Marlena:) Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Przypominamy się :eviltong: Najbrzydsza suka z zamojskiego schronu ;) Quote
Madallena Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Z tym oddawaniem psa przez rodzine to jest, ze tak to nazwe k u r e w s t w o. Ludzie odziedziczaja majatek, dom, mieszkanie, samochod, pieniadze, antyki itp. Odziedziczaja tez psa! Zywe stworzeie, ktore czuje i cierpi! Zatrzymuja dobra materialne, psem tez powinni sie opiekowac! Polskie prawo mnie wkurza. I to po oporach! Ciekawe ilu poslow oddalo odziedziczone wraz z mieszkaniem po babci psiaki!!! Quote
Tola Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Marlena:) napisał(a):Przypominamy się :eviltong: Najbrzydsza suka z zamojskiego schronu ;) ] Alma wygląda jakby tanczyła:evil_lol: Jesli chodzi o starego pieska Filonka, to jutro postaram się zalozyc mu wątek; moze to cos da...Widzialam psa w schronisku, pisalam o nim wczesniej, wrzucilam zdjecia - są na wczesniejszych stronach; ale wtedy nikt nie zwrocil na niego uwagi... Quote
Tola Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Marlena:) napisał(a):Przypominamy się :eviltong: Najbrzydsza suka z zamojskiego schronu ;) ] Ale poplatały jej sie nózki:evil_lol: Alma wygląda jakby tanczyła:evil_lol: Jesli chodzi o starego pieska Filonka, to jutro postaram się zalozyc mu wątek; moze to cos da...Widzialam psa w schronisku, pisalam o nim wczesniej, wrzucilam zdjecia - są na wczesniejszych stronach; ale wtedy nikt nie zwrocil na niego uwagi... Quote
Tola Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Marlena:) napisał(a):Przypominamy się :eviltong: Najbrzydsza suka z zamojskiego schronu ;) Alma wygląda jakby tanczyła:evil_lol: Jesli chodzi o starego pieska Filonka, to jutro postaram się zalozyc mu wątek; moze to cos da... Tez bardzo mi go szkoda, nie przezyje w schronie:-( Widzialam psa w schronisku, pisalam o nim wczesniej, wrzucilam zdjęcia - są na wczesniejszych stronach; ale wtedy nikt nie zwrocil na niego uwagi... Quote
agada Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 ja myślę, ze to "jezioro łabędzie":mdrmed::evil_lol: Quote
Madallena Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Jak to nikt nie zwrocil na niego uwagi! Ja zwocilam. :) Niestety, jego dni sa policzone :(:( Quote
agada Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Madallena napisał(a):... Niestety, jego dni sa policzone :(:( Jak to policzone? Quote
Madallena Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 no, jezeli tam zostanie to duzo czasu mu nie zostalo ...:( psy go zagryza albo zawalu dostanie albo jak to w zamosciu bywa...zaginie... Quote
E-S Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Funiu, tu jest blog z pieskami do adopcji: http://pieski-pieseczki-do-adopcji.blog.onet.pl/ (brat użyczył mi na chwilę laptopa) Jak będe mieć czas w Lublinie to uaktualnię, kudłaczka też wrzucę, ale to tylko na linuxie czyli u mnie w domu, na windzie nie potrafię pracowac. Ewa Quote
Tola Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 :multi: Nasza dzikuska Mila w nowym domu:loveu: Quote
zadra Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='Tola']:multi: Nasza dzikuska Mila w nowym domu:loveu: Wielki pieszczoch ,"dzikość"przepadła.Bardzo się cieszę. Quote
Tola Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 E - S zalozylam temu przestarszonemu maluchowi watek, skopiowalam Twoje zdjęcia, mam nadzieje, ze nie masz mi tego za zle... Probowalm wyslac Ci pw ale masz pelną skrzynkę.. Wątek Filonka, zapraszam, zaglądajcie, moze uda mu sie pomóc http://www.dogomania.pl/threads/181088-Pudelkowaty-maleA-ki-Filonek-jego-dni-sAE-policzone Quote
