Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia czeka, a ja nie mam od dłuższego czasu internetu w domu i jestem już wściekła na firmę, z którą mam podpisana umowę.
Podkradam czas w pracy, ale nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Nawet zdjęć nie mam jak dodać.
Sunia jest maleńka i już taka pozostanie. Jest bardzo mądrym pieskiem, bardzo wdzięcznym i niekłopotliwym. Jest bardzo żywa, potrzebuje domu z ogrodem i to ogrodzonym bo jak ją spuszczamy ze smyczy to ucieka i jest to niebezpieczne. U nas nie może być bo ma w takiej sytuacji bardzo ograniczone możliwości wybiegania się, a ogrodzenia nie postawię sobie jeszcze dość długo.
bardzo mi jej żal bo jest naprawdę wyjątkowo żywotna i jestem przekonana, że bardzo długa linka i zabawy z naszymi mniejszymi psami jej nie wystarczają, tak samo jak bieganie przy rowerze na smyczy. Z kojca ucieka, przeciska się jak rybka między deskami, albo zwyczajnie skacze w górę tak wysoko, że zaczepia się o górę ogrodzenia i wyłazi. A oprócz tego to dla nas 6 pies na utrzymaniu własnym, a to stanowczo za dużo. Do 7 dojeżdżamy co kilka dni aby mu jakoś pomóc u pewnego dziwnego pana.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia nie jest jeszcze wysterylizowana. W tej chwili nie mam żadnych zbędnych funduszy na ten cel, a do tego zalegam w lecznicy z niewielkim, ale dla mnie dużym długiem za szczepienia i sterylizacje piesków, którym znalazłam domy w zeszłym roku.
Sunię wysterylizuję jak tylko pojawi się cieczka bo nie wiadomo czy już ją miała. W marcu weterynarz ocenił ją jako 5 miesięczną więc czekamy.
Mogłabym zebrać fundusze bo mam co zaofiarować na bazarkach, ale mam wyjątkowo przykre doświadczenia z zeszłego roku tu na dogo, więc dla siebie i psów, które przygarniam i sama utrzymuję niczego tu nie zbieram, zresztą nigdzie niczego nie zbieram. Tak jest lepiej. Nie wiem też czy kiedykolwiek zmienię zdanie na ten temat:-).

Posted

Sterylka u mnie kosztuje różnie, przeważnie mam zniżkę gdyż Pan weterynarz uważa mnie za nawiedzoną:-), a lista zwierząt w jego komputerze na moim koncie jest dla niego przerażająca.
Pewnie wyjdzie jakieś 150 zł najwyżej, z drugiej strony sunia jest maleńka więc może mniej.
Czy mam podać telefon kontaktowy w pierwszym poście? Wolałabym tego uniknąć.

• 2 weeks later...
Posted

Postaram się, ale przy ilości pracy i dodatkowych zajęć jakie mam to trudne. Zależy mi jednak na tym aby ta wesoła psinka miał swój domek, jest młodą sunią i szybko przyzwyczai się do nowych właścicieli.

Posted

Dziękuję za pomoc.
Kudłata to ona raczej nie jest:-). Ma szorstką sierść, ale taką dość długą - w sensie dłuższy włos.
Próbowałam się dodzwonić pod podany mi numer telefonu do osoby, która wyraziła chęć przygarnięcia Floksika. Niestety osoba ta nie odbiera telefonu pomimo tego, że została poinformowana, że się zgłoszę.
Bywa i tak.

Posted

mestudio napisał(a):
Dziękuję za pomoc.
Kudłata to ona raczej nie jest:-). Ma szorstką sierść, ale taką dość długą - w sensie dłuższy włos.
Próbowałam się dodzwonić pod podany mi numer telefonu do osoby, która wyraziła chęć przygarnięcia Floksika. Niestety osoba ta nie odbiera telefonu pomimo tego, że została poinformowana, że się zgłoszę.
Bywa i tak.

no nie jest zbyt kudłata ale zawsze warto spróbować,tym bardziej że ona coś szczęścia nie ma