Jump to content
Dogomania

ZAKOŃCZONY ROZLICZONY Pieski, nasze pieski kochane... do 10.08.2023 r. godz. 21:00.

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.08.2023 o 09:50, mariusz pp napisał:

Czy szelki nr 36 są na rzepy?

Są regulowane, ale nie na rzepy, tylko na 2 klamry.

1505082147_36(3).jpg.59d8ea0c0f7821ec4e838b4ba69b3130.jpg

Przepraszam, że tak długo czekałeś na odpowiedź  1911145593_zkwiatkiem1.jpg.69515a9e9c740843026e818577dda88b.jpg

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.08.2023 o 22:52, Radek napisał:

Na działce najlepiej. 

Tak, najchętniej nie wyjeżdżałabym stąd wcale.  Ale co robić, rzadko jest tak, jakbyśmy chcieli 😕  

Posted

Spokojnie , poczekałem i nic się nie stało 🙂, dzisiaj byliśmy u weta na szczepieniu ,zbliża się urlop i wyjazd do Polski.Holenderski wet uparł się ,że szczepienie ma byc nie tylko na wściekliznę ale też na wirusówki, do tego czyszczenie zębów , tabletka na odrobaczenie ta najdroższa  i podana w gabinecie/za to się płaci dodatkowo/ Na nic się zdała moja odmowa, w końcu nie wytrzymałem i powiedziałem ,że jedziemy na urlop i robimy tu tylko to co musimy a resztę  nasz wet , którego mamy od 30 lat i zna nasze psy. .A on dalej swoje.Wizyta trwała ponad pół godziny zamiast 10 minut. Ale nie odpuściłem.To i tak lepiej bo dwa lata temu  zaszczepili nam dwa psiaki na wsciekliznę i wirusówki nic nam nie mówiąc , gdzie jasno powiedzieliśmy ,że tylko wścieklizna .I zamiast zapłacić 100 euro zapłaciliśmy prawie 250 e.Tak to się robi.

Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:46, mariusz pp napisał:

Spokojnie , poczekałem i nic się nie stało 🙂, dzisiaj byliśmy u weta na szczepieniu ,zbliża się urlop i wyjazd do Polski.Holenderski wet uparł się ,że szczepienie ma byc nie tylko na wściekliznę ale też na wirusówki, do tego czyszczenie zębów , tabletka na odrobaczenie ta najdroższa  i podana w gabinecie/za to się płaci dodatkowo/ Na nic się zdała moja odmowa, w końcu nie wytrzymałem i powiedziałem ,że jedziemy na urlop i robimy tu tylko to co musimy a resztę  nasz wet , którego mamy od 30 lat i zna nasze psy. .A on dalej swoje.Wizyta trwała ponad pół godziny zamiast 10 minut. Ale nie odpuściłem.To i tak lepiej bo dwa lata temu  zaszczepili nam dwa psiaki na wsciekliznę i wirusówki nic nam nie mówiąc , gdzie jasno powiedzieliśmy ,że tylko wścieklizna .I zamiast zapłacić 100 euro zapłaciliśmy prawie 250 e.Tak to się robi.

A ja myślałam, że to tylko nasi weterynarze robią jak chcą, naciągają na drogie badania... Mam koszmarne doświadczenie w tym temacie  😞 

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:55, elik napisał:

A ja myślałam, że to tylko nasi weterynarze robią jak chcą, naciągają na drogie badania... Mam koszmarne doświadczenie w tym temacie  😞 

My na szczęście we Wrocławiu mamy bardzo dobrego i niedrogiego weta ale też wiem jak robią inni , jak nieraz naszego nie było i musieliśmy iść gdzie indziej to był szok.

Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:48, mariusz pp napisał:

Szelki niestety nie , nasza Milunia  przez to ,że trochę skacze trochę sunie musi mieć wszystko delikatne .

No tak, dla niej lepsze rzepy, niż klamry.

Mimo, że wiem, jak bardzo daje popalić i tak nadal jestem nią zauroczona. Nie dziwię się, że ją adoptowaliście pomimo widocznego kalectwa.

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:57, elik napisał:

No tak, dla niej lepsze rzepy, niż klamry.

Mimo, że wiem, jak bardzo daje popalić i tak nadal jestem nią zauroczona. Nie dziwię się, że ją adoptowaliście pomimo widocznego kalectwa.

Ha ha dzisiaj  ledwo wjechała na poczekalnię od razu rozróba  i zostaliśmy szybciej przyjęci, polska ułańska krew, żadnemu psu nie odpuściła, dziewczynie na recepcji też .A buldożka francuskiego mało nie rozszarpała jak biedny tak cięzko i chrapliwie oddychał. Weta  pogoniła jak wyjrzał zza drzwi  zobaczyć co się dzieje , a co , niech wiedzą ,że polska dziewczyna nie da sobie w kaszę dmuchać .Koruś dzielnie wtórował , zawsze staje u jej boku.

• Like 1
Posted
Dnia 10.08.2023 o 00:06, mariusz pp napisał:

Ha ha dzisiaj  ledwo wjechała na poczekalnię od razu rozróba  i zostaliśmy szybciej przyjęci, polska ułańska krew, żadnemu psu nie odpuściła, dziewczynie na recepcji też .A buldożka francuskiego mało nie rozszarpała jak biedny tak cięzko i chrapliwie oddychał. Weta  pogoniła jak wyjrzał zza drzwi a co , niech wiedzą ,że polska dziewczyna nie da sobie w kaszę dmuchać ha ha.Koruś dzielnie wtórował , zawsze staje u jej boku.

Chętnie Cię czytam nawet po północy  🙂  Wyobrażam sobie Milunię wojującą u weta    670581973_miech1.jpg.cc3ff0124900b1cf55534e53c19e7d21.jpg   ale Wam pewnie nie było do śmiechu, choć korzyść z tego taka, że szybciej zostaliście obsłużeni  🙂

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:21, elik napisał:

Tak, najchętniej nie wyjeżdżałabym stąd wcale. 

Też tak mam 🙂 
Dziś ostatnia szansa na zakupy. 

• Like 1
Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:46, mariusz pp napisał:

O matko 🤔

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.08.2023 o 23:21, elik napisał:

Tak, najchętniej nie wyjeżdżałabym stąd wcale.  Ale co robić, rzadko jest tak, jakbyśmy chcieli 😕  

Kawusia Dla Ciebie Obrazki

• Like 2