Tola Posted March 19 Author Posted March 19 Albinka miała dzisiaj fajny dzień i też chce się pochwalić 1 Quote
Tola Posted March 19 Author Posted March 19 Dnia 19.03.2025 o 21:03, mgog napisał: Tolu, czy dotarła moja wpłata na marzec /kwiecień? Jutro sprawdzę i dam znać Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Można do ogłoszeń dodać informacje, że Albinka nie ma choroby lokomocyjnej, jest spokojna, zrównoważona, ładnie chodzi na smyczy i może trenować Nosework. No i ze można zainteresowanym podsyłać filmiki. Quote
Poker Posted March 20 Posted March 20 Fajna dziewusia. Ma dużo zalet. Trzeba je wyeksponować w ogłoszeniach. Może ktoś pokocha ją bezwzględną miłością. Życzę jej. 2 Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Dnia 20.03.2025 o 08:25, Poker napisał: Fajna dziewusia. Ma dużo zalet. Trzeba je wyeksponować w ogłoszeniach. Może ktoś pokocha ja bezwzględną miłością. Życzę jej. Dziękuję Ci bardzo za to piękne życzenie, dopiszę je w tej formie na FB. Albinka jest codziennie w moich myślach i codziennie życzę jej takiej miłości ponad wszystko i cierpliwej rodziny, nastawionej na sukcesy. Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Porozsyłałam filmiki i info o Albince do rodzin, które adoptowały od nas psy z prośbą o pokazywanie suni, wiem, że Albinka jest już na Instagramie. Quote
Poker Posted March 20 Posted March 20 Dnia 20.03.2025 o 10:41, Tola napisał: Porozsyłałam filmiki i info o Albince do rodzin, które adoptowały od nas psy z prośbą o pokazywanie suni, wiem, że Albinka jest już na Instagramie. Dobry pomysł. Quote
Jaaga Posted March 20 Posted March 20 Dnia 18.03.2025 o 20:59, Tola napisał: Jak tylko mała Wisia z tego wątku WĄTEK znajdzie dom, na jej miejsce do Murki pojedzie Albinka. Też myślę, że to dobry pomysł. Może coś się zmieni. Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Dnia 19.03.2025 o 21:03, mgog napisał: Tolu, czy dotarła moja wpłata na marzec /kwiecień? Oczywiście że dotarła, to moje przeoczenie, przepraszam. Dzisiaj sprawdzam, a ja mam wpisane - 60 zł dla Dylana, Albinki, Angeli - u Dylana i Andzeli wpisałam, Albinkę zostawiłam na koniec no i zapomniałam. Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Albinka otrzymała pomoc, za którą bardzo dziękujemy 20 zł - mgog (07.03.) III, IV Quote
Jaaga Posted March 25 Posted March 25 Mam prośbę do osób, które ogłaszają Albinkę. Zaznaczcie proszę w swoich ogloszeniach, że nadaje się do starszych dzieci. Wczoraj dzwoniła Pani, która ma 3 malutkich dzieci i miała żal, że w ogłoszeniu to nie było zaznaczone. Powiedziałam jej, że 3-latek wystraszy się jej wskakiwania łapami, żeby dać całusa i skubania siekaczami (iskania) dłoni na powitanie. Pani powiedziała, że tego nie było w ogłoszeniu. Oczywiste dla nas, że nie było, ale warto ogólnie zaznaczyć , że szukamy domu że starszymi dziećmi/nastolatkami. Do tego nie wyobrażam sobie jej w domu z trójką maluchów, gdzie wszędzie walają się klocuszki, kredki i zabawki, a przy tylu dzieciach nie będzie inaczej. 1 Quote
Murka Posted March 26 Posted March 26 Dnia 7.02.2025 o 13:21, Jaaga napisał: Powiedziałam Państwu, żeby nie rezygnowali z myśli o adopcji, ale adopcję Albinki powinni przemyśleć. Ja w tym domu widzę mniejszego, spokojnego psa w średnim wieku. Do tego nie białego. Pan ma 20 uli na działce, więc pies musi ogarnąć I pszczoły. Poprzednie psy załapały temat ponoć na zasadzie, że odpuszczały, kiedy zostały raz czy dwa użądlone. Jednak białe psy są często większymi alergikami i wykazują nadwrażliwość, więc dla ciekawskiej wszystkiego Albinki to może być bardziej niebezpieczne niż dla dotychczasowych psów państwa. Białe i jasne psy są dużo mniej narażone na agresję ze strony pszczół. Pszczoły nie znoszą czerni, a zwłaszcza czarnej/ciemnej sierści - działa to na nich jak płachta na byka. Dlatego też wszystkie uniformy pszczelarskie są białe/jasne. Quote
Jaaga Posted March 27 Posted March 27 Dnia 26.03.2025 o 17:15, Murka napisał: Białe i jasne psy są dużo mniej narażone na agresję ze strony pszczół. Pszczoły nie znoszą czerni, a zwłaszcza czarnej/ciemnej sierści - działa to na nich jak płachta na byka. Dlatego też wszystkie uniformy pszczelarskie są białe/jasne. O, tego nie wiedziałam. Dzięki za info 😀 To choć równoważy to, że białe zwierzęta są z kolei bardziej wrażliwe. I tak Albinka tam się nie nadawała, bo ule nie były bezpiecznie oddzielone a Państwo w mocno zaawansowanym wieku. Quote
Tola Posted March 29 Author Posted March 29 Dzisiaj w porannej audycji Radia Kraków w cyklu "Klinika zdrowego chomika" prowadzący redaktor zachęcał do adopcji Albinki, ja też miałam okazję powiedzieć parę słów o suni. Może tym razem ktoś pokocha te łagodne piękne, oczka https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/albinka-sz kmuka-domupomoze-klinika-zdrowego-chomika/ 2 Quote
Tola Posted March 29 Author Posted March 29 Albinka i ja mamy obiecane, że będą ją proponować i przypominać o niej. Przy ogłoszeniu jest mój nr tel. Również dziewczyny z "Jelenie w terenie" będą ją promować. Czas pokaże, czy to przyniesie Albince tak wyczekiwany dom... Quote
Poker Posted March 29 Posted March 29 No, no, Tola gwiazdą radiową. Oby akcja przyniosła Albince domek. Quote
Tola Posted March 29 Author Posted March 29 Dnia 29.03.2025 o 12:18, Poker napisał: No, no Tola gwiazdą radiową. Oby akcja przyniosła Albince domek. 😁Jak to może zwiększyć szanse Albinki na domek to może i tak być 😉 Quote
Jaaga Posted March 31 Posted March 31 Oby. Weszła na klapę z ubikacji i ściągnęła ceramiczną pokrywę ze spłuczki. Oczywiście pokrywa rozbiła sie , kiedy upadła na płytki. Wspiela się tam, żeby sięgnąć po doniczkę z kwiatkiem na parapecie. Oczywiście roślina też nie przetrwała. Spłuczkę trzeba kupić nową. 1 Quote
Tola Posted April 5 Author Posted April 5 Albinka dzisiaj rano znowu była przedstawiona w Radio Kraków, redaktor dotrzymuje słowa. Na razie miałam sensowne zapytanie o sunię z Wrocławia od rodziny, która straciła starszą suczkę chorą na raka, ważyła 13 kg, ale niestety nie zdecydują się na większą:( No i dzisiaj rano pan z Gliwic próbował mnie przekonać, ze Albinka będzie szczęśliwa w domu u jego 80 letniej teściowej. Czekamy dalej. Quote
Recommended Posts