elik Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 A ja znowu nadaję z działki 🤔 Kochani, bez Was, ten bazarek by padł!!! 1 Quote
elik Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 09:50, mariusz pp napisał: Czy szelki nr 36 są na rzepy? Są regulowane, ale nie na rzepy, tylko na 2 klamry. Przepraszam, że tak długo czekałeś na odpowiedź 1 Quote
Radek Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 22:17, elik napisał: A ja znowu nadaję z działki 🤔 Na działce najlepiej. Quote
elik Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 22:52, Radek napisał: Na działce najlepiej. Tak, najchętniej nie wyjeżdżałabym stąd wcale. Ale co robić, rzadko jest tak, jakbyśmy chcieli 😕 Quote
mariusz pp Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Spokojnie , poczekałem i nic się nie stało 🙂, dzisiaj byliśmy u weta na szczepieniu ,zbliża się urlop i wyjazd do Polski.Holenderski wet uparł się ,że szczepienie ma byc nie tylko na wściekliznę ale też na wirusówki, do tego czyszczenie zębów , tabletka na odrobaczenie ta najdroższa i podana w gabinecie/za to się płaci dodatkowo/ Na nic się zdała moja odmowa, w końcu nie wytrzymałem i powiedziałem ,że jedziemy na urlop i robimy tu tylko to co musimy a resztę nasz wet , którego mamy od 30 lat i zna nasze psy. .A on dalej swoje.Wizyta trwała ponad pół godziny zamiast 10 minut. Ale nie odpuściłem.To i tak lepiej bo dwa lata temu zaszczepili nam dwa psiaki na wsciekliznę i wirusówki nic nam nie mówiąc , gdzie jasno powiedzieliśmy ,że tylko wścieklizna .I zamiast zapłacić 100 euro zapłaciliśmy prawie 250 e.Tak to się robi. Quote
mariusz pp Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Szelki niestety nie , nasza Milunia przez to ,że trochę skacze trochę sunie musi mieć wszystko delikatne . Quote
elik Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:46, mariusz pp napisał: Spokojnie , poczekałem i nic się nie stało 🙂, dzisiaj byliśmy u weta na szczepieniu ,zbliża się urlop i wyjazd do Polski.Holenderski wet uparł się ,że szczepienie ma byc nie tylko na wściekliznę ale też na wirusówki, do tego czyszczenie zębów , tabletka na odrobaczenie ta najdroższa i podana w gabinecie/za to się płaci dodatkowo/ Na nic się zdała moja odmowa, w końcu nie wytrzymałem i powiedziałem ,że jedziemy na urlop i robimy tu tylko to co musimy a resztę nasz wet , którego mamy od 30 lat i zna nasze psy. .A on dalej swoje.Wizyta trwała ponad pół godziny zamiast 10 minut. Ale nie odpuściłem.To i tak lepiej bo dwa lata temu zaszczepili nam dwa psiaki na wsciekliznę i wirusówki nic nam nie mówiąc , gdzie jasno powiedzieliśmy ,że tylko wścieklizna .I zamiast zapłacić 100 euro zapłaciliśmy prawie 250 e.Tak to się robi. A ja myślałam, że to tylko nasi weterynarze robią jak chcą, naciągają na drogie badania... Mam koszmarne doświadczenie w tym temacie 😞 1 Quote
mariusz pp Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:55, elik napisał: A ja myślałam, że to tylko nasi weterynarze robią jak chcą, naciągają na drogie badania... Mam koszmarne doświadczenie w tym temacie 😞 My na szczęście we Wrocławiu mamy bardzo dobrego i niedrogiego weta ale też wiem jak robią inni , jak nieraz naszego nie było i musieliśmy iść gdzie indziej to był szok. Quote
