yewcia1 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Zakładam wątek na prośbę ulvhedinn. Jak częśc dogomaniaków wie Magda na dzień dzisiejszy ma 7 psów, 4 koty i dwa gołębie (nieloty) Uratowałała życie kolejnemu onkowi. Owczarek ma 16 miesięcy, właściciele postanowili go oddac, bo się "zabawka nie sprawowała" tak jak powinna, czyli owczarek ma cos ze stawmi. Gdy wrocławskie schronisko odmówiło przyjęcia, postanowili go uspic, to wszystko wiziała ulvhedinn i postanowiła zabrac psa. Pies jest w tej chwili na tymczasie u znajomej ulvhedinn( ok 40 km od Wrocławia) Kochani potrzeba na już ( po świętach) transportu z okolic Wrocławia do Wrocka na dowiezienie psa do lecznicy ( na zdiagnozowanie) i odstawienie go potem do domu tymczasowego. Za symboliczne dziękuję Magda do dzis wydała na Onka 125 zł wet( advocat i problrmy skórne) 2 razy 30 zł jazda do onka 100 zł karma Fotki nie wiem jak się uda, jak wiecie ulvhedinn , padł komp i jest odcięta od świata. Jeżeli ktoś może ich wesprzec kontakt do mnie na pw, a podam nr tel do ulvhedinn Potrzebne również wsparcie finansowe Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda Numer konta: VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 Przelewy z zagranicy: SWIFT: BIG BPLPW koniecznie z dopiskiem "psy Ulv" Quote
Negri Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 postaram się pomóc ale foty by się przydały:roll: Quote
Middle'Dream Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Napiszę a nóż się przyda. ArthroFos z glukozaminą i chondroityną regeneruje stawy i wspomaga chrząstkę łagodzi bóle i zwiększa ruchomość.Opakowanie otwarte ale brakuje tylko kilku tabletek.Ważne do 14.04.2010.Jeżeli by się przydało to proszę o info :) Quote
Korenia Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Yewcia jak masz kontakt z Ulv to byłabym wdzięczna żebyś jej powiedziała, że MA mi napisać kiedy przywiezie mi kasę, bo ja niestety czuje sie nie fair wobec mamy, od której pożyczyłam kasę. Mi Magda nie odpisuje, także byłabym wdzięczna. Powiedz jej, że miała mi ją przywieść 2 tygodnie temu...:angryy: Quote
rotek_ Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 może...jeśli jest np przepełnienie dodatkowo schronisko zajmuje się przede wszystkim opieką na bezdomnymi psami, a pies który ma swojego właściciela wg definicji nie jest bezdomnym u większości ludzi nadal istnieje przekonanie ze psa oddaje się za darmo-nikt natomiast nie zdaje sobie sprawy z tego ze miesięcznie utrzymanie psa w schronisku to koszt około 350zł a rzadko który pies znajduje dom po kilku dniach yewcia we wrocku będę na ostatni weekend miesiąca mogłabym magdzie pożyczyć aparat na te kilka dni potem z karty wgrałabym zdjęcia na dogo a właściwe co się dzieje z kompem magdy....czy do wymiany jest sam komputer czy cały osprzęt (monitor do tego?) Quote
Asior Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 LILUtosi jest z wrocka, napiszcie do niej, napewno pomoże z transportem ;) Quote
diuna_wro Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Będę dziś u Ulv, mam dziewczynę chętną do transportów. Quote
graynew Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Z MAgda to czasami jest ciezko jesli chodzi o kontakt i pomoc. Miala ode mnie zabrac juz chyba z miesiac temu caly karton rzeczy takich do spania i lezenia dla psow i kotow i tez nie dala rady po nie podjechac. Co do kompa to mamy jakies czesci i monitor w domu ktory mozemy oddac, ale tez nie udalo nam sie uzyskac odpowiedzi co potrzeba. Ludzie moga pomoc ale trzeba chociaz wiedziec co sie chce i byc na tyle mobilnym ze jak ktos oddaje cos za darmo to wypada po to przyjsc jesli mieszka sie w tym samym miescie. Tak czy inaczej czekamy na info i mozemy oddac monitor i te rzeczy do spania dla zwierzakow. Quote
yewcia1 Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Middle'Dream;12119250 napisał(a):Napiszę a nóż się przyda. ArthroFos z glukozaminą i chondroityną regeneruje stawy i wspomaga chrząstkę łagodzi bóle i zwiększa ruchomość.Opakowanie otwarte ale brakuje tylko kilku tabletek.Ważne do 14.04.2010.Jeżeli by się przydało to proszę o info :) Napewno się przyda mogę podac adres do wysyłki. graynew nie bede tłumaczyc Magdy, ale czasem trzeba jej pewne rzeczy powtórzyc, a moze tak udało by się jej to podrzucic do domu? Jak wiecie ona ma teraz 7 psów w tym dwa kalekie. Kochani dziękuję Wam, ze tu jestescie. Co do Magdy czasami trzeba nią potrząsnąc , ale to dziewczyna o złotym sercu, tylko za dużo sobie bierze na głowe. Korenia jak bede dzwonic do Ulv to jej przypomnę ( po swietach) diuna wro to super rotek cos jej w kompie padło ale diagnoza nie została postawiona co Quote
