IVV Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 tez mi sie wydaje ,ze strasznie,dziwnie gruba .... Quote
leni356 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Jest problem - nie ma nam kto wyciągnąć 2 suk ze schronu w czwartek - załatwione jest już prawie wszystko: 2 DT, transport z Lublina do Warszawy w sobotę, transport z Wwy do Makowa w sobotę, ale nie jesteśmy w stanie wyciagnąć ich na odległość. W czwartek wieczór Ewa może przewieźć je z Zamościa do Lublina, ale nie da rady podjechać do schronu - potrzebujemy kogoś kto je zabierze i przetrzyma te kilka godzin w Zamościu. I druga rzecz - potrzebujemy 2 dni przechować gdzieś suczki w Lublinie, od czwartku wieczór do soboty rano. Pomóżcie, szkoda zmarnować to wszystko :placz: Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Porcelanowa Lalka']Po kolei i z czym jest problem: [B]1. Trzeba wyciagnac suki i przechowac je KILKA godzin w Zamosciu do czasu przyjazdu po nie E-S [/B] 2. Suki jada do lublina - poszukiwany DT, ktory przechowa je do soboty rano 3. W sobote rano E-S odbiera je i przywozi do Warszawy 4. Warszawa - transport wiezie jedna do malagos, druga zostaje w DT w Warszawie (moze i DS od razu bedzie) 5. Ogloszenia i sunieczki szybciutko leca do nowych domkow. Najwiekszy problem z tego co wiem jest z punktem 1. i tu liczymy na Wasza pomoc, bo my na odlelosc nie damy niestety rady. Czy jest DT awaryjny w Lublinie?[/QUOTE] Problem jest z tego względu,że ja nie moge kupowac psów ponieważ mam zakaz.Tola pracuje w czwartki do 17-tej .Jesli nawet znajde czas w czwartek,a jak nic nie wymyslimy to musze z kims jechać do schronu kto dokona formalnego zakupu na siebie.Z tego powodu myślałam,że E_S,ktora ma bardzo dobre układy w schronie umówi się z wetem na wydanie suczek w godzinach popołudniowych lub wieczornych.Sunieczki będa w szpitaliku więc nie rozumiem co stanowi problem dla E-s. Jesli jednak się nie zgodzi musimy znależć rozwiązanie. Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='bianka0']Dziękuję. Strasznie gruba, czyżby tak dobrze je karmili ? Na dominantkę wyjadającą innym też nie wygląda. Jak ją odszukać, w którym jest boksie ? [IMG]http://i51.tinypic.com/2w5sojd.jpg[/IMG][/QUOTE] Strasznie gruba nie jest,może zdjęcie tak wyszło.Suczka jest w ostatnim boksie po stronie psów. Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Porcelanowa Lalka']zadra. Gdyby odbiór suk po całym dniu pracy nie stanowił dla E-S problemu to nie prosiłybyśmy Was o pomoc. Kto wyda suki w godzinach wieczornych ze schronu? NIKT. Więc opcja, żeby E-S tłukła się jeszcze po 12 godzinach pracy do schronu, czekała na papiery i wydanie suk - odpada. Trzeba je wziąć wcześniej i przetrzymać tylko kilka godzin do czasu odbioru je przez Ewkę. Punkt 1. wciąż stoi pod wielkim znakiem zapytania. [B]Czy ktoś POMOŻE?[/B] Czy mamy wszystko odwoływać? ps. Dziewczyny, a jak chciałyście wyciągnąć suki po świętach? (żeby załapały się na transport do Wiązownej ten co zawsze?)[/QUOTE] Skoro zrozumiałas argumenty E-S bardzo prosze o więcej wrozumialości w stosunku do nas.Dokładnie napisalam w czym jest problem.Ja pracuję zawodowo od 9-18,a mam jeszcze zajęcia dodatkowe i w czwartek wolną zaledwie godzinę.Nie każdy tez może zwolnić się z pracy.Może ktoś jeszcze zaoferuje pomoc. Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Kto z zamościanek może pojechac do schroniska w czwartek? Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Porcelanowa Lalka']Na to liczę. Zostało mało czasu. Ja nie dam rady poprosić moich znajomych, rodzinę, kogokolwiek, żeby je wziął. Nie potrafię działać aż na taką odległość. Do jutra do 18 muszę mieć potwierdzenie czy czwartek w Zamościu będze załatwiony. Jak nie, będziemy musiały wszystko odwołać.... :( a Czas nagli...[/QUOTE] Opanujmy emocje!!! Ja mogę jechac do schronu o 13-tej w czwrtek.Z przetrzymaniem tez nie ma problemu.Nie mam osoby która ze mną pojedzie.Dzwonię po wszystkich i kogoś szukam. Quote
bianka0 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='zadra']Strasznie gruba nie jest,może zdjęcie tak wyszło.Suczka jest w ostatnim boksie po stronie psów.[/QUOTE] Dziękuję. Gdyby ktoś był w schronie, czy mogłabym prosić o wyraźniejsze fotki i może jakimś cudem o minimum informacji o niej ? Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='bianka0']Dziękuję. Gdyby ktoś był w schronie, czy mogłabym prosić o wyraźniejsze fotki i może jakimś cudem o minimum informacji o niej ?[/QUOTE] Będę w schronie w czwartek z Pirahnią po suczki.Ja chwilowo nie mam aparatu,poproszę Pirahnię,zby zrobiła jej zdjęcia.Nie wiem tylko,czy dowiem się czegos więcej na temat suczki. Quote
bianka0 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Zdaję sobie z tego sprawę, ale czasami chociaż na oko można określić wiek . Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='bianka0']Zdaję sobie z tego sprawę, ale czasami chociaż na oko można określić wiek .[/QUOTE] Na oko to wygląda na suczke ok 2 letnią. Quote
