bullterrierka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 nie mogłam spać przez tą ślicznotke dzisiaj... Quote
bullterrierka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='iwa77']Rozmawiałam ze schroniskiem i suczynka będzie jeszcze dzisiaj przeniesiona do pojedynczego boksiku w szczeniakarni i przeczeka Święta , a po Świetach idzie do DT albo u Bianki albo u Madaleny. Uff! To może któraś z dziewczyn mogłaby wziąśc Tole na tymczas,jeśli trzeba będzie to pomoge finansowo,ona też taka maleńka i bezbronna:-( Quote
Madallena Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Dziewczyny! Sprawdźcie czy mała została przeniesiona... Martwię się o nią. Wiem, że święta, Kościół, jajka i żarcie ale kurcze nic zrobić nie mogę bo myślę cały czas o suni :( Dzięki! Quote
iwa77 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Dziękuję za banerki Dorotko :loveu: Beatko malutka ma zapewniony tymczas (o Świętach) Bianki Lub u Madalleny! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 :multi::multi::multi: dziewczyny jesteście wspaniałe Quote
bullterrierka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='iwa77']Dziękuję za banerki Dorotko :loveu: Beatko malutka ma zapewniony tymczas (o Świętach) Bianki Lub u Madalleny! ale mnie chodzi o jej koleżanke z boksu Tole,może i dla niej uda się załatwić jakieś tymczasowe lokum... Quote
BIANKA1 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 O ile wiem , to sunia ma jakąś zmiane na oczku , którą musi zobaczyć wet . Może potrzebny bedzie zabieg . Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Ale tymczasy sa na czas nieokreslony, do momentu znalezienia domu? Quote
Madallena Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 U mnie może zostać na czas określony, jeszcze nie wiem do kiedy. Liczę, że mała poprzez swoje mini gabaryty szybko znajdzie domek. Najgorsze jest to, że zaoferowałam pomoc finansową (bazarek) dla pewnej spanielki a będą mi potrzebne pieniądze na tego szkraba (jak przyjedzie). Kompletnie nie jestem przygotowana na tak małego psa. Nie mam dla niej kompletnie NIC. (przede wszystkim weterynarz i jakieś duperele typu karma, smycz, obroża itp.). I nie mogę zawieźć tej spanielki :lookarou: Poza tym co z transportem? Kiedy ona może wyjść? (17 - dobrze pamiętam?) Quote
Isadora7 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [quote name='Madallena']U mnie może zostać na czas określony, jeszcze nie wiem do kiedy. Liczę, że mała poprzez swoje mini gabaryty szybko znajdzie domek. Najgorsze jest to, że zaoferowałam pomoc finansową (bazarek) dla pewnej spanielki a będą mi potrzebne pieniądze na tego szkraba (jak przyjedzie). Kompletnie nie jestem przygotowana na tak małego psa. Nie mam dla niej kompletnie NIC. (przede wszystkim weterynarz i jakieś duperele typu karma, smycz, obroża itp.). I nie mogę zawieźć tej spanielki :lookarou: Poza tym co z transportem? Kiedy ona może wyjść? (17 - dobrze pamiętam?) Jak wyląduje u ciebie to smycz i obroża u mnie się znajdzie, calkiem lub prawie nowa. Quote
emilia2280 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Mada, ja deklarowalam 50zl wiéc przeslé Ci je jak tylko sucz trafi do Ciebie. Moze inni tez pomogá z karmá czy szczepieniem czy czym tam jeszcze bédzie trzeba. A spanielka - to ta bidka z obory, o której mówisz? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Ja powiem szczerze, ze z tym czasem okreslonym to bardzo bym sie bala - dom sie nie znajdzie w tydzien, dwa, i co? spowrotem transport do schronu? nie wiem ,mnie takie sytuacje bardzo stresuja, to takie troche robienie wszystkiego na wariata, bez przemyslenia, nic nie jest ugruntowane i zamyka sie w szufladce z napisem "albo sie udo, albo sie nie udo".Ale to tylko moje zdanie, Iwa zalozyla watek i Iwa decyduje. Ja uwazam,ze w takim wypadku lepiej zeby sobie siedziala w szczeniakarni, w osobnej klateczce i spokojnie czekala na domek , niz wysylac z ja z ryzykiem, ze wroci i przezyje to bardzo mocno emocjonalnie. Quote
Madallena Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Dokładnie. Chodzi o tą z obory. Nie mogę sobie pozwolić na psa rozrabiakę :( a wzięłabym ją i normalnnie wycałowała i prędko znalazła nowy domek :) Czy w miarę możliwości sprawdziłyście stosunek suni do małych dzieci? Quote