Koperek Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja się przychylam pomóc w przewózce tych wszystkich rzeczy od darczyńców do ulv. Rozłożę tylne siedzenia w kombiku i będzie pojemny, jak TIR :) Tylko, że z mojej strony to może być jedynie w któryś dzień od około godz. 16:30 i możemy tak sobie wozić do późnej nowy:evil_lol: Także, jak ktoś się już dogada z ulv, czy nie dogada to niech mi da znać, a ja po manele pojadę (gdziekolwiek we Wrocku by się one nie znajdowały) i dowiozę- byleby mi tylko ktoś pomógł w przenoszeniu. Quote
Goś Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Bros mi mówiła, że jakaś jej koleżanka zaoferowała nam (ogólnie dogomaniakom) autko na niezbyt duże odlegołości w okolicach Wrocławia - w taki sposób chce pomagać psiakom. Napiszę zaraz do brosowej, żeby pojawiła się na tym wątku... Quote
graynew Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Jasne ze przypominac ale w pewnym momencie mialam wrazenie, ze sie narzucam mimo tego ze Magda caly czas mowi ze chce te rzeczy. A co do dowozu to tez juz sama chcialam jej podrzucic ale zawsze jej sie cos nie skladalo. No coz. Koperek jak sie dziewczyny jakos zgadaja to ja na Ciebie czekam pudlo nie jest wielkie spokojnie sie zmiesci do kombika bez rozkladania siedzen. Kobieta spokojnie je przeniesie no ja aktualnie niestety ale mieszkam na parterze wiec mysle ze dalo by rade. Quote
diuna_wro Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Jak coś - jestem u Magdy prawie codziennie, więc mogę z Tobą Koperek kochana to podrzucić. Komputer Magdy: jeden chyba wymaga zainstalowania systemu, a w drugim chyba poszedł twardy. Tak czy siak - przydałby się informatyk, który by do nich zajrzał. Od dziś Ulv ma jeszcze szpaka, którego znalazłam z uszkodzonym skrzydłem i Ulv go u siebie zakwaterowała. Oczywiście leczenie i karmienie na mój koszt, ale jednak, kolejny zwierz:oops: Szpak piękne ptaszydło, może ktoś zechce, a może uda się nareperować. No i kotów jej przybyło, więc dziewcze ma co robić. Quote
yewcia1 Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Kochane dziękuję jeszcze raz za pomoc. Magda bez nas nie da sobie rady. Quote
bros Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 jestem na wątku - melduję się , niestety na jutro transportu nie mogę zapewnić , jednak bardzo interesuje mnie każda informacja o psie , fotka była by bardzo bardzo pożądana mogę pisnąc jedynie by nie zapeszyć ze ktoś gdzieś ( fajny domek) szuka onka -donka :loveu: Quote
yewcia1 Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Middle'Dream;12125391 napisał(a):To poproszę o ten adres :) w pierwszym poście tego wątku jest adres do Ulv http://www.dogomania.pl/forum/f28/mikro-pikulinka-uszkodzony-kregoslup-jest-jakby-lepiej-dlug-930-zl-106924/ jeszcze raz dziękujemy:lol: Quote
yewcia1 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 dlaczego tu nikt nie zagląda?:-( Postarma się na dniach zmajstrowac jakis bazarek Jak tam kobity działacie cos? Quote
bros Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 zagląda zagląda i niecierpliwie czeka na wiadomości o prześwietleniu stawów i ogólnie o psie :bluepaw: Quote
diuna_wro Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Ulv i Koperek dzisiaj nie pojechały, ale na pewno na dniach, być może nawet jutro. Quote
graynew Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 To jak juz sie zgadaja i beda miec samochod to moze podjada do mnie po ten karton z rzeczami. A jak przywioza kompa to mysle ze namowie TŻ zeby do niego zajrzal i cos pokombinowal. SYstem to nie ma problemu a co do dysku czy innych czesci to sie zobaczy. Tylko musza go tu do mnie przywiezc. Quote
Koperek Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [quote name='diuna_wro']Ulv i Koperek dzisiaj nie pojechały, ale na pewno na dniach, być może nawet jutro. Jutro się nie wyrobię, bo musiałabym o 5 wstać najpóźniej, a położę się około 1, bo mam jeszcze kupę roboty- nie wystarczy mi na sen:shake: Niestety co do dzisiejszego wyjazdu nie dogadałyśmy się i prawdopodobnie prześwietlenie przesuwamy na "po weekendzie". Wtedy i mi się kończą ważne rzeczy i ulv ma jakoś luźniej. Pies żył z tym półtora roku to myślę, że kilka dni różnicy mu nie zrobi. Wiem bros, że niecierpliwie czekasz na wyniki badań, ale się nie rozerwę. Akurat od dzisiaj do soboty mam kilka bardzo niecierpiących zwłoki spraw do załatwienia- nie rozerwę się:shake: Quote
Recommended Posts