT-POMOC-W-OGLOSZENIACH-zdjecia-s-5[/URL] Quote
bianka0 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Czy któraś z wolontariuszek Emira wie czy Fabian jeszcze żyje, czy możecie go odnaleźć. Jeżeli przetrwał może mieć szansę na życie. Quote
E-S Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='bianka0']Czy któraś z wolontariuszek Emira wie czy Fabian jeszcze żyje, czy możecie go odnaleźć. Jeżeli przetrwał może mieć szansę na życie.[/QUOTE] Bianka0 - oby żył, oby nie było za późno, nikt go od jakiegoś czasu nie widział ... dziewczyny, jeśli go znajdziecie, napiszcie o tym na wątku, los tego psa i jego metamorfoza z przepięknego szorściaka w brudne, szkieletowate zwierzę chowające się za innego, 5 razy mniejszego psa zwala z nóg po prostu. Ewa Quote
funia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Jeśli uda mi sie w poniedzialek zajrzę do schronu i popatrzę Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 i wicaz szukajcie Dolarowej i Tiffany :( Jezeli ktoras z nich bedzie od razu ja zabierajcie! bo chyba Mala Biala pojdzie do domu :P:P:P tylko najpierw ja wysterylizuje, nie wiem czy nie zrobie tego w ten wtorek. Nie moge znalezc zdjecia dolarowej ! Quote
sacred PIRANHA Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 funiu możemy pojechać razem jeśli chcesz w poniedziałek Madallena ja będe zaglądać do schronu raz na jakis czas i szukać suniek Twoich:-) jakby co to je pod pache biorę tylko od razu pewnie zapodam im surowice na parwo żeby nie ryzykowac że przeniose na nie lub na podwórku u mnie złapią... Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 o tak pirania, bierz obydwie :) powiem Wam, ze ta Biala to niezly wariat :) Puscilam ja dzisiaj bez smyczy na klombach mojego osiedla (zamkniete jest) i placu zabaw :) a co! snieg spadl mega wielki, jest piekinie, bialo. A ona wariowala z moja Nana :) ale jak!!! Pirania robcie zdjecia malych sun (no, oczywiscie pieskow tez). Malutkich, jak najmniejszych :) Tola, co z jutrem? przyjezdza Ksiezniczka? bo tam sprawa jest w Nowodworze. Jest jamniczka, juz ledwo zipa. malagos chce ja wziac, jest transport z Warszawy do malagos. Czy Grzesiek moglby ja na trasie zwinac i przewiezc tu? Pod warunkiem, ze sie dziewczyny z Nowodworu zorganizuja i dowiaza jamniczke gdzies na trase... Quote
E-S Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='Madallena'] Tola, co z jutrem? przyjezdza Ksiezniczka? bo tam sprawa jest w Nowodworze. Jest jamniczka, juz ledwo zipa. malagos chce ja wziac, jest transport z Warszawy do malagos. Czy Grzesiek moglby ja na trasie zwinac i przewiezc tu? Pod warunkiem, ze sie dziewczyny z Nowodworu zorganizuja i dowiaza jamniczke gdzies na trase...[/QUOTE] Jeśli Nowodwór jutro jest czynny i dziewczyny z bliższej do niego odległości nie będą mogły zabrać tej jamniczki - szkieletu, to mogę ją wziąć i w Rykach /tak można szybko z Nowodworu wylecieć na warszawską trasę tą drogą równoległą do warszawskiej, przez Krasienin, Przytoczno/ albo w Lublinie ją przekazać. Ewa Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 E-S nic nie rozumiem co do mnie piszesz :):) Ustalcie jak i kto dostarczy jamniczke (z tego co pamietam dalam jej robocze imie ATLANTA) gdzies na trase....zaraz zadzwonie do Toli, mam nadzieje, ze nie spi :P i sie jej zapytam, zeby mozna bylo wszystko dogrywac Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']cudownie się ogląda ich foty poza schronem... a ja byłam dziś u weta...wchodze do poczekalni a tam rodzinka z maluteńkim pieskiem...osowiały siedzi i jest gdzies daleko...nie mogłam się oprzeć wrażeniu że to psiak ze schroniska...ten malutetńki kolorowy z ostatnich fotek Toli- po ich wyjściu z gabinetu zagadnęłam państwa...szczeniaczek został wzięty przedwczoraj z zamojskiego schroniska, weci podejrzewają parwo, psiak leci z godziny na godzine, założyli mu wenflon i podłączyli kroplówki...piesek został a państwo tłumaczyli dwóm małym synkom że piesek do nich wróci i napewno będzie wszystko dobrze...po nich do gabinetu weszłam ja i zapytałam weta...potwierdził mi że to taka sama sytuacja jak z moją Naną (wzięta ze schroniska z nowodworu, wyszła z parwo ale było naprawdę ciężko...) i z psiakiem jest bardzo źle... jeśli ten psiak ma parwo to reszta z tej foty zginie w ciągu kilku najbliższych dni...zginie w męczarniach...[/QUOTE] Pirania co ze szczeniorem :( Quote
E-S Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='Madallena']E-S nic nie rozumiem co do mnie piszesz :):) Ustalcie jak i kto dostarczy jamniczke (z tego co pamietam dalam jej robocze imie ATLANTA) gdzies na trase....zaraz zadzwonie do Toli, mam nadzieje, ze nie spi :P i sie jej zapytam, zeby mozna bylo wszystko dogrywac[/QUOTE] Dobra, napiszę priva do dziewczyn zajmujących się Nowodworem :) O to chodzi, że jestem z Lublina, zmotoryzowana, w sobotę mam czas i 1/2 baku paliwa, więc gdyby Nowodwór był jutro czynny, to mogę się jamniczką zająć i dotransportować ją do samochodu wiozącego zamojskie psiaki do Warszawy. Ewa Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Gadalam z Tola. Czeka na telefon od "samochodu" jadacego jutro do Warszawy... Problem tylko w tym, ze jada trzy odoby i bagaze :( mam nadzieje,ze dopchna jeszcze jednego psiaka :( oby! normalnie zaraz nie wytrzymam i sama zadzwonie, tylko dam im jeszcze dwie godziny pospac :P Quote
leni356 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Pamiętacie ze jeszcze Magia ma jechać do Malagos? Może by się udało za jednym zamachem wziąć obie? bo nie wiadomo kiedy kolejny transport do Wwy byłby Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [IMG]http://img697.imageshack.us/img697/3448/p1020290.jpg[/IMG] [IMG]http://img697.imageshack.us/img697/1/p1020287q.jpg[/IMG] [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/7965/p1020292h.jpg[/IMG] Znalazlam ja. Pamietajmy tez o niej :( Quote
Recommended Posts