Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia, jak wiele innych...
Do schroniska trafił po sylwestrze 2007/2008 taka była balanga, że go zgubili, ktoś go przyprowadził, bo pałętał się po Sopocie.
No i tak siedział sobie, aż - wzbudzając zainteresowanie swoim imponującym wyglądem- został zaadoptowany w zeszłym roku.
Nie na długo. W opisie zwrotu "...częste wyjazdy, nie ma opieki dla niego..."
i jeszcze dopisek "...lekko agresywny..."
Więc przypuszczenia są takie, że pani nie dawała sobie rady z pieskiem po prostu.
Blady jest pięknym psem, wydaje mi się, że ma domieszkę krwi husky, uwielbia pieszczoty i drapanko, zawsze stęskniony pięknie mnie wita i ma takie "ludzkie" oczy, to pies raczej jednego właściciela, a już na pewno nie tam gdzie są dzieci.
Mieszka w boksie z suczką Szramką, jakoś się dogadują, ale widać, że to on wiedzie prym w tym związku, tak też jest z innymi psami-raczej się nie dogadają...
Jest psem z charakterem -i ceni sobie ludzi z charakterem.

Świeże fotki strona 4

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pies ma faktycznie mocny charakter,ale uwielbia swoja wolontariuszke-Deedee.Zdobyta go akceptacja.Blady z Deedee o nic nie walczy,moze go wyczesac,wyprowadzic,posprzatac w budzie,po prostu uznał Deedee za swoja podopieczna ;)

Posted

Ja myślę, że wbrew pozorom to dobry i kochany pies, żebyście widzieli jak mocno skomle i cieszy się na powitanie ze mną:crazyeye:
Ma w sobie moc miłości do przekazania tylko trzeba mu dobrego pana lub pani, którzy będą potrafili z nim postępować.

Posted

Był dziś na spacerku, ale był zafascynowany:crazyeye:
i jaki grzeczny:multi: szedł grzecznie, czekał nie ciągnął absolutnie, a przy okazji czesanko trochę go niecierpliwiło, ale grzecznie usiadł i znosił tarmoszenie:evil_lol:

Posted

Jest cudny :loveu:
Pięknie chodzi na smyczy, dziś grzecznie pozwolił założyć sobie szelki, miło wita znajome mu osoby, zachowuje się jakby trochę "wydoroślał", jak dotąd nie wykazał żadnych objawów agresji, również na spacerze do innych psów, ani przechodząc obok klatek "kolegów"