Jump to content
Dogomania

Myszeczka 1.03.11 [*][*][*] Tarunia 4.12.09 [*][*][*] - Na zawsze w naszych sercach

Recommended Posts

Posted

[quote name='mari23']Żołędzi mogę nazbierać, ale musiałabym pocztą wysłać... daleko mieszkam....

dostałam link do wątku Myszuni... mam nadzieje, że jeszcze nacieszy się Tobą, a Ty - nią.... i że zdążę choć troszkę pomóc...
ja niestety niedawno pożegnałam mojego kochanego Krecika...[/QUOTE]
Witaj Mari23 na watku Myszuni :lol:
Współczuje Ci z powodu odejścia za TM Krecika :glaszcze: U mnie tez mieszka Krecik , ale w postaci świnki morskiej która miała iść na karme dla węza bo jest lekko niepełnosprawny ....
Bardzo bym była Ci wdzięczna za żołędzie , w leśnym pogotowiu będą bardzo zadowoleni , moja koleżanka tez znalazła rannego gołębia i chyba jego tez będę musiała tam zawieźć :shake:

Dopiero o 18 będę mogła jechać z Myszunią do weta , oby to nie było ropomacicze tylko coś lżejszego :shake:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myszunia dała nam fałszywy alarm , ona się porostu czyści po cieczce no i miała zapchane gruczoły około odbytnicze , miała tez zrobione USG , UFF JAK SIE CIESZE :lol:

A dziś jest już 10 mieś jak Tarunia biega-za TM :-(:-(:-(

Posted

Myszuniu, uff, jak dobrze, ze tak pozytywnie wypadla wizyta :)
A ja Ci Skarbie wszystkiego Najlepszego zycze z okazji Swiatowego Dnia Zwierzat :loveu:
I tego samego dla Pedra i Fibiego :loveu:

Posted

Jaka ulga dobrze że to tylko to. Tak się martwiłam co też może być Myszuni. Ja także życzę Myszce i wszystkim Twoim zwierzakom dużo zdrowia , wszystkiego dobrego i mnóstwo smakołyków. A tym które szukają domków życzę jak najszybszego ich znalezienia. Justa a jak z Tobą byłaś w końcu u lekarza. Ją nie dam za wygraną, jestem cierpliwa i wytrwała. Będę tak długo Cię gnębić aż pójdziesz. Co do żołędzi jestem trochę za daleko żeby pomóc Ci w zbieraniu. Niestety.

Posted

Pewnie, że nie była:oops: prawda? Bo ja w czasie rozmowy też słyszłam kaszel i tak, tak, tak, to niby koty dusiły na szyi... Oj, Justyśka, Justyśka... jakbym była bliej to bym klapsa przez pupę przyłożyła i sama zaprowadziła do przychodni ;-)

Posted

[quote name='Iljova']Ja tam w końcu przyjadę i wtedy zajmę się Justa.[/QUOTE]
Justa, balabym sie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ogólnie nie jest źle , tylko łapeczki tylne słabiutkie, nawet ma problem wskoczyć na swoja wersalkę a jest dość niska ...
Nadal mamy problem z podawaniem leków i dostaje w mlecznym conwa , ale i zxdaza sie ze danej porcji nie zje i trzeba na nowo przygotować , apetyt nawet dobry :)

Posted

Myszunia wczoraj w nocy jak byłam z nią i Pedrem i Fibim karmić bezdomne koty zaplatała sie o słupek i wpadła w taka panikę ze sie wyrwała z szelek i poszła jak szczała mimo ze ciemno i zimno było , na szczęście poszła w podwórka i ze zachciało sie jej kupkac to ja ją złapałam a tak to nie wiem jak by to sie skończyło , przecież Mysia nie słyszy i prawie nie widzi , dobija do wszystkiego a jak by tak auto , az sie boje myśleć :shake::shake::shake:

Rozliczenie za miesiac wrzesień

WPŁATY

MIAU.PL

Taizu -------------------------------------- 80zł
Justyna85 --------------------------------- 50 zl
Mar9 -------------------------------------- 20 zł
Izaz --------------------------------------- 100 zł
Taizu ------------------------------------- 80zł
Kropeczka --------------------------------- 150 zł
Dla Rafiego Milka --------------------------- 40 zł
Iljova -------------------------------------- 10 zl
Taizu ------------------------------------- 50 zl
Kropeczka na dług u weta ------------------ 1100 zl
dla Maji Beata -----------------------------20 zł
LSVC bazarek dla tyskie mruczki ----------- 60 zł

