Jump to content
Dogomania

Zamieszkała w Tychach:) Stefcia została dotkliwie pogryziona przez innego psa i długo walczyła o życie w schroniskowym szpitaliku. Nie może wrócić do boksu ogólnego, jutro jedzie do Murki.

Recommended Posts

Posted
Dnia 4.07.2024 o 15:18, Poker napisał:

A może zrobić jej ogłoszenie? Mam wolne, wyróżnione po Lili.

Bardzo proszę, na Warszawę. Nie mam kiedy nawet porobić wpisów, może dzisiaj wieczorem uda mi się wejść i napisać na innych wątkach.

Posted
Dnia 4.07.2024 o 19:50, Poker napisał:

To zrobię. 

Bardzo dziękuję. Ja jutro postaram się tez jej zrobić na Katowice, dzisiaj muszę zrobić nowe OLX Anielce, bo mamy kolejne koty u Murki, a ona wciąż bez domu.

Posted
Dnia 4.07.2024 o 22:58, Poker napisał:

Tolu, czy możesz ponumerować zdjęcia Stefci?

Czy sunia jest wykastrowana?

Jaką miejscowość jej pobytu mam podać w ogłoszeniu? Ogłoszenie Stefci wyróżnione do 20 lipca

https://www.olx.pl/d/oferta/stefcia-mala-sunia-do-adopcji-CID103-ID10G7Xq.html?bs=olx_pro_listing

Potem wstawię informacje z odpowiedzi na powyższe pytania.

Bardzo Ci dziękuję.

Nie mogę ponumerować, bo zdjęcia wstawiała Murka.

Stefcia jest zaszczepiona, wykastrowana, ma czip.

Nie podawaj miejscowości, podam w rozmowie.

Posted
Dnia 4.07.2024 o 23:47, Poker napisał:

OK. To może chociaż jakąś większą miejscowość w pobliżu.

Jak olx jest na Warszawę to nie, no każda jest dalej i to może zniechęcać, a ja  w rozmowie poradzę sobie. I Stefcia oczywiście ma czip, a nie będzie miała 😉

Posted
Dnia 16.07.2024 o 19:24, Poker napisał:

Oo, a coś bliżej?

Tak, oczywiście, tylko czekałam jeszcze na ankietę, bo ona czasami może namieszać 😉 Otrzymałam ją wczoraj i napiszę, że czytanie tak wypełnionych ankiet to przyjemność🙂 Teraz muszę zorganizować wizytę i jeśli potwierdzą się moje odczucia, to w  następnym tygodniu Stefcia będzie u siebie🙂 Jej przyszła rodzina to małżeństwo z 24 letnim synem; mieszkają w Tychach, w domu z ogrodem, pod lasem. W domu jest jeszcze 6 kg suczka Smuga, ma ok. 2 lat. Pan pracuje w domu, pani Ania ma bardzo elastyczne godziny pracy,  więc sunie byłyby same w domu sporadycznie.  Z panią Anią rozmawiało mi się bardzo dobrze, niezwykle empatyczna osoba. Pani dzwoniła też już do Kasi i odczucia są podobne.

A tak pani uzasadniła w ankiecie chęć adopcji Stefci: 
Stefcia urzekła od razu mnie i męża, wyczuliśmy że pasuje do nas i do naszej Smugi. Jak już wspomniałam Smuga to nasz pierwszy piesek i odmienił nasze życie dając wiele radości i otwierając szerzej oczy na Świat. Widzimy też że Smuga jest bardzo otwartym pieskiem i obcowanie z innymi sprawia jej dużą przyjemność. Wiele osób (my również) widzimy w niej zdolności terapeutyczne. Uważamy, że możemy jeszcze więcej z tego czerpać i dać szczęście Stefci. Będziemy przeszczęśliwi jeśli do nas dołączy.

• Like 1