Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta malutka suczynka trafiła do naszego schroniska w dniu 03.04.2009 .
Została znaleziona. Ma 1 rok.
Jej numerek schroniskowy 556/09. Przebywa w boksie 36.
Obowiązuje ją jeszcze tydzien kwarantanny - do 17.04.2009

Suczynka nie radzi sobie zupełnie w schroniskowej rzeczywistości.
Suczka jest potwornie przerażona i zdominowana w boksie .
Na dodatek w tym boksie , w którym przebywa doszło wczoraj do zagryzienia ! Tutaj link do wątku biednej, zagryzionej w tym samym boksie ,"Rudej " :
http://www.dogomania.pl/forum/f78/wroclaw-starsze-malenkie-przerazone-psie-serduszko-odeszlo-tragicznie-za-tm-135095/
Obawiam się ,że jak nie stres to zęby współlokatorek ją zabiją !

Niestety nie wiem za wiele o tej suczce , jest dopiero tydzień u nas i jest tak przestarszona , że nie wyciągałam jej jeszcze z boksu , aby nie prowokować zazdrosnych reakcji u pozostałych suk i nie potęgowac jej stersu.
Sprawia wrażenie domowej i jest łagodna.

Bardzo proszę o wszelką możliwą pomoc !

A oto przerażone maleństwo :

Posted

Słyszałam o tej suni . Jej potrzebny tymczas na wczoraj . Nie możecie jej dać do szczeniakarni ? Bedzie jak z tą maleńką z jej boksu co chowała się w kąciku , a i tak nic jej nie uratowało :-(. My tu sobie gadu , gadu , a ona tam w każdej chwili może zostać zagryziona .

Posted

Iwa , NA KTÓRYM ONA JEST BOKSIE ?
Bo wiecie , może bym ja wzieła awaryjnie , bo mam tu 7 psów , ale nie ma kto po nia jechac . ULV właśnie idzie z Pałkiem do weta i nie da rady .
Ja szykuję świeta i sprzatam , ale jak tam która ją weżmie , to mi moze przywieść ,
Ale to tak awaryjnie do czasu znalezienia tymczasu .

Posted

Dziewczyny musimy się pośpieszyć , jutro schron jest czynny ,a potem przez całe Święta zamknięte dla odwiedzających i nic nie zrobimy ...
DT na już !!!

Posted

Dałam znac znajomej, która szuka maleńkiego psiaka do bloku.

Po świętach (w środę) mogę ja wziąć na tymczas ale pod warunkiem, że toleruje dzieci (nie mogę ryzykować :( więc jak dacie radę to sprawdźcie to.

Kolejny problem to to, że mieszkam w Warszawie! Ale tu szybo znalazłaby domek... Chociaż transport da się chyba jakoś załatwić.

Posted

Rozmawiałam ze schroniskiem i suczynka będzie jeszcze dzisiaj przeniesiona do pojedynczego boksiku w szczeniakarni i przeczeka Święta , a po Świetach idzie do DT albo u Bianki albo u Madaleny. Uff!

Posted

o matko!!! jak wspaniale!!! IWO...tyś anioł:loveu: dziekuję za wątek!

to ta sunia, która wczoraj była gryziona na moich oczach!!! :placz:

proszę jeszcze aby się dowiedziec o tą suńkę 87!

Posted

[quote name='ecci']o matko!!! jak wspaniale!!! IWO...tyś anioł:loveu: dziekuję za wątek!

to ta sunia, która wczoraj była gryziona na moich oczach!!! :placz:

proszę jeszcze aby się dowiedziec o tą suńkę 87!

Ecci - suńka 87 ma juz zapewniony domek w DE i jedzie w przyszłym tygodniu !
Ecci - co robi Balbina w Twoim podpisie ? Już mi tu zmieniać proszę na jakąś potrzebującą bidulke .

Posted

Matko czytałam cały ten wątek na głębokim wdechu :placz: Tak bardzo się bałam, że z każdym kolejnym postem może pojawić się ten najgorszy... Całe szczęście, że jednak najnowsze wieści są takie optymistyczne. Czy macie pewność, że na 100% zostanie przeniesiona do tego boksu ze szczeniakami ? Satam na tyle zaufane dla Was osoby, że możemy im uwierzyć, że to zrobili ? Przepraszam za moją nieufność dla schroniska, ale różnych rzeczy naczytałam się tutaj na dogo o schroniskach i wiem, że shcronisko schronisku nierówne, więc wolę się upewnić :oops:

Mogę także pomóc z ogłaszaniem na stronach z ogłoszeniami, ale w tym celu także poproszę o jakieś dane kontaktowe, które mogłabym podać w ogłoszeniach.