zadra Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 agada napisał(a):może usmiechnie się do niego szczęście... Oj tat tak !!! Quote
E-S Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='Tola']E - S zalozylam temu przestarszonemu maluchowi watek, skopiowalam Twoje zdjęcia, mam nadzieje, ze nie masz mi tego za zle... Probowalm wyslac Ci pw ale masz pelną skrzynkę.. Wątek Filonka, zapraszam, zaglądajcie, moze uda mu sie pomóc http://www.dogomania.pl/threads/181088-Pudelkowaty-maleA-ki-Filonek-jego-dni-sAE-policzone Tolu, dzięki wielkie, jeździłam służbowo po Polsce, nie miałam dostępu do kompa, dopiero wróciłam, w koszmarnej śniezycy po drodze, do Lub., nie mam siły czyścić skrzynki, bo już raz za dużo wykasowałam i muszę przejrzeć co mogę wywalić. Zalinkuję sobie za moment tego kudłaczka - na wszystkie moje zdjęcia z picasa jest zgoda na wykorzystywanie i publikowanie nieodpłatnie - gdzies to już pisałam, także spox. Ewa Quote
Tola Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 A co tutaj tak cicho:mad: Bylysmy dzisiaj z zadrą w schronie; pojechalysmy po Filonka i tę mamuskę ze szczeniakiem. To ta sunia, bardzo chcialabym zabrac ją ze schronu:placz: Tak trudno dokonywac takich wyborów:placz: Zaraz wrzucę ją na 1 stronę, tylko zapomnialam, jakie ma miec imię:oops: Ale jak to często bywa na miejscu okazalo się, ze zupelnie inna psina jest w w wielkiej potrzebie, Filonek jest na razie w szpitaliku i mamy ok 1o dni na znalezienie mu miejsca, zeby znowu nie trafil do boksow ogolnych. Psina sobie nie radzi; nadal trzęsie się, dostaje prawdopodobnie leki. Ma ok 5 lat; tak ocenil jego wiek wet schroniskowy. Dzisiaj pozwolono nam wyprowdzic psine ze szpitaliku - ladnie chodzi na smyczy, od razu odzyl, zaczął podsikiwac drzewka. Quote
Tola Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Zrobilam niewiele zdjęc, bo nie bylo kiedy; i tak lazilysmy prawie godzinę. Trafilysmy akurat na sprzątanie boksow no i większosc psow byla w srodku. Na wybiegu jak nigdy byla sunia dla Bianki0 - Eliza Trafilam na takiego malego psiaka, jakis nowy Quote
Tola Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Zabralysmy ze schronu Melisę - ma ok roku, jest bardzo wychudzona i w zaawansowanej ciązy - w takim stanie zostala z kwarantanny przeniesiona na boksy ogólne. Sunia bardzo wystraszona, stala tak popychana przez inne suki; chodzilysmy dosyc dlugo ,a ona cały czas wodzila za nami blagalnym wzrokiem. Nie miala szans w ciąży i w takim stanie na zycie w boksie z tyloma sukami. Zdjęcia robilam na początku, nim jeszczezauwazylysmy, ze sunia jest cięzarna; nie mialysmy w planie zabieranie jej. Melisa jeszcze w schronie Quote
Tola Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Zabrałysmy tez z kolejki oczekujacych z tego wątku Nutkę, ktora pojechala dzisiaj do Murki na miejsce po kawie, sponsorowane przez Jo37:loveu: Quote
Madallena Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Ufff! Nastepne uratowane! :) A jakies inne bidule masz? to poka :) Filutek, chyba musi wepchnac sie przed kolejke :( Quote
LadyS Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Przepraszam za offa, ale potrzebujemy pilnie pomocy - Zuzanka, suczka z Nowodworu, okazała się być chora na kaszel kennelowy, każdy dzień leczenia to 55 zł, a juz mamy 400 zł długu - jeśli nie będzie deklaracji, suczka w poniedziałek trafi do schroniska, co jest dla niej pewną śmiercią... Błagamy nawet o jednorazowe wpłaty! http://www.dogomania.pl/threads/179697 Quote
bianka0 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Elizkę dzisiaj ok 13-tej udało się zabrać do hoteliku u funi :p Quote
Recommended Posts