elik Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:48, mariusz pp napisał: Szelki niestety nie , nasza Milunia przez to ,że trochę skacze trochę sunie musi mieć wszystko delikatne . No tak, dla niej lepsze rzepy, niż klamry. Mimo, że wiem, jak bardzo daje popalić i tak nadal jestem nią zauroczona. Nie dziwię się, że ją adoptowaliście pomimo widocznego kalectwa. 1 Quote
mariusz pp Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:57, elik napisał: No tak, dla niej lepsze rzepy, niż klamry. Mimo, że wiem, jak bardzo daje popalić i tak nadal jestem nią zauroczona. Nie dziwię się, że ją adoptowaliście pomimo widocznego kalectwa. Ha ha dzisiaj ledwo wjechała na poczekalnię od razu rozróba i zostaliśmy szybciej przyjęci, polska ułańska krew, żadnemu psu nie odpuściła, dziewczynie na recepcji też .A buldożka francuskiego mało nie rozszarpała jak biedny tak cięzko i chrapliwie oddychał. Weta pogoniła jak wyjrzał zza drzwi zobaczyć co się dzieje , a co , niech wiedzą ,że polska dziewczyna nie da sobie w kaszę dmuchać .Koruś dzielnie wtórował , zawsze staje u jej boku. 1 Quote
elik Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 Dnia 10.08.2023 o 00:06, mariusz pp napisał: Ha ha dzisiaj ledwo wjechała na poczekalnię od razu rozróba i zostaliśmy szybciej przyjęci, polska ułańska krew, żadnemu psu nie odpuściła, dziewczynie na recepcji też .A buldożka francuskiego mało nie rozszarpała jak biedny tak cięzko i chrapliwie oddychał. Weta pogoniła jak wyjrzał zza drzwi a co , niech wiedzą ,że polska dziewczyna nie da sobie w kaszę dmuchać ha ha.Koruś dzielnie wtórował , zawsze staje u jej boku. Chętnie Cię czytam nawet po północy 🙂 Wyobrażam sobie Milunię wojującą u weta ale Wam pewnie nie było do śmiechu, choć korzyść z tego taka, że szybciej zostaliście obsłużeni 🙂 1 Quote
Radek Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:21, elik napisał: Tak, najchętniej nie wyjeżdżałabym stąd wcale. Też tak mam 🙂 Dziś ostatnia szansa na zakupy. 1 Quote
mariusz pp Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 Dnia 10.08.2023 o 11:38, Isabel napisał: Też hopnę 🙂 I ja 2 Quote
Radek Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 Ostatni dzień, to już kupię cegiełkę, żeby nie zapomnieć. Poproszę o cegiełkę za dychę. 2 Quote
UlaFeta Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:46, mariusz pp napisał: Spokojnie , poczekałem i nic się nie stało 🙂, dzisiaj byliśmy u weta na szczepieniu ,zbliża się urlop i wyjazd do Polski.Holenderski wet uparł się ,że szczepienie ma byc nie tylko na wściekliznę ale też na wirusówki, do tego czyszczenie zębów , tabletka na odrobaczenie ta najdroższa i podana w gabinecie/za to się płaci dodatkowo/ Na nic się zdała moja odmowa, w końcu nie wytrzymałem i powiedziałem ,że jedziemy na urlop i robimy tu tylko to co musimy a resztę nasz wet , którego mamy od 30 lat i zna nasze psy. .A on dalej swoje.Wizyta trwała ponad pół godziny zamiast 10 minut. Ale nie odpuściłem.To i tak lepiej bo dwa lata temu zaszczepili nam dwa psiaki na wsciekliznę i wirusówki nic nam nie mówiąc , gdzie jasno powiedzieliśmy ,że tylko wścieklizna .I zamiast zapłacić 100 euro zapłaciliśmy prawie 250 e.Tak to się robi. O matko 🤔 1 Quote
Nadziejka Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 Dnia 9.08.2023 o 23:21, elik napisał: Tak, najchętniej nie wyjeżdżałabym stąd wcale. Ale co robić, rzadko jest tak, jakbyśmy chcieli 😕 2 Quote
Recommended Posts