Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.03.2025 o 21:03, mgog napisał:

Tolu, czy dotarła moja wpłata na marzec /kwiecień?

Jutro sprawdzę i dam znać 

Posted

Można do ogłoszeń dodać informacje, że Albinka nie ma choroby lokomocyjnej, jest spokojna, zrównoważona, ładnie chodzi na smyczy i może trenować Nosework. No i ze można  zainteresowanym podsyłać filmiki. 

Posted

Fajna  dziewusia. Ma dużo zalet. Trzeba je wyeksponować w ogłoszeniach. Może ktoś pokocha ją bezwzględną  miłością. 

Życzę  jej.

• Like 2
Posted
Dnia 20.03.2025 o 08:25, Poker napisał:

Fajna  dziewusia. Ma dużo zalet. Trzeba je wyeksponować w ogłoszeniach. Może ktoś pokocha ja bezwzględną  miłością. 

Życzę  jej.

Dziękuję Ci bardzo za to piękne życzenie, dopiszę je w tej formie  na FB. Albinka jest codziennie w moich myślach i codziennie życzę jej takiej miłości ponad wszystko i cierpliwej rodziny,  nastawionej na sukcesy. 

Posted

Porozsyłałam filmiki i info o Albince do rodzin, które adoptowały od nas psy z prośbą o pokazywanie suni, wiem, że Albinka jest już na Instagramie. 

Posted
Dnia 20.03.2025 o 10:41, Tola napisał:

Porozsyłałam filmiki i info o Albince do rodzin, które adoptowały od nas psy z prośbą o pokazywanie suni, wiem, że Albinka jest już na Instagramie. 

Dobry pomysł.

Posted
Dnia 18.03.2025 o 20:59, Tola napisał:

Jak tylko mała Wisia z tego wątku WĄTEK znajdzie dom, na jej miejsce do Murki pojedzie Albinka. 

Też myślę, że to dobry pomysł. Może coś się zmieni.

Posted
Dnia 19.03.2025 o 21:03, mgog napisał:

Tolu, czy dotarła moja wpłata na marzec /kwiecień?

Oczywiście że dotarła, to moje przeoczenie, przepraszam.

Dzisiaj sprawdzam, a ja mam wpisane - 60 zł dla Dylana, Albinki, Angeli  - u Dylana i Andzeli wpisałam,  Albinkę zostawiłam na koniec no i zapomniałam.

Posted

Mam prośbę do osób, które ogłaszają Albinkę.  Zaznaczcie proszę w swoich ogloszeniach, że nadaje się do starszych dzieci. Wczoraj dzwoniła Pani, która ma 3 malutkich dzieci i miała żal, że w ogłoszeniu to nie było zaznaczone.

Powiedziałam jej, że 3-latek wystraszy się jej wskakiwania łapami, żeby dać całusa i skubania siekaczami (iskania) dłoni na powitanie. Pani powiedziała, że tego nie było w ogłoszeniu. Oczywiste dla nas, że nie było, ale warto ogólnie zaznaczyć , że szukamy domu że starszymi dziećmi/nastolatkami.

Do tego nie wyobrażam sobie jej w domu z trójką maluchów, gdzie wszędzie walają się klocuszki, kredki i zabawki, a przy tylu  dzieciach nie będzie inaczej.

• Like 1
Posted
Dnia 7.02.2025 o 13:21, Jaaga napisał:

Powiedziałam Państwu, żeby nie rezygnowali z myśli o adopcji, ale adopcję Albinki powinni przemyśleć. Ja w tym domu widzę mniejszego, spokojnego psa w średnim wieku. Do tego nie białego. Pan ma 20 uli na działce, więc pies musi ogarnąć I pszczoły. Poprzednie psy załapały  temat ponoć na zasadzie, że odpuszczały, kiedy zostały raz czy dwa użądlone. Jednak białe psy są często większymi alergikami i wykazują nadwrażliwość, więc dla ciekawskiej wszystkiego Albinki to może być bardziej niebezpieczne niż dla dotychczasowych psów państwa.

Białe i jasne psy są dużo mniej narażone na agresję ze strony pszczół. Pszczoły nie znoszą czerni, a zwłaszcza czarnej/ciemnej sierści - działa to na nich jak płachta na byka. Dlatego też wszystkie uniformy pszczelarskie są białe/jasne.

Posted
Dnia 26.03.2025 o 17:15, Murka napisał:

Białe i jasne psy są dużo mniej narażone na agresję ze strony pszczół. Pszczoły nie znoszą czerni, a zwłaszcza czarnej/ciemnej sierści - działa to na nich jak płachta na byka. Dlatego też wszystkie uniformy pszczelarskie są białe/jasne.

O, tego nie wiedziałam. Dzięki za info 😀 To choć równoważy to, że białe zwierzęta są z kolei bardziej wrażliwe. I tak Albinka tam się nie nadawała, bo ule nie były bezpiecznie oddzielone a Państwo w mocno zaawansowanym wieku.

Posted

Albinka i ja mamy obiecane, że będą ją proponować i przypominać o niej. Przy ogłoszeniu jest  mój nr tel. Również dziewczyny z "Jelenie w terenie" będą ją promować. Czas pokaże, czy to przyniesie Albince tak wyczekiwany dom...

Posted
Dnia 29.03.2025 o 12:18, Poker napisał:

No, no Tola gwiazdą  radiową. 

Oby akcja przyniosła Albince domek.

😁Jak to może zwiększyć szanse Albinki na domek  to może i tak być 😉

Posted

Oby.

Weszła na klapę z ubikacji i ściągnęła ceramiczną pokrywę ze spłuczki. Oczywiście pokrywa rozbiła sie , kiedy upadła na płytki. Wspiela się tam, żeby sięgnąć po doniczkę z kwiatkiem na parapecie. Oczywiście roślina też nie przetrwała. Spłuczkę trzeba kupić nową. 

• Like 1
Posted

Albinka dzisiaj rano znowu była przedstawiona w Radio Kraków, redaktor dotrzymuje słowa.

Na razie miałam sensowne zapytanie o sunię z Wrocławia od rodziny, która straciła starszą suczkę chorą na raka, ważyła 13 kg,  ale niestety nie zdecydują się na większą:(

No i dzisiaj rano pan z Gliwic próbował mnie przekonać, ze Albinka będzie szczęśliwa w domu u jego 80 letniej teściowej.

Czekamy dalej.