sonia71 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='zadra']Na oko to wygląda na suczke ok 2 letnią.[/QUOTE] no to żeby nie wyszło wam na oko -jak mi z Patyśką -z kilkumiesięcznego małego szczeniaka zrobiła się 3 letnią ,9 kg suczką ... a na zdjeciach była tak mikra :) Quote
sacred PIRANHA Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 no ja bardziej wierze naszej ocenie na oko niz słowom pracowników akurat:-) co innego gdyby to powiedział wet bedąc tam, a pracownikow to ja sie juz nauczylam ze nie ma sensu pytac jak pies trafil (kazdy pracownik na temat tego samego psa przedstawia inną historie), w jakim jest wieku...jedyne co jest miarodajne to opinia czy sie wdaje w bojki bo oni dobrze wiedzą z ktorymi psami mają z tym problem... w czwartek podjedziemy, wezme aparat i sprobuje obfocic co bedzie akurat na wybiegu:-) IVV tego pieska o ktorego pytasz zadra nie kojarzy, ja zreszta tez...poszukam go w czwartek i zobacze co ta za malizna co to sie w oczy nikomu nie rzuciła...może jakos tak niefortunnie na focie wyszedł że go nie poznajemy po prostu... Quote
Żunia Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 A gdyby kierownik czekał na e-s w schronisku, papiery były przygotowane, a suczki gotowe do odbioru? Nie ruszam się nadal z domu, ale popytać mogę. Niczego nie obiecuję na 100%. O której to mogłoby być? Quote
Żunia Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Sorki, nie doczytałam, że odbiór suczek już załatwiony. Quote
Tola Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']no ja bardziej wierze naszej ocenie na oko niz słowom pracowników akurat:-) co innego gdyby to powiedział wet bedąc tam, a pracownikow to ja sie juz nauczylam ze nie ma sensu pytac jak pies trafil (kazdy pracownik na temat tego samego psa przedstawia inną historie), w jakim jest wieku...jedyne co jest miarodajne to opinia czy sie wdaje w bojki bo oni dobrze wiedzą z ktorymi psami mają z tym problem... w czwartek podjedziemy, wezme aparat i sprobuje obfocic co bedzie akurat na wybiegu:-) IVV tego pieska o ktorego pytasz zadra nie kojarzy, ja zreszta tez...poszukam go w czwartek i zobacze co ta za malizna co to sie w oczy nikomu nie rzuciła...może jakos tak niefortunnie na focie wyszedł że go nie poznajemy po prostu...[/QUOTE] Jestem znowu na dogo:lol: Dzięki modom i wszystkim, którzy pisali w mojej sprawie. Pieska maluszka, o ktorego pytala IVV tez nie pamietam, ale zadra z Piranh dadza radę - jest w 1 boksie. Popytajcie dziewczyny tez o tę jamnikowatą, o którą pyta bianka0, zróbcie foty. Sunia JEST W OSTANIM BOKSIE PO STRONIE PSÓW. Quote
IVV Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Tola Witaj !!!! nareszie jestes !!! Misiaczek do mnie pisal ,ze juz powinnas dzis sie pojawic :) Quote
Tola Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 [quote name='IVV']Tola Witaj !!!! nareszie jestes !!! Misiaczek do mnie pisal ,ze juz powinnas dzis sie pojawic :)[/QUOTE] Weszłam jak tylko dostałam info od zadry:lol: JESZCZE TYLKO MUSZĘ ZMIENIC SOBIE PSA:cool3: Quote
Tola Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Jestem ja - jest i Tolka:p Jutro uaktualnię 1 stronę Quote
agada Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Tola']Jestem ja - jest i Tolka:p Jutro uaktualnię 1 stronę[/QUOTE] Witamy w komplecie!!! Quote
zadra Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='bianka0']Ponawiam pytanie, czy ktoś mógłby odpowiedzieć czy ta suka jest w ciąży ?[/QUOTE] Rozmawialm przed chwilą z wetem schroniskowym.Obiecał,że obejrzy suczkę,ustali wiek i oddzwoni.Jak będe wiedziała cos nowego natychmiast napisze. Quote
bianka0 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='zadra']Rozmawialm przed chwilą z wetem schroniskowym.Obiecał,że obejrzy suczkę,ustali wiek i oddzwoni.Jak będe wiedziała cos nowego natychmiast napisze.[/QUOTE] Dziękuję, ale od tego zależy jak szybko będzie trzeba ją wyciągnąć. Quote
zadra Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='bianka0']Dziękuję, ale od tego zależy jak szybko będzie trzeba ją wyciągnąć.[/QUOTE] Fajnie.że jesteś.Suczka została dzisiaj wysterylizowana. Quote
zadra Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='Porcelanowa Lalka']zadra. Gdyby odbiór suk po całym dniu pracy nie stanowił dla E-S problemu to nie prosiłybyśmy Was o pomoc. Kto wyda suki w godzinach wieczornych ze schronu? NIKT. Więc opcja, żeby E-S tłukła się jeszcze po 12 godzinach pracy do schronu, czekała na papiery i wydanie suk - odpada. Trzeba je wziąć wcześniej i przetrzymać tylko kilka godzin do czasu odbioru je przez Ewkę. Punkt 1. wciąż stoi pod wielkim znakiem zapytania. [B]Czy ktoś POMOŻE?[/B] Czy mamy wszystko odwoływać? ps. Dziewczyny, a jak chciałyście wyciągnąć suki po świętach? (żeby załapały się na transport do Wiązownej ten co zawsze?)[/QUOTE] Zmiana planów.Suczki jutro nie jadą.Transport Leni planuje na poniedziałek.Uważam ,że ze względu na ich zdrowie to dobra decyzja. Quote
Recommended Posts