RAZEM ------------------------------------------------------- 1760 zł

MYSZKA DOGO
Maks ------------------------------------ 10 zł
Monika z Katowic ------------------------- 20 zł
Iljova ------------------------------------ 20 zl
Agata51 ---------------------------------- 20 zl

RAZEM ---------------------------------------------------------70 ZŁ

PEDRO DOGO
izzie1983 ---------------------------------- 10 zł
Bico ---------------------------------------10 zł

RAZEM ---------------------------------------------------------20 ZL

WYDATKI

Wet -------------------------------------------- 1100 zl
zwirek --------------------------------------------150 zl
Royal urinary 10 kg ------------------------------- 160zl
Purina dla psów 30 kg -----------------------------185 zl
Reczniki papierowe 2 mega rolki po 17 zł ------------ 34 zł
kasza, puszki TIP i proszki do prania ---------------- 75.45
Apteka -------------------------------------------- 45.40 ł
pampersy 2 paczki --------------------------------- 68 zł
Watroba ------------------------------------------ 55.30 zł
Idyk rosolowe prawie 7 kg -------------------------- 39.62 zł

RAZEM WYDATKI
1912.77 zŁ

[color=#FF0000]Bardzo wam wszystkim dziekuje za pomoc, za wsparcie finansowe , za wsparcie emocjonalne , za to ze jestescie , ze podnosicie watki i za wiele ogloszen dla tych które szukaja domku [/color
Bardzo chce tez podziekowac moim sąsiadom , czyli pani Marysi i jej wnukowi Adriankowi za pomoc przy zwierzakach i za przygarnianie wszystkich papug które do mnie trafiają
Szczególne podziekowania dla lekarzy weterynarii z lecznicy FAUNA ul Zwakowska 48 , czyli dr Julii i Michalowi Mazur i Karolinie Wlodarczyk za ratowanie moich podopiecznych
Podziekowania równiez dla 2 sklepów zoologicznych , dla MINI ZOO ul Arkadowa 1 oraz sklep ZAKO z hal targowych

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Myszunia wczoraj w nocy jak byłam z nią i Pedrem i Fibim karmić bezdomne koty zaplatała sie o słupek i wpadła w taka panikę ze sie wyrwała z szelek i poszła jak szczała mimo ze ciemno i zimno było , na szczęście poszła w podwórka i ze zachciało sie jej kupkac to ja ją złapałam a tak to nie wiem jak by to sie skończyło , przecież Mysia nie słyszy i prawie nie widzi , dobija do wszystkiego a jak by tak auto , az sie boje myśleć :shake::shake::shake:
[/QUOTE]

Po przeczytaniu tego ciarki mnie przeszły, wolę nawet nie myśleć co mogłoby być

Posted

Wczoraj jak wracała z wieczornego spacerku Myszunia przewróciła sie na schodach , ale dziś jest juz OK , wczoraj była taka nie swoja , taka jakby przybita czymś , chyba nadal Myszunia tęskni za Tarunia , tak nam jej brakuje :(:(:(
PS. Błagam o pomoc w znalezieniu domku dla 7 kociąt , jeden rudy z chorymi lekko jelitami ( po panleukopeni ) , 3 bure i 3 czarne obojga płci oaz jeszcze sa tez dorosłe , ale one mogą poczekać na adopcje ....

Posted

Myszunia ma silna biegunkę i wymiotuje :-(:-(:-(
Przed chwilka podałam Myszuni leki carsivan i wetmedin w parówce drobiowej , rano i wczoraj w wątróbce drobiowej bo już w mlecznym conva nie chce ... nie wiem czy to nie z tego powodu ,ale inaczej jej nie podam leków bo buzinke tak mocno zaciska , rano jak nadal tak źle sie bedzie czuła to nie dam leków i wieczorem jade do weta z Eustachym i bym tez Myszunie wzięła ...

Posted

Myszunia jeszcze kilka razy w nocy miała biegunkę , ale teraz jest już spokój ...

Czarne kocurki które są w DT za tydzień mogą stracić ten DT ponieważ za tydzień będzie koleżanka miała wyniki i idzie do szpitala :-(:-(:-(