Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Okiełznałam "agresora" Bonza..
Małpa i Brunona, które są z nim w izolatce, wyszły na boks zewnętrzny ( ekhem.. Brunona i owszem, siedzi w nim, a Małpa , podczas nudy, robi sobie samotne wycieczki po schronisku ) , bo chciałam czyścić ich izolatkę..
Bonzo musiał wyjść, bo bardzo bałby się szlaucha z wodą, ściągacza, mopa..
Trochę na siłę wyciągnął go mój tato, a ja zamiast sprzątać..
ZAKOCHAŁAM SIĘ..
Bonzo jest absolutnie wyjątkowy.. Jest MOIM psem..
Stopniowo, głaskałam go, całowałam, przytulałam ..
Pies zmienił się nie do poznania.. ZACZYNA KOCHAĆ LUDZI ( no dobra, może narazie kocha tylko mnie ) . Siedział ze mną bardzo długo, 2 godziny jak nic. Taki czas wystarczył, żeby mnie pokochał i to z ogromną wzajemnością ..
Wtulał się jak małe dziecko.. Chociaż mały nie jest, mimo swoich 5 miesięcy, sięga do kolana i ma potężne łapska.. Wcierał głowę, przytulał się, wchodził na mnie..
Nie wyobrażacie sobie, jak brakowało mu miłości..
Potem byliśmy długo w lesie.. Zabawom nie było końca.. On pomyślał, że jestem jego Panią, a ja musiałam go tam zostawić :-(
Jutro dodam zdjęcia i pokażę wszystkim, jaki jest cudowny..

Zostawiłam go na .. CHWILĘ w biurze adopcyjnym, poszłam po karmę dla niego..
tak się darł, tak krzyczał
zerwał się ze smyczy, szukał mnie, a jak znalazł.. oszalał ze szczęścia..
Kocham go.
To mój pies .
Bonzo to 5 miesięczny, duży szczeniak. Sytuacja schroniska zupełnie go przytłacza. Został wyrzucony przy dość ruchliwej drodze, długo się błąkał. Przyprowadziła go do azylu osoba, która była świadkiem tego okrutnego zdarzenia. Był bardzo nieufny. Bał się wszystkiego. Na wszystkie stresujące go zdarzenia reagował agresją. Z dnia na dzień jest jednak lepiej, Bonzo otwiera się i na nowo ufa ludziom. Niestety, nie ma szans na adopcję, ponieważ w boksie warczy, jest mało sympatyczny. Natomiast, gdy opuści to miejsce, jest wspaniałym psem. Potrafi chodzić na smyczy, jest kochany. Potrzebuje tylko chwili, w której przyzwyczaja się do nowego człowieka.
Gdy to nastąpi, jest cudowny. Chętnie się przytula i rozdaje buziaki. Wierzę w to, że będzie wspaniałym kompanem, jednak schronisko mu nie służy.. Bardzo się boi.. MUSIMY MU POMÓC.. Bonzo szuka domu!

Kontakt:
Rybc!a
GG 5722414
GSM 691364660
email [email protected]

Oswojony, radosny, wspaniały Bonzo!

Posted

:crazyeye: właśnie się zakochałam, jest cudny!

Łapcie bannerki! nie mogłam się powstrzymać, musiałam coś mu zrobić.

Wielki, piękny, cudne spojrzenie, na pewno szybko kogoś złapie za serce!

trzymam kciuki bardzo mocno!

Posted

jest cudny! uroczy i piękny! więcej fotek! Gdybym miała warunki na takiego psiaka, to już bym się postarała aby trafił do Krakowa :loveu::loveu: ale niestety na razie, jedynie też mogę u siebie bannerek wstawić i podrzucić chłopaka w górę!