Madallena Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Ja powiem szczerze, ze z tym czasem okreslonym to bardzo bym sie bala - dom sie nie znajdzie w tydzien, dwa, i co? spowrotem transport do schronu? nie wiem ,mnie takie sytuacje bardzo stresuja, to takie troche robienie wszystkiego na wariata, bez przemyslenia, nic nie jest ugruntowane i zamyka sie w szufladce z napisem "albo sie udo, albo sie nie udo".Ale to tylko moje zdanie, Iwa zalozyla watek i Iwa decyduje. Ja uwazam,ze w takim wypadku lepiej zeby sobie siedziala w szczeniakarni, w osobnej klateczce i spokojnie czekala na domek , niz wysylac z ja z ryzykiem, ze wroci i przezyje to bardzo mocno emocjonalnie. Czas określony u mnie nie oznacza paru dni czy miesiąca. Źle się trochę wyraziłam. Zdecydowałam się na nią bo myślę, że będzie u mnie max miesiąc, bo znajdzie dom. Wśród moich znajomych jest "zapotrzebowanie" na małe pieski (ostatnio mój tymczasowicz znalazł dom w 5 dni!!! :) Jeżeli będę miała problem, to tylko na jakieś parę dni (mam pilny wyjazd tylko nie zanm dokładnie terminu) dlatego napisałam, że określony. I nie zgadzam się z Tobą, że lepiej niech zostanie w schronie. Wszędzie dobrze byle nie w schronie! A do schroniska już nie wróci! Quote
iwa77 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Słuchajcie spokojnie ! Ja rozmawiając ze schroniskiem i prosząc o przeniesienie małej do szczeniakarni zapewniłam ,że mała opuści schron po Świetach (wtorek lub środa) i nie mogę w tej chwili przedłużac jej pobytu w schronie. Byc może uda się przedłużyć jej pobyt w szczeniakarni o dwa dni tzn. do zakończenia kwarantanny(17.04) i to tyle ! Słowo się rzekło wiec teraz musimy się tego trzymać . Wiemy przecież ,że najważniejsze było zapewnienie małej bezpieczeństwa i działaliśmy być może "na wariata "jak to nazwała Agnieszka ale taka byla potrzeba! Jeżeli chodzi o tymczas - mamy deklarację Bianki , która jest tu na miejscu, co nam zapewnia pewien margines czasowy - tzn. DT u Bianki do czasu znalezienie bezterminowego DT lub co daj Boże DS!I to była podstawa mojego planu - bezpieczeństwo suczki a po Swietach do Bianki ! Zgadzam się z Agnieszką ,że DT na czas określony nie wchodzi w rachubę musi to być DT do skutku ! Przyznam szczerze ,że propozycję Madalleny potraktowałam jako taki własnie bezterminowy tymczas być może błędnie z góry zakładając ,że tak jest . Madalleno czyli jak to wygląda u Ciebie suma sumarum - możesz zapewnić suczce DT beztreminowy czy są jednak pewne ograniczenia związane z wyjazdem? Musimy wiedzieć na czym stoimy i co mamy do dyspozycji poza Bianką. Quote
Lilmo Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Czy w ogłoszeniach podawać jakieś konkretne miasto, w którym malutka się znajduje ? Jeżeli tak to jakie ? Wrocław ? Quote
Lilmo Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ogłoszenia, które zrobiłam : wroclaw.gumtree.pl poznan.gumtree.pl katowice.gumtree.pl warszawa.gumtree.pl krakow.gumtree.pl lodz.gumtee.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org kupsprzedaj.pl eoferty.com.pl Quote
Lilmo Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 I jeszcze : animalia.pl Przydałoby się,żeby ktoś dorzucił mają na cafeanimal.pl , bo ja jeszcze nigdy tego nie robiłam :oops: Quote
bullterrierka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Sunia - Zwierzaki - cafeanimal.pl sunia na cafeanimal Quote
iwa77 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Sunieczka ma się dobrze , siedzi w szczeniakarni.Była z Agą na spacerku . Dzisiaj obejrzy ją lekarz - będziemy wiedzieć co z tym oczkiem jest. Quote
Madallena Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 U mnie sprawa z DT wygląda następująco. Mogę wziąć ją od zaraz, problem będę miała w połowie maja na kilka dni ale i tak muszę zapewnić opieke swojemu psiakowi, więc czy jeden czy dwa nie robi różnicy. Dajcie mi znać czy mała jedzie do mnie czy do innej osoby. I ewentualnie kiedy. Ile ona waży? Macie jakies nowe fotki? ;) Quote
Lilmo Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Otrzymałam w odpowiedzi na ogłoszenie propozycję domku stałego dla małej. Iwa prześlę Ci tą wiadomość na pw. Nie odpisywałam, gdyż stwierdziłam, że będzie lepiej jeżeli Ty to zrobisz, bo jesteś znacznie lepiej zorientowana w sytuacji. Quote
Recommended Posts