Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.07.2022 o 20:40, malagos napisał:

Maluszki przeurocze! Oby szybko ktoś mądry i dobry przeczytał ogłoszenie...

Zawsze jak ta głupia czekam na weekend, kiedy ludzie mają więcej czasu na czytanie ogłoszeń. Ale w praktyce telefon zawsze dzwoni z zaskoczenia, zwykle nie w porę, kiedy nie mogę się skupić na temacie. A może to trema czy dobrze odczytam dzwoniącego. Spławić czy kontynuować ?

Posted
Dnia 10.07.2022 o 09:18, konfirm31 napisał:

A ktoś już dzwonił w sprawie maluchów? Trzymam kciuki za sensowne telefony 🙂

Miałam jeden niepoważny telefon w sprawie Blakiego.

• Like 1
Posted

Po czterogodzinnej nieobecności zastaliśmy porządek. Nie nasikały i niczego nie pogryzły. Fakt, że wiele rzeczy pochowaliśmy, za to zostawiliśmy gryzaki ze zdjęcia powyżej. Brawo Maluchy.

Gmina Krasnosielc opłaciła kolejne odrobaczanie oraz odpchlanie/odkleszczanie:)

• Like 1
Posted
Dnia 11.07.2022 o 16:24, Mazowszanka13 napisał:

Tysiu) , jeżeli będziesz miała chwilę to uzupełnij, proszę w ogłoszeniach,

Szczeniaki mają 2,5 miesiąca (pi razy oko), Luki waży 5,4 kg, a Blaki 4,9 kg. 

Zrobione 🙂 spore chłopaki.

Posted
Dnia 10.07.2022 o 08:48, Mazowszanka13 napisał:

Ząbki rosną i zaczynają gryźć siejąc postrach w okolicy. Tylko kota się boją, czują przed nim respekt. Na kłapanie zębami Lilka nie zwracają już uwagi.

Dnia 11.07.2022 o 16:24, Mazowszanka13 napisał:

Tysiu) , jeżeli będziesz miała chwilę to uzupełnij, proszę w ogłoszeniach,

Szczeniaki mają 2,5 miesiąca (pi razy oko), Luki waży 5,4 kg, a Blaki 4,9 kg. 

I zdjęcie eksportowe.

29ce2541207363b2.jpg

https://images92.fotosik.pl/606/29ce2541207363b2.jpg

7934994bcd475606gen.jpg

https://images92.fotosik.pl/606/7934994bcd475606gen.jpg

Dnia 11.07.2022 o 16:29, Mazowszanka13 napisał:

Blakiego tym razem mniej eksportowe.

c5c98b539631b0bbgen.jpg

https://images90.fotosik.pl/605/c5c98b539631b0bbgen.jpg

97 Misie ideas | obrazy, miś pluszowy, dzieci

Posted
Malgosiu sciskam serdecznie ogromnie 
Poslalam czesci pieniazkow juz dzis z bazarku beda jutro na koncie chyba 
      50 zl dla chopaczkow skarbenkow
  • Like 1
Posted
Dnia 11.07.2022 o 22:21, Tyśka) napisał:

Zrobione 🙂 spore chłopaki.

Dziekuję Ci bardzo :) Przynosisz szczęście, więc liczę na mądry telefon. Chłopaki pewnie do 10 kg dobiją.

Dnia 11.07.2022 o 22:48, Nadziejka napisał:
Malgosiu sciskam serdecznie ogromnie 
Poslalam czesci pieniazkow juz dzis z bazarku beda jutro na koncie chyba 
      50 zl dla chopaczkow skarbenkow

Dziekuję Nadziejko:) 

Czy doliczyłaś do tych 50 zł mój zakup + wysyłkę ? Jeśli nie to od następnego przelewu odlicz moją  wysyłkę i zakup, a ja wpiszę do rozliczeń + ileś tam więcej.

Posted

Mam kolejne zapytanie z olx "czy aktualne?", odpisałam, by kontaktować się z wolontariuszką telefonicznie, bo ja tylko ogłaszam psiaki. Ciekawe, czy zadzwoni do Gosi?...Pewnie nie, bo pyta;" a to przez panią nie można adoptować"... bez znaku  zapytania...

Posted
Dnia 12.07.2022 o 21:33, malagos napisał:

Mam kolejne zapytanie z olx "czy aktualne?", odpisałam, by kontaktować się z wolontariuszką telefonicznie, bo ja tylko ogłaszam psiaki. Ciekawe, czy zadzwoni do Gosi?...Pewnie nie, bo pyta;" a to przez panią nie można adoptować"... bez znaku  zapytania...

Oczywiście cisza:( Jak takie głupie zapytanie to może lepiej bez dalszego ciągu.

Posted

Maluchy wykąpane i odpchlone/odkleszczone. Jutro zakładamy obróżki i zaczynamy naukę chodzenia na smyczy.

Miałam telefon z Warszawy (Bielany) w sprawie Blakiego (ma branie chłopak). Powiedziałam Pani co i jak i zakończyłam rozmowę mówiąc, aby sie zastanowiła i oddzwoniła.Ja też muszę się zastanowić. 

Jak ja tego nie lubię !

• Like 1
Posted

Dawno nie zagladałam na konto, bo miałam zablokowane, a tu taka niespodzianka !

Znalazłam wpłaty od Nesiowatej+20 zł, limonki+50 zł oraz Nadziejki z bazarku+50 zł

Bardzo, bardzo Wam kochane dziekuję :)

Właśnie zamówiłam kolejne puszki mokrej karmy. Rozmnażam je kluskami lub ryżem, bo jedzą jak smoki.

Posted

Dzisiaj pierwszy dzień na smyczy i w obróżkach. Na poczatku strach i panika, potem prucie do przodu. Przykład dwóch psów i kota (!) oraz nowe, ciekawe zapachy zrobiły swoje. Egzamin zdany na szóstkę !

Nasza ścieżka przez łąki ma chyba działanie magiczne, bo wszystkie tymczasy prują nią jak po nitce do domu.

• Like 7
Posted

Drugi dzień spacerowy był również udany. Mamy duży teren do biegania i eksplorowania, ale (wiadomo) za furtką jest zawsze ciekawiej. Maluchy węszą jak oszalałe. co prawda w drodze powrotnej gryzły się przez cały czas, ale za to teraz śpią jak trupki. Biedne te psy, które całe życie spędzają tylko na własnym podwórku czy w ogrodzie.

Na magicznej ścieżce jak zwykle było przyśpieszenie do domu. Ta ścieżka to prawie tunel wydeptany wśród wysokich traw, bo nie kosimy łąki. Martwiłam się kiedyś o Lilka strachulca czy nie będzie się bał takiej "pułapki", ale nie, nie było problemu.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Super grzeczne chłopaki:) Bez problemu pozwalają sobie założyć obróżki, bo wiedzą w jakim celu. W drodze powrotnej głupawka i przewalanie się na ścieżce. Luki ma słąbszą kondycje, odpoczywał w drodze powrotnej.