Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='psiama']Halbina, a co to za akcja, bo ja ni hu hu :roll: ? I czy SCC to SIesia Center czy zupełnie nie to ?
nie jestem Halbina, ale odpowiem: tak - SCC to silesia City Center, bedzie tam akcja, która ma m,.in pomóc znleźć domy zwierzętom. Mało wiem na ten temat, ale to bardzo pożyteczna i popularna impreza. Można poczytać tutaj:

http://www.dogomania.pl/forum/f98/dzien-psa-psiejsko-czarodziejsko-w-silesia-city-center-106922/index82.html#post12178504

wyślę na wskazany adres ogłoszenie Dizelkowe, może ktoś rozsądny się zgłosi.

Posted

I jak? Ja w pracy urabiam jedną panią, ale coś jej syn (dorosły) marudzi :shake: Proponuję jej i Dizla i Topsę z Zabrza (bo raz chce chłopaka a raz dziewczynę)... :mad:

Posted

zerduszko napisał(a):
Do mnie ostatnio na gg napisał ktoś w sprawie psa -jak zwykle nie napisał o którego. Ja odpisałam i po wymianie 3 zdań dostałam coś takiego "buahaha krecie, jestem panną, nie kolesiem, LOL. To jak z tym psem". Moze dać tej PANNIE namiar na Ciebie :evil_lol:

:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Ludziska maja podejście ......

Posted

Do mnie ostatnio na gg napisał ktoś w sprawie psa -jak zwykle nie napisał o którego. Ja odpisałam i po wymianie 3 zdań dostałam coś takiego "buahaha krecie, jestem panną, nie kolesiem, LOL. To jak z tym psem". Moze dać tej PANNIE namiar na Ciebie :evil_lol:

Posted

miałam dwa maile, jednemu odpisałm i się więcje nie odezwał, drugi jakiś nieskładny jest.
dzwoniła dziś jakaś pani z Katowic, chce go zobaczyć, narazie wysyłam zdjęcia. mówiłą że mieszka w bloku, ale ma też ogórdek i pies miałby być w tym ogródku jak dorośnie. mówiłam że ma krótką sierść i się nie nadaje na zimę do budy.. sama nie wiem:roll:
pani miała już psa, ale padł ze starości.
bardzo by mi zależało żeby się objawił ten kto dał namiar, bo może to dobry dom, a ja jestem zbyt podejrzliwa.

Posted

no tak, tylko że jak przyjedzie zobaczyć to jak ja sprawdzę co to za dom. jak wyda się ok, to oddam jej psa. ale ludzie którzy mają ogródki czasem myślą ,że to wszystko co psu do szczęścia potrzeba. obawiam się, że Dizelek pójdzie sobie w świat w poszukiwaniu przygód. ale pobiegnie pobawić się z innym psem i zginie:(

posty skaczą, to było pod Pauliną...

Posted

Ja myślę, że podejrzliwość w tej sytuacji jest jak najbardziej na miejscu - lepiej 3x sprawdzić i się na pewno upewnić ;-) że to jest to niż się pomylić... a o pomyłki przecież łatwo.

Posted

zerduszko napisał(a):
To jest nr kobiety, która do mnie dzwoniła. Ja z nia chwilę rozmiawiałam.

i jakie wrażenie?
wg mnie dość rozsądne, tylko to trzymanie go zimą w budzie.. problem z dizelkiem jest jeszcze taki, że piesek jest najprawdopodobniej alergikiem. Karmię go ryżem z kurczakiem i jest ok, ale w tą noc kiedy zginął i przenocował u sąsiadów został nakarmiony "psimi chrupkami" i się strasznie drapał pół następnego dnia.
To muszą być ludzie, któryz zadbają o to, żeby pies był odpowiednio karmiony, leczony w razie potrzeby, zabezpieczany p. pchłom itp. czyli standardowy dom idealny..

Mały zaczął rozrabiać, m.in. wskakuje do klatki świnek i zabiera im marchewki, siano, chleb, wynosi poduszki do innego pokoju, przynosi buty z przedpokoju, obgryza gazety, gania koty dla rozrywki, wyżera im karmę (koty są oburzone), szczeka na obcych :lol:

Raz mi zrobiły z Zuzią taki młyn w pokoju, że godzinę sprzątałam. Gorzej niż papugi. Myślałam żeby łebki poukręcać.