Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bywając w schronisku słyszałam wielokrotnie , że jest taki fajny , malutki piesek imieniem Szagi.Za każdym razem wypowiadano się o nim w samych superlatywach.W czasie ostatniej wizyty w schonisku postanowiłam w końcu poznać osobiście Szagiego.I tak oto znalazłam prawdziwą psią "perełkę "!

Opowiem krótko jego historię - Szagi jest u nas w schonisku od 31.12.2008 , trafił do nas jako znaleziony. Jak się okazało nie jest to pierwszy pobyt biednego Szagiego w schronisku. Szagi miał bardzo nieodpowiedzialnego i złego właściciela , który zaniedbywał go , a na dodatek często gubił ...
Tym sposobem Szagi "zaliczył " kilka razy schronisko ale jakoś ,co prawda z trudem i niezbyt chętnie, był odbierany przez właściciela.Tym razem jednak nikt go nie szukał i nie odebrał .

Szagi jest małym , 4 letnim samczykiem o czarnym podpalanym umaszczeniu z krótkim ogonkiem i stojącymi uszkami.Mieszka w boksie B-32 i ma numerek schroniskowy 2178/08.
Nazwałam go psią "perełką " i nie ma w tym krzty przesady !
Jest to tak kochany , miły , uroczy i cudowny pies , że trudno uwierzyć iż ktoś mógł już nie chcieć takiego psa...
Szagi jest bardzo łagodnym i kochającym ponad wszystko ludzi psem !
Uwielbia się przytulać , być głaskanym , jest bardzo kontaktowy i przymilny .
W obecności człowieka staje się wulkanem psiej radości , chce się bawić , jest bardzo pogodny i wesoły.
W stosunku do innych psów jest niekonfliktowy, z kotkami żyje w zgodzie.
Umie ładnie chodzić na smyczy i jest w miarę karny.
W czasie poprzednich pobytów w schronisku zdarzało sie ,że Szagi przebywał w osobnym boksiku - stąd wiemy ,że umie zachowywac czystość (zawsze cierpliwie czekał na spacerek , nigdy nie brudził)
Szagi jest zaszczepiony , odrobaczony i zaczipowany.

Ten kto zechce zaadoptowac Szagiego zyska psa o wspaniałym charakterze i kochającym ludzi serduszku.
Szagi bardzo chciałby mieć swojego człowieka i ofiarować mu wszystko co w nim najlepsze i najpiękniejsze .
Proszę pomóżmy Szagiemu znaleźć dom !

Szagi :

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwo :loveu:, Podstępna Istoto :evil_lol:, ładnie tak wrzucać, niby :razz: przypadkiem, link do kolejnego nieszczęścia na wątek innego (Berni - Szagi)? Djobla, djobla, z tą kruszynką też pokombinuję.

Posted

Szaguś. Mikroskopijny, zachwycający krasnalek.

Mało kto nie był w dzieciństwie karmiony bajkami o elfach, skrzatach i dobrych duszkach. Jakież to było rozczarowanie, gdy okazało się, że ich istnienie zamyka się pomiędzy konkretnymi stronicami. Odarci ze złudzeń etapem dorosłości, pozwoliliśmy sobie wmówić, że te magiczne istoty nie istnieją. Przypuśćmy, że nie mają one postaci, jaką za pewnik przyjęła nasza wyobraźnia, nasycona obrazkami z kart książek. Czy jednak nie mylimy się przeświadczeniem, że nigdy nie dane nam będzie ich spotkać? Zapraszamy do schroniska we Wrocławiu, w którym prym urokliwości, delikatności i łagodności wiedzie krasnalek Szagi. Ta drobniutka, czteroletnia kruszynka stała się ozdobą i rezydentem psiego przybytku, funkcjonującym na specjalnych prawach. Te, nie zostały nadane, a...ciężko wypracowane przez Szagiego. Biedulek, maleńki ciałem, wielki duchem, podbił serce pracowników i wolontariuszy schroniska. Czterołapek - legenda, niczym bumerang, wracał do schroniska. Miał pana, dla którego nic nie znaczył, który nie był go wart. Nie posiadał prawdopodobnie ani dość wrażliwości ani rozumu, by docenić oddychającego nim pupilka. Całym sercem oddany ludziom, niekonfliktowy wobec innych zwierzaków, zarówno psów jak i kotków, posłuszny, ładnie chodzący na smyczy, zachowujący czystość Szaguś na próżno dobijał się o miłość opiekuna. Może to i dobrze? Wszystko ponoć ma swoją przyczynę. Należy uzbroić się w wiarę, że mały wulkanik energii, wesołkowatości, pragnienia bliskości człowieka i towarzyszenia mu, odnajdzie w czyichś ramionach spełnienie pisanego mu przeznaczenia. Warto w tym pomóc Szagiemu! Nie zasłużył na wieczną tułaczkę i niepewność! Ofiarowane mu w schronisku ciepło, nigdy nie zastąpi tego, o jakim piesio marzy. Nikt przecież nie chce dzielić się miłością, mieć ją porcjowaną i nieustająco tęsknić za tym, że jest się jednym, jedynym obiektem uczuć. Każda odmienna od upragnionej rzeczywistość rani zbyt mocno. Mikrusek Szagi, zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany, otulony nie opuszczającą go nadzieją czeka... Może właśnie Pani/ Pan poczuje na jego widok subtelne drgnięcie strun duszy?

Tym z Państwa, którzy zechcę dowiedzieć się więcej
o drobiażdżku, pozostawiamy dane kontaktowe:
[email protected] 0-605546486

Posted

Ojej :-o ale tu się dużo podziało - DZIĘKUJE BARDZO ZA TEKST I OGŁOSZENIA I BANERKI IZUNI I DOROTCE :loveu:

Co do podstępu z wrzuceniem Szagiego na wątek Berniego to nie do końca tak- wrzuciłam link , bo dostałam ostatnio "opieprz" w schronie od Koperka ,że tego nie robię , nie podaje linków do nowych wątków...:lol::lol:

Posted

iwa77 napisał(a):
(...) Co do podstępu z wrzuceniem Szagiego na wątek Berniego to nie do końca tak- wrzuciłam link , bo dostałam ostatnio "opieprz" w schronie od Koperka ,że tego nie robię (...)

Spryciulek Koperek ale miała rację! :lol: Taka taktyka działa, ot co! :razz:

Posted

:loveu:

iwa77 napisał(a):

Co do podstępu z wrzuceniem Szagiego na wątek Berniego to nie do końca tak- wrzuciłam link , bo dostałam ostatnio "opieprz" w schronie od Koperka ,że tego nie robię , nie podaje linków do nowych wątków...:lol::lol:

Koperek i za to Cię lubię :loveu: za konkretność