ciapuś Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Byłam wczoraj na prześwietleniu łapek Ciapulki :-( Niestety moje przewidywania się sprawdziły :placz: jedna łapka nie zrosła się tak jak powinna.Utworzył się staw rzekomy (tak to się chyba nazywa)zamiast zrostu.Lekarze którym ufam bezgranicznie zasugerowali połączenie kości płytką metalową ,ale nie podejmą się tej operacji bo nie mają odpowiedniego sprzętu.W tej chwili staram sie obdzwonić poleconych ortopedów i poumawiać się na konsultację.Mam nadzieję że uda nam się i tą przeszkodę pokonać :placz: Nie wiem czym ten pies zasłużył sobie na tyle cierpienia.Mam doła i żal do całego świata. Bardzo prosimy o pomoc finansową bo czekają nas kolejne zabiegi :placz: Quote
Energy Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Biedna malutka:-(naprawdę los jest niesprawiedliwy:shake: Ja słyszałam o dwóch super ortopedach, ale w Warszawie:roll: A druga łapka? Quote
ciapuś Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Energy napisał(a):Biedna malutka:-(naprawdę los jest niesprawiedliwy:shake: Ja słyszałam o dwóch super ortopedach, ale w Warszawie:roll: A druga łapka? Z drugą łapką jest nieźle jeśli po takich złamaniach może być nieźle. Ciapulka używa właściwie tylko tej jednej tylnej łapki tą drugą się tylko czasami podpiera,ale chcę powalczyć aby obie były sprawne.Może się uda. Też słyszałam o jednym super ortopedzie z warszawy ale do niego się czeka kilka tygodni Quote
Energy Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Ja słyszałam o Sternie i Janickim. Nie wiem czy Ty o tych samych. W razie czego odszukam namiary na miejsca gdzie przyjmują. Można sprawdzić ile się czeka, jeśli w ogóle przewidujesz ew. wyprawy do stolicy:p Mam nadzieję, że malutka będzie miała obie łapki sprawne, dzięki Tobie:loveu: Quote
ciapuś Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 No ja słyszałam o Sternie W piątek jestem umówionado doktora Przemysława Rybińskiego z Łasku,zobaczymy co on powie .Jeśli powie to samo co moi lekarze to zostaniemy chyba u niego jeśli zasugeruje coś innego to będę potwierdzać diagnozę u jeszcze jednego weta może i w Warszawie. Na pewno się nie poddam bez walki Quote
Energy Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ciapuś napisał(a):Na pewno się nie poddam bez walki Tego jestem pewna:loveu: Quote
Ra_dunia Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Ciapusiu i Ciapulko na pewno Was nie zostawimy w potrzebie. Wieści smutne, ale najważniejsze, że jeszcze można dalej działać. Cały czas jest nadzieja. Prosimy o wsparcie finansowe! Ciapulkę czeka następna operacja!!! Ciapuś - konsultuj się z kim tylko możesz. Finanse z pierwszej strony są aktualne? Można by to jakoś zsumować? Quote
szajbus Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Ciepuś, walczyłas i walczysz o tą malutka jak tygrysica. Musi sie udać, nie ma innej opcji. Prosimy o wsparcie dla Ciapulki. Quote
ewatonieja Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 tylko mogę sie domyslac o ilu rzeczach agnieszka nie pisze, ile łez wylanych, ile pisków z bólu ja sobie nie wyobrażam tego rozstania :-( Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Na pewno jak mała znajdzie domek, to rozstanie będzie ciężkie i dla obu stron... Ale najpierw jeszcze długa droga do sprawności. Prosimy nadal o wsparcie finansowe... Quote
ciapuś Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Cioteczki i wujkowie oddawajcie na nas gosy Fundacja "Pomagajmy Razem" z Łodzi Krakvet - wybieramy kandydata na lipiec! Bardzo potrzebujemy Waszej pomocy Quote
ciapuś Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Właśnie się szykujemy do drogi Cioteczki ściskajcie mocno kciuki Quote
Ra_dunia Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Kciuki baaardzo mocno zaciśnięte. Będzie dobrze! Quote
rita60 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 :thumbs::thumbs::thumbs:trzymajcie sie dziewczyny... Quote
ciapuś Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Już jesteśmy Donoszę że Ciapulka nie będzie miała więcej żadnych operacji :multi::multi::multi: Po dokładnych badaniach lekarz stwierdził że unieruchomienie stawu rzekomego praktycznie nie poprawi jej sprawności a wiąże się ze sporym ryzykiem i bólem i on by takiego zabiegu nie proponował.Dostałam też wytyczne jak ćwiczyć łapki i co wolno a co nie naszemu szkrabowi. Ogólnie stan Ciapulki jest zadowalający i widać spore postępy.Jej rehabilitacja powinna trwać jeszcze ze 4-5 miesięcy i wtedy powinno być o wiele lepiej. Quote
Energy Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ciapuś napisał(a):Już jesteśmy Donoszę że Ciapulka nie będzie miała więcej żadnych operacji :multi::multi::multi: Po dokładnych badaniach lekarz stwierdził że unieruchomienie stawu rzekomego praktycznie nie poprawi jej sprawności a wiąże się ze sporym ryzykiem i bólem i on by takiego zabiegu nie proponował.Dostałam też wytyczne jak ćwiczyć łapki i co wolno a co nie naszemu szkrabowi. Ogólnie stan Ciapulki jest zadowalający i widać spore postępy.Jej rehabilitacja powinna trwać jeszcze ze 4-5 miesięcy i wtedy powinno być o wiele lepiej. Super, super wieści, bardzo się cieszę:multi::multi::multi::multi::multi: Ale czy malutka nie miała jeszcze w łapce czegoś do wyjęcia, przepraszam ale nie doczytałam:oops: Quote
ciapuś Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Ma zacisk który myślałam że trzeba wyjmować ale 3 lekarzy jednogłośnie stwierdziło że tego typu rzeczy powinno się zostawiać jeśli nie ma żadnych przesunięć ,a u Ciapulki pięknie wszystko się trzyma i zaczyna się zalewać więc zostaje na stałe :multi::multi::multi: Quote
Energy Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 No to super:multi::multi::multi: Ciapuleńka masz szczęście sunieczko, że trafiłaś do Ciapuś, która nie da cię skrzywdzić:loveu::loveu::loveu: Quote
rita60 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 :multi::multi::multi:tak sie ciesze malenka :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts