Vitka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Zostawiłam aparat u babci, jutro jeszcze go raczej nie będę miała, ale za tydzień powinnam dać radę. Quote
hop! Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Vitka napisał(a):Zostawiłam aparat u babci, jutro jeszcze go raczej nie będę miała, ale za tydzień powinnam dać radę. Dobrze, poczekam. Quote
natalia_aa Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Dobrze by było, gdyby ktoś, kto zna Działkę napisał tekst do ogłoszeń i umieścił go w pierwszym poście. Przejrzałam wszystkie 8 stron, nigdzie tak owego tekstu z opisem nie ma... Chyba, żem ślepa ;) Quote
natalia_aa Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 No właśnie też mi się wydawało, że jak pisałam dla Waszych TTB, to Ania psiała dla Rybci, ino tu go nie widzę! A powinien się tu znaleźć i to, jak najszybciej! Quote
hop! Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='natalia_aa']Dobrze by było, gdyby ktoś, kto zna Działkę napisał tekst do ogłoszeń i umieścił go w pierwszym poście. Przejrzałam wszystkie 8 stron, nigdzie tak owego tekstu z opisem nie ma... Chyba, żem ślepa ;) Nie ma tekstu. Napisałam coś takiego - http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=659369 (takie informacje o Działce podawała Rybc!a). Jeżeli napiszecie inny, to chętnie wykorzystam w ogłoszeniach. ;) Quote
Vitka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Jest....................................... Ogłoszeń o psach, które szukają nowego domu są setki, tysiące. Każdy z nich zasługuje na schronienie, na dom o którym marzy. Czy mimo to, każdy z nich ma taką samą szansę na szczęście? Czy szansę ma 3 letnia, średnia sunia, przypominająca wyglądam amstaffa? Czeka na swoich ludzi od roku. Przeszła w swoim życiu już tak wiele. Podejrzewamy, że została wyrzucona. Przez kilka miesięcy koczowała na działkach, gdzie spędziła między innymi zimę. Przeganiana z kąta w kąt przez ludzi których nie interesował los głodnej, zziebnietej i zmęczonej suki, która chciała tylko uchronić się przed zamarznięciem i spokojnie urodzić. Obecnie przebywa w schronisku w Elblągu. Działka, bo tak na imię tej niezwykłej suni, nie akceptuje innych psów. Szukamy jej odpowiedzialnego domu, który upora się z tym problemem. To bardzo uczuciowy pies, spacery i kontakt z wolontariuszami sprawiają jej ogromną radość. Suka jest głucha. Mimo to, radzi sobie naprawdę dobrze. Jest czułym psem, potrafi chodzić na smyczy. Jest zaszczepiona, odrobaczona, zaczipwana i ma książeczkę zdrowia. Jest typowo domowym psem. Nie będzie dobrym stróżem, ponieważ potrzebuje ciągłego kontaktu z człowiekiem. Działka zawsze z wielkim uśmiechem i wielką radością wita każdego, kto tylko idzie lub patrzy w jej stronę. Szukamy dla Działki osoby zrównoważonej, konsekwentnej, odpowiedzialnej i cierpliwej. Szukamy miłośnika rasy, najlepiej osoby z doświadczeniem, kogoś, kto miał już do czynienia z tego typu psiakami. Szukamy kogoś, kto poradzi sobie z tym pewnym siebie i swojej siły psem, kogoś, kto będzie wiedział, jak z takim psem postępować. Szukamy domu bez innych zwierząt. Szukamy osoby, która ofiaruje suni dom, miłość i ciepły kąt, na przyszłe lata jej życia. Mamy ogromną nadzieję, że KTOŚ taki znajdzie się i pokaże Działce, czym jest prawdziwe, szczęśliwe życie, u boku swojego człowieka. Sunia po sterylizacji będzie gotowa do adopcji. Kontakt w sprawie chęci adopcji pod numerem: 0691364660 lub 055-234-16-46 email: [email protected] Quote
Vitka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 wg mnie jest bardzo ok. ;) Więc jak chcesz :) Quote
hop! Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Vitka napisał(a):wg mnie jest bardzo ok. ;) Więc jak chcesz :) Zdaje się, że Rybc!a jakiś czas temu wystawiła z tym tekstem allegro. Na razie pozmieniam tekst w ogłoszeniach, a potem zmienię fotki - jeżeli je zrobisz. ;) Quote
Rybc!a Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Za tydzień będę na pewno, więc może wybierzemy się na wspólny spacer i wtedy porobimy zdjęcia, o które prosi hop? Myślałam o plakatach, o rozwieszeniu ich na terenie Elbląga, przy lecznicach, w sklepach zoologicznych, z tym, że nie potrafię ich robić i mam nieczynną drukarkę .. Quote
hop! Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Działka ma w tej chwili takie ogłoszenia: [FONT=Verdana]allegro wyróżnione[/FONT] [FONT=Verdana]alegratka [/FONT] [FONT=Verdana]adopcje.org[/FONT] [FONT=Verdana]kupiepsa.pl[/FONT] [FONT=Verdana]przygarnijzwierzaka[/FONT] [FONT=Verdana]cafeanimal[/FONT] [FONT=Verdana]animalia[/FONT] [FONT=Verdana]adopcjapsa[/FONT] [FONT=Verdana]psy.pl[/FONT] [FONT=Verdana]pajęczyna[/FONT] [FONT=Verdana]adsy[/FONT] [FONT=Verdana]telezoo[/FONT] [FONT=Verdana]kupsprzedaj.pl[/FONT] [FONT=Verdana]gumtree[/FONT] [FONT=Verdana]aukcjezwierząt[/FONT] [FONT=Verdana]wybierzmiska[/FONT] [FONT=Verdana]portel.pl[/FONT] [FONT=Verdana]trojmiasto.pl[/FONT] [FONT=Verdana]elblag24.pl Czy jest gdzieś jeszcze ogłaszana? [/FONT] Quote
AgaiTheta Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Nr komórkowy do wszystkich ogłoszeń zwierząt ze schroniska: 603300926 Quote
agaga21 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 AgaiTheta napisał(a):Działka nadal czeka na dom! o rany...ona nadal na działce? :( czy jest ogłaszana? Quote
natalia_aa Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Agata ona przebywa w schronisku i jest ogłaszana, tylko chętnych brak! Quote
hop! Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 natalia_aa napisał(a):Agata ona przebywa w schronisku i jest ogłaszana, tylko chętnych brak! A gdzie jest ogłaszana? W necie nie widziałam jej ogłoszeń... Quote
hop! Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 natalia_aa napisał(a):Agata ona przebywa w schronisku i jest ogłaszana, tylko chętnych brak! hop! napisał(a):A gdzie jest ogłaszana? W necie nie widziałam jej ogłoszeń... Chyba zadałam zbyt trudne pytanie. Quote
AgaiTheta Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Nie wiem kto ogłasza Działkę. Nie wiem czy ma ogłoszenia. Działka ostatnio przytyła i przygotowała się na zimę... kolejną zimę w schronisku... Quote
agaga21 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 proszę o aktualny tekst + kilka aktualnych zdjęć + namiary, to sunia będzie miała pakiet ogłoszeń, bo mam wykupiony na bazarku. tyulko proszę w miarę szybko, bo dziewczyna robiąca ogłoszenia już czeka. Quote
Rybc!a Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Działka to piękna, średniej wielkości suczka w typie amstaffa. Ma około 3 lat. Jest pogodna i uczuciowa. Bardzo lubi spacery. Jest psem typowo domowym, który potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Nie toleruje innych zwierząt. Jest głucha, ale radzi sobie całkiem dobrze. Obserwuje i szybko się uczy. Nie powinna mieć problemu z przyswojeniem komend optycznych. Jest odrobaczona, zaszczepiona i zachipowana, a przed adopcją zostanie wysterylizowana. Czy znajdzie cierpliwy, doświadczony i odpowiedzialny dom? Kontakt w sprawie adopcji: tel. 0 509 514 118 tel. 055 234 16 46 Elbląg, Królewiecka 233. Zdjęcia: [IMG]http://img59.imageshack.us/img59/7900/dsc00156640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/7139/dsc04606640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/3056/dsc04608640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img526.imageshack.us/img526/438/dsc00516640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img241.imageshack.us/img241/5123/dsc00520640x480.jpg[/IMG] [IMG]http://img269.imageshack.us/img269/276/dsc07113640x480.jpg[/IMG] Quote
hop! Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Rybc!a']Działka to piękna, średniej wielkości suczka w typie amstaffa. Ma około 3 lat. Jest pogodna i uczuciowa. Bardzo lubi spacery. Jest psem typowo domowym, który potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Nie toleruje innych zwierząt. Jest głucha, ale radzi sobie całkiem dobrze. Obserwuje i szybko się uczy. Nie powinna mieć problemu z przyswojeniem komend optycznych. Jest odrobaczona, zaszczepiona i zachipowana, a przed adopcją zostanie wysterylizowana. Czy znajdzie cierpliwy, doświadczony i odpowiedzialny dom? Kontakt w sprawie adopcji: tel. 0 509 514 118 tel. 055 234 16 46 Elbląg, Królewiecka 233.[/QUOTE] Ooo... Widzę, że znalazłaś gdzieś mój tekst do ogłoszeń. ;) Kiedyś ogłaszałam Działkę (allegro + ogłoszenia na kilkunastu portalach ogłoszeniowych), a w tej chwili odnawiam jej tylko ogłoszenie na cafeanimal.pl - z tym, że podaję inny kontakt: tel. 0 603 300 926 oraz 0 603 300 631 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Recommended Posts